YouTube



Niciodată în istoria omenirii nu au existat atât de multe informații despre Explorarea YouTube în 2023: un ghid cuprinzător așa cum există astăzi datorită internetului. Cu toate acestea, acest acces la tot ce are legătură cu Explorarea YouTube în 2023: un ghid cuprinzător nu este întotdeauna ușor. Saturație, utilizare slabă și dificultatea de a discerne între informațiile corecte și incorecte despre Explorarea YouTube în 2023: un ghid cuprinzător sunt adesea greu de depășit. Acesta este ceea ce ne-a motivat să creăm un site de încredere, sigur și eficient.

Ne-a fost clar că pentru a ne atinge scopul, nu era suficient să avem informații corecte și verificate despre Explorarea YouTube în 2023: un ghid cuprinzător . Despre tot ce adunasem Explorarea YouTube în 2023: un ghid cuprinzător de asemenea trebuia prezentat într-un mod clar, lizibil, într-o structură care să faciliteze experiența utilizatorului, cu un design curat și eficient, și care să prioritizeze viteza de încărcare. Suntem încrezători că am reușit acest lucru, deși lucrăm mereu pentru a aduce mici îmbunătățiri. Dacă ați găsit ceea ce ați găsit util Explorarea YouTube în 2023: un ghid cuprinzător și v-ați simțit confortabil, vom fi foarte fericiți dacă veți reveni scientiaen.com oricând vrei și ai nevoie.

YouTube LLC
Sigla YouTube este alcătuită dintr-o cutie roșie rotundă-dreptunghiulară cu un buton alb „play” în interior și cuvântul „YouTube” scris cu negru.
Logo folosit din 2017
Pagina de pornire YouTube.png
Captură de ecran a paginii de pornire din 2 noiembrie 2022
Tip de afacereFilială
Tipul de site
Platformă video online
Fondat14 februarie 2005 (2005-02-14)
Sediu901 Cherry Avenue
San Bruno, California,
Statele Unite
Zona deservitaLa nivel mondial (exclusiv țări blocate)
ProprietarGoogle LLC
Fondator (i)
Oameni cheie
  • Neal Moham (CEO)
  • Matt Halprin (vicepreședinte)
  • Chad Hurley (consilier)
Industrie
Produse
VenituriCrește 28.8 miliarde USD (2021)
PărinteGoogle LLC (2006 – prezent)
URL-ulyoutube.com
(A se vedea lista de nume de domenii localizate)
ReclamăGoogle AdSense
Înregistrare
Opțional
  • Nu este necesar să vizionați majoritatea videoclipurilor; necesare pentru anumite sarcini, cum ar fi încărcarea videoclipurilor, vizualizarea videoclipurilor semnalate (18+), crearea de liste de redare, aprecierea sau nu aprecierea videoclipurilor și postarea de comentarii
UtilizatoriCrește 2.562 miliarde MAU (Ianuarie 2022)[citare]
Lansat14 februarie 2005 (2005-02-14)
Statusul curentActiv
Licență de conținut
Încărcătorul deține drepturile de autor (licență standard); Creative Commons poate fi selectat.
Scris inPiton (core/API), C (prin CPython), C ++, Java (prin Guice platformă), Go, JavaScript (UI)

YouTube este american partajare video online și platforma de socializare cu sediul în San Bruno, California, Statele Unite. Accesibil la nivel mondial, a fost lansat pe 14 februarie 2005 de Steve Chen, Chad Hurley, și Karim cu falci. Este deținut de Google și este al doilea cel mai vizitat site-ul web, după Cautare Google. YouTube are peste 2.5 miliarde de utilizatori lunar,[citare] care vizionează colectiv peste un miliard de ore de videoclipuri în fiecare zi. Începând cu 2019 mai, videoclipurile au fost încărcate cu o rată de peste 500 de ore de conţinut pe minut.

În octombrie 2006, YouTube a fost cumpărat de Google pentru 1.65 miliarde de dolari. Proprietatea de către Google a YouTube a extins modelul de afaceri al site-ului, extinzându-se de la generarea de venituri numai din reclame la oferirea de conținut plătit, cum ar fi filme și conținut exclusiv produs de YouTube. Oferă și YouTube Premium, o opțiune de abonament plătit pentru vizionarea conținutului fără reclame. De asemenea, YouTube a aprobat creatorii să participe AdSense de la Google program, care urmărește să genereze mai multe venituri pentru ambele părți. YouTube a raportat venituri de 29.2 miliarde de dolari în 2022.[citare] În 2021, veniturile anuale din publicitate YouTube au crescut la 28.8 miliarde USD, o creștere a veniturilor cu 9 miliarde față de anul precedent.

De la achiziționarea sa de către Google, YouTube s-a extins dincolo de site-ul principal în aplicaţii mobile, televiziunea de rețea și capacitatea de a lega cu alte platforme. Categoriile video de pe YouTube includ Videoclipuri, videoclipuri, ştiri, filme scurte, caracteristică filme, melodii, documentare, film remorci, Teaser, Live streams, vloguri, și altele. Majoritatea conținutului este generate de indivizi, inclusiv colaborări între YouTubers și sponsori corporativi. Corporații media înființate, cum ar fi Disney, Suprem, NBCUniversal, și Descoperirea Warner Bros. și-au creat și și-au extins canalele YouTube corporative pentru a face publicitate unui public mai mare.

