În acest articol, vom explora în detaliu lumea fascinantă a lui 1877. De la origini și până la impactul său asupra societății moderne, vom examina în detaliu fiecare aspect relevant care a contribuit la definirea importanței și relevanței lui 1877. Printr-o analiză cuprinzătoare, vom căuta să înțelegem motivele din spatele popularității sale și cum a evoluat de-a lungul timpului. În plus, vom explora diferitele perspective care există asupra 1877 și modul în care acesta a influențat diferite domenii ale vieții de zi cu zi. Pregătește-te să pornești într-o călătorie de descoperire și de învățare despre 1877.
2 martie: Comisia Electorală formată din cauza controversatelor alegeri prezidențiale din SUA din 1876, pentru a verifica numărarea voturilor, decide că alegătorii au înclinat balanța pentru candidatul republican Rutherford B. Hayes, care, trei zile mai târziu este investit în calitate de președinte al Statelor Unite ale Americii.
8 mai: În săpăturile de la Templul lui Hera conduse de germanul Ernst Curtius, s-a descoperit statuia lui "Hermes ținându-l pe micul Dionysos". Lucrarea a fost atribuită sculptorului Praxiteles și a fost finalizată în jurul anului 340 î.Hr.
18 iulie: Rușii sunt din nou învinși la Plevna, unde pierd 170 de ofițeri și alți 7.000 de soldați. Apar zvonuri insistente despre o iminentă trecere a Dunării de către turci.
4 octombrie: La cererea domnitorului Carol, Prusia a trimis 8 medici militari cu condiția să nu fie folosiți pe front, iar regina Saxoniei a trimis la București un număr de surori Alberine.
7 octombrie: Trupele române cuceresc, cu pierderi mari, reduta Grivița 2, însă din greșeli de comandament, aceasta este recucerită de turci. Colonelul Anghelescu va fi suspendat din funcție și trimis în spatele frontului.
Noiembrie
28 noiembrie/9 decembrie: A patra bătălie (finală) din „Asediul Plevnei”. Căderea Plevnei a însemnat practic sfârșitul războiului, chiar dacă ostilitățile au mai continuat circa trei luni.
25 decembrie: În seara de Crăciun este furată, prin spargerea tavanului, "Cloșca cu pui", principalul exponat al Muzeului de Antichități. Hoțul a fost prins și condamnat, după ce a reușit să vândă una din piese unui ceasornicar, pe care a topit-o.
"Gazeta de Transilvania" publică scrisoarea lui George Barițiu – Epistolă respectuoasă către femeile noastre, prin care îndeamnă pe româncele din Ardeal să formeze comitete de strângere a donațiilor pentru ajutorarea armatei române și a răniților de pe front.