Makita

În acest articol vom explora în detaliu Makita și impactul acestuia asupra diferitelor aspecte ale vieții noastre. Makita este o temă care a stârnit un mare interes în ultimii ani, iar importanța sa s-a reflectat în numeroase investigații și studii. De la influența sa în sfera socială până la relevanța sa în domeniul tehnologiei, Makita joacă un rol fundamental pe care nu-l putem ignora. Pe parcursul acestui articol, vom discuta despre cum Makita a evoluat de-a lungul timpului și cum continuă să modeleze mediul nostru astăzi. În plus, vom explora implicațiile etice și morale pe care le are Makita, precum și posibilele perspective de viitor care se deschid pe măsură ce continuăm să descoperim mai multe despre acest fenomen.

Makita
Tipkabushiki gaisha  Modificați la Wikidata
Fondată[1]  Modificați la Wikidata
Țara Japonia  Modificați la Wikidata
SediuAnjo
Produsepower tool]  Modificați la Wikidata
Angajați16.424 ()[2]  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial
pagină Facebook
cont X
cont Instagram
canal YouTube
Unealtă electrică de mână Makita

Makita este o companie producătoare de scule electrice din Japonia[3]. Grupul japonez deține unități de producție de mașini electrice de găurit, șurubelnițe electrice, rotopercutoare, fierăstraie electrice, motofierăstraie, generatoare în Japonia, China, Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Brazilia și Germania[3]. Grupul a fost format în 1915 de către Masaburo Makita în localitatea Nagoya din Japonia având ca domeniu de activitate vânzarea, repararea motoarelor și transformatoarelor electrice[4]. În 1955, Jujiro Goto devine președintele Makita, cel care avea sa transforme compania într-un grup internațional puternic[4]. Corporația Makita a realizat la sfârșitul anului financiar încheiat în martie 2007 afaceri de 1,7 miliarde euro[4].

Compania este prezentă și în România, unde deține o fabrică de scule electrice în localitatea Brănești, județul Ilfov[4].

Note

  1. ^ ROR Data 
  2. ^ http://www.makita.biz/company/index.html  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ a b Grupul japonez Makita va angaja peste 300 de oameni la fabrica de langa Bucuresti, 05.10.2007, zf.ro, accesat la 4 martie 2010
  4. ^ a b c d Unelte - Makita: Vom exporta 97%, 25.10.2007, zf.ro, accesat la 4 martie 2010

Legături externe