Camionetă

Acest articol va aborda subiectul Camionetă, care a câștigat relevanță în ultimii ani datorită impactului său asupra diferitelor aspecte ale societății. De la progresele tehnologice la schimbările în dinamica muncii, Camionetă a generat un mare interes și dezbatere în rândul experților și al populației generale. În acest sens, va fi analizată influența lui Camionetă în diferite contexte, precum și implicațiile sale pe termen scurt și lung. Vor fi, de asemenea, explorate perspectivele viitoare asupra Camionetă și cum va continua să ne afecteze mediul.

Pagina „Pick-up” trimite aici. Pentru alte sensuri vedeți Pick-up (dezambiguizare).
Camionetă Dodge Ram cu cabină dublă
Dacia 1307 Double Cab

Camioneta este un autovehicul mai mic decât autocamionul, compus dintr-o cabină cu unul sau două rânduri de scaune pentru pasageri și o platformă descoperită în spate cu obloane, folosit pentru transportul de materiale.[1] Acest tip de autovehicule sunt cunoscute și sub denumirea de pick-up.[2]

Descriere

Este formată din:

  • cabină — separată de zona de încărcare
  • platforma sau compartimentul de încărcare din spate

Acest gen de mașini este foarte popular în America de Nord. Designul camionetelor este variat, iar stilul și dimensiunile par să se fi adoptat un specific național. De exemplu, pe continentul american camionetele pot fi masive sau medii, vehicule grele, adeseori cu motoare V8 sau cu șase cilindri, sau compacte, echipate doar cu motoare cu patru cilindri în linie.

În Australia și Noua Zeelandă camionetele sunt cunoscute sub numele de ute, de la termenul englezesc utility vehicle.

În România, acest tip de caroserie a fost întâlnit la Dacia Pick-Up sau Dacia „Papuc” așa cum a fost botezată ea popular.

Note