În acest articol, subiectul Kusanagi va fi abordat într-o manieră detaliată și exhaustivă, cu scopul de a oferi cititorului o viziune completă și de înțeles asupra acestui aspect. Vor fi explorate originile sale, evoluția sa în timp, implicațiile sale în societate și relevanța sa astăzi. De asemenea, vor fi analizate diferite puncte de vedere și vor fi prezentate date și statistici relevante care să susțină argumentele prezentate. Prin această analiză, căutăm să oferim o perspectivă îmbogățitoare care invită la reflecție și dezbatere.
Kusanagi-no-Tsurugi (草薙の剣 Sabia ce taie iarbă?) este o sabie japoneză legendară și una dintre cele trei regalii imperiale (atribute ale puterii împăratului) din Japonia. Aceasta a fost inițial numită Ame-no-Murakumo-Tsurugi (天叢雲剣 Sabia norilor ce se adună în cer?), dar numele sabiei a fost schimbată ulterior la mai populara Kusanagi-no-Tsurugi („tăierea ierbii”).
Existența sabiei nu este confirmată și locul de păstrare nu este cunoscut.
Istoria sabiei Kusanagi-no-Tsurugi se extinde în legendă. Potrivit cronicii Kojiki, zeul Susanoo a întâlnit o familie îndurerată numită kunitsukami (国津神 zeii pământului?), condusă de Ashinazuchi (足名椎?) în provincia Izumo (出雲国 Izumo-no-kuni?)[Nota 1]. Când Susanoo l-a întrebat pe Ashinazuchi, Ashinazuchi i-a povestit că familia sa a fost devastată de temutul Yamata-nu-Orochi, un șarpe de opt capete, care a înghițit șapte din cele opt fiice ale familiei sale și că monstrul va veni după ultima sa fiică, Kushinada-hime (奇稲田姫?). Susanoo a studiat monstrul, și după o încercare nereușită a revenit cu un plan pentru a o învinge. În schimb, el a cerut-o pe Kushinada-hime în căsătorie, care a fost de acord. Transformându-o temporar într-un pieptene, pentru a o avea drept companie în timpul luptei, el a detaliat planul său în etape.
A cerut să i se pregătească opt cuve de sake (bautură alcoolică din orez) care să fie puse pe platforme individuale poziționate în spatele unui gard cu opt porți. Monstrul a mușcat momeala și a pus unul dintre capetele sale prin fiecare poartă. Cu această distragere de atenție, Susanoo a atacat și a ucis fiara cu sabia (Worochi-no-Ara-masa). El a tăiat fiecare cap și apoi a procedat la cozi. La a patra coadă, el a descoperit o sabie mare în interiorul șarpelui pe care el a numit-o Ame-no-Murakumo-Tsurugi, pe care a prezentat-o zeiței Amaterasu drept compensare pentru o dispută veche.
Dar după un timp, sabia a fost renumită: Kusanagi-no-Tsurugi.