Pupilă

În lumea de astăzi, Pupilă a devenit un subiect de interes din ce în ce mai mare pentru o mare varietate de oameni. Odată cu progresul tehnologiei și globalizarea, Pupilă a luat un rol central în diferite aspecte ale societății moderne. De la impactul său asupra economiei până la influența asupra culturii și politicii, Pupilă a generat dezbateri și discuții despre importanța și repercusiunile sale. În acest articol, vom explora diferitele dimensiuni ale Pupilă, analizând implicațiile și provocările sale în lumea de astăzi. De la origini și până la evoluția sa de astăzi, Pupilă a marcat un punct de cotitură în modul în care abordăm diferite aspecte ale vieții contemporane.

Ochiul uman
Pupila este zona centrală transparentă (care apare neagră). Zona verde-maronie din jurul ei este irisul. Zona albă exterioară este sclerotica, a cărei părți centrale transparente este corneea.
Diagramă schematică a ochiului uman.

Pupila este un orificiu circular sau alungit, negru, de mărime variabilă în centrul irisului care reglează cantitatea de lumină care intră în ochi.[1] Are culoarea neagră deoarece marea parte a luminii care intră în pupilă este absorbită de către țesuturile biologice din ochi.

Vezi și

Note

  1. ^ Cassin, B. și Solomon, S. Dictionary of Eye Terminology. Gainsville, Florida: Triad Publishing Company, 1990.

Bibliografie

  • V. Ranga; I. Teodorescu Exarcu. Anatomia și fiziologia omului, Editura Medicală, București 1970