Incubus

În lumea de astăzi, Incubus este o problemă care a câștigat relevanță în diferite domenii ale societății. De la sfera politică la cea științifică, Incubus a devenit un punct de interes și dezbatere constantă. Cu o mare influență asupra modului în care oamenii interacționează și își desfășoară viața de zi cu zi, este crucial să înțelegem și să analizăm implicațiile Incubus în viața noastră de zi cu zi. În acest articol, vom explora diferitele perspective și dimensiuni ale Incubus, precum și impactul său asupra societății de astăzi.

Incubus, 1870

Un incubus (din latină incubo, sau coșmar; plural incubi) sau incub[1] este un demon cu înfățișare masculină despre care se presupune că se furișează pe lângă femeile adormite, pentru a avea contact sexual cu ele, în funcție de o serie de tradiții mitologice și legende. Omologul său de sex feminin este Succubus. Un incubus poate avea relații sexuale cu o femeie în scopul de a fi tatăl unui copil, la fel ca în legenda lui Merlin.[2]

În mitologia română apare un aspect eminamente benefic ca orientare, respectiv cel cunoscut în tradiția populară sub denumirea de „zburător”, entitate astrală, necorporală, întruchiparea iubitului ideal, care conferă femeii cu care interacționează în vis (corespunzând dimensiunii astrale a ființei), o polarizare mai amplă de natură amoroasă. Acest gen de fuziune amoroasă este intim legată de iubirea erotică. Poezia Zburătorul de Ion Heliade Rădulescu are ca temă acest fenomen.

Note

  1. ^ incub” la DEX online
  2. ^ Merlin's father was said to be an incubus in Geoffrey of Monmouth's Historia Regum Britanniae and many later tales. See Lacy, Norris J. (1991). "Merlin". In Norris J. Lacy, The New Arthurian Encyclopedia, pp. 322. (New York: Garland, 1991). ISBN 0-8240-4377-4.

Legături externe

Materiale media legate de Incubus la Wikimedia Commons