În lumea de astăzi, Grădina Botanică din Curitiba este un subiect care a captat atenția și interesul unui spectru larg al societății. Fie datorită relevanței sale în domeniul cultural, impactului său asupra economiei globale sau influenței sale asupra vieții de zi cu zi a oamenilor, Grădina Botanică din Curitiba a devenit un aspect fundamental de luat în considerare în diverse domenii. Pe măsură ce Grădina Botanică din Curitiba continuă să câștige proeminență pe scena mondială, este esențial să-i analizăm impactul și să-i înțelegem importanța în contextul actual. În acest articol, vom explora diferitele fațete ale Grădina Botanică din Curitiba și vom examina modul în care acesta modelează peisajul actual în diferite aspecte ale societății.
Grădina Botanică din Curitiba | |
Poziția | ![]() ![]() |
---|---|
Coordonate | 25°26′34″S 49°14′22″W / 25.4428°S 49.2394°V |
Modifică date / text ![]() |
Grădina Botanică din Curitiba (în portugheză Jardim Botânico de Curitiba) - cunoscut sub numele de Jardim Botânico Fanchette Rischbieter - se află în districtul Jardim Botanico în orașul Curitiba, capitala statului Paraná, cel mai mare oraș din sudul Braziliei.
Este cea mai mare atracție turistică a orașului - în 2007 a fost locul cea mai votată locație la alegerile online pentru desemnarea celor "Șapte Minuni ale Brazilia"[1] - cuprinde și o parte din edificiile campusului Universității Federale din Paraná. Este locul cel mai cunoscut din oraș[2] și este simbolul neoficial din Regiunea Sud a Braziliei[3].
Codul de identificare internațional este CURIT[4].
Înaugurată în 1991, grădina botanică a fost creată în stilul grădinilor franceze. Amenajarea peisagistică a surprins exact caracterele stilurilor peisagistice franceze, inclusiv obiective specifice clasicismului francez: fântâni, cascade și lacuri. Sera grădinii are o suprafață de 458 m2. Aceasta sdăpostește diverse plante tropicale. Suprafața covoarelor florale măsoară 240000 m2[5].
Principala seră, construită în stilul art nouveau, cu o structură metalică modernă, seamănă cu Palatul de Cristal din Londra, construit la jumătatea Secolul al XIX-lea. Muzeul Botanicii din Curitiba cuprinde o vastă prezentare istorie a florei indigene ce atrage cercetători din întreaga lume[6]. În spatele serei se află Muzeul lui Franz Krajcbery care are o arie de 1.320 m2 și cuprinde o serie de sculpturi, filmotecă și tablori[7].