YouTube a avut impact social fără precedent, influențând cultura populară, tendințele internetului și creând celebrități multimilionare. În ciuda creșterii și succesului său, a fost criticat pe scară largă pentru că ar fi facilitat răspândirea dezinformare si partajarea de conținut protejat prin drepturi de autor, încălcând în mod obișnuit confidențialitatea utilizatorilor săi, permițând cenzura, și pune în pericol siguranța și bunăstarea copilului, și pentru orientările sale și modul în care acestea sunt implementate.

Istorie

Înființare și creștere inițială (2005–2006)

De la stanga la dreapta: Chad Hurley, Steve Chen, și Karim cu falci, fondatorii YouTube

YouTube a fost fondat de Steve Chen, Chad Hurley, și Karim cu falci. Trio-ul au fost primii angajați ai PayPal, care i-a imbogatit dupa ce firma a fost cumparata de eBay. Hurley studiase design la Indiana University of Pennsylvania, iar Chen și Karim au studiat Informatică împreună la Universitatea din Illinois Urbana-Champaign.

Potrivit unei povești care s-a repetat adesea în mass-media, Hurley și Chen au dezvoltat ideea pentru YouTube în primele luni ale anului 2005, după ce au întâmpinat dificultăți în a distribui videoclipuri care fuseseră filmate la o cină în apartamentul lui Chen în San Francisco. Karim nu a participat la petrecere și a negat că a avut loc, dar Chen a remarcat că ideea că YouTube a fost fondat după o petrecere „a fost probabil foarte întărită de ideile de marketing despre crearea unei povești care să fie foarte digerabilă”.

Karim a spus că inspirația pentru YouTube a venit mai întâi de la Super Bowl XXXVIII show controversă la pauză, Atunci când Janet Jacksonsânul lui a fost expus pentru scurt timp de Justin Timberlake în timpul spectacolului de pauză. Karim nu a putut găsi cu ușurință clipuri video ale incidentului și 2004 Tsunami din Oceanul Indian online, ceea ce a dus la ideea unui site de partajare video. Hurley și Chen au spus că ideea originală pentru YouTube a fost o versiune video a unui serviciu de întâlniri online și fusese influențat de site Fierbinte sau Nu. Au creat postări pe Craigslist cerând femeilor atractive să încarce videoclipuri cu ele însele pe YouTube în schimbul unei recompense de 100 USD. Dificultatea de a găsi suficiente videoclipuri de întâlniri a dus la o schimbare a planurilor, fondatorii site-ului decid să accepte încărcări ale oricărui videoclip.

Logo-ul YouTube folosit de la lansare până în 2007; a revenit în 2008 înainte de a fi eliminat din nou în 2010. O altă versiune a acestui logo fără sloganul „Broadcast Yourself” a fost folosită până în 2011.

YouTube a început ca un de capital de risc– tehnologie finanţată lansare. Între noiembrie 2005 și aprilie 2006, compania a strâns bani de la diverși investitori, cu Capitala Sequoia, 11.5 milioane de dolari, și Artis Capital Management, 8 milioane de dolari, fiind cele mai mari două. Sediul principal al YouTube era situat deasupra unei pizzerii și a unui restaurant japonez San Mateo, California.. În februarie 2005, compania a activat www.youtube.com. Primul videoclip a fost încărcat pe 23 aprilie 2005. Intitulat „Eu la grădina zoologică", arată co-fondatorul Jawed Karim la Zoo din San Diego și poate fi încă vizionat pe site. În mai, compania a lansat o versiune beta publică și, până în noiembrie, o reclamă Nike Ronaldinho a devenit primul videoclip care a atins un milion de vizionări totale. Site-ul a fost lansat oficial pe 15 decembrie 2005, moment în care site-ul primea 8 milioane de vizualizări pe zi. Clipurile la acea vreme erau limitate la 100 de megaocteți, doar 30 de secunde de filmare.

YouTube nu a fost primul site de partajare video de pe Internet; Vimeo a fost lansat în noiembrie 2004, deși acel site a rămas un proiect secundar al dezvoltatorilor săi Colegiul Umor la vremea respectivă și nici nu a crescut prea mult. Săptămâna lansării YouTube, cea a NBC-Universal Saturday Night Live a alergat o sceneta"Duminică leneșă" de Insula Singuratică. Pe lângă faptul că ajută la creșterea evaluărilor și a vizionării pe termen lung pentru Saturday Night Live, statutul „Lazy Sunday” este devreme video viral a ajutat la stabilirea YouTube ca un site web important. Încărcările neoficiale ale scenetei pe YouTube au atras peste cinci milioane de vizualizări colective până în februarie 2006, înainte de a fi eliminate când NBCUniversal a solicitat-o ​​două luni mai târziu, pe baza preocupărilor legate de drepturile de autor. În ciuda faptului că au fost eliminate în cele din urmă, aceste încărcări duplicate ale scenetei au ajutat la popularizarea acoperirii YouTube și au condus la încărcarea mai multor conținut terță parte. Site-ul a crescut rapid; în iulie 2006, compania a anunțat că peste 65,000 de videoclipuri noi au fost încărcate în fiecare zi și că site-ul primește 100 de milioane de vizualizări video pe zi.

Alegerea numelui www.youtube.com a dus la probleme pentru un site web cu nume similar, www.utube.com. proprietarul acelui site, Echipament universal pentru tuburi și rulouri, a intentat un proces împotriva YouTube în noiembrie 2006, după ce a fost supraîncărcat în mod regulat de oameni care căutau YouTube. Universal Tube și-a schimbat ulterior site-ul web în www.utubeonline.com.

