Pictor

În lumea de astăzi, Pictor este un subiect care a căpătat o mare relevanță în diferite zone ale societății. De la politică la știință, prin cultură și tehnologie, Pictor a stârnit un mare interes și dezbatere în rândul experților și cetățenilor. Impactul său s-a simțit în viața de zi cu zi a oamenilor, generând atât admirație, cât și controverse. În acest articol, vom analiza într-o manieră detaliată și obiectivă cele mai relevante aspecte ale Pictor, pentru a oferi o viziune globală și cuprinzătoare asupra acestui subiect care a marcat atât de mult astăzi.

Rafael: Madonna sixtină, galeria de arte din Dresda/Germania

Pictor este un termen care se referă la un artist care creează opere de artă care pot fi picturi, fresce.

Profesie

În epoca de piatră, pictorii au creat imagini sau desene pe pietre[1]. Primii artiști celebri au fost vechii greci din secolul V î.Hr. e. (Agatharch și Polygnot). Daedalus a fost considerat primul artist mitologic, deși a fost atât sculptor, cât și inginer. În Egiptul Antic, pictorii au decorat morminte și case de piatră, iar ambarcațiunile pictorului au fost strâns asociate cu fabricarea vopselei[2]. În plus, în Egiptul antic, crearea de imagini a fost considerată un efect magic, iar pictoriii înșiși au fost venerați ca preoți. Deoarece imaginile erau sacre, pictorii aveau cunoștințe despre un anumit canon și proporții[3].

Unii pictori mai renumiți, din secolul XX

Referințe

  1. ^ „Археологи нашли творения художников каменного века в Бесовом Носу”. РБК. Accesat în . 
  2. ^ „Живопись Древнего Египта”. www.letopis.info. Accesat în . 
  3. ^ „История методов обучения рисованию, зарубежная школа рисунка - Н. Н. Ростовцев | Методы обучения рисунку в Древнем Египте, 1 часть”. hudozhnikam.ru. Accesat în . 

Vezi și