Regina Camilla



Niciodată în istoria omenirii nu au existat atât de multe informații despre Explorarea reginei Camilla în 2023: un ghid cuprinzător așa cum există astăzi datorită internetului. Cu toate acestea, acest acces la tot ce are legătură cu Explorarea reginei Camilla în 2023: un ghid cuprinzător nu este întotdeauna ușor. Saturație, utilizare slabă și dificultatea de a discerne între informațiile corecte și incorecte despre Explorarea reginei Camilla în 2023: un ghid cuprinzător sunt adesea greu de depășit. Acesta este ceea ce ne-a motivat să creăm un site de încredere, sigur și eficient.

Ne-a fost clar că pentru a ne atinge scopul, nu era suficient să avem informații corecte și verificate despre Explorarea reginei Camilla în 2023: un ghid cuprinzător . Despre tot ce adunasem Explorarea reginei Camilla în 2023: un ghid cuprinzător de asemenea trebuia prezentat într-un mod clar, lizibil, într-o structură care să faciliteze experiența utilizatorului, cu un design curat și eficient, și care să prioritizeze viteza de încărcare. Suntem încrezători că am reușit acest lucru, deși lucrăm mereu pentru a aduce mici îmbunătățiri. Dacă ați găsit ceea ce ați găsit util Explorarea reginei Camilla în 2023: un ghid cuprinzător și v-ați simțit confortabil, vom fi foarte fericiți dacă veți reveni scientiaen.com oricând vrei și ai nevoie.

Camilla
Camilla în vârstă de 72 de ani
Portret formal, 2019
Regina consoartă a Regatului Unit
si alte tărâmurile comunității[notă 1]
Posesiune8 septembrie 2022 - prezent
Încoronare6 May 2023
NăscutCamilla Rosemary Shand
(1947-07-17) 17 iulie 1947 (vârsta de 75 de ani)
Spitalul King's College, Londra, Anglia
Soții
(m. 1973; div. 1995)
(m. 2005)
Emisiune
casăWindsor (prin căsătorie)
TatăBruce Shand
MamăRosalind Cubitt
SemnăturăSemnătura Camillei
Educaţie

Camilla (născut Camilla Rosemary Shand, 17 iulie 1947; mai tarziu Parker Bowles) este Regina Regatului Unit iar celelalte 14 tărâmurile comunității ca sotie a Regele Carol al III-lea.[notă 1]

Camilla a fost crescută în East Sussex și South Kensington în Anglia și educat în Anglia, Elveția și Franța. În 1973, s-a căsătorit Armata britanică ofiţer Andrew Parker Bowles; au divorțat în 1995. Camilla și Charles au fost implicați romantic periodic, atât înainte, cât și în timpul fiecăreia dintre primele căsătorii. Relația lor a fost foarte mediatizată în mass-media și a atras atenția la nivel mondial. În 2005, Camilla s-a căsătorit cu Charles în Sala breslei Windsor, care a fost urmată de o televiziune anglican binecuvântare la Capela Sf. Gheorghe in Castelul Windsor. De la căsătorie până la aderarea soțului ei, a fost cunoscută ca Ducesă de Cornwall. La data de moartea reginei Elisabeta a II-a la 8 septembrie 2022, Charles a devenit rege cu Camilla ca regina consort. Încoronarea lui Charles și Camilla a avut loc la Westminster Abbey pe 6 mai 2023.

Camilla desfășoară angajamente publice reprezentând monarhia, adesea alături de soțul ei. Ea este, de asemenea, patron, președintele sau un membru al numeroaselor organizații și organizații caritabile. Din 1994, Camilla a militat pentru a crește gradul de conștientizare osteoporoza, care i-a adus mai multe onoruri și premii. Ea a militat, de asemenea, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la probleme precum violul, abuzul sexual, alfabetizarea, bunăstarea animalelor și sărăcia.

Tinerete si educatie

Camilla Rosemary Shand s-a născut la Spitalul King's College, Londra, la 17 iulie 1947. Familia ei și-a împărțit timpul între ei casa la tara – secolul al XI-lea Soţii Laine in Plumpton, East Sussex - si al lor casa din Londra in South Kensington. Părinții ei erau Armata britanică ofițer devenit om de afaceri maior Bruce Shand si sotia lui Hon. Rosalind Cubitt, fica lui Roland Cubitt, al 3-lea baron Ashcombe. Camilla are o soră mai mică, Annabel Elliotși avea un frate mai mic, Mark Shand. Una dintre străbunicile ei materne, Alice Keppel, a fost amanta lui King Edward al VII-lea de la la 1898 1910. La 1 noiembrie 1947, Shand a fost botezat la Biserica Sf. Petru, Firle, East Sussex.

Mama ei era o lucrătoare de caritate care în anii 1960 și 1970 s-a oferit voluntar la Fundația Chailey Heritage (care ajută copiii mici cu dizabilități) lângă casa lor din Sussex. Tatăl ei a avut diverse interese de afaceri după ce s-a retras din armată. În special, a fost partener la Block, Gray și Block, o firmă de negustori de vinuri in Strada South Audley, Mayfair, alăturându-se mai târziu lui Ellis, Fiul și Vidler of Hastings și Londra.

În timpul copilăriei ei, Shand a devenit un cititor pasionat prin influența tatălui ei, care i-a citit frecvent. A crescut cu câini și pisici, și, la o vârstă fragedă, a învățat să călărească alăturându-se Clubul de ponei tabere, urmând să câștige rozete la comunitate gimcane. Potrivit ei, copilăria „a fost perfectă din toate punctele de vedere”. Biograf Gyles Brandreth își descrie trecutul și copilăria:

Camilla este adesea descrisă ca având un „Enid Blyton un fel de copilărie". De fapt, a fost mult mai măreț decât atât. Camilla, când era o fetiță, poate avea unele trăsături de personalitate ale George, fata băiețel printre Cinci celebri, dar copiii lui Enid Blyton erau în esență copii din clasa de mijloc, iar familia Shand, fără îndoială, aparținea clasei superioare. Soții Shand aveau poziție și au avut ajutor — ajutor în casă, ajutor în grădină, ajutor cu copiii. Erau domn. Și-au deschis grădina pentru localnici parte conservatoare Sărbătoarea de vară a asociației. Destul spus.

Când avea cinci ani, Shand a fost trimisă la Dumbrells, a scoala mixta in Ditchling sat. De la vârsta de 10 ani a participat Scoala Queen's Gate lângă casa ei din Londra. Colegii ei de la Poarta Reginei o cunoșteau drept „Milla”; Colegii ei de elevi au inclus cântăreața licărire (Lynn Ripley), care a descris-o ca pe o fată cu „putere interioară” care emană „magnetism și încredere”. Unul dintre profesorii de la școală, scriitorul Penelope Fitzgerald, care preda limba franceză, și-a amintit de Shand ca fiind „luminos și plin de viață”. Shand a părăsit Queen's Gate cu un nivel O în 1964; Părinții ei nu au făcut-o să stea suficient de mult pentru A-levels. În vârstă de 16 ani, a urmat școala de finisare Mon Fertile din Tolochenaz, Elveția. După ce și-a terminat cursul acolo, a studiat literatura franceză și franceză la Institutul Universității din Londra din Paris pentru sase luni.

La 25 martie 1965, Shand era a debutantă în Londra, unul din 311 în acel an. După ce s-a mutat de acasă, a împărțit un mic apartament Kensington cu prietena ei Jane Wyndham, nepoata decoratorului Nancy Lancaster. Mai târziu s-a mutat într-un apartament mai mare în Belgravia, pe care l-a împărțit cu proprietara ei Lady Moyra Campbell, fiica lui Ducele de Abercorn, iar mai târziu cu Virginia Carington, fiica politicianului Peter Carington, al 6-lea baron Carrington. Virginia s-a căsătorit mai târziu cu unchiul lui Shand Henry Cubitt (1973 până în 1979), iar în 2005 a devenit un ajutor special pentru Camilla și Charles. Shand a lucrat ca secretară pentru o varietate de firme din West End, și ca recepționer pentru firma de decorațiuni Sibyl Colefax și John Fowler în Mayfair. Ea a fost concediată după ce „a intrat târziu, după ce a fost la un dans”.

Ea a continuat să călărească și a participat frecvent la activități ecvestre. De asemenea, a avut o pasiune pentru pictură, ceea ce a dus în cele din urmă la îndrumarea ei privată cu un artist, deși cea mai mare parte a lucrării ei „a ajuns la gunoi”. Alte interese au fost pescuitul, horticultura și grădinărit.

Căsătorii și copiii

Prima căsătorie

La sfârșitul anilor 1960, Shand s-a întâlnit Andrew Parker Bowles (apoi un ofițer de gardă – a locotenent în Blues și Royals) prin fratele său mai mic, Simon, care lucra pentru firma de vinuri a tatălui ei din Mayfair. După o relație intermitentă de ani de zile, logodna lui Parker Bowles și Shand a fost anunțată în The Times în 1973. Sally Bedell Smith a susținut că anunțul a fost trimis de părinții perechii fără știrea lor, ceea ce l-a forțat pe Parker Bowles să ceară. S-au căsătorit la 4 iulie 1973 într-un romano-catolic ceremonie la Capela Gărzilor din Wellington Barracks, în Londra. Shand avea 25 de ani, iar Parker Bowles 33. Rochia ei de mireasă a fost concepută de casa de modă britanică Bellville Sassoon, iar domnisoarele de onoare au inclus-o pe fiica lui Parker Bowles Lady Emma Herbert. A fost considerată „nunta societății a anului” cu 800 de invitați. Oaspeții regali prezenți la ceremonie și recepție sunt incluse Regina Elisabeta a II-fiica lui, Anne; sora reginei, MargaretŞi Regina Elisabeta Regina Mamă.

Bolehyde Manor în Allington, Wiltshire

Cuplul și-a făcut casa în Wiltshire, cumpărare Bolehyde Manor in Allington Și mai târziu Casa Middlewick in Corsham. Au avut doi copii: Tom (născut la 18 decembrie 1974), care este finul regelui Carol al III-lea, și Laura (născut la 1 ianuarie 1978). Ambii copii au fost crescuți în credința romano-catolică a tatălui lor, în special în timpul vieții bunicii lor paterne. Ann Parker Bowles; Camilla a rămas anglicană și nu s-a convertit la romano-catolicism. Laura a urmat o școală catolică de fete, dar s-a căsătorit într-o biserică anglicană; Tom nu a participat Colegiul Ampleforth ca tatăl său, dar Eton – și a fost căsătorit în afara Bisericii Catolice. Tom, ca și tatăl său, este în rest la Comate de Macclesfield.

În decembrie 1994, după 21 de ani de căsătorie, soții Parker Bowleses au emis o procedură de divorț pe motiv că trăiau separat de ani de zile. În iulie a acelui an, mama Camillei, Rosalind, murise din cauza osteoporoza, iar tatăl ei a descris mai târziu acest lucru ca fiind „o perioadă dificilă pentru ea”. Petiția lor a fost audiată și admisă în ianuarie 1995 la High Court Family Division din Londra. Divorțul a fost finalizat la 3 martie 1995. Un an mai târziu, Andrew s-a căsătorit cu Rosemary Pitman (care a murit în 2010).

Relația cu Charles

Camilla Shand l-a cunoscut pe Prințul Charles la mijlocul anului 1971. Andrew Parker Bowles și-a încheiat relația cu Shand în 1970 și o curta pe Prințesa Anne, sora lui Charles. Deși Shand și Charles aparțineau aceluiași cerc social și participau ocazional la aceleași evenimente, ei nu se întâlniseră oficial. Biograful lor Brandreth afirmă că nu s-au întâlnit prima dată la a polo potrivire, așa cum se crede în mod obișnuit. În schimb, s-au întâlnit pentru prima dată la casa prietenei lor Lucía Santa Cruz, care i-a prezentat oficial. Au devenit prieteni apropiați și în cele din urmă au început o relație romantică, care era binecunoscută în cercul lor social. Ca cuplu, s-au întâlnit în mod regulat la meciurile de polo de la Smith's Lawn in Windsor Great Park, unde Charles juca adesea polo. De asemenea, au devenit parte dintr-un set la a lui Annabel in Piața Berkeley. Pe măsură ce relația a devenit mai serioasă, Charles a cunoscut familia lui Shand în Plumpton și i-a prezentat-o ​​unor membri ai familiei sale. Relația a fost pusă în așteptare după ce Charles a călătorit în străinătate pentru a se alătura Royal Navy la începutul anului 1973 și s-a încheiat brusc după aceea.

Au existat diferite explicații pentru ce s-a încheiat relația. Robert Lacey a scris în cartea sa din 2008 Regal: Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a că Charles l-a întâlnit pe Shand prea devreme și nu o rugase să-l aștepte când a plecat peste ocean pentru îndatoriri militare. Sarah Bradford a scris în cartea ei din 2007 Diana că un membru al cercului apropiat al unchiului său străbun Lord Mountbatten a susținut că Mountbatten a aranjat ca Charles să fie dus în străinătate pentru a pune capăt relației cu Shand, pentru a face loc unei logodne între Charles și nepoata lui. Amanda Knatchbull. Unele surse sugerează că Regina Elisabeta Regina Mamă nu l-a aprobat pe Shand pentru că dorea ca Charles să se căsătorească cu unul dintre cei doi Familia Spencer nepoatele prietenului ei apropiat Lady Fermoy. Alte surse sugerează că Shand nu a vrut să se căsătorească cu Charles, ci cu Andrew Parker Bowles, având o relație permanentă cu el de la sfârșitul anilor 1960.— sau că Charles hotărâse că nu se va căsători până la 30 de ani.

Majoritatea biografilor regali sunt de acord că lui Charles nu i-ar fi fost permis să se căsătorească cu Shand dacă și-ar fi cerut permisiunea să facă acest lucru. Potrivit verișoarei și nașei lui Charles Patricia Knatchbull, a 2-a contesa Mountbatten a Birmaniei, unii curteni de palat la acea vreme îl considerau pe Shand nepotrivit ca potențială consoartă. În 2005, ea a declarat: „În retrospectivă, poți spune că Charles ar fi trebuit să se căsătorească cu Camilla când a avut prima șansă. Erau ideali, știm asta acum. Dar nu a fost posibil”. „Nu ar fi fost posibil, nu atunci”. Cu toate acestea, au rămas prieteni. În august 1979, Lord Mountbatten a fost asasinat langa Armata Republicană Irlandeză provizorie. Charles a fost îndurerat de moartea sa și se spune că s-a bazat foarte mult pe Camilla Parker Bowles pentru mângâiere. În această perioadă, au început să circule zvonuri, printre prietenii apropiați ai familiei Parker Bowles și în comunitățile de jucători de polo, că Camilla și Charles și-ar fi reaprins relația intimă. O sursă apropiată lui Parker Bowles a confirmat că până în 1980 s-au reaprins într-adevăr ca îndrăgostiți. Există, de asemenea, pretenții ale personalului regal că s-a întâmplat mai devreme. Soțul lui Parker Bowles, Andrew, ar fi aprobat aventura, în timp ce a avut numeroși iubiți de-a lungul căsniciei lor. Cu toate acestea, Charles a început curând o relație cu Lady Diana Spencer, cu care s-a căsătorit în 1981.

