Transfermarkt

În acest articol, vom pătrunde în lumea fascinantă a var1. Acest subiect a captat atenția experților și entuziaștilor deopotrivă, datorită relevanței sale în diferite domenii ale vieții de zi cu zi. Din impactul său asupra sănătății, tehnologiei, economiei, artei, culturii și multe altele, var1 s-a dovedit a fi un subiect extrem de versatil și în continuă evoluție. În acest sens, vom explora diferite perspective și abordări legate de var1, cu scopul de a oferi o viziune cuprinzătoare și detaliată asupra importanței sale actuale și viitoare.

Transfermarkt
Fondatmai 2000  Modificați la Wikidata
Țara de origine Germania  Modificați la Wikidata
Proprietar(i)Axel-Springer-Verlag, Matthias Seidel
URLwww.transfermarkt.de
LansatMai 2000

Transfermarkt.de este un site web german, ce conține informații despre fotbal, cum ar fi scoruri, rezultate, știri despre transferuri, clasament, statistici, ș.a.[1] Site-ul a fost fondat în anul 2000, în Germania.[2], și în prezent este unul din cele mai mari și mai populare site-uri de sport, după kicker.de. Conform IVW, el este în top 25 cele mai vizitate site-uri germane.[3]

Istoric

Site-ul a fost fondat în luna mai a anului 2000, de către Matthias Seidel. În 2008, Axel Springer AG a preluat site-ul, cu o cotă parte de 51% din active. Totuși, Matthias Seidel a păstrat 49% din acțiuni.[4] Versiunea engleză a site-ului Transfermarkt a fost creată în 2009.

Conținutul site-ului

Site-ul conține scoruri, rezultate, știri despre transferuri, programuri, valorile de piață ale jucătorilor, etc. În pofida faptului că valorile jucător sunt estimate, în dependență de anumiți factori,[5] s-a constatat că valorile jucătorilor sunt în mare parte corecte.[6]

Referințe

  1. ^ „The Football Portal for the Premier League and Transfer Rumour Forum”. transfermarkt.co.uk. Accesat în . 
  2. ^ „Report for transfermarkt.co.uk | Norton Safe Web”. Safeweb.norton.com. Accesat în . 
  3. ^ Schröder, Jens (). „Online-IVW: Sport gewinnt, News verliert” [Online-IVW: Sport wins, News loose]. meedia.de. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ „Axel Springer übernimmt Mehrheit an Deutschlands größter Fußball-Community” [Axel Springer acquires majority stake in Germany's biggest football community]. meedia.de. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  5. ^ Ahrens, Peter (). „Bundesliga-Transfers: Magie des Pinkepinke-Plans” [Bundesliga transfers: Magic of the dough plan] (în German). Spiegel Online. Accesat în . 
  6. ^ Bryson, Alex; Frick, Bernd; Simmons, Rob (septembrie 2009). „The Returns to Scarce Talent: Footedness and Player Remuneration in European Soccer” (PDF). cep.lse.ac.uk. Accesat în .