În acest articol, vom explora lumea fascinantă a lui 31 august și numeroasele sale fațete. 31 august este o temă care a captat atenția și interesul multor oameni de-a lungul istoriei, fiind obiect de studiu, dezbatere și reflecție în diverse discipline. De la origini și până în prezent, 31 august a fost un subiect relevant care a stârnit interesul experților și al fanilor deopotrivă. Pe parcursul acestor pagini, vom analiza impactul acestuia asupra societății, evoluția sa în timp și diferitele perspective care există în jurul 31 august. Acest articol își propune să ofere o viziune cuprinzătoare și îmbogățitoare despre 31 august, generând un spațiu de reflecție și învățare pentru toți cititorii interesați de acest subiect interesant.
1302: Are loc Pacea de la Caltabellotta care își propune să rezolve conflictul dintre Casa de Anjou și Casa de Barcelona privind proprietatea din sudul Italiei. Regatul Siciliei este împărțit: Frederic al II-lea de Aragon primește insula ca domeniul al său, Carol al II-lea de Neapole primește teritoriile peninsulare (Mezzogiorno), numite de contemporani tot regat al Siciliei, însă reținute de istoriografia modernă drept Regatul Neapolelui.
1422: Henric al VI-lea a devenit rege al Angliei la vârsta de opt luni, după moartea tatălui său, Henric al V-lea. Afacerile guvernului vor fi conduse de un consiliu de regență până la majoratul monarhului.
1876: La numai trei luni de la preluarea mandatului, sultanul otoman Murat al V-lea este succedat de fratele său, Abdul-Hamid al II-lea, pe motiv că ar fi fost bolnav mintal, însă adversarii săi ar fi putut folosi acest motiv pentru a opri punerea în aplicare a reformelor sale democratice.
1963: Inaugurarea "telefonului roșu", legatura telefonică directă dintre președinții american și sovietic.
1980: După două luni de grevă, guvernul polonez a fost de acord cu revendicările muncitorilor, recunoscând sindicatul independent "Solidaritatea".
1986: În regiunea Vrancea s-a înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 6,95 grade pe scara Richter.
1986: Linia de pasageri sovietică Amiralul Nakhimov se scufundă în Marea Neagră după ce s-a ciocnit cu nava de marfă, Piotr Vasev, ucigând 423 din cele 1.234 aflate la bord.
1998: Coreea de Nord anunță lansarea primului său satelit, Kwangmyongsong.
2006: Faimoasa pictură a lui Edvard Munch, Țipătul, versiunea executată în tempera pe carton în 1910, furată la 22 august 2004 de la muzeul Munch, este recuperată de poliția norvegiană.
2016: Președintele Braziliei, Dilma Rousseff, este revocată din funcție fiind acuzată de abateri administrative penale și nesocotire a bugetului federal.[2][3]
^„Constituição da República Federativa do Brasil de 1988” [Constitution of the Federative Republic of Brazil 1988] (în portugheză). Presidência da República do Brasil. . Accesat în . Art. 85: Acts of the President of the Republic which are counter to the Federal Constitution, and especially with respect to: . . . V - probity of the administration; VI - budgetary law; . . . are forbidden.
^„Lei Complementar nº 101, de 4 de Maio de 2000” [Supplementary Law n.101 of 4 May 2000] (în portugheză). Presidência da República do Brasil. . Accesat în .Art. 36: Credit operations are forbidden between a state financial institution and the Federal entity which oversees it in the capacity of loan beneficiary.