Era Broadcast Yourself (2006–2013)

Sediul YouTube din San Bruno, California

În octombrie 9, 2006, Google a anunțat că a achiziționat YouTube pentru 1.65 miliarde de dolari în acțiuni Google. Acordul a fost finalizat pe 13 noiembrie 2006. Achiziția Google a lansat un nou interes pentru site-urile de partajare video; IAC, care acum deține Vimeo, s-a concentrat pe sprijinirea creatorilor de conținut pentru a se distinge de YouTube. În acest moment, YouTube a lansat sloganul „Broadcast Yourself”. Compania a cunoscut o creștere rapidă. Daily Telegraph a scris că în 2007, YouTube a consumat la fel de mult lățime de bandă ca întregul Internet în 2000. Până în 2010, compania a ajuns la un cotă de piață de aproximativ 43% și peste 14 miliarde de vizualizări de videoclipuri, potrivit comScore. În acel an, compania și-a simplificat interfața pentru a crește timpul petrecut de utilizatori pe site. În 2011, peste trei miliarde de videoclipuri au fost vizionate în fiecare zi, cu 48 de ore de videoclipuri noi încărcate în fiecare minut. Cu toate acestea, majoritatea acestor vizualizări au provenit dintr-un număr relativ mic de videoclipuri; potrivit unui inginer software de la acea vreme, 30% dintre videoclipuri reprezentau 99% din vizualizările de pe site. În acel an, compania și-a schimbat din nou interfața și, în același timp, a introdus un nou logo cu o nuanță mai închisă de roșu. O schimbare ulterioară a interfeței, concepută pentru a unifica experiența pe desktop, televizor și mobil, a fost lansată în 2013. Până în acel moment, mai mult de 100 de ore erau încărcate în fiecare minut, crescând la 300 de ore până în noiembrie 2014.

Sigla YouTube din 2015 până în 2017

În acest timp, compania a trecut și prin unele schimbări organizatorice. În octombrie 2006, YouTube s-a mutat într-un nou birou în San Bruno, California. Hurley a anunțat că va renunța din funcția de director executiv al YouTube pentru a-și asuma un rol de consilier și că Salar Kamangar urma să preia funcția de șef al companiei în octombrie 2010.

În decembrie 2009, YouTube a făcut partener Vevo. În aprilie 2010, filmul lui Lady Gaga "O povestea rea ​​de dragoste" a devenit cel mai vizionat videoclip, devenind primul videoclip care a atins 200 de milioane de vizionări pe 9 mai 2010.

Susan Wojcicki și a devenit mainstream (2014–2018)

Sigla YouTube din 2017

Susan Wojcicki a fost numit CEO de YouTube în februarie 2014. În ianuarie 2016, YouTube și-a extins sediul central din San Bruno prin achiziționarea unui parc de birouri pentru 215 milioane USD. Complexul are 51,468 de metri pătrați (554,000 de picioare pătrate) și poate găzdui până la 2,800 de angajați. YouTube a lansat oficial reproiectarea „polimerului” a interfețelor sale de utilizator pe baza Material design limba ca implicită, precum și un logo reproiectat care este construit în jurul emblemei butonului de redare a serviciului în august 2017.

În această perioadă, YouTube a încercat mai multe modalități noi de a genera venituri dincolo de reclame. În 2013, YouTube a lansat un program pilot pentru furnizorii de conținut pentru a oferi canale premium, bazate pe abonament. Acest efort a fost întrerupt în ianuarie 2018 și relansat în iunie, cu abonamente la canal de 4.99 USD. Aceste abonamente la canale au completat capacitatea Super Chat existentă, lansată în 2017, care permite spectatorilor să doneze între 1 USD și 500 USD pentru a-și evidenția comentariul. În 2014, YouTube a anunțat un serviciu de abonament cunoscut sub denumirea de „Music Key”, care a combinat streaming fără reclame de conținut muzical pe YouTube cu cele existente. Google Play Music serviciu. Serviciul a continuat să evolueze în 2015, când YouTube a anunțat YouTube Red, un nou serviciu premium care va oferi acces fără reclame la tot conținutul de pe platformă (succesând serviciului Music Key lansat anul precedent), seriale originale premium și filme produse de personalități YouTube, precum și redarea în fundal a conținutului pe dispozitivele mobile. A fost lansat și YouTube YouTube Music, o a treia aplicație orientată spre streaming și descoperirea conținutului muzical găzduit pe platforma YouTube.

De asemenea, compania a încercat să creeze produse care să atragă anumiți spectatori. YouTube a lansat o aplicație mobilă cunoscută ca YouTube Kids în 2015, conceput pentru a oferi o experiență optimizată pentru copii. Dispune de o interfață de utilizator simplificată, selecții organizate de canale cu conținut adecvat vârstei și funcții de control parental. Tot în 2015, YouTube a lansat YouTube Gaming—a jocuri video-orientat pe verticală și aplicație pentru videoclipuri și streaming live, menite să concureze cu Amazon.com-Deținut TIC nervos.

Compania a fost atacată pe 3 aprilie 2018, când o împușcare a avut loc la sediul YouTube din San Bruno, California, care a rănit patru și a rezultat într-un deces (împușatorul).

