În articolul de astăzi vom vorbi despre 1920, un subiect de mare relevanță astăzi. 1920 este un subiect care a captat atenția multor oameni din întreaga lume și a generat o dezbatere intensă în societate. Pe parcursul acestui articol, vom explora diferite aspecte legate de 1920, de la originea și evoluția sa, până la impactul său asupra vieții oamenilor. În plus, vom analiza diferitele perspective și opinii care există în jurul 1920, precum și implicațiile sale la nivel individual și colectiv. Nu ratați acest ghid complet pe 1920, unde veți găsi informații relevante și actualizate despre acest subiect fascinant.
13 martie: Guvernul Vaida-Voievod este demis și înlocuit cu un guvern condus de generalul Alexandru Averescu, care dizolvă Parlamentul și organizează noi alegeri.
15 martie: Are loc greva muncitorilor metalurgiști de la fabricile "Wolff", "Vulcan" și "Lemaître", care ține 6 luni, patronii închizând întreprinderile.
16 iulie: "Acordul de la Spa" privind reparațiile datorate de Germania puterilor învingătoare din Primul Război Mondial. României i-a fost repartizată o cotă de 1% din totalul reparațiilor germane și 10,55 % din cele orientale (de la Ungaria, Austria și Bulgaria).
20 octombrie: Începe greva generală a proletariatului din România, la care participă cca 400.000 de salariați. Cuprinde toate ramurile industriei și transporturilor și este prima grevă politică generală a proletariatului din întreaga Românie (20-28 octombrie).
28 noiembrie: A apărut, la București, săptămânalul "Adevărul literar și artistic", continuator al "Adevărului ilustrat", fondat de Constantin Mille.
28 noiembrie: A fost înființată la Paris Federația interaliată a foștilor combatanți (FIDAC), la care România a fost unul din membrii fondatori. Înființată la inițiativa unor veterani din primul război mondial predominant pacifiști, la congresul de constituire s-au asociat asociații ale veteranilor din Franța (6 asociații, inclusiv UNC și UF), Belgia (FNC), Marea Britanie (British Empire Service League și apoi British Legion), SUA (American Legion), România (Uniunea Națională a Foștilor Luptători), Cehoslovacia (Asociația Druzina), Italia și Serbia.
A fost înființată CFRNA (Compania Franceză și Română de Navigație Aeriană), actuală TAROM.
Desenatorul Aurel Petrescu, realizează primul film de desene animate românesc, "Păcală în Lună".
Ion Jalea a realizat "Monumentul Eroilor francezi din războiul 1916-1918", lucrat în marmură de Carrara, reprezentând un soldat rănit sprijinit de o soră de caritate - care a fost amplasat în Cișmigiu.
În București ia amploare circulația auto, fiind înregistrate 2.550 de autovehicule.
În România s-a realizat unificarea monetară, prin scoaterea din circulație a leilor emiși de Banca Generală, a rublelor și coroanelor.
Mazda Motor Corp. Producător japonez de automobile cu sediul la Hiroshima, fondată de Jujiro Matsuda inițial sub numele de Toyo Cork Kogyo Co. Din octombrie 1931 este redenumit Mazda.
16 ianuarie: Ioan M. Bota, preot greco-catolic român, istoric, profesor universitar doctor, prelat papal, veteran de război, colonel în rezervă, deținut politic (d. 2021)
24 septembrie: Peter Carl Fabergé (Karl Gustavovici Fabergé), 74 ani, bijutier rus, autorul celebrelor Ouă Fabergé, considerate printre cele mai scumpe bijuterii din lume (n. 1846)
8 noiembrie: Nectarie din Egina (n. Anastasios Kephala), 74 ani, episcop al Pentapolei și ctitor al mănăstirii "Sfânta Treime" din insula Eghina (n. 1846)