Afacerea a devenit cunoscută public în presă un deceniu mai târziu, odată cu publicarea lui Diana: Povestea ei adevărată în 1992, urmat de „Camillagate” (cunoscut și sub numele de „Tampongate”) scandal de casete în 1993, când o conversație telefonică intimă între Parker Bowles și Charles a fost înregistrată în secret, iar stenogramele au fost publicate în presa tabloida. Cartea și caseta au deteriorat imediat imaginea publică a lui Charles, iar mass-media l-a insultat pe Parker Bowles. În 1994, Charles a vorbit în cele din urmă despre relația sa cu Parker Bowles în Charles: Omul privat, rolul public cu Jonathan Dimbleby. El i-a spus lui Dimbleby în interviu: „Doamna Parker Bowles este o mare prietenă de-a mea... o prietenă de foarte mult timp. Va continua să fie prietenă pentru o perioadă foarte lungă de timp”. Mai târziu, el a recunoscut în interviu că relația lor a fost reaprinsă după ce căsnicia lui s-a „rupt iremediabil” în 1986.

Reabilitarea imaginii

În urma ambelor divorțuri, Prințul Charles a declarat că relația sa cu Parker Bowles este „nenegociabilă”. Charles era conștient de faptul că relația primea multă publicitate negativă și l-a numit Mark Bolland— pe care l-a angajat în 1995 pentru a-și renova propria imagine‍—‌pentru a îmbunătăți profilul public al lui Parker Bowles. Parker Bowles a devenit ocazional partenerul neoficial al lui Charles la evenimente. În 1999, au făcut prima lor apariție publică împreună la Hotel Ritz Londra, unde au participat la o petrecere de naștere pentru sora Camillei, Annabel Elliot; aproximativ 200 de fotografi și reporteri din întreaga lume au fost acolo pentru a le asista împreună. În 2000, l-a însoțit pe Charles în Scoția pentru o serie de angajamente oficiale, iar în 2001, a devenit președinte al Societatea Regală de Osteoporoză (ROS), care a prezentat-o ​​publicului.

Parker Bowles a cunoscut-o ulterior pe Regina Elisabeta a II-a, pentru prima dată de când relația a fost făcută publică, la petrecerea de 60 de ani a fostului rege. Constantin al II-lea al Greciei în 2000. Această întâlnire a fost văzută ca un aparent sigiliu de aprobare de către regina cu privire la relația lui Parker Bowles cu Prințul Charles. După o serie de apariții în locuri publice și private, Regina l-a invitat pe Parker Bowles la ea jubileul de Aur sărbători în 2002. Ea a stat în cutia regală în spatele Reginei pentru unul dintre concertele de la Palatul Buckingham. Se pare că Charles a plătit în privat doi angajați de securitate cu normă întreagă pentru protecția ei. Deși Parker Bowles și-a păstrat reședința, Ray Mill House, pe care a achiziționat-o în 1995, în apropiere Lacock în Wiltshire, ea s-a mutat apoi în Clarence House, gospodăria lui Charles și reședința oficială din 2003. În 2004, ea l-a însoțit pe Charles la aproape toate evenimentele sale oficiale, inclusiv la o vizită de mare profil împreună la evenimentul anual. jocuri de munte în Scoția. Mass-media a speculat când își vor anunța logodna și, odată cu trecerea timpului, sondajele efectuate în Marea Britanie au arătat sprijinul general pentru căsătorie.

În ciuda acestei reabilitări a imaginii, Parker Bowles a primit reacții de la susținătorii Dianei care au scris ziarelor naționale pentru a-și transmite părerile, mai ales după ce au fost anunțate planurile de nuntă ale lui Parker Bowles și Charles. Acest sentiment a fost mai târziu parodiat de troli pe internet pe Facebook și TIC-tac prin fals pagini fan și conturi dedicate Dianei. În 2023, Independent a numit-o pe Camilla cea mai influentă femeie a anului 2023 în „Lista de influență 2023”.

A doua căsătorie

La 10 februarie 2005, Clarence House a făcut publicitate logodnei lui Camilla Parker Bowles și a Prințului de Wales. Ca inel de logodnă, Charles i-a dat lui Parker Bowles un inel cu diamante despre care se crede că i-a fost dăruit bunicii sale, Regina Mamă, când a născut-o pe mama lui Charles. Inelul cuprindea un diamant tăiat pătrat cu trei diamante betisoarele de fiecare parte. Ca viitor guvernator suprem al Bisericii Angliei, perspectiva ca Charles să se căsătorească cu o divorțată a fost considerată controversată, dar cu acordul Reginei, Guvernul, și Biserica Angliei, cuplul s-a putut căsători. Regina, prim-ministru Tony Blairși Arhiepiscopul de Canterbury Rowan Williams și-au oferit cele mai bune urări în declarații adresate presei. În cele două luni de la anunțul logodnei lor, Clarence House a primit 25,000 de scrisori cu „95 sau 99 la sută fiind de susținere”; 908 urăsc corespondența au mai fost primite scrisori, cele mai amenințătoare și mai personale trimise la poliție pentru anchetă.

Căsătoria trebuia să aibă loc pe 8 aprilie 2005, în a cununia civila at Castelul Windsor, cu o slujbă religioasă ulterioară de binecuvântare at Capela Sf. Gheorghe. Cu toate acestea, a realiza o căsătorie civilă la Castelul Windsor ar obliga locația să obțină o licență pentru căsătorii civile, pe care nu o avea. O condiție a unei astfel de licențe este ca locul autorizat să fie disponibil pentru o perioadă de un an pentru oricine dorește să se căsătorească acolo și, deoarece familia regală nu a dorit să pună la dispoziție publicului Castelul Windsor pentru căsătoriile civile, locul a fost schimbat la primărie la Sala breslei Windsor. La 4 aprilie, căsătoria a fost amânată cu o zi, pentru a permite Prințului de Wales și unor demnitari invitați să participe la înmormântarea Papei Ioan Paul al II-lea.

La 9 aprilie 2005 a avut loc ceremonia de căsătorie. Părinții lui Charles și Camilla nu au participat; în schimb, fiul Camillei Tom și fiul lui Charles Printul William a acționat ca martori ai sindicatului. Regina și Ducele de Edinburgh a participat la slujba binecuvântării. Ulterior, a avut loc o recepție de către regina pentru tinerii căsătoriți la Castelul Windsor. Interpreții au inclus Corul Capelei Sf. Gheorghe, Orchestra Filarmonicii, și compozitor galez Alun Hoddinott. Ca cadou de nuntă, The Marinsky Theatre Trust în St.Petersburg a adus o Belarus mezzo-soprană cântăreaţă, Ekaterina Semenciuk, în Marea Britanie pentru a interpreta o melodie specială pentru cuplu. După nuntă, cuplul a călătorit la casa de țară a prințului din Scoția, Birkhall, și și-au îndeplinit împreună primele îndatoriri publice în timpul lunii de miere.

Ducesă de Cornwall (2005–2022)

O Camilla zâmbitoare își flutură mâna.
În Brazilia, 2009

După ce a devenit Ducesă de Cornwall, Camilla a dobândit automat rangul de a doua cea mai înaltă femeie din ordinea de prioritate britanică (după Regina Elisabeta a II-a) și, de obicei, a cincea sau a șasea în ordine de prioritate a celorlalte tărâmuri ale ei, în urma Reginei, relevante vicerege, Ducele de Edinburgh și Prințul de Wales. S-a dezvăluit că regina a modificat ordinea regală de prioritate pentru ocazii private, plasând-o pe ducesa pe locul patru, după regina, prințesa Ana și Prințesa Alexandra. În doi ani de la căsătorie, regina i-a extins Camillei semne vizibile de apartenență la familia regală: i-a împrumutat Camilla Tiara Greville, care a aparținut anterior Reginei Mame, și i-a acordat insignă a Ordinul Familiei Regale a Elisabetei a II-a.

După nunta lor, Clarence House, reședința oficială a Prințului Charles, a devenit și reședința oficială a Camillei. Cuplul rămâne și la Birkhall pentru evenimente de vacanță și Casa Highgrove în Gloucestershire pentru adunări de familie. În 2008, s-au stabilit la Llwynywermod, Țara Galilor, unde stau în vizita lor în Țara Galilor în fiecare an vara și cu alte ocazii. Pentru a petrece timp singură cu copiii și nepoții ei, Camilla își păstrează încă casa, Ray Mill House, în care a locuit din 1995 până în 2003.

Cu Regina Elisabeta a II-a și Prințul Charles în 1902 Statul Landau, 2012

Potrivit unei declarații nedatate de la Clarence House, Camilla a fost a fumător dar nu a fumat de mulți ani. Deși nu au fost făcute publice detalii, s-a confirmat în martie 2007 că Camilla a suferit un histerectomie. În aprilie 2010, și-a fracturat piciorul stâng în timp ce mergea pe deal în Scoția. În noiembrie 2010, Camilla și Charles au fost implicați indirect protestele studențești când mașina lor a fost atacată de protestatari. Clarence House a lansat ulterior o declarație cu privire la incident: „O mașină în care se afla prințul Charles și ducesa de Cornwall a fost atacată de protestatari, dar cuplul a fost nevătămat”. În 2011, Camilla și Charles au fost numiți ca persoane fizice ale căror informații confidențiale au fost vizate sau au fost efectiv dobândite în legătură cu Scandal de piraterie telefonică în mass-media de știri.

La 9 aprilie 2012, cea de-a șaptea aniversare a nunții ducesei și a prințului de Wales, regina a numit-o pe ducesa Ordinul Regal Victorian. În 2015, Prințul de Wales a comandat un pub care să poarte numele Ducesei, situat la Poundbury sat. Pubul a fost deschis în 2016 și poartă numele de Ducesa de Cornwall Inn. La 9 iunie 2016, Regina a numit-o pe ducesa ca membru al Consiliul Privat Britanic. La 1 ianuarie 2022, ea a făcut-o pe Camilla a Doamna Regală a celui mai Nobil Ordin al Jartierei. Pe 14 februarie 2022, Camilla a fost testată pozitiv pentru Covid-19, la patru zile după ce soțul ei o contractase și el și a început Auto-izolare. Ea și soțul ei au primit primele doze de a Vaccin covid-19 în februarie 2021. Camilla a încheiat 3,886 de angajamente între 2005 și 2022.

Călătorii în străinătate și interne

Prințul Charles și Camilla cu președintele George W. Tufiş și Prima Doamnă Laura Bush la Casa Albă, noiembrie 2005

Prima logodnă solo a Camillei ca ducesă de Cornwall a fost o vizită la Southampton Spitalul General; ea a participat la Marșul culorilor pentru prima dată în iunie 2005, făcându-și apariția pe balconul lui Palatul Buckingham după aceea. Ducesa a făcut-o inaugural turneu de peste mări în noiembrie 2005, când a vizitat Statele Unite, și s-a întâlnit cu președintele George W. Tufiş și Prima Doamnă Laura Bush la Casa Albă. După aceea, Camilla și Charles au vizitat-o New Orleans Pentru a vedea după uraganul Katrina și i-a întâlnit pe câțiva dintre locuitorii ale căror vieți au fost schimbate drastic de uragan. În martie 2006, cuplul a vizitat Egiptul, Arabia Saudită și India. În 2007, Camilla a condus ceremonii de numire pentru HMS Astut și noi Cunard navă de croazieră, MS Regina Victoria. În noiembrie 2007, a făcut un turneu cu Prințul de Wales într-o vizită de patru zile în Turcia. În 2008, ea și Prințul de Wales au făcut un turneu Insulele Caraibe, Japonia, Brunei și Indonezia. În 2009, au făcut un turneu în Chile, Brazilia, Ecuador, Italia și Germania. Vizita lor la Sfântul Scaun în Italia a inclus o întâlnire cu Papa Benedict al XVI-lea. Mai târziu au vizitat Canada. La începutul anului 2010, au vizitat Ungaria Republica Cehă și Polonia. Camilla nu și-a putut îndeplini angajamentele în turneul lor din Europa de Est după ce a dezvoltat un nervul prins în spatele ei. În octombrie 2010, ea l-a însoțit pe Prințul de Wales la Delhi, India, pentru deschiderea Jocurile Commonwealth din 2010.

La deschiderea oficială a celei de-a Patra Adunări de la Senedd in Cardiff, Țara Galilor, 7 iunie 2011

În martie 2011, Camilla și Charles au vizitat-o Portugalia, Spania și Maroc, vizitând șefii de stat din fiecare țară. În iunie 2011, ducesa a reprezentat singură familia regală britanică la Al 125-lea campionat de tenis de la Wimbledon. În august 2011, ea l-a însoțit pe Prințul de Wales la Tottenham pentru a vizita consecințele Revolte la Londra. Ulterior, cuplul a mers în vizită la rezidenții de la Tottenham în februarie 2012, întâlnindu-se cu proprietarii de magazine locale la șase luni după revolte pentru a vedea cum se descurcă. La Londra, pe 11 septembrie 2011, ducesa a participat la slujba comemorativă a 10 ani de la atacurile din 9 septembrie, împreună cu prim-ministrul. David Cameron și prințul de Wales. În noiembrie 2011, Camilla a călătorit cu Charles pentru a face un turneu în Commonwealth și Statele arabe din Golful Persic. Au făcut un turneu în Africa de Sud și Tanzaniași sa întâlnit cu președinții respectivi ai țărilor respective, Jacob Zuma și Jakaya Kikwete.

În martie 2012, Ducesa și Prințul de Wales au vizitat Norvegia, Suedia și Danemarca pentru a marca Jubileul de diamant al Reginei. În mai 2012, cuplul a întreprins o excursie de patru zile în Canada, ca parte a sărbătorilor jubiliare. În noiembrie 2012, au vizitat Australia, Noua Zeelandă și Papua Noua Guinee pentru un turneu jubiliar de două săptămâni. În timpul turneului australian, au participat la Cupa Melbourne 2012, unde ducesa a prezentat cupa Melbourne câștigătorului cursei. În 2013, cuplul a plecat într-un turneu pentru Iordania, intalnire cu Regele Abdullah II și Regina Rania. Au vizitat Tabere de refugiați sirieni a război civil. Camilla a participat la Deschiderea de stat a Parlamentului pentru prima dată în mai 2013, și în aceeași lună, ea a călătorit la Paris în prima ei călătorie solo în afara Regatului Unit. În același an, ea și Charles au participat la inaugurarea lui Willem-Alexander, Rege al Olandei, precum și sărbătorile precedente în cinstea plecării Regina Beatrix.

