Mihai Berechet

În acest articol, vom arunca o privire mai atentă asupra Mihai Berechet, un subiect care a captat atenția multor oameni în ultimii ani. De la impactul său asupra societății până la implicațiile sale asupra vieții de zi cu zi, Mihai Berechet a fost centrul a numeroase dezbateri și discuții. Pe parcursul acestui articol, vom examina diferite perspective și opinii despre Mihai Berechet, precum și posibilele sale implicații pentru viitor. Printr-o analiză detaliată și cuprinzătoare, sperăm să oferim o viziune cuprinzătoare asupra Mihai Berechet și a relevanței sale în lumea contemporană.

Mihai Berechet
Date personale
Născut[1] Modificați la Wikidata
Brăila, România Modificați la Wikidata
Decedat (64 de ani) Modificați la Wikidata
Fayence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Franța Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațieactor
regizor Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Prezență online

Mihai Berechet (n. , Brăila, România – d. , Fayence, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Franța) a fost un actor, regizor de teatru și memorialist român.

A fost căsătorit cu actrița Anca Șahighian, fiica regizorului Ion Șahighian și a actriței Ecaterina Nițulescu, și sora actriței Lia Șahighian.

Ca regizor la Teatrul Național din București și Teatrul Nottara, a pus în scenă piese de mare succes și longevitate printre care "O femeie cu bani" de G. B. Shaw, "Micul infern" și "Căruța cu paiațe" de Mircea Ștefănescu, "Comedie de modă veche" de A. Arbuzov ...

A scris două apreciate cărți de memorii, "9 caiete albastre" si "Alte caiete albastre- O viață dedicată teatrului"

Filmografie (actor)

Note

Bibliografie

  • Mihai Berechet, "9 caiete albastre", Editura muzicala, București,1983
  • Mihai Berechet, "Alte caiete albastre", Editura Florile dalbe, București, 2000

Legături externe