Operațiunea Crossbow

În acest articol, vom explora în profunzime subiectul Operațiunea Crossbow și impactul său asupra societății moderne. De la origini și până la relevanța sa astăzi, acest subiect a captat atenția și intriga academicilor, experților și entuziaștilor deopotrivă. Pe parcursul acestor pagini, vom examina numeroasele fațete ale lui Operațiunea Crossbow, de la implicațiile sale istorice până la implicațiile sale viitoare, precum și influența sa asupra diferitelor aspecte ale vieții de zi cu zi. În plus, vom analiza diferitele perspective și opinii despre Operațiunea Crossbow, oferind o viziune cuprinzătoare și exhaustivă asupra acestui fenomen fascinant.

Operațiunea Crossbow
Operation Crossbow

Afișul românesc al filmului
Titlu originarOperation Crossbow
Genspionaj
război
dramă
RegizorMichael Anderson
ScenaristRichard Imrie
Ray Rigby
Derry Quinn
Director de imagineErwin Hillier
MontajErnest Walter
MuzicaRon Goodwin
DistribuțieGeorge Peppard
Jeremy Kemp
Richard Johnson
Premiera1 aprilie 1965
Durata115 minute
color
ȚaraRegatul Unit Regatul Unit
Locul acțiuniiGermania  Modificați la Wikidata
Limba originalăengleză
Disponibil în românăsubtitrat
Prezență online

Operațiunea Crossbow (titlul original: Operation Crossbow) este un film englez de spionaj din timpul celui de-al doilea război mondial, realizat în 1965 de regizorul Michael Anderson. Protagoniștii filmului sunt printre alții actorii George Peppard, Trevor Howard, Sophia Loren, Richard Johnson.

Conținut

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Distribuție


Aprecieri

„Genul cere o confruntare de inteligențe, dar latura rațională a filmului e dizolvată în vârtejul intrigii. Peripețiile iau locul calculului și reflecției, iar mai ales spre final, rețetele uzate ale „filmului de acțiune” au câștig de cauză. În ajutorul personajului sar coincidențe cu nemiluita și-l salvează... sacrificând filmul.”
— Tudor Caranfil, Dicționar universal de lungmetraje cinematografice[1]

Referințe

  1. ^ Caranfil, Tudor, Dicționar universal de lungmetraje cinematografice, Litera internațional, p. 660 

Bibliografie

  • Caranfil, Tudor, Dicționar universal de lungmetraje cinematografice (filme de ficțiune), Ed. a 3-a revizuită, București, 2008: Litera internațional, p. 1106, ISBN 978-973-675-416-6 

Vezi și

Legături externe