Joc online

În lumea de astăzi, Joc online a devenit un subiect de mare interes și relevanță. Este un subiect care a captat atenția multor oameni și a generat dezbateri în diferite domenii. În acest articol, vom explora în detaliu Joc online și implicațiile sale în societatea actuală. Vom analiza aspectele istorice, sociale, culturale și științifice legate de Joc online, cu scopul de a oferi o viziune completă și multifațetă asupra acestei teme. În plus, vom examina posibilele implicații și provocări pe care Joc online le prezintă în lumea de astăzi, precum și oportunitățile și soluțiile care pot apărea în urma studiului său. Prin acest articol se dorește să contribuie la îmbogățirea cunoștințelor și înțelegerii despre Joc online și să ofere o perspectivă informativă și reflexivă care invită la reflecție și dialog pe această temă.

Un joc online este un joc pentru computer, jucat peste un anumit tip de rețea de calculatoare. Aceasta înseamnă aproape întotdeauna prin intermediull Internetului sau o tehnologie echivalent; dar jocurile s-au folosit întotdeauna, indiferent de tehnologia actuală a fost: modemuri înainte de internet, precum și terminalele fără fir înaintea modemurilor. Multe jocuri online au asociat comunități online, făcând ca jocurile online să fie o formă de activitate socială dincolo de jocurile cu un singur jucător.

În anii 1990, jocuri online au început să ruleze printr-o varietate de protocoale LAN (cum ar fi IPX) și pe Internet folosind protocolul TCP/IP. Jocul Doom a popularizat conceptul de deathmatch, în care mai mai mulți jucători luptă reciproc pentru victorie, ca o nouă formă de joc online. După Doom au apărut foarte multe jocuri first-person shooter care conțin componente online pentru a permite stilul deathmatch sau lupta în arenă.

O altă latură a jocurilor online o constituie jocurile de tip quiz , bazate pe tehnologie web browser sau web sockets .

Vânzări

În februarie 2006, vânzările și abonamentele pentru jocuri online însumau peste 300 de milioane de euro pe an[1]. În martie 2007, piața jocurilor online multiplayer era evaluată la peste un miliard de dolari pe an[2].

Vezi și

Note

  1. ^ Jocurile online - o afacere profitabila, 24 februarie 2006, wall-stret.ro, accesat la 23 iunie 2011
  2. ^ Piața jocurilor online multiplayer valorează peste un miliard de dolari Arhivat în , la Wayback Machine., 20 mar 2007, realitatea.net, accesat la 23 iunie 2011