În iunie 2014, Camilla și Charles au participat la comemorarea a 70 de ani de la D-Day în Normandia, Franța, iar în noiembrie a acelui an, s-au îmbarcat într-un turneu de nouă zile în Mexic și Columbia. În mai 2015, au vizitat Irlanda de Nord și au întreprins prima lor călătorie comună în Republica Irlanda. În aprilie 2018, cuplul a făcut un turneu în Australia și a participat la deschiderea Jocurile Commonwealth din 2018. De asemenea, au făcut turnee în țările din Africa de Vest Gambia, Ghana și Nigeria în luna noiembrie 2018. În martie 2019, Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall au plecat într-un turneu oficial în Cuba, făcându-i primul regal britanic care a vizitat țara; turneul a făcut parte din ofertele de întărire a legăturilor dintre Marea Britanie și Cuba. În martie 2021, cuplul a efectuat prima vizită oficială în străinătate de la începutul perioadei Pandemie COVID-19 și a vizitat Grecia la invitația guvernului grec pentru a sărbători bicentenarul independența Greciei. În martie 2022, au vizitat Republica Irlanda pentru a comemora Jubileul de platină al Reginei. În mai 2022, cuplul a întreprins o excursie de trei zile în Canada ca parte a sărbătorilor jubiliare.

Regina consoartă (2022-prezent)

Camilla în ziua încoronării în 2023

Camilla a devenit regina consort la 8 septembrie 2022, la urcarea soțului ei ca rege Carol al III-lea, în urma moartea Elisabetei a II-a. La 10 septembrie 2022, a participat la Consiliul de Aderare unde se afla în mod formal Carol al III-lea proclamat rege, unde a servit ca martor împreună cu fiul ei vitreg, Prințul William.

În urma aderării, Camilla a anunțat că înlocuiește rolul tradițional de doamna de serviciu cu un nou rol de tovarășul reginei, care ar fi un rol mai ocazional și mai puțin formal, asistând-o la angajamentele oficiale, dar nu în răspunsul la scrisori sau la planificarea de zi cu zi.

La 13 februarie 2023, Palatul Buckingham a anunțat că Camilla a fost testată pozitiv pentru COVID-19, ceea ce a forțat-o să amâne o serie de angajamente publice. La 29 martie 2023, Camilla l-a însoțit pe Charles într-o vizită de stat în Germania, care a fost prima sa vizită în străinătate ca monarh. Inițial, trebuiau să viziteze Franța înainte de a călători în Germania, dar acea călătorie a fost amânată din cauza 2023: grevele franceze pentru reforma pensiilor.

Camilla a fost încoronată alături de soțul ei la 6 mai 2023, la Westminster Abbey, în Londra.

Organizații de caritate și patronate

Patronaj

Regina este patron sau președintele a peste 100 de organizații și organizații caritabile.

Camilla este onorificul Comodor-șef a Serviciul Medical al Marinei Regale. În acest rol, ea a vizitat-o nava-studiu HMS Excelent în ianuarie 2012, pentru a acorda medalii echipelor medicale navale care se întorc din serviciu în Afganistan. Este, de asemenea, membru de onoare al altor patronaje și în februarie 2012, a fost aleasă a bencher of Hanul lui Gray. În februarie 2013, a fost numită cancelar al Universitatea din Aberdeen, rol care este ceremonial și presupune conferirea absolvenților cu diplomele lor și a preluat funcția în iunie 2013. Ea este prima femeie cancelar al Universității din Aberdeen și singurul membru al familiei regale care deține postul de când a fost creat în 1860.

Camilla salută un grup de școlari care țin steaguri ale Commonwealth-ului și ale diverselor țări.
La Barn Croft Primary School pentru un eveniment Commonwealth Big Lunch, 2018. Camilla este patronul inițiativei din 2013.

În 2015, președinția lui Camilla a Festivalul femeii din lume, un festival anual care celebrează realizările femeilor și fetelor și analizează obstacolele cu care se confruntă în întreaga lume, în special violența domestică, a fost anunțat. În 2018 și 2020, ea a devenit vicepatrona a Societatea Regală Commonwealth si Academia Regală de Dans, respectiv, al cărui patron a fost regina Elisabeta a II-a. În martie 2022, în calitate de președinte al Serviciul Regal de Voluntariat, Camilla a lansat Premiile Campionilor Platinum ale organizației pentru a onora 70 de voluntari nominalizați de public pentru eforturile lor de a îmbunătăți viața în comunitățile lor. În aceeași lună, a fost făcută patrona Londrei Teatrul National de Regina Elisabeta a II-a, rol deținut anterior de nora ei vitregă Meghan, ducesa din Sussex.

osteoporoza

În 1994, Camilla a devenit membră a Societatea Nationala de Osteoporoza după ce mama ei a murit dureros de boală în acel an. Bunica ei maternă a murit și ea din cauza bolii în 1986. A devenit patrona organizației de caritate în 1997 și a fost numită președinte în 2001 într-un eveniment foarte mediatizat, însoțită de Prințul de Wales. În 2002, ea a lansat o mini carte, Un ghid schelet pentru un tine sănătos, vitamine și minerale, care își propune să ajute femeile să se protejeze de boală. Luna următoare, ea a participat la conferința Masa rotundă a femeilor lideri internaționale pentru a examina barierele în calea rambursării pentru diagnosticarea și tratamentul osteoporozei, împreună cu 13 femei eminente din întreaga lume. Evenimentul a fost organizat de Fundația Internațională de Osteoporoză și găzduit de Regina Rania a Iordaniei și în timpul acesteia, ea a ținut primul discurs public. Conferința internațională, care a avut loc în București, Portugalia, a reunit personalități publice din întreaga lume pentru a se concentra pe tratamentul osteoporozei și a cerut asistență guvernamentală din întreaga lume. În 2004, a participat la o altă conferință în Dublin, organizat de Societatea Irlandeză de Osteoporoză și în anul următor a vizitat National Institutes of Health in Maryland, SUA va face o prezentare despre osteoporoza unor personalități importante din domeniul sănătății.

NIH director Elias Zerhouni salută Charles și Camilla la NIH pentru o discuție despre osteoporoză cu chirurgul general Richard Carmona și alți oficiali din domeniul sănătății, noiembrie 2005

În 2006, Camilla a lansat campania Big Bone Walk, conducând 90 de copii și persoane cu osteoporoză la o plimbare de 10 mile și să urce în jur. Loch Muick de la Balmoral Estate în Scoția pentru a strânge bani pentru organizație de caritate. Campania a strâns 200,000 de lire sterline și continuă aproape în fiecare an ca una dintre strângerile de fonduri pentru organizație de caritate. În 2011, a apărut în drama BBC Radio Arcașii, jucându-se singură, pentru a ridica profilul bolii, iar în 2013 a făcut echipă cu serialul de televiziune Strictly Come Dancing pentru a strânge fonduri pentru Societatea Națională de Osteoporoză. Până în 2006, ea a vorbit la peste 60 de funcții despre boală în Marea Britanie și în întreaga lume și a deschis, de asemenea, unități de scanare osoasă și centre de osteoporoză pentru a ajuta oamenii cu această boală. Aproape în fiecare an, Camilla participă și ia parte Ziua Mondială a Osteoporozei, prin participarea la evenimente din Marea Britanie pe 20 octombrie. Ea continuă să participe la conferințe din întreaga lume și se întâlnește cu experți în sănătate pentru a discuta în continuare despre boală.

Pentru munca sa de conștientizare a osteoporozei în întreaga lume, Camilla a fost onorată cu un premiu Ethel LeFrak în 2005 de la o organizație caritabilă americană. și a primit Premiul Fundației Kohn în 2007 de la Societatea Națională de Osteoporoză. În iulie 2007, ducesa a deschis Centrul pentru osteoporoză Ducesa de Cornwall la Spitalul Regal din Cornwall, Truro. In acelasi an, King's College London i-a acordat un părtășie de onoare pentru ridicarea profilului osteoporozei. În 2009, a creat Societatea Națională de Osteoporoză Premiul Ducesei de Cornwall, care recunoaște realizările în domeniul osteoporozei. În 2016, a primit un doctorat onorific de la Universitatea din Southampton ca recunoaștere a eforturilor sale de a crește gradul de conștientizare cu privire la osteoporoză. În 2019, Societatea Națională de Osteoporoză a fost redenumită Societatea Regală de Osteoporoză.

Victime de viol și abuz sexual

După ce am vizitat nouă centre de criză pentru viol în 2009 și auzind relatările supraviețuitorilor, Camilla a început să crească gradul de conștientizare și să susțină modalități de a ajuta victimele viol și abuz sexual să depășească și să treacă peste trauma lor. Ea vorbește adesea cu victimele la un centru de criză a violurilor din Croydon și vizitează alte centre pentru a întâlni personalul și victimele, în Marea Britanie și în timpul turneelor ​​în străinătate. În 2010, alături de Primarul Londrei, Boris Johnson, ea a deschis un centru în Ealing, West London, pentru victimele violului. Centrul s-a extins ulterior și în alte zone, inclusiv Hillingdon, Fulham, Hounslow, și Hammersmith. În 2011, Ducesa a deschis Centrul de Referire pentru Agresiuni Sexuale Oakwood Place Essex de la Spitalul Comunitar Brentwood în Essex. Camilla este patronul Wiltshire Bobby Van Trust, care oferă securitate la domiciliu pentru victimele infracțiunilor și abuzului domestic și de SafeLives, o organizație de caritate care militează împotriva abuzului și violenței domestice.

În 2013, Camilla a ținut o întâlnire la Clarence House care a reunit victimele violului și grupurile de sprijin ale violului. Director al Procuraturii Publice Keir Starmer și ministrul de interne Theresa May au fost invitați la ocazie. Cu această ocazie, ea a introdus un plan de ajutorare a victimelor: aproximativ 750 de pungi de spălat, create de personalul ei din Clarence House și pline cu articole de toaletă de lux, au fost distribuite victimelor în centre. Ducesa s-a gândit la gest după ce a vizitat un centru în Derbyshire și a întrebat victimele ce și-ar dori să le ajute să se simtă în largul lor după traumă și examinările medico-legale. Potrivit Clarence House, evenimentul a fost prima întâlnire a personalităților importante care se concentrează exclusiv pe subiecte de viol și abuz sexual. În același an, ducesa a călătorit în Irlanda de Nord și a deschis The Rowan, un centru de agresiune sexuală și trimitere la Spitalul din zona Antrim care a fost primul centru care a oferit ajutor și confort victimelor violurilor și abuzului sexual din Irlanda de Nord. În martie 2016, în timpul unui tur la Balcanii de Vest împreună cu soțul ei, ducesa a fost în vizită UNICEF programe în Muntenegru și, în timp ce era acolo, a discutat despre abuzul sexual asupra copiilor și i s-a arătat o previzualizare exclusivă a unei noi aplicații concepute pentru a proteja copiii de abuzul sexual online. În anul următor, Ducesa a semnat un parteneriat cu lanțul de magazine și farmacii Cizme pentru a crea o linie de pungi de spălat care vor fi date centrelor de trimitere pentru agresiuni sexuale din Marea Britanie.

În mai 2020, Camilla a susținut campania „Reach In” a SafeLives, care încurajează oamenii să aibă grijă de oamenii din jurul lor care ar putea suferi de violență domestică. În iulie 2020, ea a editat invitată Spectacolul Emma Barnett on BBC Radio 5 Live, care a prezentat conversații despre violența domestică. În septembrie 2021, Camilla a fost numită patron al Centrului Mirabel, primul centru de trimitere pentru agresiuni sexuale din Nigeria. În octombrie 2021, ducesa a ținut un discurs la lansarea Nerușinat, un proiect susținut de Fundația Femeile Lumii și Birkbeck, Universitatea din Londra caută să educe oamenii cu privire la violența sexuală. Ea și-a exprimat șocul față de uciderea lui Sarah Everard și a îndemnat atât bărbații, cât și femeile să distrugă "cultura tăcerii" în jurul agresiunii sexuale.

În februarie 2022, Camilla, împreună cu fostul prim-ministru britanic Theresa May, au susținut o campanie inițiată de NHS England pentru a încuraja supraviețuitorii abuzului sexual și domestic să solicite ajutor. Campania a evidențiat, de asemenea, sprijinul oferit la centrele de referință pentru agresiune sexuală (SARC) din Anglia. Campania a fost lansată în prima zi a Săptămânii de conștientizare a abuzului sexual și a violenței sexuale. Ea a vizitat, de asemenea, Haven Paddington, un centru de trimitere pentru agresiuni sexuale Vestul Londrei și Thames Valley Partnership, o organizație caritabilă pentru supraviețuitorii abuzului domestic Aylesbury.

alfabetizare

Cu Peter McLaughlin, director al Școala Doon pe care a vizitat-o ​​în noiembrie 2013 în turneul ei în India

Fiind o cititoare pasionată, Camilla este o susținătoare pentru alfabetizare. Ea este patronul National Literacy Trust și alte organizații caritabile de alfabetizare. Ea vizitează adesea școli, biblioteci și organizații pentru copii pentru a le citi copiilor mici. În plus, ea participă la sărbătorile de alfabetizare, inclusiv Ziua Internațională a Alfabetizării și Ziua Mondială a Cărții. În 2011, a participat la Festivalul Fânului pentru a sprijini alfabetizarea copiilor și, în timp ce era acolo, ea a donat cărți pentru Librăriile Oxfam. În același an, ea a donat bani pentru a sprijini Evening Standard'campania de alfabetizare, și l-a înlocuit pe Ducele de Edinburgh ca patron al BookTrust. Camilla a lansat și continuă să lanseze campanii și programe de promovare a alfabetizării. Cu privire la răspândirea alfabetizării, Camilla a declarat în 2013, în timpul unui discurs la un eveniment pentru National Literacy Trust, că „Cred cu tărie în importanța aprinderii pasiunii pentru lectură în generația următoare. Am avut norocul să am un tată fervent. bibliofil și un povestitor strălucit. Într-o lume în care cuvântul scris concurează cu atâtea alte chemări care ne atrag atenția, avem nevoie de mai mulți eroi ai alfabetizării pentru a-i inspira în continuare pe tineri să găsească plăcerea și puterea de a citi pentru ei înșiși."

