Phodopus sungorus

În acest articol va fi abordat subiectul Phodopus sungorus, care a generat un mare interes în diverse domenii. Phodopus sungorus a captat atenția cadrelor universitare, experților, profesioniștilor și publicului larg, datorită relevanței și impactului său în prezent. De-a lungul anilor, Phodopus sungorus a făcut obiectul a numeroase studii, dezbateri și analize, ceea ce a contribuit la îmbogățirea cunoștințelor pe această temă. În scopul aprofundării înțelegerii lui Phodopus sungorus, vor fi examinate diverse aspecte care ne vor permite să înțelegem importanța și implicațiile sale în diferite contexte. Printr-o abordare cuprinzătoare și detaliată, vor fi prezentate diferite perspective și reflecții care vor contribui la îmbogățirea dezbaterii în jurul Phodopus sungorus.

Phodopus sungorus
Stare de conservare

Risc scăzut (LC)  (IUCN 3.1)[1]
Clasificare științifică
Regn: Animalia
Încrengătură: Chordata
Clasă: Mammalia
Ordin: Rodentia
Familie: Cricetidae
Gen: Phodopus
Specie: P. sungorus
Nume binomial
Phodopus sungorus
(Pallas, 1773)

Phodopus sungorus

Phodopus sungorus sau hamsterul siberian este un hârciog de talie mică care face parte din subfamilia Cricetinae, are arealul de răspândire în stepele de nord-est din Kazahstan și din nord-estul Siberiei, de-a lungul fluviului Enisei. Nu este o specie periclitată de dispariție, el poate fi întâlnit și ca animal de ornament în terarii.

Phodopus sungorus este un rozător de talie mică, cu o lungime maximă de 9 cm și cu o greutate între 19 și 45 grame. Animalul are o blană dungată fină, de culoare cenușie, care de la iarnă la vară, are nuanțe diferite. Ca și celelalte specii de hârciogi sunt animale solitare, galeriile subterane sunt compartimentate, cu mai multe ieșiri. Hrana lui în special este de natură vegetală, dar poate consuma rar și insecte.

Referințe și note

  1. ^ Tsytsulina, K. (2008). Phodopus sungorus. În: IUCN 2008. Lista roșie a speciiilor periclitate IUCN. Descărcat pe 14 Jule 2009. Database entry includes a brief justification of why this species is of least concern.