Sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel

În zilele noastre, Sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel este un subiect care a căpătat o mare relevanță în diverse domenii. Impactul său a fost de așa natură încât tot mai mulți oameni sunt interesați să afle mai multe despre Sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel și implicațiile sale. De la origini și până în prezent, Sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel a fost subiect de analiză și dezbatere, arătându-și influența asupra societății, culturii și economiei. În acest articol, vom explora în continuare fenomenul Sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel și numeroasele sale fațete, cu scopul de a înțelege mai bine domeniul de aplicare al acestuia și posibilele repercusiuni în viitor.

Apostolii Petru și Pavel. Una din cele mai vechi icoane rusești din Catedrala Sf. Sofia, în Veliki Novgorod

Sărbătoarea Sfinților Petru și Pavel este o sărbătoare liturgică în cinstea martirilor de la Roma, Apostolii Sfântul Petru și Sfântul Pavel, care sunt sărbătoriți pe 29 iunie. Sărbătoarea este de origine veche, marcând data martiriului celor doi apostoli.

Până în anul 1977 ziua de 29 iunie a fost zi liberă în toată Italia, iar din 1977 este zi liberă doar pe teritoriul orașului Roma. În seara zilei de 29 iunie are loc tradiționalul foc de artificii „La Girandola“, pe Castelul Sant'Angelo, de pe malul Tibrului.

Note


Bibliografie

  • Sorin Dan Damian, Martiriul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Editura Herald, București, România, 2010 (163 pagini), ISBN 978-973-111-161-2;

Legături externe