Oamenii au fost întotdeauna curioși în legătură cu Discuție:Arta abstractă. Din cele mai vechi timpuri și până în zilele noastre, Discuție:Arta abstractă a fost subiect de interes, dezbatere și explorare. Fie prin știință, literatură, artă sau istorie, Discuție:Arta abstractă și-a pus amprenta asupra umanității și a fost inspirația pentru nenumărate descoperiri și creații. În acest articol, vom explora diferite aspecte legate de Discuție:Arta abstractă și vom încerca să facem lumină asupra importanței sale în societatea și cultura noastră.
abstracționism, curent în arta , caracterizat prin renunlarea la redarea realității obiective. A apărut în artele plastice la sfîrșitul primului deceniu al sec. al XX-lea, avînd ca trăsătură predominantă îngrămădirea arbitrară și absurdă a petelor de culoare, a liniilor și volumelor. Curentul a fost pregătit de f o v i s m și de c u b i s m. Printre reprezentantii acestui curent în artele plastice se numără : P. Mondriaan (Olanda), V. Kandinsky, P. Klee (Germania), R. Delaunay(Frani:a), S. Davis și J. Pollock (S.U.A.). abstraclionfsm, curent extremist în arta decadentă burgheză, caracterizat prin renunlarea la redarea reahtălii obiective. A apărut în artele plastice la sfîrșitul primului deceniu al sec. al XX-lea, avînd ca trăsătură predominantă îngrămădirea arbitrară și absurdă a petelor de culoare, a liniilor și volumelor. A. are întotdeauna ca -•ezultat anihilarea imaginii figurative și a crealiei artistice însăși. Curentul a fost pregătit de f o v i s m și de c u b i s m. El reprezintă - stadiul cel mai înaintat de descompunere a artei formaliste burgheze. Printre reprezentantii acestui curent în artele plastice se numără : P. Mondriaan (Olanda), V. Kandinsky, P. Klee (Germania), R. Delaunay(Frani:a), S. Davis și J. Pollock (S.U.A.).
Acest articol conține text din Dicționarul enciclopedic român (1962-1966), aflat acum în domeniul public.
Textul articolului preluat din Dicționarul Enciclopedic Român din 1962, exprimă punctul de vedere sectar ideologic de atunci, servil realismului socialist, răstălmăcind tendențios arta abstractă. Articolul ar trebui șters. Există deja un articol, Arta abstractă, cu punct de vedere neutral. MobyDick, 9 aprilie 2006, 9:23 (GMT)