Obeah

În lumea de astăzi, Obeah este un subiect care a captat atenția a milioane de oameni din întreaga lume. Fie datorită relevanței sale în societatea actuală, a impactului său asupra vieții de zi cu zi sau a importanței sale istorice, Obeah continuă să fie un subiect care generează dezbatere, interes și curiozitate în mintea oamenilor. De aceea este esențial să analizăm temeinic toate aspectele legate de Obeah, de la origini și până la evoluția ei de astăzi, pentru a înțelege adevăratul său sens și influența sa în diferite domenii ale vieții de zi cu zi. În acest articol, vom explora unele dintre cele mai relevante fațete ale Obeah pentru a înțelege importanța și impactul său asupra societății actuale.

Obeah (uneori ortografiat Obi, Obeya sau Obia)[1][2] este un sistem[3][4][5] spiritual healing and justice-making[6] de practici de vindecare spirituală și de justiție care a apărut printre sclavii din Africa de Vest din Indiile de Vest.[7][8] Obeah este greu de definit, deoarece nu este un singur set unificat de practici; din punct de vedere istoric, cuvântul „Obeah” nu a fost adesea folosit pentru a descrie practicile proprii.[9]

Note

  1. ^ Williams, Joseph John S.J.. Voodoos and Obeahs: Phases of West Indian Witchcraft (1932). Publisher: Lincoln MacVeagh, Dial Press, Inc., New York. Chapter "Origin of Obeah."
  2. ^ Deane, John Bathurst, The Worship of the Serpent (1883), p.163.
  3. ^ Heffernan, Andrew. „Obeah, Christianity, and Jamaica” (în engleză). 
  4. ^ „Obeah (religious cult) – Memidex dictionary/thesaurus”. www.memidex.com. Accesat în . 
  5. ^ „The Igbo People – Origins & History”. www.faculty.ucr.edu. Accesat în . 
  6. ^ https://press.uchicago.edu/ucp/books/book/chicago/E/bo50271449.html J. Brent Crosson, Experiments with Power: Obeah and the Remaking of Religion in Trinidad (Chicago: University of Chicago Press, 2020)
  7. ^ Eltis, David; Richardson, David (). Routes to slavery: direction, ethnicity, and mortality in the transatlantic slave trade. Routledge. p. 88. ISBN 0-7146-4820-5. 
  8. ^ Payne-Jackson, Arvilla (). Jamaican Folk Medicine: A Source of Healing. University of the West Indies Press. ISBN 9766401233. 
  9. ^ Maarit Forde and Diana Paton, "Introduction", in Obeah and Other Powers: The Politics of Caribbean Religion and Healing, ed. Diana Paton and Maarit Forde (Durham: Duke University Press, 2012), 10.

Legături externe