Bantu

În acest articol, vom explora subiectul Bantu în profunzime, analizând originile sale, impactul său asupra societății de astăzi și relevanța sa în diferite contexte. Vom aprofunda în cele mai relevante aspecte ale Bantu, precum și în posibilele sale implicații pentru viitor. Printr-un studiu exhaustiv și multidisciplinar, căutăm să oferim o viziune completă și actualizată asupra Bantu, pentru a oferi cititorilor noștri o înțelegere profundă și îmbogățitoare a acestui subiect. Vom aprofunda în diferite domenii de studiu legate de Bantu, căutând să dezvăluim multiplele sale fațete și influența sa asupra vieții de zi cu zi.

Bantu este un termen folosit pentru a desemna cca. 400 de etnii naționale diferite din zonele Africa Centrală și Africa Sudică. Tot bantu se mai numește și o subgrupă a limbilor Niger-Congo. În anul 2007 populația bantu număra cca. 200 de milioane. Albii din Africa de Sud denumesc bantu toată populația africană de culoare.

Istoric

Negrii bantu nu au avut dorința sau sentimentele naționale necesare unui trai împreună. Termenul bantu a fost folosit pentru prima oară în 1862 de lingvistul german Wilhelm Heinrich Immanuel Bleek (1827 - 1875), care în lucrarea sa „Eine vergleichende Grammatik der südafrikanischen Sprachen” (Gramatica comparată a limbilor sud-africane) definește grupa bantu ca o grupă formată din mai multe limbi ale locuitorilor din Africa Centrală și Sudică, având anumite trăsături comune. Această teză este în parte acceptată și în prezent. Limba bantu a fost până în trecutul apropiat numai o limbă vorbită, ea fiind reconstruită anevoios prin studierea limbii orale și a descoperirilor arheologice. O excepție este limba „Suaheli”, care are și formă scrisă, limbă care încă înainte de sosirea coloniștilor portughezi a preluat o serie de cuvinte din limbile arabă, indiană și persană.

Legături externe