În acest articol, vom explora lumea fascinantă a lui Politica Tunisiei, un subiect care a captat atenția multor oameni de-a lungul timpului. De la impactul său asupra societății până la implicațiile sale în viața de zi cu zi, Politica Tunisiei a fost subiectul dezbaterii și analizei de către experți din diverse discipline. Fie că vorbim despre influența sa asupra istoriei, despre relevanța sa în lumea de astăzi sau despre proiecțiile sale în viitor, Politica Tunisiei rămâne un subiect de interes și curiozitate pentru mulți. Pe parcursul acestui articol, vom examina diferite aspecte ale Politica Tunisiei, de la origini până la posibilele sale repercusiuni, cu scopul de a oferi o imagine de ansamblu amplă și detaliată a acestui subiect interesant.
![]() | Acest articol sau secțiune are mai multe probleme. Puteți să contribuiți la rezolvarea lor sau să le comentați pe pagina de discuție. Pentru ajutor, consultați pagina de îndrumări.
Nu ștergeți etichetele înainte de rezolvarea problemelor. |
Ca urmare a revoluției din 14 ianuarie 2011, Constituția Tunisiei adoptată în anul 1959 a fost suspendată. Noua Constituție a fost adoptată în luna ianuarie 2014
Formă de guvernământ: Republică. Regimul instituit prin noua Constituție este parlamentar moderat, președintele și legislativul (Adunarea Reprezentanților Poporului) având mandate de cinci ani.
Șeful statului: Președintele țării este Beji Caid Essebsi (din decembrie 2014)
Puterea executivă (Guvernul)
Puterea executivă este exercitată de șeful statului, asistat de un guvern condus de un prim-ministru.
Puterea legislativă
Tunisia traversează un amplu proces de transformare democratică. Guvernul provizoriu de tehnocrați instalat în ianuarie 2014, și-a îndeplinit cu succes mandatul focalizat asupra securității interne, menținerii echilibrelor socio-economice și organizării în bune condiții a alegerilor.