Sfinx (film)

În lumea lui Sfinx (film), găsim o mare diversitate de abordări, opinii și perspective. Fie din punct de vedere al științei, literaturii, politicii sau al oricărui alt domeniu, Sfinx (film) a fost obiect de studiu, dezbatere și reflecție de-a lungul istoriei. În acest articol, vom explora diferite aspecte legate de Sfinx (film), de la origini până la impactul său asupra societății actuale. Vom analiza diferitele teorii, cercetări și descoperiri care au contribuit la extinderea înțelegerii noastre despre Sfinx (film), precum și controversele și provocările cu care se confruntă în prezent. Prin această analiză cuprinzătoare, vom căuta să facem lumină asupra acestui subiect relevant și intrigant și să vedem cum a modelat și continuă să modeleze lumea noastră.

Sfinx
Sphinx

Afișul românesc al filmului
Titlu originarSphinx
RegizorFranklin J. Schaffner
ScenaristJohn Byrum
După romanul omonim de:
Robin Cook
Bazat peSphinx]  Modificați la Wikidata
ProducătorStanley O'Toole
StudioOrion Pictures
DistribuitorWarner Bros.
Director de imagineErnest Day
MontajRobert Swink
Michael F. Anderson
MuzicaMichael J. Lewis
DistribuțieLesley-Anne Down
Frank Langella
Premiera11 februarie 1981
Durata117 minute
ȚaraStatele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii
Locul acțiuniiCairo
Valea Regilor  Modificați la Wikidata
Limba originalăengleză
Disponibil în românăsubtitrat
Buget14 milioane $
Încasări2 milioane $
Prezență online

Pagina Cinemagia
Afișul original al filmului

Sfinx (titlu original: Sphinx) este un film american din 1981 regizat de Franklin J. Schaffner. În rolurile principale joacă actorii Lesley-Anne Down, Frank Langella și Maurice Ronet .

Prezentare

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Erica Baron, egiptolog dedicat, cercetează o lucrare despre arhitectul-șef al faraonului Seti. La scurt timp după sosirea sa la Cairo, este martoră la uciderea brutală a unui vânzător de artă fără scrupule Abdu-Hamdi, se întâlnește cu un jurnalist francez pe nume Yvon și se împrietenește cu Akmed Khazzan, cel care conduce divizia de antichități a Organizației Națiunilor Unite. Atunci când călătoriile Ericăi o duc în Valea Regilor din Luxor pentru a căuta un mormânt despre care există informații că ar fi plin de comori, ea însăși devine ținta vânzătorilor de antichități de pe piața neagră care sunt hotărâți să păstreze bogățiile pentru ei înșiși.

Distribuție

Producție

Filmările de interior au fost realizate la Budapesta. Printre lcourile din Egipt în care au avut loc filmări se numără bazare din Cairo, Giza, Winter Palace Hotel din Luxor și Theba.

Note

Legături externe