Lobera (spadă)

În zilele noastre, Lobera (spadă) este un subiect care este pe buzele tuturor și care nu trece neobservat în societatea de astăzi. Importanța și relevanța sa devin din ce în ce mai evidente pe măsură ce analiza sa se adâncește. Lobera (spadă) a generat o gamă largă de opinii și poziții, atât pro, cât și contra, ceea ce a provocat dezbateri constante în diverse domenii. În acest articol, vom explora pe deplin impactul pe care l-a avut Lobera (spadă) asupra vieții noastre de zi cu zi, precum și implicațiile sale pentru prezent și viitor. În plus, vom analiza diferitele perspective care există în jurul Lobera (spadă), cu scopul de a oferi o viziune cuprinzătoare și contrastată asupra acestui subiect enigmatic.

Lobera, spada lui Ferdinand al III-lea, păstrată în Catedrala din Sevilla

Lobera (spaniolă: La Espada Lobera[1]) a fost un simbol al puterii utilizat de către sfântul Ferdinand al III-lea de Castilia. Regele a fost reprezentat în picturi cu globus cruciger în mâna stângă și această spadă în mâna dreaptă, în locul tradiționalului sceptru.

Lobera este forjată din oțel și are o lama de 80 cm, dar prezintă ornamente de argint. Este o relicvă păstrată în Capilla Real, la Catedrala din Sevilla.

Istoria

Regele Ferdinand al III-lea de Castilia reprezentat cu Lobera.

Lobera a fost spada sfântului Ferdinand al III-lea, rege al Castiliei din 1217 și rege al Leónului din 1230. A terminat lucrarea efectuată de către bunicul său matern Alfonso al VIII-lea de Castilia și a continuat Reconquista. În 1231, a unit permanent Castilia și León. Papa Inocențiu al IV-lea l-a numit „campion invincibil al lui Isus Hristos”.

Note

  1. ^ ASALE, RAE-; RAE, lobero, lobera | Diccionario de la lengua española (în spaniolă), «Diccionario de la lengua española» - Edición del Tricentenario 

Legături externe