Astăzi ne vom scufunda în 27 aprilie, un subiect care a captat atenția multor oameni în ultima vreme. 27 aprilie este un subiect care acoperă multe domenii de interes, de la știință la divertisment, inclusiv probleme sociale și culturale. În acest articol vom explora diferite aspecte legate de 27 aprilie, de la impactul său asupra societății până la progresele care au fost realizate în acest domeniu. În plus, vom discuta despre controversele și provocările cu care se confruntă 27 aprilie în prezent, precum și despre posibilele soluții și perspective de viitor. Pregătește-te să pătrunzi mai adânc în lumea fascinantă a lui 27 aprilie!
27 aprilie este a 117-a zi a calendarului gregorian și ziua a 118-a în anii bisecți. Mai sunt 248 de zile până la sfârșitul anului.
Evenimente
0395: Împăratul Arcadius s-a căsătorit cu Aelia Eudoxia, fiica generalului Flavius Bauto. Ea a devenit una dintre cele mai puternice împărătese romane ale Antichității târzii.
1578: În ciuda interdicțiilor, are loc duelul Mignonilor, unul dintre cele mai faimoase dueluri din istoria Franței, între doi favoriți ai regelui Henric al III-lea al Franței și doi favoriți ai lui Henric I, Duce de Guise.
1667: Poetul John Milton, sărac și orb, este nevoit să vândă drepturile de autor pentru poemul Paradisul pierdut. Suma primită: 10£.
1865: În SUA, nava cu aburi Sultana, purtând 2.300 de pasageri a explodat și s-a scufundat în Mississippi omorând 1.700 de oameni.
1945: Al Doilea Război Mondial: Benito Mussolini este arestat de partizanii italieni la Dongo, în timp ce încerca să scape deghizat ca un soldat german.
2002: Echipa masculină de seniori a României a devenit campioană europeană la gimnastică, cu ocazia desfășurării celui de–al 25–lea Campionat European.
2002: Filosoful Andrei Pleșu, fondator și rector al Institutului de studii avansate New Europe College din București, a primit premiul „Joseph–Bech" pe anul 2001.
2005: Cel mai mare avion construit vreodată, Airbus A380, a efectuat primul său zbor de pe aeroportul din Toulouse, Franța.
2012: Guvernul Ungureanu a căzut în urma adoptării Moțiunii de cenzură intitulate „Opriți Guvernul șantajabil. Așa nu, niciodată” organizată de USL, după cel mai scurt mandat din istoria României moderne (doar 78 de zile de la învestire). Moțiunea a fost adoptată cu 235 de voturi „pentru”, iar 9 parlamentari au votat „împotrivă”. Pentru adoptare, erau necesare 231 de voturi.[1]