Istoria recentă (2019-prezent)

Până în februarie 2017, un miliard de ore de videoclipuri YouTube erau vizionate în fiecare zi și s-au încărcat 400 de ore de videoclipuri în fiecare minut. Doi ani mai târziu, încărcările crescuseră la peste 500 de ore pe minut. În timpul Pandemie COVID-19, când cea mai mare parte a lumii era sub comenzile de ședere la domiciliu, utilizarea serviciilor precum YouTube a crescut semnificativ. O firmă de date[care?] a estimat că YouTube reprezenta 15% din total traficul pe internet, de două ori nivelul de dinainte de pandemie. Ca răspuns la oficialii UE care au solicitat ca astfel de servicii să reducă lățimea de bandă pentru a se asigura că entitățile medicale au suficientă lățime de bandă pentru a partaja informații, YouTube și Netflix au declarat că vor reduce calitatea streamingului timp de cel puțin treizeci de zile pentru a reduce utilizarea lățimii de bandă a serviciilor lor cu 25% pentru a se conforma cererii UE. YouTube a anunțat ulterior că va continua această mișcare la nivel mondial: „Continuăm să lucrăm îndeaproape cu guvernele și operatorii de rețea din întreaga lume pentru a ne face partea pentru a minimiza stresul asupra sistemului în această situație fără precedent”.

În urma unei plângeri din 2018 care pretindea încălcări ale Legea privind protecția confidențialității online pentru copii (COPPA), compania a fost amendată cu 170 de milioane de dolari de către FTC pentru colectarea de informații personale de la minori sub 13 ani. YouTube a primit, de asemenea, ordin să creeze sisteme pentru a spori confidențialitatea copiilor. În urma criticilor aduse implementării acelor sisteme, YouTube a început să trateze toate videoclipurile desemnate ca fiind „create pentru copii” ca răspunzătoare conform COPPA pe 6 ianuarie 2020. Alăturați-vă YouTube Kids aplicație, compania a creat un mod supravegheat, conceput mai mult pentru tweens, În 2021. În plus, să concureze cu TIC-tac, a lansat YouTube Pantaloni scurți YouTube, o platformă video scurtă.

În această perioadă, YouTube a intrat în dispute cu alte companii de tehnologie. Timp de peste un an, în 2018 și 2019, nicio aplicație YouTube nu a fost disponibilă pentru Amazon Fire de produse. În 2020, an a eliminat aplicația YouTube TV din magazinul său de streaming, după ce cele două companii nu au putut ajunge la un acord.

După ce a testat la începutul anului 2021, YouTube a eliminat afișarea publică a numărului de ne-a plăcut videoclipurilor în noiembrie 2021, susținând că motivul eliminării a fost, pe baza cercetărilor sale interne, că utilizatorii au folosit adesea caracteristica anti-apreciez ca o formă de calomniere online și brigada. În timp ce unii utilizatori au lăudat mișcarea ca o modalitate de a descuraja spiriduşii, alții au considerat că ascunderea antipatiilor ar îngreuna spectatorilor să recunoască clicurile sau videoclipurile inutile și că există deja alte funcții pentru creatori pentru a limita agresiunea. Cofondatorul YouTube, Jawed Karim, s-a referit la actualizare drept „o idee stupidă” și că adevăratul motiv din spatele schimbării a fost „nu unul bun și nu unul care va fi dezvăluit public”. El a considerat că capacitatea utilizatorilor de pe o platformă socială de a identifica conținutul dăunător este esențială, spunând: „Procesul funcționează și există un nume pentru el: înțelepciunea mulțimilor. Procesul se întrerupe atunci când platforma interferează cu el. Apoi, platforma declină invariabil.” La scurt timp după anunț, dezvoltatorul de software Dmitry Selivanov a creat Return YouTube Dislike, an open-source, terț extensie de browser pentru Chrome și Firefox care le permite utilizatorilor să vadă numărul de videoclipuri neapreciate. Într-o scrisoare publicată pe 25 ianuarie 2022 de CEO-ul YouTube de atunci Susan Wojcicki, a recunoscut că eliminarea numărului publicului de dislike a fost o decizie controversată, dar a reiterat că este de acord cu această decizie, susținând că „a redus atacurile de dislike”.

În 2022, YouTube a lansat un experiment în care compania le-ar arăta utilizatorilor care au vizionat videoclipuri mai lungi pe televizoare un lanț lung de reclame scurte de neînchis, intenționând să consolideze toate anunțurile la începutul unui videoclip. În urma indignării publice față de numărul fără precedent de reclame de neînchis, YouTube a „încheiat” experimentul pe 19 septembrie a acelui an. În octombrie, YouTube a anunțat că va lansa mânere de utilizator personalizabile (de ex. @MrBeast6000) pe lângă numele canalelor, care ar deveni și adrese URL ale canalelor.

Pe 16 februarie 2023, Wojcicki a anunțat că își va demisiona din funcția de CEO, cu Neal Moham numită succesorul ei. Wojcicki va prelua un rol de consilier pentru Google și compania-mamă Alfabet.

Conducere senior

YouTube a fost condus de un CEO încă de la înființarea sa în 2005 și a păstrat acest model de conducere chiar și după achiziția sa de către Google. Actualul CEO este Neal Mohan, care a fost numit pe 16 februarie 2023.

Lista directorilor generali

  1. Chad Hurley (2005-2010)
  2. Salar Kamangar (2010-2014)
  3. Susan Wojcicki (2014-2023)
  4. Neal Moham (din februarie 2023)

DESCRIERE

Tehnologia video

YouTube folosește în principal VP9 și AVC H.264 / MPEG-4 codecuri video și Streaming adaptiv dinamic prin HTTP protocol. MPEG-4 Partea 2 fluxuri cuprinse în interior 3GP Containerele sunt, de asemenea, prevăzute pentru conexiuni cu lățime de bandă redusă. Până în ianuarie 2019, YouTube a început să lanseze videoclipuri AV1 format. În 2021, a fost raportat că compania ia în considerare necesitatea AV1 în hardware-ul de streaming pentru a reduce lățimea de bandă și a crește calitatea. Videoclipul este de obicei difuzat împreună cu codecurile audio Opus și AAC.

