În lumea de astăzi, 21 iunie este un subiect care a câștigat relevanță în diferite zone ale societății. De ani de zile, 21 iunie a fost subiect de dezbatere și analiză datorită impactului său asupra vieții de zi cu zi a oamenilor. Fie în domeniul științific, social, politic sau cultural, 21 iunie s-a dovedit a fi un punct de interes constant pentru cercetători, experți și publicul larg. În acest articol, vom explora modul în care 21 iunie a influențat diverse domenii ale societății și care sunt implicațiile sale pentru prezent și viitor. Prin analize profunde, căutăm să înțelegem mai bine importanța și scopul 21 iunie astăzi.
1607: Este instaurată prima Parohie Protestant Episcopală din SUA, în Jamestown.
1633: Omul de știință italian Galileo Galilei este găsit vinovat de către Inchiziție de „bănuită erezie“ pentru apărarea opiniei heliocentrice copernicane, în care se crede că Pământul și alte planete orbitează în jurul Soarelui. Deși a fost forțat în a renega public opinia heliocentrică, pedepsei sale i s-a adăugat și o perioadă nelimitată de arest la domiciliu.
1848: În revista „Foaie pentru minte, inima și literatură" a apărut poezia „Un răsunet", de Andrei Mureșanu. Din data de 24 ianuarie1990, această poezie, pe muzica lui Anton Pann, a devenit Imnul de Stat al României, cunoscut sub titlul „Deșteaptă-te, române!"
2017: Moțiunea de cenzură intitulată "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor", inițiată de parlamentarii PSD și ALDE împotriva Guvernului Sorin Grindeanu a fost aprobată cu 241 voturi „pentru” și 10 voturi „împotrivă”. Au votat doar parlamentarii PSD, ALDE și cei ai minorităților naționale; PNL și USR au fost prezenți în plen, dar nu au votat, în timp ce UDMR și PMP nu au fost prezenți. Deși de obicei votul era secret cu bile, de data asta s-a votat cu bilele la vedere. Pentru ca moțiunea să treacă, numărul minim necesar de voturi a fost de 233.[1]