Aripi de noapte

În acest articol, vom explora impactul pe care Aripi de noapte l-a avut în diferite zone ale societății. Aripi de noapte este un subiect de mare relevanță astăzi, care a captat atenția cadrelor universitare, experților și a opiniei publice în general. De-a lungul istoriei, Aripi de noapte a jucat un rol esențial în modelarea vieții noastre și a modului în care vedem lumea din jurul nostru. Printr-o analiză detaliată, vom examina modul în care Aripi de noapte a influențat cultura, politica, economia și alte aspecte ale societății, precum și implicațiile pe care le-a avut pentru viitor. Explorând diferite perspective și dovezi, sperăm să facem lumină asupra acestui subiect relevant și să încurajăm reflecția critică asupra impactului său prezent și viitor.

Aripile nopții
Informații generale
AutorRobert Silverberg Modificați la Wikidata
Genștiințifico-fantastic
Ediția originală
Titlu original
Nightwings
Limbaengleza americană Modificați la Wikidata
EditurăAm Oved Modificați la Wikidata
Țara primei apariții Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Data primei aparițiiseptembrie 1968

Aripi de noapte[1] sau Aripile nopții[2] (engleză: Nightwings) este o nuvelă științifico-fantastică de Robert Silverberg, prima oară publicată în Galaxy Magazine în 1968. A câștigat Premiul Hugo pentru cea mai bună nuvelă în 1969 și a fost nominalizată la Premiul Nebula pentru cea mai bună nuvelă în 1968. A primit Premiul Apollo în 1976.

Prezentare

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Învinși în trecut de rasa umană, extratereștrii au promis că se vor răzbuna într-o zi când vor invada Pământul. Timpul a trecut, civilizația umană s-a prăbușit și este acum doar o umbră a ceea ce a fost, dar tradiția păstrează amintirea unei posibile amenințări din altă parte.

Mult timp după ce Pământul a fost aruncat în haos, Ghilda Observatorilor continuă să stea de veghe. Wuelig este un Observator bătrân care toată viața sa a așteptat, urmărind cerul, întoarcerea extratereștrilor de care neamul său se teme.

Note

  1. ^ Pasagerii, Robert Silverberg. Traducător Dan Popescu. Colecția Nautilus a editurii Nemira, 1994
  2. ^ Ștefan Ghidoveanu - Bibliografii - Robert Silverberg, în revista Nautilus - revistă de literatură și artă SF. Nr. 1/1992, pag 3-6

Legături externe

Vezi și