Patrimoniul mondial UNESCO din Republica Moldova

În lumea de astăzi, Patrimoniul mondial UNESCO din Republica Moldova a devenit un subiect de mare relevanță și interes pentru o gamă largă de oameni. De la impactul său asupra societății până la influența sa asupra vieții de zi cu zi a oamenilor, Patrimoniul mondial UNESCO din Republica Moldova oferă un scenariu fascinant care merită să fie explorat în profunzime. Acest articol urmărește să analizeze diferite aspecte legate de Patrimoniul mondial UNESCO din Republica Moldova, precum și să ofere o viziune cuprinzătoare care să permită cititorului să înțeleagă mai bine importanța și impactul acestuia în diverse domenii. Pe parcursul acestor pagini, vom aprofunda în originile, evoluția, provocările și posibilele soluții ale acesteia, pentru a oferi o perspectivă completă care încurajează reflecția și dezbaterea în jurul Patrimoniul mondial UNESCO din Republica Moldova.

Patrimoniul mondial UNESCO din Republica Moldova include un singur monument și două obiecte sunt în lista de examinare. Republica Moldova a ratificat Convenția UNESCO privind protecția patrimoniului mondial cultural în 2002.

Listă

Nr. Denumirea Localizarea Suprafața Înregistrat Criterii Coordonate Imagine Note
1187 Arcul geodezic Struve Rudi, raionul Soroca 2005 ii, iii, vi Punctele arcului sunt amplasate în mai multe țări: Norvegia, Suedia, Finlanda, Rusia, Estonia, Letonia, Lituania, Belarus și Ucraina

Obiective din lista de examinare

Lista de mai jos conține monumente sau locuri care se află în examinare și încă nu sunt înregistrate ca patrimoniu mondial.

Nr. Denumirea Localizarea Suprafața Înregistrarea candidaturii Criterii Coordonate Imagine Note
5647 Cernoziomurile din stepa Bălțului raionul Rîșcani, municipiul Bălți 2011 v, ix, x N47 46 15 E27 52 07
5238 Complexul istoric-arheologic Orheiul Vechi Trebujeni, raionul Orhei 2007 v, vii N47 18 20 E28 58 30 Nu a fost aprobat din cauză că partea moldovenească nu a respectat un șir de cerințe privind întreținerea și restaurarea monumentului.

Vezi și

Legături externe

Bibliografie