Mănăstirea Sihla

În acest articol ne vom adânci în lumea fascinantă a lui Mănăstirea Sihla. De-a lungul istoriei, Mănăstirea Sihla a jucat un rol crucial în diferite aspecte ale societății, de la impactul său asupra culturii și tradițiilor până la influența asupra economiei și politicii. Vom explora diferitele abordări și perspective care există în jurul Mănăstirea Sihla, precum și evoluția acestuia în timp. Acest subiect ne oferă ocazia să reflectăm și să înțelegem importanța lui Mănăstirea Sihla în viața noastră și în lumea din jurul nostru.

Ansamblul schitului Sihla
Poziționare
Localitatesat Agapia; comuna Agapia
ComunăAgapia
Țara România
Adresa697
Edificare
Data finalizăriisec. XVIII - XIX
Clasificare
Cod LMINT-II-a-B-10584
Cod RAN125025.03
În zare Obcina Sihlei

Mănăstirea Sihla (sau Schitul Sihla) este o mănăstire ortodoxă din sec. XVIII-XIX, care se află la 1000 m altitudine într-o zonă stâncoasă a Obcinei Sihlei din Munții Stânișoarei, pe drumul forestier care leagă satul Agapia de mănăstirile Sihăstria si Secu. În apropierea Mănăstirei se află peștera în care, în secolul al XVII-lea, a trăit Cuvioasa Teodora, fiica lui Joldea Armașu de la Cetatea Neamțului, cea care va fi cunoscută în lumea ortodoxă drept Sfânta Teodora de la Sihla.

Ansamblul este alcătuit din biserica de lemn „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” (cod LMI NT-II-a-B-10584.01) și biserica de lemn „Schimbarea la Față” (cod LMI NT-II-a-B-10584.02).[1]

Note

Legături externe

Materiale media legate de Mănăstirea Sihla la Wikimedia Commons