La lansarea în 2005, vizionarea videoclipurilor YouTube pe un computer personal necesita Adobe Flash Player plug-in-ul să fie instalat în browser. În ianuarie 2010, YouTube a lansat o versiune experimentală a site-ului care folosea capabilitățile multimedia încorporate ale browserelor web care acceptă HTML5 standardul. Acest lucru a permis ca videoclipurile să fie vizionate fără a necesita instalarea Adobe Flash Player sau orice alt plug-in. Pe 27 ianuarie 2015, YouTube a anunțat că HTML5 va fi metoda de redare implicită browsere acceptate. Se utilizează fluxuri video HTML5 Streaming adaptiv dinamic prin HTTP (MPEG-DASH), o soluție de streaming cu rată de biți adaptivă bazată pe HTTP optimizează rata de biți și calitatea pentru rețeaua disponibilă.

Platforma poate servi videoclipuri la niveluri de rezoluție mai scăzute, începând de la 144p, pentru a netezi redarea în zone și țări cu Vitezele de internet, îmbunătățind compatibilitatea, precum și pentru conservarea celulelor limitate planuri de date. Rezoluția poate fi ajustată automat în funcție de viteza de conectare detectată sau setată manual.

Din 2008 până în 2017, utilizatorii puteau adăuga „adnotări” la videoclipurile lor, cum ar fi mesaje text pop-up și hyperlinkuri, care permiteau videoclipuri interactive. Până în 2019, toate adnotările au fost eliminate din videoclipuri, rupând unele videoclipuri care depindeau de funcție. YouTube a introdus standardizat widget-uri destinat să înlocuiască adnotările într-o manieră multiplatformă, inclusiv „ecranele de final” (o gamă personalizabilă de miniaturi pentru videoclipurile specificate afișate aproape de sfârșitul videoclipului).

În 2018, YouTube a devenit un ISNI registru și și-a anunțat intenția de a începe să creeze identificatori ISNI pentru a identifica în mod unic muzicienii ale căror videoclipuri le prezintă. Utilizatorii își pot verifica contul, în mod normal printr-un telefon mobil, pentru a obține capacitatea de a încărca videoclipuri cu o durată de până la 12 ore, precum și de a produce fluxuri live. Utilizatorii care au o experiență bună de a respecta Regulile comunității site-ului vor avea, de asemenea, acces la aceste funcții menționate mai sus. Când YouTube a fost lansat în 2005, era posibil să se încarce videoclipuri mai lungi, dar o limită de 10 minute a fost introdusă în martie 2006, după ce YouTube a constatat că majoritatea videoclipurilor care depășeau această lungime erau încărcări neautorizate de emisiuni de televiziune și filme. Limita de 10 minute a fost crescută la 15 minute în iulie 2010. Videoclipurile pot fi de cel mult 256 GB în dimensiune sau 12 ore, oricare dintre acestea este mai mică. Ca de 2021, Automat Subtitrări închise folosind recunoaștere a vorbirii tehnologia atunci când un videoclip este încărcat sunt disponibile în 13 limbi și pot fi tradus automat în timpul redării.

YouTube oferă și subtitrări manuale ca parte a studioului său de creatori. YouTube a oferit anterior o funcție „Sutitrări ale comunității”, în care spectatorii puteau scrie și trimite subtitrări pentru afișare publică, după aprobarea celui care încărca videoclipul, dar aceasta a fost retrasă în septembrie 2020.

YouTube acceptă cele mai comune formate de containere, inclusiv MP4, Matroska, FLV, AVI, WebM, 3GP, MPEG-PS, Şi Format de fișier QuickTime. Unele formate video intermediare (de exemplu, utilizate în principal pentru editare video profesională, nu pentru livrarea sau stocarea finală) sunt, de asemenea, acceptate, cum ar fi ProRes. YouTube oferă setări de codare recomandate.

Fiecare videoclip este identificat printr-un unsprezece caractere caz sensibil alfanumeric Baza64 sfoară în Localizator de resurse uniform (URL) care poate conține litere, cifre, un caracter de subliniere (_), și o liniuță (-).

În 2018, YouTube a adăugat o funcție numită Premiere care afișează o notificare către utilizator care menționează când videoclipul va fi disponibil pentru prima dată, ca pentru un stream live, dar cu un videoclip preînregistrat. Când sosește ora programată, videoclipul este difuzat în direct cu o numărătoare inversă de două minute. Opțional, o premieră poate fi inițiată imediat.