Camilla este patronul Concursului de eseuri Queen's Commonwealth din 2014. Inițiativa, care este condusă de Royal Commonwealth Society, le cere tinerilor scriitori din întreaga Commonwealth să scrie eseuri pe o anumită temă, ducesa lansând anual competiția. Din 2015, Camilla este implicată cu 500 de cuvinte, un concurs lansat de BBC Radio 2 pentru ca copiii să scrie și să-și împărtășească poveștile și a fost anunțat ca judecător de onoare al competiției în 2018. Din 2019 Camilla a susținut Gyles Brandrethinițiativa lui Poetry Together, care își propune să aducă împreună generațiile tinere și mai în vârstă prin recitarea poeziei. În ianuarie 2021, ea a lansat clubul online Sala de lectură a Ducesei de Cornwall, pentru ca cititorii, scriitorii și comunitățile literare să se conecteze și să-și împărtășească interesele și proiectele. În octombrie 2021, a fost anunțată ca patronă a Poveștilor de argint, o organizație caritabilă care leagă tinerii de bătrâni, încurajându-i să citească povești la telefon. În ianuarie 2022, ea s-a alăturat membrilor inițiativei Reading Room pentru a promova plantarea cărților în cutia telefonului biblioteci din Marea Britanie. În mai 2022, ea a devenit patrona Book Aid International, un rol deținut anterior de Prințul Philip din 1966 până la moartea sa în 2021. În iulie 2022 și înainte de a împlini 75 de ani, Camilla și-a lansat Proiectul Cărți de naștere, cu scopul de a oferi mini biblioteci cu tematică de bunăstare și fericire la 75 de școli primare din zone defavorizate din Marea Britanie. În februarie 2023, inițiativa Sala de lectură a fost relansată ca organizație caritabilă sub numele de Sala de lectură a Reginei. În mai 2023, în calitate de patron al Trustul Național Literar, Camilla a deschis prima bibliotecă Coronation la Shirehampton Primary School din Bristol, iar 50 de biblioteci Coronation vor fi create pentru copiii din comunitățile cu nivel scăzut de alfabetizare din Marea Britanie în 2023 și 2024.

Alte domenii

Camilla este o susținătoare a bunăstarea animalelor și patron al multor organizații caritabile pentru bunăstarea animalelor, inclusiv Battersea Câini și pisici Acasă si presedinte al Spitalul Brooke pentru animale. Ea vizitează adesea alte adăposturi de animale pentru a-și arăta sprijinul și pentru a vedea cum sunt îngrijite animalele. În 2011, ea a adoptat un cățeluș de salvare, a Jack Russell terrier pe nume Beth, de la Battersea Dogs and Cats Home, iar în 2012 a adoptat un alt pe nume Bluebell de la adăpost. Tot în 2012, a deschis două veterinar facilitati la Universitatea din BristolȘcoala de Științe Veterinare din Langford în Somerset, care oferă tratament pentru animalele bolnave. În 2015, Camilla a lucrat cu un magazin universal Fortnum & Mason să vândă 250 de borcane de miere produse de albine în grădina ei privată din Wiltshire; borcanele, la prețul de 20 de lire sterline, s-au epuizat în două săptămâni iar încasările au fost donate organizației de caritate Medical Detection Dogs, al cărei patron este ea. De atunci, Camilla trimite o ediție limitată de miere în fiecare an către Fortnum & Mason, veniturile fiind donate celorlalte organizații caritabile ale sale.

Camilla sprijină organizațiile din întreaga lume care lucrează pentru combaterea sărăciei și persoanele fără adăpost. Ea este patronul Emaus Marea Britanie, iar în 2013, în timpul călătoriei ei solo la Paris, a mers să vadă munca depusă de organizația de caritate în acel oraș. În fiecare an în preajma Crăciunului, ea o vizitează comunități Emaus peste Marea Britanie. Într-o ordine similară, ea este un susținător ferm al de credit sindicate, despre care ea afirmă că sunt „o adevărată forță de schimbare în peisajul financiar, servesc oamenii, nu profit” și „oferă o comunitate financiară prietenoasă în care membrii beneficiază reciproc de sfaturi, precum și de conturi de economii și împrumuturi”. Camilla găzduiește anual copii cu dizabilități și bolnavi terminali de la patronajul ei Casa Helen și Douglas și Marvelous Children's Charity a lui Roald Dahl pentru prânz la Clarence House, unde decorează și Pom de Crăciun. De asemenea, sprijină mâncat sănătos, anti-FGM, arte și moștenire organizații și programe conexe.

În martie 2022 și în mijlocul Invazia rusă a Ucrainei, Camilla a făcut o donație „substanțială” către Daily Mail'campania pentru refugiați. În februarie 2023, ea și Charles au donat companiei Comitetul de urgență în caz de dezastre (DEC) care a ajutat victimele Cutremur din 2023 Turcia-Siria.

Moda și stil

Camilla a pus capăt Richard BlackwellLista lui „Ten Worst-Dressed Women” în 1994, iar numele ei a apărut din nou pe ea în 1995, 2001 și 2006. În anii de după căsătorie, Camilla și-a dezvoltat propriul stil și a încercat ținute și ansambluri ale unor creatori de modă remarcabili. Se spune că ea preferă „stilurile de rochie de ceai și cămașă” și preferă „tonurile de nud, alb și bleumarin” și „decolteurile rotunde”. De asemenea, a fost lăudată pentru colecțiile sale de bijuterii. În 2018, Tatler a numit-o pe lista celor mai bine îmbrăcați oameni din Marea Britanie, lăudând-o pentru alegerile ei de pălărie, care i-au oferit „camarăriei un nume bun”.

În 2022, Camilla a participat la primul ei shooting solo pentru revista Britanic Vogue, care apare în numărul din iulie 2022. Filmajul a avut loc la Clarence House, iar ținutele au fost alese din propria garderobă.

Titluri, stiluri, onoruri și arme

Titluri și stiluri

Un logo cu „C” și o coroană
Cifrele regale ale Camillei ca regină (stânga) și ducesa de Cornwall (dreapta)

După ce s-a căsătorit cu Charles, Camilla a fost numită „Alteța Sa Regală Ducesa de Cornwall”. În Scoția, era cunoscută drept „Alteța Sa Regală Ducesa de Rothesay”. Legal, Camilla era Prințesa de Wales dar a adoptat forma feminină a titlului subsidiar de cel mai înalt rang al soțului ei, Duce de Cornwall, deoarece titlul de Prințesă de Wales devenise puternic asociat cu prima soție a lui Charles, Diana. În 2021, la data de moartea Prințului Philip, Duce de Edinburgh, Charles a moștenit titlurile tatălui său, iar Camilla a devenit astfel și formal Ducesă de Edinburgh până în septembrie 2022, când Charles a devenit rege și toate titlurile sale de noblețe contopit în Coroană.

Clarence House a declarat, cu ocazia nunții lui Charles și Camilla din 2005, că, la aderarea sa, intenționa să adopte stilul unui prințesă consoartă în loc de cel al unei regine, dar nu există un precedent legal sau istoric pentru un astfel de titlu. În 2022 Ziua Aderării mesaj, publicat pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a domniei sale, Elisabeta a II-a a declarat că a fost „dorința ei sinceră” ca Camilla să fie cunoscută drept regina consoartă la urcarea pe tron ​​a lui Carol.

Camilla a devenit regina consoartă la aderarea lui Charles la 8 septembrie 2022. Inițial a fost numită „Majestatea Sa Regina Consort” pentru a o deosebi de regina Elisabeta a II-a, recent decedată. De la încoronarea ei, pe 6 mai 2023, ea a fost numită „Majestatea Sa Regina”, în concordanță cu reginele consoarte din trecut.

Onoruri

Camilla este o doamnă regală a Cel mai Nobil Ordin al Jartierei, Dame Marea Cruce a Ordinul Regal Victorian, beneficiar al Ordinul Familiei Regale al Reginei Elisabeta a II-a, și un membru al Consiliul Privat al Regatului Unit.

Arme

Stema reginei Camilla
Stema reginei Camilla.svg
notițe
La împlinirea a 58 de ani de naștere a Camillei, în 2005, Clarence House a anunțat că regina Elisabeta a II-a i-a acordat un stema pentru uzul ei personal. S-a raportat că Regina Elisabeta a II-a, Charles și Camilla au avut toți un „interes viu” pentru crearea armelor și au fost pregătiți de către Peter Gwynn-Jones, Regele de arme principal al jartierei. O nouă acordare de arme a fost făcută în 2023 după aderarea soțului ei. stema Camillei trage în ţeapă il stema soțului ei la dexter, cu stema tatălui ei la sinistru.
adoptat
21 februarie 2023 (acordat pentru prima dată la 14 iulie 2005)
coroniță
Coroana Tudor
Şild
În cadrul Jartierei Armele noastre regale împingând în țeapă Armele lui Shand depășite de Coroana Noastră
Susţinători
Pentru dexter Un Leu Guardant sau Încoronat propriu-zis și sinistrului Un Mistreț de azur înarmat și unguled Sau îngălțat de gules și plin de o Coronetă compusă din cruci forme și flori de lis atașate de aceasta, un lanț reflectat peste spate și care se termină într-un inel. toate Or
Comenzi
Panglica lui Ordinul jartierei
Honi soit qui mal y pense
(„Rușine să fie celui care gândește rău la asta”)
stindard
Standard regal al reginei Camilla.svg Un banner al brațelor Camillei combinat cu Standardul Regal
Standard regal al reginei Camilla (în Scoția).svg (în Scoția)
Simbolism
Armele conțin simboluri din brațele paterne ale Camillei: cele ale Shands of Craig din Aberdeenshire. Capul mistrețului ar putea indica o legătură cu proeminentul familia Gordon din Aberdeenshire, ale cărui brațe conțin și un cap de mistreț. Barbunii (vedelele) provin probabil din alianțe de căsătorie cu familii care foloseau chefali în brațe: potențial familia Aberdeenshire din Blackhall sau familia lui Reid din Pitfoddells. Crucea este folosită pentru a diferenția brațele familiei și este specifică tatălui Camillei, maiorul Bruce Shand. Susținătorul mistrețului albastru al Camillei face ecou cu blazonul maiorului Shand („un mistreț statuant Azure, înarmat și mulțumit de Gules, înainte-piciorul său dexter sprijinindu-se pe un chefin Gules”).
Versiunile anterioare
Stema lui Camilla, ducesa de Cornwall.svg
Stema Camillei, ducesa de Cornwall (2012-2022).svg
Stema Camillei, ducesa de Cornwall (2005-2012).svg
Versiunile inițiale ale brațelor sale ca ducesă de Cornwall au fost descrise fără Ordinul Jartierei, la care a fost numită în 2022. Între 2012 și 2022, brațele ei prezentau Ordinul Regal Victorian cerc, cu însemnul de GCVO anexat.

Emisiune

Nume si Prenume Naștere Căsătorie Copii
Data soț
Tom Parker Bowles 18 decembrie 1974 10 septembrie 2005
Separat 2018
Sara Buys Lola Parker Bowles
Freddy Parker Bowles
Laura Lopes (născută Parker Bowles) Ianuarie 1 1978 6 May 2006 Harry Lopes Eliza Lopez
Louis Lopes
Gus Lopes

ascendență

Strămoșii Camillei sunt preponderent englezi. Si ea are Olandeză, scoţian, American colonial, Franceză și franceză Canadian francez strămoși.

Ea descinde dintr-un emigrant olandez Arnold Joost van Keppel, care a fost creat Contele de Albemarle de King William al III-lea al Angliei în 1696, prin stră-străbunicul ei matern William Keppel, al 7-lea conte de Albemarle. al 2-lea conte de Albemarle Doamnă căsătorită Anne Lennox, fiica lui Charles Lennox, primul duce de Richmond, fiul nelegitim al Regelui Carol al II-lea. Prin Anne Lennox, linia ei de sânge este descendentă din Casa lui Stuart și Casa Bourbonului. Linia scoțiană a Camillei descinde din King Robert al III-lea al Scoției prin fiica lui Maria, care a fost mama lui Sir William Edmonstone a lui Duntreath, un strămoș al stră-stră-străbunicului ei matern, Sir William Edmonstone, al 4-lea baronet. Strămoșii ei paterni, o familie de clasă superioară, au emigrat în Anglia din Scoția. Pe partea paternă, ea descinde din James Shand, primul Moşier a lui Craigellie, al cărui tată, pe nume și James, deținea funcția de provost din Banff. Alți strămoși nobili din partea ei paternă includ George Keith, al 5-lea conte Marischal, William Douglas, al 7-lea conte de Morton, și George Hay, primul conte de Kinnoull.

Genealogia franceză a Camillei derivă parțial din stră-stră-străbunica maternă, Sophia Mary MacNab din Hamilton, Ont., fiica lui Sir Allan MacNab, care a fost prim-ministru al provinciei Canada înainte de Confederație. Sophia era soția lui William Keppel, al 7-lea conte de Albemarle, iar fiul lor era George Keppel, străbunicul matern al Camillei. soția lui George Keppel, Alice Keppel, a fost amantă a Edward al VII-lea. Prin Sophia MacNab, Camilla descinde din coloniștii francezi din secolul al XVII-lea Zacharie Cloutier și Jean Guyon, care a fondat unele dintre principalele familii de Orașul Quebec. Ea este, de asemenea, descendentă din mai mulți americani Loialisti prin Sophia, precum Ephraim Jones, nascut in Massachusetts în 1750, care a luptat cu britanicii în timpul Revolutia americana, a fost capturat la Bătălia de la Saratoga, iar ulterior s-a instalat Canada de Sus. Fiica sa Sophia s-a căsătorit cu John Stuart Jr. (născut în 1777, New York), fiul lui Ioan Stuart, care s-a născut în Pennsylvania în 1740 și a fost capelan pentru Batalionul 2 al Regimentul Regal al Regelui din New York.

Prin Henry Cavendish, al 2-lea duce de Newcastle, Camilla și Charles sunt vării al nouălea îndepărtați odată.

În cultura populară

Smarald Fennell și Olivia williams au portretizat-o pe Camilla în diferite etape ale vieții ei Netflix serie Crown. Performanța lui Fennell din cel de-al patrulea sezon din 2020 i-a adus o nominalizare la Premiul Primetime Emmy pentru cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial dramă.

Bibliografie

Manuale

  • Cuvânt înainte la: Kotecha, Ameer (2022). Cartea de bucate pentru jubileul de platină. Edițiile Jon Croft. ISBN 9780993354069.

Articole și scrisori scrise

Redactor invitat

  • „ASR Ducesa de Cornwall: Editor invitat”. Viata la tara. 13 iulie 2022.

Vezi si

notițe

  1. ^ Charles și Camilla: Portretul unei aventuri amoroase, de către biograf Gyles Brandreth, descrie relația dintre Charles și Camilla ca fiind controversată din cauza longevității sale. Cartea arată, pe tot parcursul, interesul presei pentru cuplu și reprezentarea acestora în public.
  2. ^ Unele surse spun că ea s-a născut în Plumpton, dar se pare că aceasta este o confuzie a căminului din copilărie cu locul ei de naștere.
  3. ^ Aceste organizații includ Fabrica de mac, a lui Barnardo, Școala St Catherine, Bramley, Trust pentru îngrijirea animalelor, Societatea Podologilor și Podologilor, Battersea Câini și pisici Acasă, Serviciul de radiodifuziune al forțelor britanice, Federația Britanică de Echitație, Castelul Dundurn, New Queen's Hall Orchestra, Piața Sf. Ioan Smith, London Chamber Orchestra, Elmhurst School for Dance (acum Școala de balet Elmhurst), Trinity Hospice, Teatrul Regal Georgian, Cercetarea artritei din Marea Britanie, Societatea Prietenoasă a Fetelor, Centrul ortopedic Nuffield, Spitalul Național Regal de Boli Reumatice, Colegiul Plumpton Fundație caritabilă, Familia elefanților (președinte comun cu Regele), Prietenii Academia Regală de Arte, Centrele de îngrijire a cancerului Maggie, Ambulanța Aeriană Cornwall Încredere, Ambulanța Aeriană Wiltshire, și Societatea PG Wodehouse din Țările de Jos.

Referinte

Citatele

  1. ^ a b Graham 2005, p. 9.
  2. ^ Anglia istorică. „The Laines (1238285)”. Lista patrimoniului național pentru Anglia. regăsit 28 iunie 2018.
  3. ^ a b Brandreth 2007, p. 104.
  4. ^ a b Brandreth 2007, p. 107.
  5. ^ „Fratele ducesei de Cornwall moare”. BBC News. 23 aprilie 2014. arhivată din original pe 12 noiembrie 2020. regăsit 23 aprilie 2014.
  6. ^ a b Powell, Kimberly. „Strămoșii lui Camilla Parker-Bowles”. thinkco.com. arhivată din original din 5 decembrie 2020. regăsit Ianuarie 6 2016.
  7. ^ „Botezurile regale (alias Informații despre botez ale familiei regale de la Regele George I)”. Arhivat de la originală pe 6 2011 august. regăsit 28 martie 2015.
  8. ^ „Cine suntem: președinte și patroni: Annabel Elliot”. baaf.org. Arhivat din originală la 17 2011 aprilie. regăsit 26 septembrie 2014.
  9. ^ „Necrolog: Bruce Shand”. Stirile BBC. 11 iunie 2006. arhivată din original pe 1 noiembrie 2020. regăsit 25 aprilie 2015.; Klatell, James (11 iunie 2006). „Camilla „devastată” de moartea tatălui”. CBS News. arhivată din original pe 3 februarie 2021. regăsit 25 aprilie 2015.
  10. ^ „Ducesa de Cornwall sărbătorește Săptămâna Națională a Alfabetizării”. princeofwales.gov.uk. 3 februarie 2011. arhivată din original din 2 decembrie 2017. regăsit 6 octombrie 2013.
  11. ^ a b c Brandreth 2007, p. 105.
  12. ^ Junor. Ducesa. p. 32.
  13. ^ Brandreth 2007, pp. 108–109.
  14. ^ Brandreth 2007, p. 108.
  15. ^ „Copilărie și educație”. arhivată din original din 13 octombrie 2017. regăsit 13 octombrie 2017. ... a urmat școala Mon Fertile din Elveția...
  16. ^ Brandreth 2007, pp. 146–47.
  17. ^ a b c „Camilla recunoaște că este nervoasă din cauza francezei ei „ruginite” în timp ce pornește prima vizită individuală în străinătate”. Buna ziua!. 28 2013 mai. arhivată din original din 21 ianuarie 2021. regăsit 26 iunie 2013.
  18. ^ „Copilărie și educație”. arhivată din original din 13 octombrie 2017. regăsit 13 octombrie 2017. ... a studiat la Institut Britannique din Paris.
  19. ^ Brandreth 2007, p. 160.
  20. ^ Wilson, pp. 16–17
  21. ^ Brandreth 2007, p. 172.
  22. ^ „Mai mult ajutor pentru Charles și Camilla”. Stirile BBC. 23 noiembrie 2005. arhivată din original din 14 decembrie 2020. regăsit 22 iunie 2013.
  23. ^ Brandreth 2007, p. 171.
  24. ^ Perry, Simon (1 noiembrie 2016). „De ce Camilla, ducesa de Cornwall a fost concediată de la prima ei slujbă? (Sugestie: este ceva ce toată lumea a făcut odată!)”. oameni. arhivată din original din 16 decembrie 2021. regăsit 16 decembrie 2021.
  25. ^ a b Brandreth 2007, p. 178.
  26. ^ Perry, Keith (18 februarie 2014). „Picturile mele erau atât de proaste încât au mers la coș, glumește ducesa de Cornwall”. Daily Telegraph. arhivată din original din 10 ianuarie 2022. regăsit 7 septembrie 2014.
  27. ^ Smith, David (12 februarie 2005). „Ascensiunea și ascensiunea reginei Camilla”. The Guardian. Londra. arhivată din original pe 5 noiembrie 2013. regăsit 1 martie 2012.
  28. ^ Brandreth 2007, pp. 187–88.
  29. ^ a b Brandreth 2007, p. 174.
  30. ^ Brandreth 2007, p. 175.
  31. ^ Graham 2005, p. 38.
  32. ^ Hallemann, Caroline (13 noiembrie 2019). „Nunta Camillei Shand cu Andrew Parker Bowles va apărea în cel de-al treilea sezon al The Crown”. Oraș și țară. arhivată din original din 16 decembrie 2021. regăsit 16 decembrie 2021.
  33. ^ a b c Brandreth 2007, p. 186.
  34. ^ „Maiorul AH Parker Bowles și domnișoara CR Shand”, The Times, 5 iulie 1973.
  35. ^ a b Graham 2005, p. 39.
  36. ^ Brandreth 2007, p. 187.
  37. ^ Armstrong, Julie (2 iunie 2013). „Toboșarul Pink Floyd, Nick Mason, o salută pe Camilla înapoi în vechiul ei teren natal”. gazetteandherald.co.uk. arhivată din original la 7 septembrie 2014. regăsit 7 septembrie 2014.
  38. ^ Graham 2005, p. 43.
  39. ^ Graham 2005, p. 44.
  40. ^ „Nepotul ducesei de Cornwall câștigă botezul regal”. Daily Telegraph. 14 iunie 2008. arhivată din original din 10 ianuarie 2022. regăsit 28 noiembrie 2018.
  41. ^ Brandreth 2007, pp. 280–81.
  42. ^ Junor. Ducesa. p. 134.
  43. ^ „O cronologie interactivă a romantismului regal”. Știri CBS. 18 martie 2005. Arhivat din originală la 12 2013 noiembrie. regăsit 5 martie 2012.
  44. ^ Walker, Tim (12 ianuarie 2010). „Rosemary Parker Bowles moare după lupta împotriva cancerului”. Daily Telegraph. arhivată din original din 10 ianuarie 2022. regăsit 10 iulie 2014.
  45. ^ Graham 2005, p. 284.
  46. ^ a b Brandreth 2007, p. 181.
  47. ^ Brandreth 2007, p. 177.
  48. ^ Brandreth 2007, p. 320.
  49. ^ Mayer, p. 98
  50. ^ Junor. Ducesa. p. 9.; Mayer, pp. 97–98
  51. ^ Graham 2005, p. 29.
  52. ^ Brandreth 2007, p. 178, 181.
  53. ^ Graham 2005, pp. 32–33.
  54. ^ Brandreth 2007, pp. 182–85.
  55. ^ Lacey, p. 268
  56. ^ Bradford, Sarah (2007). Diana. Pinguin (non-clasici). Nota de subsol 10. ISBN 978-0-14-311246-4. regăsit Ianuarie 6 2016.
  57. ^ Erickson, Carolly (2005). Lilibet: Un portret intim al Elisabetei a II-a. Grifonul Sf. Martin. p. 350. ISBN 978-0-312-33938-8. arhivată din original pe 6 februarie 2022. regăsit Ianuarie 6 2016.
  58. ^ Brandreth 2007, p. 185.
  59. ^ Brandreth 2007, p. 196.
  60. ^ Brandreth 2007, p. 162.
  61. ^ Brandreth 2007, p. 183.
  62. ^ Brandreth 2007, p. 206.
  63. ^ Graham 2005, p. 42.
  64. ^ Graham 2005, pp. 47–48.
  65. ^ Graham 2005, p. 48.
  66. ^ Brandreth 2007, pp. 207–08.
  67. ^ Kelley, p. 465
  68. ^ Junor, Charles, p. 48; Junor. Ducesa. p. 68.
  69. ^ Brandreth 2007, p. 235.
  70. ^ Brandreth 2007, p. 269–270.
  71. ^ Dockterman, Eliana (9 noiembrie 2022). „Povestea adevărată din spatele sexului pe telefon a lui Charles și Camilla se scurge pe The Crown”. Timp. arhivată din original pe 16 noiembrie 2022. regăsit 17 noiembrie 2022.
  72. ^ Brandreth 2007, p. 257.
  73. ^ Brandreth 2007, p. 258–264.
  74. ^ „Camillagate Tapes” arhivată 1 iulie 2010 la Wayback Masini, 18 decembrie 1989, transcriere telefonică, Phone Phreaking
  75. ^ Brandreth 2007, p. 275.
  76. ^ Brandreth 2007, pp. 274–276.
  77. ^ Brandreth 2007, p. 280.
  78. ^ Dimbleby, p. 395; Junor. Ducesa. p. 125.
  79. ^ McLaren, Leah (11 mai 2002). — O femeie cinstită în sfârșit?. arhivată din original la 23 iunie 2012. regăsit 6 martie 2012.; McAllister, JFO (13 februarie 2005). „Curtea de 34 de ani”. Revistei Time. Arhivat de la originală pe 30 septembrie 2007. regăsit 18 august 2012.
  80. ^ „Mark Bolland: asistent conjugal”. Independent. 30 martie 2005. Arhivat din originală pe 11 mai 2015. regăsit Mai 9 2012.
  81. ^ „Charles și Camilla devin publice”. Stirile BBC. 29 ianuarie 1999. arhivată din original pe 5 mai 2014. regăsit Mai 5 2014.
  82. ^ Tweedie, Neil (11 februarie 2005). „Charles și Camilla, după Diana”. Daily Telegraph. arhivată din original din 10 ianuarie 2022. regăsit Mai 16 2012.
  83. ^ „Regina o întâlnește pe Camilla pe măsură ce relația se dezgheță”. Biblioteca gratuită. Sunday Mercury (Birmingham, Anglia). 4 iunie 2000. arhivată din original pe 10 noiembrie 2013. regăsit 28 martie 2012.
  84. ^ Brandreth 2007, p. 295.
  85. ^ „Prințul mulțumit de invitația reginei Camilla”. The Birmingham Post. 13 2002 mai. arhivată din original la 5 martie 2016. regăsit Mai 7 2012 – prin Biblioteca gratuită.; Summerskill, Ben (13 iulie 2002). „Profilul observatorului: Camilla Parker Bowles”. Observatorul. arhivată din original din 31 decembrie 2013. regăsit 26 octombrie 2012.
  86. ^ Bates, Stephen (10 mai 2002). „Charles plătește pentru agenții de securitate suplimentari Camilla”. The Guardian. arhivată din original din 8 iulie 2022. regăsit 7 iulie 2022.
  87. ^ Brandreth 2007, p. 284.
  88. ^ Brandreth 2007, p. 296–297.
  89. ^ „În imagini: Charles și Camilla”. The Guardian. arhivată din original din 7 octombrie 2013. regăsit 5 octombrie 2013.
  90. ^ Brandreth 2007, pp. 8–15.
  91. ^ Honigsbaum, Mark (7 martie 2005). „Faceți cunoștință cu Diana Circle: trupa de fani care încearcă să oprească nunta regală”. The Guardian. arhivată din original la 28 septembrie 2022. regăsit 5 octombrie 2022.
  92. ^ Cohen, Danielle (13 iulie 2022). „Ce naiba se întâmplă în acest grup de Facebook prințesa Diana?”. Taietura. arhivată din original la 22 septembrie 2022. regăsit 22 septembrie 2022.; Das, Shanti (17 septembrie 2022). „Proces TikTok: Camilla și Meghan vizate de abuz după moartea Reginei”. The Guardian. arhivată din original la 22 septembrie 2022. regăsit 22 septembrie 2022.
  93. ^ „Femei independente 2023 – Lista de influență”. Independent. 8 martie 2023. arhivată din original la 8 martie 2023. regăsit 8 martie 2023.
  94. ^ Graham 2005, p. 7.
  95. ^ „Bijuteriile coroanei: fabuloasele inele care au pecetluit dragostea cuplurilor regale din Europa”. Buna ziua!. REGATUL UNIT. arhivată din original pe 27 noiembrie 2015. regăsit Ianuarie 6 2016.
  96. ^ „Căsătoria regală”. Parlamentul Regatului Unit. 17 martie 2005. arhivată din original la 2 aprilie 2015. regăsit 19 martie 2015.
  97. ^ „Căsătoria regală”. Parlamentul Regatului Unit. 24 februarie 2005. arhivată din original la 2 aprilie 2015. regăsit 17 martie 2015.
  98. ^ „Prințul Charles se va căsători cu iubita de multă vreme Camilla”. NBC News. 11 februarie 2005. arhivată din original din 25 decembrie 2013. regăsit 6 martie 2012.
  99. ^ „Costele de ură Camilla sunt transmise poliției”. Gazette și Herald. 29 aprilie 2005. arhivată din original din 16 decembrie 2021. regăsit 16 decembrie 2021.
  100. ^ „Rugăciune și dăruire după o căsătorie civilă”. Biserica Angliei. Arhivat de la originală la 23 2011 aprilie. regăsit 6 octombrie 2017.
  101. ^ „Prințul Charles și Camilla își schimbă planurile de nuntă”. Chicago Tribune. 18 februarie 2005. arhivată din original la 24 iunie 2012. regăsit 3 martie 2012.
  102. ^ Dragă, Paula (5 aprilie 2005). „Fanii „cumpără în panică” amintiri din 8 aprilie”. Stirile BBC. arhivată din original pe 25 august 2007. regăsit 27 iunie 2010.; „Prințul Charles amână nunta pentru a participa la înmormântare”. New York Times. 4 aprilie 2005. arhivată din original pe 6 februarie 2022. regăsit 16 iunie 2013.
  103. ^ „Întrebări și răspunsuri: Decizia de nuntă a Reginei”. Stirile BBC. 23 februarie 2005. arhivată din original din 11 ianuarie 2009. regăsit 27 iunie 2010.
  104. ^ „Rolul de nuntă pentru William și Tom”. Stirile BBC. 23 martie 2005. arhivată din original la 14 iunie 2012. regăsit Mai 1 2012.
  105. ^ Crean, Ellen (9 aprilie 2005). „Știri CBS „Charles și Camilla s-au căsătorit în sfârșit”". Știri CBS. arhivată din original pe 12 noiembrie 2010. regăsit 27 iunie 2010.
  106. ^ Brandreth 2007, p. 334.
  107. ^ Brandreth 2007, p. 333.
  108. ^ „Proaspății căsătoriți regali încep luna de miere”. Stirile BBC. 9 aprilie 2005. arhivată din original pe 16 noiembrie 2013. regăsit Mai 3 2012.
  109. ^ „Proaspății căsătoriți regali întrerup luna de miere pentru a se întâlni cu elevi”. The Birmingham Post. 15 aprilie 2005. arhivată din original pe 11 august 2016. regăsit Mai 3 2012 – prin Biblioteca gratuită.
  110. ^ Davies, Caroline (24 decembrie 2005). „Primul Crăciun regal din Sandringham pentru Camilla”. Daily Telegraph. REGATUL UNIT. arhivată din original din 10 ianuarie 2022. regăsit Ianuarie 14 2009.; Eden, Richard (24 iunie 2012). „Regina îi spune ducesei de Cambridge să facă o reverență „prințeselor de sânge”". Daily Telegraph. REGATUL UNIT. arhivată din original din 10 ianuarie 2022. regăsit 26 iulie 2012.
  111. ^ „Ducesa de Cornwall poartă tiara reginei mame”. Femalefirst.co.uk. arhivată din original la 2 martie 2012. regăsit 27 iunie 2010.
  112. ^ Brandreth 2007, p. 316.
  113. ^ „Reședințe”. Site-ul oficial al Prințului de Wales. arhivată din original pe 24 august 2015. regăsit 21 august 2015.
  114. ^ „Prințul Charles și Camilla își sărbătoresc a 10-a aniversare a nunții”. Buna ziua!. 3 iunie 2015. arhivată din original la 6 septembrie 2015. regăsit 21 august 2015.; „DEPARTAMENT: Regele Charles trece prin Wiltshire după ce elicopterul o aruncă pe Camilla acasă”. Wiltshire 999s. 14 septembrie 2022. arhivată din original la 15 septembrie 2022. regăsit 15 septembrie 2022.
  115. ^ — Sunt adevărate rapoartele potrivit cărora Ducesa este încă fumătoare?. Prinţul de Wales. arhivată din original pe 21 august 2022. regăsit 21 august 2022.
  116. ^ „Charles o vede pe Camilla la spital”. Stirile BBC. arhivată din original la 23 martie 2007. regăsit Ianuarie 2 2016.
  117. ^ a b Carrell, Severin (8 aprilie 2010). „Camilla își rupe piciorul mergând pe deal”. The Guardian. arhivată din original la 15 aprilie 2021. regăsit 17 februarie 2021.
  118. ^ „Prințul Charles, mașina Camillei a fost atacată de protestatari studenți din Londra”. huffingtonpost. 9 decembrie 2010. Arhivat din originală la 23 2013 martie. regăsit 8 octombrie 2012.; „Mașină regală atacată în semn de protest după votul onorariilor deputaților”. Stirile BBC. arhivată din original din 10 decembrie 2010. regăsit 10 decembrie 2010.
  119. ^ „Prințul Charles și ducesa de Cornwall răniți în urma atacului”. Stirile BBC. 9 decembrie 2010. arhivată din original pe 23 februarie 2012. regăsit 16 septembrie 2012.
  120. ^ Rainey, Sarah; Blenkinsop, Andrew (13 iulie 2011). „Hacking de telefon: cine este cine în scandalul News International”. Telegraph. arhivată din original din 19 decembrie 2022. regăsit 19 decembrie 2022.
  121. ^ „Regina o face pe Camilla Dame Grand Cross”. Stirile BBC. 8 aprilie 2012. arhivată din original la 20 iunie 2012. regăsit 9 iunie 2013.
  122. ^ „Hanul Ducesei de Cornwall”. arhivată din original din 11 iulie 2018. regăsit 11 iulie 2018.; „Prințul Charles cere ca pub-ul Poundbury să fie numit după Camilla”. Stirile BBC. 31 martie 2015. arhivată din original din 20 iulie 2018. regăsit 11 iulie 2018.
  123. ^ „Comenzi pentru 9 iunie 2016” (PDF). Biroul Consiliului Privat. arhivată (PDF) din original pe 9 august 2016. regăsit 11 iunie 2016.
  124. ^ „Se anunță noi numiri în Ordinul Jartierei”. Familia regala. 31 decembrie 2021. arhivată din original din 31 decembrie 2021. regăsit Ianuarie 1 2022. Numirile intră în vigoare de la 1 ianuarie 2022.
  125. ^ „Camilla, soția prințului Charles al Marii Britanii, a fost testată pozitiv pentru Covid-19”. NBC News. arhivată din original la 21 aprilie 2022. regăsit 14 februarie 2022.; Landler, Mark (14 februarie 2022). „Camilla a fost testată pozitiv pentru coronavirus”. New York Times. arhivată din original pe 15 mai 2022. regăsit 14 februarie 2022.
  126. ^ „Covid: Prințul Charles și Camilla primesc primul vaccin”. BBC News. 10 februarie 2021. arhivată din original la 21 aprilie 2022. regăsit Mai 29 2021.
  127. ^ „Clanul regal: cine este cine, ce fac și câți bani primesc?”. The Guardian. 7 aprilie 2023. arhivată din original la 7 aprilie 2023. regăsit 8 aprilie 2023.
  128. ^ Brandreth 2007, p. 321.
  129. ^ a b „Charles și Camilla încep turneul în SUA”. Stirile BBC. 1 noiembrie 2005. arhivată din original la 16 septembrie 2013. regăsit 15 septembrie 2012.
  130. ^ „Charles, Camilla iau masa la Casa Albă”. USA Today. 2 noiembrie 2005. arhivată din original pe 12 mai 2014. regăsit Mai 10 2014.
  131. ^ „Prințul Charles, Camilla văd urmările Katrinei”. USA Today. 4 noiembrie 2005. arhivată din original pe 7 noiembrie 2005. regăsit 25 septembrie 2012.
  132. ^ „Cuplu regal se pregătește pentru un turneu în străinătate”. Stirile BBC. 19 martie 2006. arhivată din original pe 8 noiembrie 2006. regăsit 19 martie 2006.
  133. ^ „Linia Cunard: Alteța Sa Regală Ducesa de Cornwall a numit-o pe noua regina Victoria a lui Cunard". Cunard.com. 10 septembrie 2007. Arhivat din originală pe 18 iulie 2011. regăsit 27 iunie 2010.
  134. ^ „TRH să viziteze Turcia”. Prințul de Wales-Comunicat de presă. 10 octombrie 2007. Arhivat din originală pe 9 2012 august. regăsit Ianuarie 5 2012.
  135. ^ „Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall vor pleca într-un turneu în Asia de Est”. 6 octombrie 2008. Arhivat din originală pe 9 2012 august. regăsit Ianuarie 5 2012.
  136. ^ „Regalii se pregătesc pentru o vizită în Chile”. SANTIAGO (AFP). 7 martie 2009. Arhivat din originală pe 25 februarie 2014. regăsit Ianuarie 5 2012.
  137. ^ „Prințul de Wales va vizita Italia, Sfântul Scaun și Germania”. Prințul de Wales-comunicat de presă. 2 aprilie 2009. Arhivat din originală pe 9 2012 august. regăsit Ianuarie 11 2012.
  138. ^ „Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall vor întreprinde un turneu în Europa Centrală”. 11 februarie 2010. Arhivat din originală pe 9 2012 august. regăsit 5 martie 2012.
  139. ^ „TRH va participa la deschiderea Jocurilor Commonwealth din India”. 21 septembrie 2010. arhivată din original pe 15 februarie 2012. regăsit 6 martie 2012.
  140. ^ „Prințul de Wales și ducesa de Cornwall vor vizita Marocul”. Stirile BBC. 14 martie 2011. arhivată din original la 25 aprilie 2011. regăsit 6 martie 2012.
  141. ^ „Prințul de Wales și ducesa de Cornwall vor vizita Portugalia, Spania și Marocul”. arhivată din original pe 15 februarie 2012. regăsit 6 martie 2012.
  142. ^ „Ducesa de Cornwall participă la cea de-a 125-a ediție a Campionatului de la Wimbledon”. princeofwales.gov.uk. 22 iunie 2011. arhivată din original pe 5 august 2011. regăsit Mai 3 2012.
  143. ^ „Prințul Charles vizitează comunitatea din Londra, lovită de revolte”. Time Live. 17 august 2011. arhivată din original pe 21 august 2011. regăsit 6 martie 2012.; „Revolte de la Londra: Charles și Camilla aud poveștile victimelor”. Stirile BBC. 17 august 2011. arhivată din original la 12 martie 2012. regăsit 6 martie 2012.
  144. ^ Lamdem, Tim (10 februarie 2012). „Aniversarea revoltelor de la Londra: Prințul Charles și Camilla se întorc la Tottenham”. Tottenham și Wood Green Journal. Arhivat din originală pe 13 februarie 2012. regăsit 7 martie 2012.
  145. ^ „Aniversarea 9/11”. Telegraph. Londra. 11 septembrie 2011. arhivată din original din 10 ianuarie 2022. regăsit 11 septembrie 2011.
  146. ^ „Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall vor face un turneu în Commonwealth și Țările din Golf”. 12 octombrie 2011. arhivată din original pe 15 februarie 2012. regăsit 7 martie 2012.
  147. ^ „Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall vor vizita Norvegia, Suedia și Danemarca”. princeofwales.gov.uk. 20 februarie 2012. Arhivat din originală pe 9 2012 august. regăsit 12 aprilie 2012.
  148. ^ „Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall sosesc în Canada pentru a sărbători Jubileul de Diamant”. princeofwales.gov.uk. 20 mai 2012. Arhivat din originală pe 9 2012 august. regăsit Mai 25 2012.
  149. ^ Puente, Maria (2 noiembrie 2012). „Prințul Charles și Camilla se îndreaptă spre turneu”. USA Today. arhivată din original pe 13 noiembrie 2012. regăsit 13 noiembrie 2012.
  150. ^ „Camilla va prezenta Melbourne Cup”. ABC News. 6 noiembrie 2012. arhivată din original pe 12 noiembrie 2012. regăsit 13 noiembrie 2012.
  151. ^ „Charles și Camilla fac tur în Iordania”. news.com. 13 martie 2013. Arhivat din originală la 1 2013 aprilie. regăsit 10 iulie 2013.
  152. ^ „Discursul Reginei: Prințul Charles participă la deschiderea de stat a Parlamentului”. Daily Telegraph. 8 2013 mai. arhivată din original din 10 ianuarie 2022. regăsit 9 iunie 2013.
  153. ^ John, Simi (30 aprilie 2013). „Regina Beatrix a Țărilor de Jos abdică: Prințul Charles și Camilla participă la cina festivă la Amsterdam”. ibtimes. arhivată din original din 4 octombrie 2019. regăsit 13 iunie 2013.
  154. ^ Philipson, Alice. „Aniversarea Zilei Z: așa cum s-a întâmplat”. Daily Telegraph. Arhivat de la originală pe 7 iunie 2014. regăsit 6 iunie 2014.
  155. ^ „Prințul Charles și Camilla, ducesa de Cornwall, vor face o vizită oficială în Mexic și Columbia anul acesta”. Buna ziua!. 11 iulie 2014. arhivată din original din 13 iulie 2014. regăsit 18 iulie 2014.
  156. ^ „Prințul Charles și Camilla vor vizita Irlanda de Nord și Republica, anunță Clarence House”. belfasttelegraph.co.uk. 21 aprilie 2015. arhivată din original la 20 iunie 2015. regăsit Mai 16 2015.
  157. ^ „Prințul Charles și Camilla aterizează în Australia pentru o vizită cheie”. Fox News. 4 aprilie 2018. arhivată din original pe 11 mai 2018. regăsit Mai 11 2018.
  158. ^ „Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall vor vizita Gambia, Ghana și Nigeria”. arhivată din original din 5 decembrie 2018. regăsit 4 decembrie 2018.
  159. ^ „Prințul Charles și Camilla fac istorie în Cuba”. Stirile BBC. 25 martie 2019. arhivată din original la 2 aprilie 2019. regăsit Mai 10 2019.
  160. ^ Petit, Stephanie (24 martie 2021). „Prințul Charles și Camilla sosesc în Grecia pentru prima vizită în străinătate de la cel mai recent blocaj din Marea Britanie”. oameni. arhivată din original la 24 martie 2021. regăsit 24 martie 2021.
  161. ^ „Vizită regală: Prințul Charles și Camilla în comitatul Waterford”. BBC. 24 martie 2022. arhivată din original la 24 martie 2022. regăsit 24 martie 2022.
  162. ^ Rhoden-Paul, Andre (17 mai 2022). „Charles și Camilla vizitează Canada în turneul regal pentru a marca Jubileul de platină”. BBC. arhivată din original la 18 iunie 2022. regăsit 18 iunie 2022.
  163. ^ Saunt, Raven (11 septembrie 2022). „Camilla, regina consoartă: îndatoririle care vin cu noul ei titlu regal”. Telegraph. arhivată din original din 2 octombrie 2022. regăsit 2 octombrie 2022.
  164. ^ Ward, Victoria (10 septembrie 2022). "Ce se întâmplă la Consiliul de Aderare? Întâlnirea la care Carol va fi proclamat rege". Telegraph. arhivată din original din 2 octombrie 2022. regăsit 2 octombrie 2022.
  165. ^ Coughlan, Sean (27 noiembrie 2022). „Camilla renunță la doamnele de serviciu în mișcare de modernizare”. BBC News. arhivată din original pe 27 noiembrie 2022. regăsit 27 noiembrie 2022.
  166. ^ „Camilla amână evenimentele din West Midlands din cauza Covid”. BBC News. 13 februarie 2023. arhivată din original pe 13 februarie 2023. regăsit 14 februarie 2023.
  167. ^ „Regele Carol al III-lea sosește în Germania pentru prima vizită în străinătate ca monarh”. CNN. 23 martie 2023. arhivată din original la 29 martie 2023. regăsit 23 martie 2023.
  168. ^ „Vizita regelui Carol în Franța a fost amânată după protestele la pensii”. BBC News. 24 martie 2023. arhivată din original la 24 martie 2023. regăsit 24 martie 2023.
  169. ^ „Regele Charles și Camilla vor fi încoronați pe 6 mai”. BBC News. 11 octombrie 2022. arhivată din original din 13 octombrie 2022. regăsit 13 octombrie 2022.
  170. ^ „100 de fapte despre încoronare”. Familia regala. arhivată din original pe 1 mai 2023. regăsit Mai 1 2023.
  171. ^ "Patroni". Fabrica de mac. arhivată din original pe 14 noiembrie 2022. regăsit 13 noiembrie 2022.
  172. ^ „Organizația noastră”. a lui Barnardo. arhivată din original pe 27 noiembrie 2022. regăsit 27 noiembrie 2022.
  173. ^ „Camilla în vizită regală la școala Hampstead” arhivată 3 iunie 2009 la Wayback Masini, Hampstead și Highgate Express, 25 februarie 2009.
  174. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r „Organizații de caritate și patronaje”. princeofwales.gov.uk. Arhivat de la originală pe 17 octombrie 2012. regăsit 24 septembrie 2012.
  175. ^ „Camilla (ducesa de Cornwall) mândră că este patrona podologiei”. podiatrym.com. 8 februarie 2008. arhivată din original la 15 aprilie 2014. regăsit 24 septembrie 2012.
  176. ^ „Ducesa de Cornwall vizitează Battersea Dogs and Cats Home Old Windsor și este anunțată ca noul patron regal al organizației de caritate”. Casa Regală. 1 februarie 2017. arhivată din original pe 5 februarie 2017. regăsit 4 februarie 2017.
  177. ^ „Ducesa de Cornwall „foarte mândră” că este patrona BFBS”. Rețeaua Forțelor. 20 decembrie 2021. arhivată din original din 20 decembrie 2021. regăsit 20 decembrie 2021.
  178. ^ „Familia elefanților primește patronajul regal”. elephantfamily.org. Arhivat din originală pe 11 mai 2015. regăsit 1 noiembrie 2014.
  179. ^ „Academia Regală de Arte celebrează ASR Ducesa de Cornwall ca nou patron al Academiei Regale Prieteni” (PDF). Academia Regală de Arte. 16 octombrie 2017. arhivată (PDF) din original din 27 octombrie 2019. regăsit 12 martie 2019.
  180. ^ „Societatea PG Wodehouse”. wodehouse-societate. arhivată din original din 16 octombrie 2018. regăsit 28 noiembrie 2018.
  181. ^ „Ducesa de Cornwall prezintă medalii medicilor marinei”. Stirile BBC. 27 ianuarie 2012. arhivată din original pe 20 august 2018. regăsit 20 iunie 2018.
  182. ^ „Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall: Jurnal”. princeofwales.gov.uk. 15 februarie 2012. arhivată din original la 2 iunie 2014. regăsit 1 iunie 2014.
  183. ^ „Ducesa de Cornwall, aleasă ca cancelar universitar”. The Guardian. 15 februarie 2013. arhivată din original pe 6 februarie 2022. regăsit 10 martie 2013.
  184. ^ „Ducesa de Rothesay devine cancelar al Universității Aberdeen”. princeofwales.gov.uk. 10 iunie 2013. arhivată din original pe 10 noiembrie 2013. regăsit 10 noiembrie 2013.
  185. ^ Mills, Rhiannon (30 mai 2022). „Jubilee de platină: membrii familiei regale se vor alătura prânzurilor în stil de petrecere stradală”. Sky News. arhivată din original pe 21 august 2022. regăsit 21 august 2022. Marele Prânz, pe care Ducesa de Cornwall îl patronează din 2013, este un eveniment anual menit să aducă comunitățile să se reunească.
  186. ^ „Camilla promite că va rupe „tabuul” cu privire la discutarea abuzului domestic”. arhivată din original la 29 iunie 2020. regăsit 29 iunie 2020.
  187. ^ Jobson, Robert (16 februarie 2015). „Camilla va fi președinte al festivalului Femeile Lumii”. London Evening Standard, Royal Editor. arhivată din original la 20 septembrie 2018. regăsit 5 martie 2015.
  188. ^ "Istoria noastra". Royal Commonwealth Society. arhivată din original la 13 aprilie 2021. regăsit 7 martie 2021.; Kolirin, Lianne (29 aprilie 2020). „Camilla, ducesa de Cornwall, dansează balet, trece prin izolare”. CNN. arhivată din original la 29 aprilie 2020. regăsit 29 aprilie 2020.
  189. ^ Furness, Hannah (9 martie 2022). „Premiile Queen’s Platinum Champions Awards pentru voluntari, lansate de ducesa de Cornwall”. Telegraph. arhivată din original la 14 martie 2022. regăsit 15 martie 2022.
  190. ^ „Camilla o înlocuiește pe Meghan ca patron regal al Teatrului Național”. Sky News. 18 martie 2022. arhivată din original la 18 martie 2022. regăsit 18 martie 2022.
  191. ^ a b Soames, Emma (20 noiembrie 2006). „Cea mai dragă cauză a Camillei”. Daily Telegraph. Arhivat de la originală la 17 2013 decembrie. regăsit 14 septembrie 2013.
  192. ^ "Cartea Camilla". Getty Images. arhivată din original la 24 septembrie 2015. regăsit 4 septembrie 2015.; Sala Celia (1 martie 2002). „Camilla lansează un ghid pentru prevenirea osteoporozei”. Daily Telegraph. arhivată din original din 10 ianuarie 2022. regăsit 4 septembrie 2015.
  193. ^ „Parker Bowles se alătură dezbaterii NHS”. Stirile BBC. 26 aprilie 2002. arhivată din original din 29 octombrie 2013. regăsit 7 octombrie 2013.
  194. ^ „Ducesa vorbește despre osteoporoză în timpul vizitei cuplului regal la Centrul Clinic al NIH”. clinicalcenter.nih.gov. 5 decembrie 2005. Arhivat din originală la 4 2015 aprilie. regăsit 23 iulie 2015.
  195. ^ „Ducesa lansează Big Bone Walks la Balmoral în sprijinul Societății Naționale de Osteoporoză”. princeofwales.gov.uk. 20 septembrie 2006. arhivată din original pe 23 august 2013. regăsit 14 septembrie 2013.
  196. ^ „Ducesa stimulează campania Bone Walk”. Yorkshire Post. 26 februarie 2009. arhivată din original din 29 octombrie 2013. regăsit 14 septembrie 2013.
  197. ^ „Debutul arcașilor ducesei de Cornwall”. Stirile BBC. arhivată din original din 19 iulie 2016. regăsit 9 septembrie 2015.
  198. ^ „Paiete și salsa pentru fana Strictly Camilla în timp ce ea se alătură lui Craig Revel Horwood pentru noaptea la teatru”. Buna ziua!. 20 iunie 2013. arhivată din original la 4 martie 2016. regăsit 9 septembrie 2015.
  199. ^ „Ducesa de Cornwall participă la evenimentul de Ziua Națională a Osteoporozei”. 20 octombrie 2010. Arhivat din originală pe 29 octombrie 2013. regăsit 14 septembrie 2013.
  200. ^ „Camilla se întâlnește cu experții în osteoporoză”. 29 martie 2011. arhivată din original la 5 martie 2016. regăsit 23 iulie 2015.; „Centrul de osteoporoză a primit sigiliul regal de aprobare”. 13 decembrie 2012. Arhivat din originală pe 24 iulie 2015. regăsit 23 iulie 2015.
  201. ^ „Camilla a primit premiul pentru osteoporoză”. Stirile BBC. 17 mai 2005. arhivată din original din 19 octombrie 2013. regăsit 27 august 2013.
  202. ^ „Ducesa primește premiul Kohn pentru creșterea gradului de conștientizare cu privire la osteoporoză”. princeofwales.gov.uk. 31 octombrie 2007. arhivată din original din 19 octombrie 2013. regăsit 27 august 2013.; Campbell, Denis (27 octombrie 2007). „Camilla câștigă premiul pentru campania de osteoporoză”. Observatorul. arhivată din original din 19 octombrie 2013. regăsit 27 august 2013.
  203. ^ „Ducesa de Cornwall a numit oficial o nouă clinică de spital ca parte a unui tur de o zi în Cornwall”. Stirile BBC. 5 iulie 2007. arhivată din original din 19 octombrie 2013. regăsit 7 octombrie 2013.; „Patronajul regal acordat serviciului de osteoporoză de către Alteța Sa Regală Ducesa de Cornwall, a recunoscut munca valoroasă locală, națională și internațională a experților de la Royal Cornwall Hospitals Trust”. Arhivat de la originală pe 19 octombrie 2013. regăsit 7 octombrie 2013.
  204. ^ „Bursă de onoare pentru ducesa de Cornwall”. kcl.ac.uk. 13 septembrie 2007. arhivată din original din 15 octombrie 2013. regăsit 27 august 2013.
  205. ^ „Susan Hampshire primește al doilea premiu Ducesă de Cornwall”. 8 iulie 2011. arhivată din original la 25 martie 2014. regăsit 27 august 2013.
  206. ^ „Universitatea acordă titlul onorific lui Royal”. southampton.ac.uk. 10 februarie 2016. arhivată din original la 8 martie 2016. regăsit 2 martie 2016.
  207. ^ „Ducesa de Cornwall participă la lansarea oficială a Societății Regale de Osteoporoză”. princeofwales.gov.uk. 13 februarie 2019. arhivată din original pe 10 mai 2019. regăsit Mai 10 2019.
  208. ^ Low, Valentine (2 februarie 2013). „Camilla are rolul principal în lupta pentru a ajuta victimele violului”. Times. arhivată din original pe 3 februarie 2013. regăsit 7 august 2013.
  209. ^ „Sprijinirea victimelor violului și abuzului sexual”. princeofwales.com. Arhivat din originală la 15 2015 martie. regăsit 14 martie 2015.
  210. ^ a b „Ducesa de Cornwall găzduiește o recepție în sprijinul supraviețuitorilor violului și abuzului sexual”. Marie Claire. 5 februarie 2013. arhivată din original din 29 octombrie 2013. regăsit 22 iunie 2013.
  211. ^ Kirk, Tristan (13 iulie 2010). „Ducesa de Cornwall deschide un nou centru de sprijin pentru viol în Ealing”. harrowtimes.co.uk. arhivată din original din 29 octombrie 2013. regăsit 29 iulie 2013.
  212. ^ „Ducesa de Cornwall vizitează centrul de criză a violurilor din Essex”. Stirile BBC. arhivată din original la 4 aprilie 2019. regăsit 4 aprilie 2019.
  213. ^ „Bobby Van Patron, ASR Ducesa de Cornwall, sprijină campania de abuz domestic”. Wiltshire Bobby Van Trust. 6 aprilie 2018. arhivată din original la 13 septembrie 2022. regăsit 21 august 2022.
