În acest articol, vom explora în detaliu Embrion, un subiect care a captat atenția multor oameni în ultima vreme. Embrion este un subiect complex și fascinant, care are o mare relevanță în societatea actuală. Pe parcursul acestui articol, vom analiza diferite aspecte legate de Embrion, de la originea sa până la impactul său asupra vieții de zi cu zi. În plus, vom examina diferitele perspective și opinii care există în jurul Embrion, cu scopul de a oferi o viziune amplă și echilibrată asupra acestui subiect foarte relevant. Pregătește-te să te cufunzi în lumea captivantă a lui Embrion!
Acest articol sau această secțiune are bibliografia incompletă sau inexistentă. Puteți contribui prin adăugarea de referințe în vederea susținerii bibliografice a afirmațiilor pe care le conține. |
Embrionul este una din etapele reproducției și dezvoltării în lumea animală sau vegetală. Știința care se ocupă cu studiul embrionului, embriologia consideră că în faza de dezvoltare embrionară are loc diferențierea celulelor, pe țesuturi și organe. Prima fază a dezvoltării embrionare este celula rezultată în urma fecundării, care este numită celula ou sau zigot, la mamifere acesta se dezvoltă în uterul matern, pe când la păsări sau reptile are loc în ou învelit în coajă. După formarea organelor interne, embrionul la om în perioada de sarcină din săptămâna a șaptea se numește făt.
La plante, embrionul rezultat din celula ou, care a luat naștere la rândul lui prin fecundare (unirea gametului masculin cu cel feminin), va fi hrănit până devine fruct cu semințe, de partea feminină a florii.
În ultimii ani, oamenii de știință încearcă prin diferite metode să reproducă în laborator diferite tipuri de embrioni. Recent, o echipă de savanți a reușit să creeze cu succes un embrion uman din celule stem, fără a folosi ovule, orice tip de lichid seminal, și totul în afara unui uter.[1]