În acest articol vom explora subiectul Valoare (matematică), un subiect care a captat atenția multor oameni în ultimii ani. Valoare (matematică) este un subiect cu mai multe fațete care a fost subiect de studiu și dezbatere de multă vreme. De-a lungul istoriei, Valoare (matematică) a jucat un rol crucial în diferite aspecte ale vieții umane, de la știință la cultură, politică și societate în general. În acest articol, ne vom scufunda în diferitele dimensiuni ale Valoare (matematică) și vom încerca să facem lumină asupra implicațiilor și impactului său asupra lumii de astăzi. Printr-o analiză detaliată și exhaustivă, vom încerca să oferim o imagine completă a Valoare (matematică) și a relevanței sale astăzi.
În matematică o valoare poate fi orice obiect matematic. În matematica elementară acesta este cel mai adesea un număr, de exemplu un număr real, cum ar fi π, sau un număr întreg, cum ar fi 42. Un exemplu de valoare care nu este una numerică este valoarea de adevăr a unei propoziții logice.
Valoarea numerică este un element al unei mărimi, alături de unitatea de măsură. Mărimea se scrie ca produs (formal) valoare numerică - unitate de măsură. Valorile numerice diferite ale unei mărimi indică gradul de manifestare sau existență al proprietății exprimate prin mărimea fizică, altfel spus o proprietate ordonabilă[1].
Termenul de „valoare” se poate referi la mai multe noțiuni strâns legate.
De exemplu, dacă funcția f este definită prin atunci, atribuind valoarea 3 argumentului x după efectuarea operațiilor se obține valoarea funcției 10, deoarece
În limba engleză, dacă variabila, expresia sau funcția ia doar valori reale, se folosește expresia „real-valued” (în română cu valori reale). La fel, pentru o variabilă, o expresie sau o funcție are ia valori complexe se folosește expresia „complex-valued” (în română cu valori complexe). Însă în limba română cuvântul „valoare” este de obicei omis, expresiile curente fiind „variabilă reală”, „funcții reale de variabilă reală”[4][5], respectiv „variabilă complexă”, „funcții complexe de variabilă reală”[6][7], „funcții complexe de variabilă complexă”[7][8].