În lumea de astăzi, Monte-Carlo Masters 2022 – Simplu a devenit un subiect de mare relevanță și interes pentru diverși oameni din întreaga lume. De la apariția sa, Monte-Carlo Masters 2022 – Simplu a captat atenția experților și entuziaștilor deopotrivă, generând dezbateri aprofundate, cercetări și analize în jurul implicațiilor și repercusiunilor sale. Cu un impact palpabil asupra societății contemporane, Monte-Carlo Masters 2022 – Simplu a reușit să pătrundă în diferite zone ale vieții cotidiene, de la politică la cultura populară, devenind un fenomen care nu lasă pe nimeni indiferent. În acest articol, vom explora în detaliu diferitele aspecte legate de Monte-Carlo Masters 2022 – Simplu, evoluția sa în timp și influența sa asupra diferitelor aspecte ale societății actuale.
Campionul en-titre Stefanos Tsitsipas[1] și-a apărat cu succes titlul, învingându-l în finală pe spaniolul Alejandro Davidovici Fokina cu 6–3, 7–6(7–3), pentru a câștiga titlul la simplu la Monte Carlo Masters 2022. Cu această victorie, el a îmbunătățit meciurile directe dintre cei doi la 3–0. A fost prima victorie a lui Tsitsipas în sezonul curent și al 8-lea titlu ATP. A fost cel de-al doilea titlu de categorie Masters 1000, după triumful de la Monaco 2021.[2] Grecul de 23 de ani a devenit al șaselea jucător din Open Era care și-a apărat titlul la Monte-Carlo. A fost precedat de Ilie Năstase (1971–1973), Björn Borg (1979–1980), Thomas Muster (1995–1996), Juan Carlos Ferrero (2002–2003) și Rafael Nadal (2005–2012, 2016–2018).
Pentru Novak Djokovic, jucătorul nr. 1 mondial și de două ori campion la Monaco, a fost abia al doilea turneu al sezonului în urma neparticipării la turneele australiene și americane din cauza nevaccinării împotriva Covid-19.[3] El a fost eliminat în runda a doua de spaniolul Alejandro Davidovici Fokina.
Fostul nr. 1 mondial și campion de unsprezece ori la Monte-Carlo Masters Rafael Nadal nu a concurat din cauza unei fracturi la coastă. Aceasta a marcat prima ediție a turneului care nu l-a prezentat pe Nadal pe tabloul principal din 2004, cu un an înainte de a câștiga primul său titlu.
Capi de serie
Primii opt cap de serie intră direct în runda a doua.
Faceți clic pe numărul unui jucător pentru a accesa secțiunea unde apare acesta.
Tabloul principal
Explicația simbolurilor
- Q = calificare
- WC = Wild card
- LL = Lucky loser
- Alt = înlocuitor
- SE = scutire specială
- PR = clasament protejat
- ITF = calificat prin clasament ITF
- JE = junior scutit
- w/o = victorie fără opoziție
- r = retras
- d = descalificat
Finală
Secțiunea 1
Secțiunea 2
Secțiunea 3
Secțiunea 4
Calificări
Capi de serie
Jucători calificați
Lucky loser
Rezultate calificări
Prima calificare
A doua calificare
A treia calificare
A patra calificare
A cincea calificare
A șasea calificare
A șaptea calificare
Galerie
Note
Legături externe