Hala Traian din București

În articolul de astăzi vom pătrunde în lumea fascinantă a lui Hala Traian din București. Este un subiect care a captat atenția a milioane de oameni din întreaga lume, fie datorită relevanței sale istorice, a impactului său asupra societății actuale sau a influenței sale asupra diferitelor aspecte ale vieții noastre de zi cu zi. Hala Traian din București a fost subiect de studiu, dezbateri și controverse de-a lungul timpului, făcându-l un subiect extrem de interesant și care merită explorat în detaliu. Pe parcursul acestui articol, vom analiza diferite aspecte ale Hala Traian din București, de la origini până la impactul său astăzi, cu scopul de a oferi o viziune completă și îmbogățitoare a acestui subiect captivant.

Hala Traian
Poziționare
Coordonate44°25′59″N 26°07′16″E ({{PAGENAME}}) / 44.433°N 26.121°E
Localitatemunicipiul București
Țara România
AdresaCalea Călărașilor 133
Edificare
ArhitectGiulio Magni[1]
Data finalizării1896[2]
Clasificare
Cod LMIB-II-m-A-18393

Hala Traian din București este un monument istoric aflat pe teritoriul municipiului București.[3]

Hala Traian, operă a arhitectului italian Giulio Magni, proiectată după modelul halelor pariziene, din metal și cărămidă, a fost inaugurată în 1896 în Cartierul Evreiesc al Bucureștilor. Vechea configurație cuprindea parter și subsol, magazine de carne, legume, coloniale etc. și scări care coborau de la parter la subsol, unde existau bazine pentru pește viu, depozite, ventilatoare pentru aerisire și utilaje frigorifice.[4]

Note

  1. ^ Mariana Celac, Octavian Carabela and Marius Marcu-Lapadat (). Bucharest Architecture - an annotated guide (în engleză). Ordinul Arhitecților din România. p. 127. ISBN 978-973-0-23884-6. 
  2. ^ Mariana Celac, Octavian Carabela and Marius Marcu-Lapadat (). Bucharest Architecture - an annotated guide (în engleză). Ordinul Arhitecților din România. p. 127. ISBN 978-973-0-23884-6. 
  3. ^ „Ministerul Culturii - Lista Monumentelor Istorice” (PDF). Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 
  4. ^ Hala Traian