În lumea de astăzi, 2 noiembrie a câștigat o mare relevanță în diferite domenii ale societății. Fie datorită impactului său asupra culturii populare, importanței sale în domeniul științific sau influenței sale asupra istoriei, 2 noiembrie a devenit o temă de interes general pentru oamenii de toate vârstele și profesiile. În acest articol, vom explora diferite aspecte legate de 2 noiembrie, analizând impactul acestuia asupra societății actuale și relevanța sa în timp. De la origini și până la evoluția sa astăzi, 2 noiembrie a fost subiect de studiu și dezbatere, fiind o temă care stârnește un mare interes și curiozitate celor care doresc să afle mai multe despre el.
0998: Sfântul Odilon, abatele de Cluny a celebrat pentru prima oară o comemorare a tuturor răposaților ordinului său. Această zi a devenit mai apoi în Biserica Catolică data la care sunt comemorați toți credincioșii răposați.
1439: Statele generale, reunite deja din octombrie, la Orléans, au decis să întrețină o armată permanentă cu care să poată izgoni definitiv pe englezi afară din Franța. Această decizie a declanșat revolta nobililor francezi: Praguerie (1440). Pentru finanțare cheltuielilor de război Statele generale au instituit un nou impozit, « taille », care va fi obligatoriu pentru fiecare familie din regatul francez. Delegația i-a acordat regelui Carol al VII-lea permisiunea de a ridica „taxa” în fiecare an. Acest impozit anual nu va fi abolit decât odată cu Revoluție.
1570: Încendiu care s-a întins din Olanda până în Jütland, în care au fost transformate în cenușă peste 100 000 de locuințe.
1917: Declarația Balfour : guvernul Marii Britanii se anagajează să sprijine înființarea unei patrii a poporului evreu în Palestina.
1919: Statele Unite: Greva minerilor susținută de peste o jumătate de milion de muncitori.
1920: Statele Unite: Realizează, în Philadelphia (Pennsylvania) prima probă de radiodifuziune folosind stația comercială „KDKA”: în acea primă emisiune radiofonică au fost prezentate știri, muzică și întrețineri (discuții la masa rotundă).
1947: Ziaristul Howard Hughes face zborul de probă a celui mai mare hidroavion din lume, Hercules, proprietatea și realizarea lui. A fost unicul zbor al acestui gigantic hidroavion.
1954: Anglia: Se încheie greva portuarilor, grevă care a cauzat grave prejudicii comerțului exterior britanic.
1965: La ora 5:15 P.M., Norman Morrison, Quaker în vârstă de 31 de ani, iese din front și pătrunde în Pentagon protestând în felul acesta împotriva „invaziei” în Vietnam.
1966: Intră în vigoare Cuban Adjustment Act oferind unui număr de 123.000 de cubanezi posibilitatea de a face cerere de stabilire permanentă în State.
1967: Președintele american Lyndon B. Johnson ține o reuniune secretă cu cei mai de seamă lideri naționali (Bărbații Înțelepți) cărora le cere sfatul în privința atitudinii de adoptat față de refuzul tinerilor de a se mai înrola, protestând astfel împotriva războiului din Vietnam. Cei prezenți au ajuns la concluzia că opinia publică trebuie să primească rapoarte optimiste despre desfășurarea războiului.