Calitate și formate

YouTube a oferit inițial videoclipuri la un singur nivel de calitate, afișate la o rezoluție de 320×240 pixeli folosind Sorenson Spark codec (o variantă a H.263), cu audio mono MP3. În iunie 2007, YouTube a adăugat o opțiune pentru a viziona videoclipuri 3GP format pe telefoanele mobile. În martie 2008, a fost adăugat un mod de înaltă calitate, care a mărit rezoluția la 480×360 pixeli. În decembrie 2008, 720p HD a fost adăugat suport. La momentul lansării 720p, playerul YouTube a fost schimbat de la a 4: 3 raport de aspect la ecran lat 16: 9. Cu această nouă funcție, YouTube a început trecerea la AVC H.264 / MPEG-4 ca format implicit de compresie video. În noiembrie 2009, 1080p A fost adăugat suport HD. În iulie 2010, YouTube a anunțat că a lansat o serie de videoclipuri în 4K format, care permite o rezoluție de până la 4096×3072 pixeli. În iulie 2010, sprijin pentru Rezoluția 4K a fost adăugat, videoclipurile redate la 3840 × 2160 pixeli. În iunie 2015, sprijin pentru Rezoluția 8K a fost adăugat, videoclipurile redate la 7680×4320 pixeli. În noiembrie 2016, sprijin pentru Video HDR a fost adăugat care poate fi codificat cu hibrid log-gamma (HLG) sau cuantificator perceptiv (PQ). Videoclipul HDR poate fi codificat cu Rec. 2020 spațiu de culoare.

În iunie 2014, YouTube a început să implementeze asistență pentru rată mare de cadre videoclipuri de până la 60 cadre pe secundă (spre deosebire de 30 anterior), devenind disponibil pentru încărcări de utilizatori în octombrie. YouTube a declarat că acest lucru ar îmbunătăți videoclipurile „intensive în mișcare”, cum ar fi joc video filmări.

Videoclipurile YouTube sunt disponibile într-o serie de niveluri de calitate. Spectatorii influențează doar indirect calitatea videoclipului. În aplicațiile mobile, utilizatorii aleg între „Automat”, care ajustează rezoluția în funcție de conexiunea la internet, „Calitate înaltă a imaginii” care va acorda prioritate redării videoclipurilor de înaltă calitate, „Economisor de date” care va sacrifica calitatea video în favoarea utilizării scăzute a datelor. și „Avansat”, care permite utilizatorului să aleagă o rezoluție a fluxului. Pe desktop, utilizatorii aleg între „Automat” și o anumită rezoluție. Nu este posibil ca spectatorul să aleagă direct un superior bitrate (calitate) pentru orice rezoluție selectată.

Din 2009, spectatorii au avut posibilitatea de a viziona videoclipuri 3D. În 2015, YouTube a început să sprijine nativ Video video de 360 ​​de grade. Din aprilie 2016, a permis transmiterea în direct a videoclipurilor la 360° și atât a videoclipurilor normale, cât și la 360° la până la 1440p, iar din noiembrie 2016 ambele la rezoluție de până la 4K (2160p). Citând numărul limitat de utilizatori care au vizionat mai mult de 90 de grade, a început să accepte un format video stereoscopic alternativ, cunoscut sub numele de VR180, despre care a spus că este mai ușor de produs. care permite utilizatorilor să vizioneze orice videoclip folosind căști de realitate virtuală.

Ca răspuns la creșterea audienței în timpul pandemiei de COVID-19, YouTube a redus temporar calitatea videoclipurilor sale. YouTube și-a dezvoltat propriul cip, numit Argos, pentru a ajuta la codificarea videoclipurilor cu rezoluție mai mare în 2021.

În anumite cazuri, YouTube permite persoanei care încarcă calitatea videoclipurilor încărcate cu mult timp în urmă la o calitate slabă. Un astfel de parteneriat cu Universal Music Group a inclus remasterizări a 1,000 de videoclipuri muzicale.

Live streaming

YouTube a efectuat experimente timpurii cu live streaming, inclusiv un concert de U2 în 2009 și o sesiune de întrebări și răspunsuri cu președintele SUA Barack Obama în februarie 2010. Aceste teste s-au bazat pe tehnologia de la parteneri terți, dar în septembrie 3, YouTube a început să testeze propria infrastructură de streaming live. În aprilie 2011, YouTube a anunțat lansarea YouTube live. Crearea de streamuri live a fost inițial limitată la parteneri selectați. A fost folosit pentru difuzarea în timp real a evenimentelor precum Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra. În octombrie 2012, peste 8 milioane de oameni l-au urmărit Felix Baumgartner's sari de la marginea spatiului ca flux live pe YouTube.

În mai 2013, crearea de streamuri live a fost deschisă utilizatorilor verificați cu cel puțin 1,000 de abonați; în august același an, numărul a fost redus la 100 de abonați, iar în decembrie limita a fost eliminată. În februarie 2017, streamingul live a fost introdus în aplicația oficială YouTube pentru mobil. Streamingul live prin mobil a fost inițial limitat la utilizatorii cu cel puțin 10,000 de abonați, dar de la jumătatea anului 2017 a fost redus la 100 de abonați. Fluxurile live acceptă HDR, pot avea o rezoluție de până la 4K la 60 fps și, de asemenea, acceptă videoclipuri la 360°.

Caracteristici ale utilizatorului

Sistem de comentarii

Majoritatea videoclipurilor permit utilizatorilor să plece comentarii, care au atras atenția pentru aspectele negative ale formei și conținutului lor.[specifica] În 2006, Timp lăudat Web 2.0 pentru a permite „comunitatea și colaborarea la o scară nemaivăzută până acum” și a adăugat că YouTube „exploatează prostia mulțimilor, precum și înțelepciunea sa. Unele dintre comentariile de pe YouTube te fac să plângi pentru viitorul umanității doar pentru ortografie, nu contează obscenitatea și ura goală”. The Guardian în 2009, a descris comentariile utilizatorilor de pe YouTube ca:

Juvenil, agresiv, scris greșit, sexist, homofob, trecând de la furie față de conținutul unui videoclip la oferirea unei descriere detaliată inutil, urmată de o LOL, comentariile YouTube sunt un focar de dezbateri infantile și ignoranță fără rușine, cu o explozie ocazională de inteligență strălucind.

