Pădurea Lepșa - Zboina

În acest articol, vom explora în detaliu subiectul Pădurea Lepșa - Zboina și toate implicațiile sale. De la origini și până la relevanța sa astăzi, inclusiv impactul său asupra diferitelor zone ale societății, vom aprofunda într-o analiză detaliată care încearcă să facă lumină asupra acestui subiect fascinant. Printr-o serie de cercetări, interviuri și opinii ale experților, ne propunem să oferim o imagine de ansamblu completă și exhaustivă, care să permită cititorilor noștri să înțeleagă pe deplin importanța și complexitatea Pădurea Lepșa - Zboina. Fără îndoială, acest articol va deveni o referință indispensabilă pentru toți cei interesați să afle mai multe despre Pădurea Lepșa - Zboina.

Pădurea Lepșa - Zboina
Categoria IV IUCN (Arie de management pentru habitat/specie)
Harta locului unde se află Pădurea Lepșa - Zboina
Harta locului unde se află Pădurea Lepșa - Zboina
Localizarea rezervației pe harta țării
Poziția România
Județul Vrancea
Cel mai apropiat orașMărășești
Coordonate46°01′42″N 26°29′53″E () / 46.02833°N 26.49806°E[1]
Suprafață210,70 ha
Înființare1973, declarat în 2000

Pădurea Lepșa - Zboina este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip floristic și forestier) situată în județul Vrancea, pe teritoriul administrativ al comunei Tulnici.

Localizare

Aria naturală cu o suprafață de 210,70 hectare se află în extremitatea nord-vestică a județului în Munții Vrancei, situată pe un sector al versantului stâng din bazinul superior al râului Lepșa (afluent de stânga al Putnei), ocupând partea sudică a Vârfului Zboina Neagră. Este inclusă în Parcul Natural Putna - Vrancea[2].

Descriere

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național - Secțiunea a III-a - zone protejate)[3] și reprezintă o zonă montană cu o mare diversitate de floră (arbori, arbusti, mușchi, licheni și specii ierboase de stâncărie, europene, mediteranene, pontice) și faună specifică (Subcarpaților de Curbură[4].

Vezi și

Note