În acest articol vom explora lumea fascinantă a lui Virtual International Authority File. De la origini și până la relevanța sa astăzi, Virtual International Authority File a captat atenția și interesul oamenilor de toate vârstele și culturile. De-a lungul anilor, Virtual International Authority File a jucat un rol crucial în diverse aspecte ale societății, de la divertisment la știință și tehnologie. Prin acest articol, vom descoperi numeroasele fațete ale Virtual International Authority File și impactul său asupra lumii moderne.
Un Fișier de Autoritate Internațională Virtuală (din engleză: Virtual International Authority File - VIAF) este un fișier internațional de autoritate. VIAF este un proiect comun al mai multor biblioteci naționale și este operat de către OCLC (Online Computer Library Center).[1][2] Proiectul a fost inițiat de către Biblioteca Națională din Germania și de către Biblioteca Congresului Statelor Unite ale Americii.
Scopul este de a lega fișierele naționale de autoritate într-un singur fișier de autoritate virtual. În acest fișier, înregistrări identice din diferite seturi de date sunt legate împreună. O înregistrare VIAF primește un număr standard, conține ca înregistrări primare „vezi” și „vezi și” de la înregistrările originale și referințe ale înregistrărilor autorității originale. Datele sunt disponibile online pentru cercetare, schimb de date și partajare. Actualizarea reciprocă folosește protocolul Open Archives Initiative.
Numerele fișierelor sunt de asemenea adăugate la articole biografice Wikipedia.[3]