Aconitum

În acest articol, vom explora tot ce este legat de Aconitum în profunzime. De la originile sale istorice până la relevanța sa astăzi, prin diversele sale aspecte și aplicații. Aconitum este un subiect de mare importanță și a stârnit interesul experților și al publicului larg. În acest sens, vom aprofunda în sensul, impactul și evoluția sa în timp. De asemenea, vom analiza diferitele perspective și abordări care au fost date, precum și implicațiile și consecințele pe care le-a avut în diverse domenii. Citiți mai departe pentru a descoperi tot ce trebuie să știți despre Aconitum și influența sa asupra lumii moderne.

Omag
Aconitum carmichaelii
Clasificare științifică
Regn: Plantae
Diviziune: Magnoliophyta
Clasă: Magnoliopsida
Ordin: Ranunculales
Familie: Ranunculaceae
Subfamilie: Ranunculoideae
Trib: Delphinieae
Gen: Aconitum
L., 1753
Specii

vezi text

Aconitum moldavicum în Munții Rodnei

Genul Aconitum (aconit sau omag) este un gen ce conține aproximativ 948 de specii descrise, dintre care doar 331 au fost acceptate[1], aparținând familiei Ranunculaceae. Sunt specii erbacee, perene, native din părțile muntoase din emisfera nordică.[2]

Specii

Note

  1. ^ The Plant List. Aconitum. Accesat în . 
  2. ^ Acest articol conține text din Chisholm, Hugh, ed. (). „Aconite”. Encyclopædia Britannica. 1 (ed. 11). Cambridge University Press. pp. 151–152. , o publicație aparținând domeniului public.
  3. ^ „Archived copy”. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe