Acest articol va aborda subiectul Ruja, Sibiu, care a stârnit un mare interes în societatea actuală. Ruja, Sibiu este un subiect care a dat multe de vorbit în ultima vreme, generând opinii și dezbateri contradictorii în diferite domenii. Relevanța lui Ruja, Sibiu este fără îndoială, deoarece are un impact asupra diferitelor aspecte ale vieții de zi cu zi, de la politică la cultură și economie. Pe parcursul acestui articol, vor fi analizate diferite perspective asupra Ruja, Sibiu, cu scopul de a oferi o viziune cuprinzătoare și îmbogățitoare asupra acestui subiect actual.
Monumentul Eroilor Români din Primul și Al Doilea Război Mondial. Monumentul este de tip placă comemorativă și se află în incinta Bisericii Ortodoxe. Placa este realizată din lemn și are dimensiunile de 60/40 cm. Aceasta cuprinde înscrisuri cu numele a 15 eroi români, din Primul Război Mondial, precum și numele a 9 eroi români, din Al Doilea Război Mondial.
Monumentul Eroilor Români din Al Doilea Război Mondial. Troița se află amplasată în cimitirul Bisericii Ortodoxe. Aceasta a fost dezvelită în anul 1947 și s-a realizat din lemn de stejar sculptat. Înălțimea monumentului este de 5 m, fiind sprijinit pe un soclu cu dimensiunile de 1/1 m. Împrejmuirea este realizată cu un gard din lemn. Pe troiță se află următorul înscris comemorativ: „Nimic fără Dumnezeu“.
Localități care au aparținut până în 1876 de „Scaunul Cincului”, unitate administrativă componentă a organismului de autoadministrare al sașilor transilvăneni, numit „Șapte scaune” și care a fost înglobat din 1486 în „Universitatea Săsească”.
Date preluate de la Sursa 1 și Sursa 2 — T.Nägler în „Așezarea sașilor în Transilvania”, București, Editura Kriterion, 1992, pg.228, listă aparținând lui G.E.Müller.