Cucuta (plantă)

În articolul de astăzi vom vorbi despre Cucuta (plantă), un subiect care a stârnit un mare interes în ultima vreme. Cucuta (plantă) este ceva care afectează multe persoane în diferite domenii ale vieții, fie la locul de muncă, familie, sănătate sau alte aspecte fundamentale. Vom descoperi importanța lui Cucuta (plantă), precum și implicațiile sale și posibilele soluții. Acest articol își propune să facă lumină asupra Cucuta (plantă) și să ofere informații relevante pentru a ajuta la înțelegerea mai bună a acestui subiect. În plus, vom explora diferite perspective și opinii ale experților pe această temă, pentru a oferi o viziune globală și echilibrată. Citiți mai departe pentru a afla tot ce trebuie să știți despre Cucuta (plantă)!

Pentru alte sensuri, vedeți Cucuta (pagină de dezambiguizare).
Cucuta
Conium maculatum
Clasificare științifică
Regn: Plantae
(neclasificat): Angiospermae
(neclasificat): Eudicotidae
(neclasificat): Asteridae
Ordin: Apiales
Familie: Apiaceae
Subfamilie: Apioideae
Gen: Conium
Specie: C. maculatum
Nume binomial
Conium maculatum
(L., 1753)
Sinonime[1]
Conium maculatum
Conium maculatum

Cucuta, (conium maculatum) este o plantă erbacee otrăvitoare din familia umbeliferelor, cu miros caracteristic, cu frunze mari, flori albe și fructe brune-verzui, întrebuințată ca medicament; denumiri populare: dudău, buciniș.

Condamnații la moarte, în antichitate, ca de exemplu filozoful grec Socrate, au fost omorâți cu un extract (fiertură) din fructele sau rădăcina plantei.

Note

Legături externe