Daily Telegraph a comentat în septembrie 2008, că YouTube era „notoriu” pentru „unele dintre cele mai confruntare și prost formate schimburi de comentarii de pe internet” și a raportat pe YouTube Comment Snob, „o nouă piesă de software care blochează postările nepoliticoase și analfabete”. Huffington Post a remarcat în aprilie 2012 că găsirea de comentarii pe YouTube care apar „ofensator, prost și grosolan" pentru "majoritatea mare" a oamenilor este greu de greu.

Ulterior, Google a implementat un sistem de comentarii orientat pe Google+ pe 6 noiembrie 2013, care a cerut tuturor utilizatorilor YouTube să folosească un cont Google+ pentru a comenta videoclipuri. Motivația declarată pentru schimbare a oferit creatorilor mai multă putere de a modera și de a bloca comentariile, abordând astfel criticile frecvente privind calitatea și tonul acestora. Noul sistem a restaurat capacitatea de a include URL-uri în comentarii, care fuseseră eliminate anterior din cauza problemelor legate de abuz. Ca răspuns, cofondatorul YouTube Jawed Karim a postat întrebarea „De ce naiba am nevoie de un cont Google+ pentru a comenta un videoclip?” pe canalul său de YouTube pentru a-și exprima opinia negativă despre schimbare. Anunțul oficial YouTube a primit 20,097 de voturi „degetul în jos” și a generat peste 32,000 de comentarii în două zile. Scrierea în Newsday pe blogul Silicon Island, Chase Melvin a remarcat că „Google+ nu este nici pe departe la fel de populară o rețea de socializare precum Facebook, dar este, în esență, impusă milioanelor de utilizatori YouTube care nu doresc să-și piardă capacitatea de a comenta videoclipuri” și a adăugat că „ Forumurile de discuții de pe Internet izbucnesc deja de strigăte împotriva noului sistem de comentarii”. În același articol, Melvin spune mai departe:

Poate că plângerile utilizatorilor sunt justificate, dar ideea de a renova vechiul sistem nu este atât de rea. Gândește-te la brut, misogin și dezbateri rasiale care au avut loc în ultimii opt ani pe YouTube fără nicio moderare vizibilă. Nu merită încercarea vreunei încercări de a înfrânge calomniatorii neidentificați? Sistemul este departe de a fi perfect, dar Google ar trebui lăudat pentru că a încercat să atenueze o parte din daunele cauzate de YouTuberii furioși care se ascund în spatele animozității și anonimatului.

Mai târziu, pe 27 iulie 2015, Google a anunțat într-o postare pe blog că va elimina cerința de a vă înscrie la un cont Google+ pentru a posta comentarii pe YouTube. Pe 3 noiembrie 2016, YouTube a anunțat o schemă de probă care permite creatorilor de videoclipuri să decidă dacă aprobă, ascunde sau raportează comentariile postate pe videoclipuri pe baza unui Algoritmul care detectează comentarii potențial ofensatoare. Creatorii pot alege, de asemenea, să păstreze sau să șteargă comentariile cu linkuri sau hashtag-uri pentru a combate spamul. De asemenea, pot permite altor utilizatori să-și modereze comentariile.

În decembrie 2020, a fost raportat că YouTube va lansa o nouă funcție care va avertiza utilizatorii care postează un comentariu care „poate fi ofensator pentru alții”.

Comunitate

Pe 13 septembrie 2016, YouTube a lansat un beta publică de Comunitate, a social mediacaracteristică bazată pe care le permite utilizatorilor să posteze text, imagini (inclusiv GIF-uri), videoclipuri live și altele într-o filă separată „Comunitate” pe canalul lor. Înainte de lansare, mai mulți creatori au fost consultați pentru a sugera instrumente pe care Comunitatea le-ar putea încorpora pe care le-ar găsi utile; aceste YouTubers inclus Vlogfrați, AsapScience, Lilly Singh, Teoreticienii joc, karmină, Cheia minunatului, Kloonii, Peter Hollens, Rosianna Halse Rojas, Sam Tsui, Threadbanger și Vsos3.[sursă non-primară necesară]

După ce caracteristica a fost lansată oficial, post comunitar caracteristica este activată automat pentru fiecare canal care depășește un anumit prag de număr de abonați sau are deja mai mulți abonați. Acest prag a fost coborât în ​​timp[când?], de la 10,000 de abonați la 1500 de abonați, la 1000 de abonați,[sursă non-primară necesară] la 500 de abonați.

Canalele pentru care fila comunitate devine activată, discuțiile lor de canal (cunoscute anterior ca comentarii de canal) sunt șterse definitiv, în loc să coexiste sau să migreze.[sursă non-primară necesară]

TestTube

Funcțiile experimentale ale YouTube pot fi accesate într-o zonă a site-ului numită TestTube.

De exemplu, în octombrie 2009, a căutare de comentarii caracteristică accesibilă sub /comment_search a fost implementat ca parte a acestui program. Caracteristica a fost eliminată mai târziu.

Mai târziu în același an, YouTube Feather a fost introdus ca un site web alternativ ușor pentru țările cu viteze limitate de internet.

