În acest articol, vom explora impactul 31 octombrie asupra diferitelor aspecte ale societății contemporane. De la influența sa în sfera profesională până la semnificația sa în sfera personală, 31 octombrie a generat o dezbatere și o reflecție profundă în jurul relevanței și implicațiilor sale. De-a lungul anilor, 31 octombrie a devenit un subiect de interes nu numai pentru specialiști și cadre universitare, ci și pentru publicul larg. Printr-o analiză cuprinzătoare, căutăm să înțelegem importanța 31 octombrie în viața noastră de zi cu zi și să examinăm îndeaproape modul în care modelează lumea noastră de astăzi.
1869: La Gara Filaret, are loc inaugurarea cu mare fast a liniei ferate București-Giurgiu, în prezența prim-ministrului. Din Gara Filaret au plecat două garnituri; prima, denumită "Trenul de onoare Michaiu Bravu", condusă de sir John Trevor Barklay, și a doua, "Trenul Dunărea", condusă de Nicolae Tănase, primul mecanic de locomotivă român. (19 octombrie, stil vechi)
1984: Indira Gandhi, prim-ministru a Indiei, este asasinată de doi membri din garda sa de corp.
1991: Primele alegeri libere pentru președinție în Zambia.
1998: Începe criza dezarmării din Irak: Irak anunță că nu mai cooperează cu inspectorii ONU.
1999: Un Boeing 767 Egypt Air se prăbușește la aproximativ 100 km după decolare din New York, din cauza unei erori de pilotaj. Toți cei 217 de oameni de la bord sunt uciși.
2003: Mahathir Mohamad a demisionat din funcția de prim-ministru al Malaeziei. El fusese liderul țării timp de peste 22 de ani.
2015: Zborul Metrojet 9268 se prăbușește în centrul Peninsulei Sinai după plecarea de pe Aeroportul International Sharm el-Sheih din Egipt către St. Petersburg, Rusia. Toate cele 224 de persoane aflate la bord au murit.[1] Prăbușirea avionului a fost provocată de o explozie (un atentat) care a avut loc la bordul aparatului de zbor.[2]
2020: Deschiderea aeroportului Berlin-Brandenburg după aproape 10 ani de întârzieri din cauza corupției și a problemelor de construcție a proiectelor. [3]