Importanța lui Drapelul Republicii Trinidad și Tobago în societatea contemporană este de netăgăduit. Fie că este un subiect actual, o figură proeminentă, un fenomen cultural sau un concept fundamental, Drapelul Republicii Trinidad și Tobago joacă un rol crucial în viața noastră de zi cu zi. În acest articol vom explora diferite aspecte legate de Drapelul Republicii Trinidad și Tobago, de la impactul său la nivel personal până la influența sa asupra sferei globale. Prin analize detaliate, căutăm să înțelegem relevanța și semnificația Drapelul Republicii Trinidad și Tobago astăzi, precum și evoluția sa în timp. De asemenea, vom examina rolul său în diverse contexte și interacțiunea cu alte elemente ale societății. Prin această călătorie, sperăm să aruncăm lumină asupra importanței și complexității Drapelul Republicii Trinidad și Tobago în societatea contemporană.
Drapelul Republicii Trinidad și Tobago a fost adoptat o dată cu declararea independenței față de Marea Britanie la 31 august 1962. Proiectat de Carlisle Chang (1921-2001),[1][2][3] steagul statului Trinidad-Tobago a fost ales de către comisia de independență din 1962. Roșu, alb si negru simbolizează foc (soarele, reprezentând curajul), pământ (reprezentând dedicarea) și apă (care reprezintă puritatea și egalitatea).[4]
Drapelul statului Trinidad și Tobago este alcătuit dintr-un câmp roșu cu o bandă diagonală neagră mărginită pe ambele părți de câte o bandă albă, diagonala plecând din partea stângă sus dinspre lance spre partea dreaptă jos spre latura liberă.
Lățimea dungilor albe este de 1/30 din lungimea steagului și lățimea fâșiei negre este de 2/15. Lățimea totală a celor trei dungi împreună este, prin urmare, de 1/5 din lungimea lui.[5]
Înainte de declararea independenței față de Marea Britanie în august 1962, Trinidad și Tobago a folosit steagul britanic albastru pe care se afla o stemă care prezenta o navă care sosește în fața unui munte.
en Trinidad și Tobago pe Flags of the World
Drapele naționale |
---|
Listă a drapelelor naționale | Listă a stemelor naționale |