  214. ^ „Ducesa de Cornwall vizitează o expoziție de fotografii „în mișcare” din Manchester”. BBC. 3 2022 mai. arhivată din original pe 21 august 2022. regăsit 21 august 2022.
  215. ^ Skyes, Tom (6 februarie 2013). „Compasiunea Camillei pentru victimele violului”. Daily Beast. arhivată din original din 29 octombrie 2013. regăsit 7 august 2013.
  216. ^ „Ducesa de Cornwall deschide oficial The Rowan”. northerntrust.hscni.net. 4 iulie 2013. Arhivat din originală la 3 2017 decembrie. regăsit 25 octombrie 2013.
  217. ^ „Se deschide primul centru de referință pentru agresiuni sexuale în Irlanda de Nord”. northernireland.gov.uk. 25 iunie 2013. Arhivat din originală pe 8 2014 august. regăsit 2 august 2014.
  218. ^ „Ducesa de Cornwall vede cum UNICEF protejează copiii de abuzurile sexuale online în Muntenegru”. unicef.org. 18 martie 2016. Arhivat din originală pe 20 mai 2016. regăsit 29 aprilie 2016.
  219. ^ „Camilla, ducesa de Cornwall, își folosește profilul regal pentru a atrage atenția asupra violenței sexuale”. chatelaine.com. 19 iunie 2017. arhivată din original din 15 ianuarie 2019. regăsit Ianuarie 14 2019.
  220. ^ „Ducesa de Cornwall sprijină campania „Reach In” privind abuzul domestic”. Site-ul Prințului de Wales. 17 2020 mai. arhivată din original pe 30 noiembrie 2022. regăsit 29 noiembrie 2022.
  221. ^ Sampson, Annabel (7 iulie 2020). „De ce ducesa de Cornwall abia așteaptă să-și îmbrățișeze fizic nepoții”. Tatler. arhivată din original pe 30 noiembrie 2022. regăsit 29 noiembrie 2022.
  222. ^ Javed, Saman (7 septembrie 2021). „Ducesa de Cornwall numită patronă a primului centru de trimitere pentru agresiuni sexuale din Nigeria”. Independent. arhivată din original la 7 septembrie 2021. regăsit 7 septembrie 2021.
  223. ^ Coughlan, Sean (27 octombrie 2021). „Camilla avertizează că cultura normalizează violența sexuală”. BBC News. arhivată din original pe 2 noiembrie 2021. regăsit 3 noiembrie 2021.
  224. ^ a b c Grierson, Jamie (6 februarie 2022). „Camilla și May susțin campania NHS pentru a ajuta victimele și supraviețuitorii abuzului”. The Guardian. arhivată din original din 15 iulie 2022. regăsit 15 iulie 2022.
  225. ^ Faulkner, Doug (14 februarie 2022). „Camilla a fost testată pozitiv pentru coronavirus”. BBC News. arhivată din original la 22 aprilie 2023. regăsit 29 aprilie 2023.
  226. ^ „Ziua 2: Prințul și ducesa vizitează India”. Arhivat de la originală la 9 2013 noiembrie.
  227. ^ „Ducesa de Cornwall sărbătorește Ziua Internațională a Alfabetizării”. princeofwales.gov.uk. 8 septembrie 2010. Arhivat din originală la 4 2017 decembrie. regăsit Mai 20 2014.
  228. ^ „Ducesa de Cornwall donează cărți pentru caritate”. looktothestars.org. 2 iunie 2011. arhivată din original pe 10 noiembrie 2013. regăsit 9 octombrie 2013.
  229. ^ „Camilla se alătură campaniei noastre de alfabetizare”. Evening Standard. 7 iunie 2011. arhivată din original din 16 decembrie 2013. regăsit Mai 10 2014.
  230. ^ „Patronul nostru”. BookTrust. arhivată din original pe 15 noiembrie 2022. regăsit 2 martie 2023.
  231. ^ „ASR Ducesa de Cornwall lansează căutarea noastră de eroi ai alfabetizării”. literacytrust.org.uk. 4 octombrie 2013. Arhivat din originală la 18 2016 martie. regăsit 9 octombrie 2013.; „Theo Walcott se alătură Alteței Sale Regale Ducesa de Cornwall pentru a lansa Premier League Reading Stars”. literacytrust.org.uk. 26 ianuarie 2012. Arhivat din originală la 20 2016 martie. regăsit 9 octombrie 2013.
  232. ^ „Un mesaj de la ASR Ducesa de Cornwall pentru campania „Eroii alfabetizării” a National Literacy Trust”. princeofwales.gov.uk. 4 octombrie 2013. arhivată din original din 23 iulie 2015. regăsit 17 iulie 2015.
  233. ^ Stacey, Danielle (23 aprilie 2020). „Ducesa de Cornwall încurajează tinerii să accepte această provocare în timpul blocării”. Buna ziua!. arhivată din original din 22 octombrie 2020. regăsit 7 martie 2021.
  234. ^ „Cele 2 de cuvinte ale BBC Radio 500 sunt lansate cu Ducesa de Cornwall ca judecător de onoare”. Site-ul oficial al Prințului de Wales. 15 ianuarie 2018. arhivată din original la 2 aprilie 2018. regăsit 1 aprilie 2018.
  235. ^ „500 de cuvinte – ASR Ducesa de Cornwall”. BBC Radio 2. arhivată din original pe 26 februarie 2018. regăsit 1 aprilie 2018.
  236. ^ Brown, Georgia (1 septembrie 2021). „Rețeta de prăjitură a ducesei Camilla conține un ingredient secret neașteptat”. Buna ziua!. arhivată din original la 2 septembrie 2021. regăsit 1 septembrie 2021.
  237. ^ „Ducesa de Cornwall lansează un nou club de lectură pentru iubitorii de carte”. ITV News. 1 ianuarie 2021. arhivată din original din 8 ianuarie 2021. regăsit Ianuarie 9 2021.
  238. ^ Stacey, Danielle (3 octombrie 2021). „Ducesa de Cornwall le dezvăluie cartea ei preferată pentru a o citi nepoților săi”. Buna ziua!. arhivată din original din 3 octombrie 2021. regăsit 3 octombrie 2021.
  239. ^ Petit, Stephanie (7 ianuarie 2022). „De ce Camilla, ducesa de Cornwall a făcut o poză turistică în interiorul uneia dintre cutiile telefonice roșii emblematice din Marea Britanie”. oameni. arhivată din original din 7 ianuarie 2022. regăsit Ianuarie 7 2022.
  240. ^ „Noul nostru patron regal”. Book Aid International. 5 iulie 2022. arhivată din original pe 3 februarie 2023. regăsit 3 februarie 2023.
  241. ^ Weatherby, Bronwen (6 iulie 2022). „Elevii îi cântă La mulți ani Camillei la deschiderea bibliotecii școlii”. Independent. arhivată din original din 7 decembrie 2022. regăsit 6 decembrie 2022.
  242. ^ Robinson, James (23 februarie 2023). „Queen Consort: Camilla face prima apariție publică de când a fost testată pozitiv pentru COVID”. Sky News. arhivată din original pe 24 februarie 2023. regăsit 23 februarie 2023.
  243. ^ „Regina Camilla deschide o bibliotecă în prima angajament solo de la încoronare”. BBC News. 23 februarie 2023. regăsit Mai 19 2023.
  244. ^ „Președintele nostru: ASR Ducesa de Cornwall”. Arhivat de la originală pe 3 octombrie 2013. regăsit 9 octombrie 2013.
  245. ^ Sydney, Grace (22 august 2011). „Camilla, ducesa de Cornwall adoptă un cățeluș de salvare”. arhivată din original pe 10 noiembrie 2013. regăsit 9 octombrie 2013.
  246. ^ Sydney, Grace (3 octombrie 2012). „Camilla, ducesa de Cornwall adoptă al doilea cățeluș de salvare”. arhivată din original din 14 iulie 2014. regăsit 14 iunie 2014.
  247. ^ „Camilla deschide noi unități veterinare ecvine”. 29 februarie 2012. arhivată din original pe 10 noiembrie 2013. regăsit 9 octombrie 2013.
  248. ^ „Fortnum & Mason vor stoca miere regală de la albinele ducesei de Cornwall”. Evening Standard. 1 aprilie 2015. arhivată din original la 19 aprilie 2020. regăsit Ianuarie 19 2020.; „Mierea ducesei de Cornwall este un succes uriaș în Fortnum & Mason”. Buna ziua!. 24 aprilie 2015. arhivată din original la 27 aprilie 2015. regăsit 25 aprilie 2015.
  249. ^ „Ducesa preia Ducatul în bătălia fagurilor regali”. Daily Telegraph. 1 aprilie 2015. arhivată din original din 10 ianuarie 2022. regăsit 3 aprilie 2015.
  250. ^ „Cinci produse care strâng fonduri pentru organizații caritabile din Regatul Unit”. fundraising.co.uk. 12 ianuarie 2018. arhivată din original din 28 ianuarie 2020. regăsit Ianuarie 28 2020.
  251. ^ „Ducesa și uniunea de credit”. princeofwales.gov.uk. arhivată din original din 23 iulie 2015. regăsit 18 iulie 2015.
  252. ^ „Ducesa de Cornwall găzduiește o recepție pentru reprezentanții sectorului uniunilor de credit”. princeofwales.gov.uk. 16 octombrie 2014. arhivată din original din 20 iulie 2015. regăsit 18 iulie 2015.
  253. ^ Perry, Simon (7 decembrie 2022). „Crăciun cu regina Camilla! Royal deschide Londra acasă copiilor pentru tăierea copacilor cu Moș Crăciun”. oameni. arhivată din original din 7 decembrie 2022. regăsit 7 decembrie 2022.
  254. ^ „Ducesa de Cornwall a fost lăudată pentru sprijinirea campaniei anti-MGF”. figo.org. Arhivat din originală la 25 2016 decembrie. regăsit Ianuarie 26 2017.
  255. ^ Furness, Hannah (3 martie 2022). „Regina face o donație privată „generoasă” către fondul Ucrainei, în timp ce familia regală își arată sprijinul”. Daily Telegraph. arhivată din original la 5 martie 2022. regăsit 5 martie 2022.
  256. ^ Adams, Charley; McGarvey, Emily (9 februarie 2023). „Cutremur Turcia-Siria: Regele i-a mulțumit pentru donația „generoasă” la apelul dezastrelor DEC”. BBC News. arhivată din original pe 8 februarie 2023. regăsit 9 februarie 2023.
  257. ^ „În omagiu: o mostră din lista celor mai prost îmbrăcați a domnului Blackwell”. The Guardian. 20 octombrie 2008. arhivată din original pe 5 august 2022. regăsit 5 august 2022.
  258. ^ a b c Leaper, Caroline (4 aprilie 2017). „Cum își găsește Camilla, ducesa de Cornwall, propriul sentiment de eleganță regală la 69 de ani”. Daily Telegraph. arhivată din original din 10 ianuarie 2022. regăsit 9 iulie 2018.
  259. ^ „În timp ce Camilla, ducesa de Cornwall, împlinește 70 de ani, priviți înapoi la cel mai bun moment al ei de modă”. Telegraph. 17 iulie 2017. arhivată din original din 10 ianuarie 2022. regăsit 9 iulie 2018.
  260. ^ „Familia regală conduce pe lista celor mai bine îmbrăcați britanici din 2018 a lui Tatler”. Stirile BBC. 2 august 2018. arhivată din original din 18 octombrie 2018. regăsit 18 octombrie 2018.
  261. ^ a b Hattersley, Giles (18 iunie 2022). „SA Ducesa de Cornwall își face debutul în Vogue britanică – și vorbește sincer despre viitorul companiei”. British Vogue. arhivată din original la 18 iunie 2022. regăsit 18 iunie 2022.
  262. ^ Mackintosh, Thomas (8 noiembrie 2022). „Camilla: Noua monogramă pentru Queen Consort a fost dezvăluită”. BBC. arhivată din original pe 8 noiembrie 2022. regăsit 9 noiembrie 2022.
  263. ^ „ASR Ducesa de Cornwall”. Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall. arhivată din original pe 10 noiembrie 2018. regăsit 24 aprilie 2022.
  264. ^ „Titlul regal pe care l-au împărtășit Camilla și prințesa Diana”. Harper Bazaar. 13 noiembrie 2018. Arhivat din originală pe 3 2019 ianuarie. regăsit Ianuarie 2 2019. Când s-a căsătorit cu Prințul Charles, „Camilla nu era populară sau apreciată, acest lucru s-a schimbat mult de la căsătorie, deoarece Camilla a primit o mulțime de patronaje și Charles este mult mai fericit”, spune Koenig. „Totuși, multă tensiune și furie în rândul unui anumit element al populației – așa că s-a decis ca Camilla să fie numită Ducesă de Cornwall, deși, desigur, este Prințesa de Wales.”
  265. ^ „HRH Ducele de Edinburgh”. Colegiul de arme. 9 aprilie 2021. arhivată din original la 11 aprilie 2021. regăsit Mai 7 2021.
  266. ^ „Titlul de Duce de Edinburgh al Prințului Filip va trece altui regal când Charles va fi rege”. 9 Dragă. 12 aprilie 2021. arhivată din original la 24 iunie 2021. regăsit 20 iunie 2021.
  267. ^ „Comunicat de presă Clarence House”. Clarence House. 10 februarie 2005. Arhivat din originală pe 24 iunie 2014. regăsit 6 aprilie 2018.
  268. ^ "„London Bridge is down”: planul secret pentru zilele de după moartea Reginei”. The Guardian. 17 martie 2017. arhivată din original pe 27 mai 2019. regăsit Ianuarie 2 2019.
  269. ^ Coughlan, Sean (5 februarie 2022). „Regina vrea ca Camilla să fie cunoscută drept Queen Consort”. BBC. arhivată din original pe 5 februarie 2022. regăsit 5 februarie 2022.
  270. ^ „Regina consoartă”. Familia regala. 8 septembrie 2022. arhivată din original la 8 septembrie 2022. regăsit 8 septembrie 2022.
  271. ^ „Întrebări frecvente privind încoronarea”. Guvernul australian. arhivată din original pe 3 mai 2023. regăsit Mai 1 2023.
  272. ^ Robson, Steve (7 mai 2023). „Camilla este acum doar „regina” după încoronare ca familia regală rafturi titlul de consort în rebrand”. inews.co.uk. regăsit Mai 23 2023.
  273. ^ Coughlan, Sean (31 decembrie 2021). „Blair devine „Sir Tony” și se alătură ordinului regal de top”. BBC. arhivată din original din 31 decembrie 2021. regăsit 31 decembrie 2021.
  274. ^ „Titluri și heraldică”. princeofwales.gov.uk. arhivată din original la 7 septembrie 2015. regăsit 8 septembrie 2015.; „Ducesa de Cornwall numită în Ordinul Regal Victorian” (Comunicat de presă). Imprimanta Reginei. 9 aprilie 2012. Arhivat din originală la 11 2012 aprilie. regăsit 9 aprilie 2012.
  275. ^ „ASR Ducesa de Cornwall”. Site-ul Prințului de Wales. 10 noiembrie 2018. arhivată din original pe 10 noiembrie 2018. regăsit 10 noiembrie 2018.
  276. ^ „Membrii consiliului privat”. Consiliul privat. arhivată din original la 21 iunie 2019. regăsit 7 octombrie 2022.
  277. ^ „Stema Camillei dezvelită”. Stirile BBC. 17 iulie 2005. arhivată din original pe 5 august 2017. regăsit 27 iunie 2010.
  278. ^ a b „Stema ASR Ducesei de Cornwall”. Colegiul de arme. Arhivat de la originală pe 8 iunie 2011. regăsit 9 aprilie 2011.
  279. ^ a b c d e f g „Armele Majestății Sale Regina Camilla”. Colegiul de arme. arhivată din original la 21 aprilie 2023. regăsit 21 aprilie 2023.
  280. ^ Shand, George (1877). Unele notificări ale numelui de familie Shand, în special ale județului Aberdeen (PDF). Norwich: Miller și Leavins. pp. 8–10. arhivată (PDF) din original pe 29 noiembrie 2021. regăsit 29 noiembrie 2021.
  281. ^ „ASR Ducesa de Cornwall”. Societatea de Heraldică. 2 martie 2018. arhivată din original pe 28 noiembrie 2021. regăsit 28 noiembrie 2021.
  282. ^ "Heraldică". Timothy Noad – caligraf, iluminator, designer de monede și medalii la HM College of Arms. arhivată din original pe 19 august 2018. regăsit Mai 31 2018.
  283. ^ a b c d e Reitwiesner, William Addams. „Strămoșul ASR Ducesa de Cornwall”. arhivată din original la 16 iunie 2012. regăsit 13 septembrie 2012.
  284. ^ Brandreth 2007, p. 30.
  285. ^ Brandreth 2007, p. 32.
  286. ^ Brandreth 2007, p. 57.
  287. ^ Brandreth 2007, p. 75.
  288. ^ Brandreth 2007, p. 36.
  289. ^ Bates, Stephen (2022). Cea mai scurtă istorie a coroanei. Old Street Publishing Ltd. p. 236.
  290. ^ „UELAC.org – Evenimente – Vizită regală noiembrie 2009”. www.uelac.org. Arhivat de la originală pe 4 martie 2016.
  291. ^ — Sărut de veri!. Biblioteca gratuită. Evening Chronicle (Newcastle, Anglia). 9 aprilie 2005. arhivată din original pe 10 noiembrie 2013. regăsit Mai 9 2012.; „Experții descoperă că Prințul Charles și Camilla Parker-Bowles sunt înrudiți la distanță”. Ancestry.com. Arhivat de la originală pe 4 2010 august. regăsit 4 septembrie 2012.
  292. ^ Kinane, Ruth (23 octombrie 2018). „The Crown o distribuie pe actrița Call the Moafe Emerald Fennell în rolul Camilla Parker Bowles”. Entertainment Weekly. arhivată din original din 23 octombrie 2018. regăsit 24 octombrie 2018.
  293. ^ Smith, Julia Llewellyn (12 iunie 2021). „Olivia Williams: Marea mea revenire regală – acum o interpretez pe Camilla în The Crown”. The Times. arhivată din original la 25 septembrie 2022. regăsit 8 martie 2023.
  294. ^ Greene, Steve (13 iulie 2021). „Nominalizari la Emmy 2021: Netflix și HBO conduc un câmp de surprize”. Indiewire. arhivată din original din 12 iulie 2021. regăsit 25 decembrie 2022.

Lucrari citate

Lecturi suplimentare

  • Tyrrel, Rebecca (2003). Camilla: Un portret intim. Cărți scurte. ISBN 1-904095-53-4.

Link-uri externe

regalitatea britanică
vacant
Titlul deținut ultima dată de
Filip al Greciei și Danemarcei
ca consoartă
Regina consoartă a Regatului Unit
2022-prezent
Titular
Ordinele de prioritate în Regatul Unit
Precedat de Doamnelor
SM Regina
Urmată de
Prințesa de Wales
Birouri academice
Precedat de cancelar a Universitatea din Aberdeen
2013-prezent
Titular
Titluri onorifice
Precedat de Colonelul șef of Puștii
2020-prezent
Titular
vacant
Titlul deținut ultima dată de
Ducele de York
Colonelul de la Gărzile grenadierilor
2022-prezent