Claudine Françoise Mignot

Subiectul Claudine Françoise Mignot este ceva care a fost subiect de interes și dezbatere de-a lungul istoriei. Din timpuri imemoriale, Claudine Françoise Mignot a ocupat un loc proeminent în viața noastră, influențând modul în care gândim, acționăm și simțim. În acest articol, vom explora diferitele fațete ale Claudine Françoise Mignot și impactul acestuia asupra diferitelor aspecte ale societății. De la origine până la evoluția sa modernă, Claudine Françoise Mignot a lăsat o amprentă de neșters asupra umanității și, prin această analiză, vom căuta să înțelegem mai bine importanța și relevanța sa în lumea de astăzi.

Claudine Françoise Mignot

Claudine Françoise Mignot (20 ianuarie 162430 noiembrie 1711), aventurieră franceză, a fost născută în apropiere de Grenoble, la Meylan.

La vârsta de șaisprezece ani ea a atras atenția lui Pierre des Portes d'Amblerieux, trezorier al provinciei Dauphiné. El s-a căsătorit cu fata și i-a lăsat averea. Decizia lui a fost contestată de familia sa și Claudine a plecat la Paris în 1653. Ea a solicitat protecția lui François de l'Hôpital, mareșal al Franței, atunci un bărbat în vârstă de șaptezeci și cinci de ani. François de l'Hôpital s-a căsătorit cu ea după o săptămână de la prima lor întâlnire și, după șapte ani de căsătorie, a murit lăsându-i o parte din averea lui. Împreună au avut un fiu (c. 1654 – c. 1657).

S-a căsătorit a treia oară morganatic în 1672 cu Ioan Cazimir, fostul rege al Poloniei, cu câteva săptămâni înainte de moartea acestuia; ea a primit a treia avere. Ei au avut o fiică, Marie Catherine.

La bătrânețe s-a retras la mănăstirea de carmelite din oraș, unde a murit la 30 noiembrie 1711, la vârsta de aproape 88 de ani. Povestea ei, foarte modificată, a fost subiectul unei piese de Jean-François Bayard și Paul Duport, Marie Mignot (1829).