Trib (biologie)

În articolul de astăzi vom vorbi despre Trib (biologie), un subiect care a captivat atenția multor oameni de-a lungul anilor. De la origini și până în prezent, Trib (biologie) a fost subiect de dezbatere, discuții și analize în diverse domenii. Relevanța și impactul său asupra societății îl poziționează ca un subiect de interes general, fie datorită influenței sale asupra culturii populare, științei, politicii sau oricărui alt domeniu. Pe parcursul articolului vom explora diferite aspecte legate de Trib (biologie), cu scopul de a oferi o viziune amplă și completă asupra acestui subiect.

În biologie, un trib (în latină: tribus) este un rang taxonomic situat între familie și gen, sau taxoane minore intermediare cum ar fi subfamilia.[1][2] Uneori acesta poate fi subdivizat în:

  • Supratrib (supertribus) — doar în zoologie; și
  • Subtrib (subtribus)

În zoologie, câteva exemple mai notorii ar fi Hominini, Caprini, Bombini și Thunnini. Terminația standard pentru denumirea zoologică a tribului este "-ini". Tribul Hominini este divizat în subtriburi de unii oameni de știință; subtribul Hominina cuprinzând oamenii. Terminația standard pentru denumirea zoologică a subtribului este "-ina".

În botanică, terminația standard pentru denumirea botanică a tribului este "-eae". De exemplu: Acalypheae, Hyacintheae. Tribul Hyacintheae este divizat în subtriburi, printre care și subtribul Massoniinae. Terminația standard pentru denumirea botanică a subtribului este "-inae".

Referințe

  1. ^ „International Code of Botanical Nomenclature Online, Vienna Code, articles 2 and 3”. . 
  2. ^ International Commission on Zoological Nomenclature (). International Code of Zoological Nomenclature (ed. Fourth Edition). International Trust for Zoological Nomenclature, XXIX. p. 306. 

Legături externe