Timpul atomic internațional

Acest articol va aborda subiectul Timpul atomic internațional, care a fost subiect de interes și dezbatere în diverse domenii. Timpul atomic internațional este un subiect relevant care a captat atenția experților și a publicului larg datorită impactului său asupra societății actuale. De-a lungul anilor, Timpul atomic internațional a generat opinii contradictorii și a făcut obiectul unor cercetări și studii care încearcă să înțeleagă pe deplin implicațiile sale. Acest articol va analiza contextul istoric, diferitele perspective și posibilele soluții sau recomandări privind Timpul atomic internațional, cu scopul de a oferi o imagine de ansamblu completă și îmbogățitoare a acestui subiect.

Ceas atomic

Timpul atomic internațional, abreviat TAI (din franceză Temps Atomique International) este un standard de timp obtinut prin medierea masurătorilor efectuate de ceasuri atomice din mai multe laboratoare de pe Pământ. Pe baza timpului atomic international se determină timpul universal coordonat (UTC); acesta din urmă este decalat cu un număr întreg, dar variabil, de secunde, pentru a-l menține în sincronism cu rotația Pământului.

Timpul terestru, abreviat TT, este definit ca timpul perceput de un observator situat pe suprafața geoidului terestru și fix față de Pământ. Materializarea timpului terestru este timpul atomic internațional. Din motive istorice, originea (momentul zero) pentru cele două standarde este diferită, astfel că între TT și TAI este o diferență fixă, TT = TAI + 32,184 s.

Timpul terestru este succesorul timpului efemeridelor (E.T.), utilizat în astronomie, dar care nu ținea cont de efectele teoriei relativității. În forma actuală a fost definit în 1991.

Legături externe


Relatia dintre Timpul Atomic International si Timpul Universal Coordonat