Christadelfieni

În acest articol, vom explora în profunzime subiectul Christadelfieni, care a captat atenția experților și pasionaților deopotrivă în ultimii ani. Christadelfieni este un subiect de mare relevanță astăzi, iar impactul său se extinde la mai multe domenii ale vieții de zi cu zi. Pe parcursul acestui articol, vom analiza diferite aspecte și perspective legate de Christadelfieni, cu scopul de a oferi o viziune cuprinzătoare și completă asupra acestui subiect. De la originea sa și până la implicațiile sale viitoare, ne vom scufunda într-o analiză detaliată care va face lumină asupra Christadelfieni și asupra influenței sale în diferite zone ale societății.

Christadelphian Hall, Bath, England

Christadelfieni ( frați și surori în Christos) sunt o denominațiune creștină non–trinitar, fondat în SUA în sec – XIX lea de doctorul John Thomas. În acest moment ei au biserici pe care ei le numesc „ecclesias” și membri în întreaga lume. Grupuri există în 120 de țări, inclusiv; Marea Britanie (18.000), Australia (9.987), Malawi (7.000), Statele Unite (6.500), Mozambic (5.300), Canada (3.375), Noua Zeelandă (1.782), Kenya (1.700), India (1.300), Tanzania (1.000), și Filipine (1.000). Cu grupuri mai mici din Europa de Est. Totalul este de aproximativ 60.000.[1] (BBC The Christadelphians)

Credințe

Cele mai importante credințe sunt :

  • Isus se va întoarce pe pământ ca să stabilască regatul lui Dumnezeu;[3]
  • moartea reprezintă inconștiența, ei neagă și resping imortalitatea sufletului și cred în imortalitate condiționată; [4]
  • Iadul este doar o groapă;
  • Botezu ;Botezul este actul prin care un crestin este cufundat in apa ca sa simbolizeze sfirsitul unui fel vechi de viata,si iesirea din apa un inceput nou un om nou.
  • Sfântul Duh nu este o persoană ci o reprezentare al puterii lui Dumnezeu;
  • Satana nu este o persoană ci personificarea răului uman; Cea mai importantă credință a lor este modul diferit de a-l vedea pe Satana, iar acest lucru diferențiază acest cult de celălalte culte Creștine [5]

Harry Tennant 'Christadelfienii - Credinta si predicile lor' [6]

Duncan Heaster 'Bazele Bibliei' [7] [8].

Viața spirituală

Christadelfienii se întâlnesc regulat pentru a oficia ceremonia „sfărămițării pâini” în memoria morții lui Isus. Ei se întâlnesc de asemenea în casele lor și în locuri mici de întâlnire.

Comunitate

Nu au o putere centrală, toate bisericile sau „ecclesia” sunt autohtone. 300 biserică de Britanic alegere Misiune CBM pentru învățător înăuntru Europa. [9] (Despre Christadelfieni Arhivat în , la Wayback Machine.).

Christadelfienii sunt clasificate ca fiind "o biserica protestantă" in Manualul de Biserici in Statele Unite. [10] [11] Christadelfienii au fost criticați pentru lipsa credinței în Sfânta Treime, de exemplu pastorul calvin Matthew Slick [12]. Sociologul Bryan R. Wilson a studiat acest grup in 1959. El trage concluzia ca Christadelfieni nu au caracteristicile unui cult. El clasificate grupului ca "o stabila introvertita comună sectară ". [13] [14] [15]

Referințe

  1. ^ engleză {{{1}}} http://en.wikipedia.orghttps://scientiaro.com/Christadelphians
  2. ^ Isus: Dumnezeu Fiul sau Fiul lui Dumnezeu http://www.christadelfieni.ro/documente/jesus-rom.pdf Arhivat în , la Wayback Machine.
  3. ^ Revenirea lui Isus Christos http://www.christadelfieni.ro/documente/return-rom.pdf Arhivat în , la Wayback Machine.
  4. ^ Ce se intampla dupa moarte? http://www.christadelfieni.ro/documente/death-rom.pdf
  5. ^ „Pearce, F. Do you believe in a devil?”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  6. ^ „Christadefieni” (PDF). Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 
  7. ^ Bible Basics Internet Edition
  8. ^ Ce este oare Evanghelia? - Carelinks - www.carelinks.net
  9. ^ „Christadelphian Bible Mission”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  10. ^ F.S. Mead & S.S. Hill, Handbook of Denominations in the United States, 10th Edition, Abingdon Press, Nashville, USA 1995
  11. ^ Church Index (Doctrinal) Index Publications, Plymouth UK 1981
  12. ^ „Christadelphianism | Christian Apologetics and Research Ministry”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  13. ^ Bryan R Wilson, Sects and Society, University of California 1961
  14. ^ „The Christadelphians”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  15. ^ The Danger of Cults

Legături externe