Cristian Munteanu (regizor)

În articolul de astăzi vom pătrunde în lumea interesantă a lui Cristian Munteanu (regizor). Indiferent dacă cauți informații despre această persoană, subiect sau întâlnire, fie că vrei doar să-ți aprofundezi cunoștințele, acest articol are tot ce ai nevoie. În următoarele câteva rânduri, vom explora în detaliu cele mai relevante aspecte ale Cristian Munteanu (regizor), de la origini până la relevanța sa astăzi. Indiferent de nivelul tău de cunoștințe despre Cristian Munteanu (regizor), aici vei găsi informații utile și detaliate care te vor ajuta să înțelegi mai bine acest subiect. Fără mai mult, haideți să ne aruncăm în universul fascinant al lui Cristian Munteanu (regizor)!

Cristian Munteanu (regizor)
Date personale
Născut Modificați la Wikidata
București⁠(d), București, România Modificați la Wikidata
Decedat (71 de ani) Modificați la Wikidata
București, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațieregizor de film
scenarist Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata

Cristian Munteanu (n. 25 august 1936, București – d. 31 ianuarie 2008, București) a fost un regizor și scenarist român.

Biografie

S-a născut în vara lui 1936, în București. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în anul 1959. A fost regizor la Teatrul din Piatra Neamț. Din anul 1962 a fost angajat regizor artistic la Radiodifuziunea Română, redacția Teatru pe care a slujit-o cu talent, dăruire și profesionalism desăvârșit aproape 50 de ani. A fost membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Uniunii Teatrale din România, a scris și a montat scenarii radiofonice și de televiziune la posturile publice din România, Bulgaria, Polonia, Bulgaria, Ungaria, Cehoslovacia, Iugoslavia. În perioada 1990 - 1994 a fost professor de artă dramatică la Universitatea Ecologică din București. Cristian Munteanu a fost primul redactor-șef al redacției Teatru a Radiodifuziunii Române după revoluția din decembrie 1989 punând bazele unei activități artistice care continuă și astăzi.

Distincții

  • Premiul pentru cea mai bună emisiune dedicată copiilor la Festivalul de producții radiofonice din Japonia (1964)
  • Premiul Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru - secția română pentru cea mai bună piesă radiofonică a anului (1994)
  • Premiul Asociației Umoriștilor din România pentru management și valorificarea comediei românești la radio.

Moartea

A murit pe 31 ianuarie 2008, la vârsta de 71 de ani.