Accesibilitatea conținutului

YouTube oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și vizualiza videoclipurile pe pagini web din afara site-ului lor. Fiecare videoclip YouTube este însoțit de o bucată de HTML care poate fi folosit pentru a-l încorpora pe orice pagină de pe Web. Această funcționalitate este adesea folosită pentru a încorpora videoclipuri YouTube în pagini de rețele sociale și bloguri. Utilizatorii care doresc să posteze un videoclip care discută, inspirat de sau legat de videoclipul altui utilizator pot face un „răspuns video”. Identificatorul video YouTube de unsprezece caractere (64 de caractere posibile utilizate în fiecare poziție), permite un maxim teoretic de 6411 sau aproximativ 73.8 de chintilioane (73.8 miliarde de miliarde) de ID-uri unice.

Pe 27 august 2013, YouTube a anunțat că va elimina răspunsurile video pentru că sunt o funcție subutilizată. Încorporarea, evaluarea, comentariile și postarea răspunsurilor pot fi dezactivate de proprietarul videoclipului. YouTube nu oferă de obicei un link de descărcare pentru videoclipurile sale și intenționează ca acestea să fie vizionate prin interfața site-ului său. Un număr mic de videoclipuri pot fi descărcate ca MP4 fișiere. Numeroase site-uri web ale terților, aplicații și browser plug-in-uri permite utilizatorilor să descarce videoclipuri YouTube.

În februarie 2009, YouTube a anunțat un serviciu de testare, care le permite unor parteneri să ofere descărcări video gratuit sau contra unei taxe plătite prin Google checkout. În iunie 2012, Google a trimis încetează și renunță scrisori care amenință cu acțiuni legale împotriva mai multor site-uri web care oferă descărcare și conversie online a videoclipurilor YouTube. In raspuns, Zamzar a eliminat posibilitatea de a descărca videoclipuri YouTube de pe site-ul său. Utilizatorii păstrează drepturile de autor asupra propriei lucrări în baza licenței standard YouTube standard, dar au opțiunea de a acorda anumite drepturi de utilizare sub oricare licență publică de drepturi de autor ei aleg.

Din iulie 2012, a fost posibilă selectarea unui Creative Commons licență de atribuire ca implicită, permițând altor utilizatori să refolosească și să remixe materialul.

Platforme

Cel mai modern smartphone-uri sunt capabili să acceseze videoclipuri YouTube, fie în cadrul unei aplicații, fie printr-un site web optimizat. YouTube Mobile a fost lansat în iunie 2007, folosind RTSP streaming pentru videoclip. Nu toate videoclipurile YouTube sunt disponibile pe versiunea mobilă a site-ului.

Din iunie 2007, videoclipurile YouTube au fost disponibile pentru vizionare pe o serie de Apple produse. Acest lucru a necesitat ca conținutul YouTube să fie transcodat în standardul video preferat de Apple, H.264, un proces care a durat câteva luni. Videoclipurile YouTube pot fi vizionate pe dispozitive inclusiv Apple TV, iPod Touch si iPhone.

Versiunea mobilă a site-ului a fost relansată pe baza HTML5 în iulie 2010, evitând necesitatea de a utiliza Adobe Flash Player și optimizat pentru utilizarea cu comenzile ecranului tactil. Versiunea mobilă este disponibilă și ca aplicație pentru platforma Android.

În septembrie 2012, YouTube a lansat prima sa aplicație pentru iPhone, în urma deciziei de a renunța la YouTube ca una dintre aplicațiile preîncărcate în sistemul de operare iPhone 5 și iOS 6. În conformitate cu GlobalWebIndex, YouTube a fost folosit de 35% dintre utilizatorii de smartphone-uri între aprilie și iunie 2013, fiind a treia cea mai folosită aplicație.

A TiVo actualizarea serviciului din iulie 2008 a permis sistemului să caute și să redea videoclipuri YouTube.

În ianuarie 2009, YouTube a lansat „YouTube for TV”, o versiune a site-ului web adaptată pentru set-top box-uri și alte dispozitive media TV cu browsere web, permițând inițial vizionarea videoclipurilor sale pe PlayStation 3 și Wii console de jocuri video.

În luna iunie a aceluiași an, a fost introdus YouTube XL, care are o interfață simplificată concepută pentru vizionare pe un ecran de televizor standard. YouTube este disponibil și ca aplicație pe Xbox Live.

Pe 15 noiembrie 2012, Google a lansat o aplicație oficială pentru Wii, care permite utilizatorilor să vizioneze videoclipuri YouTube de pe canalul Wii. Era disponibilă o aplicație pentru Wii U și Nintendo 3DS, dar a fost întrerupt în august 2019. Videoclipurile pot fi vizionate și pe Browser de internet Wii U folosind HTML5.[sursă non-primară necesară] Google a făcut YouTube disponibil pe an jucător pe 17 decembrie 2013, și, în octombrie 2014, Sony PlayStation 4.

YouTube s-a lansat ca o aplicație descărcabilă pentru Nintendo comutator în luna noiembrie 2018.

Internațional și localizare

Pe 19 iunie 2007, CEO-ul Google Eric Schmidt a apărut la Paris pentru a lansa noul localizare sistemului. Interfața site-ului web este disponibilă cu versiuni localizate în 104 țări, un teritoriu (Hong Kong) și o versiune mondială.

Țări cu localizare pe YouTube
YouTube Localisation.svg
Țară Limbă (limbi) Data lansării Ref.
Statele Unite (și lansare la nivel mondial) Engleză, Spaniolă 14 Februarie 2005
Brazilia Portugheză 19 Iunie, 2007
Franţa Franceză, catalană, bască 19 Iunie, 2007
Irlanda Engleză, irlandez 19 Iunie, 2007
Italia Italiană, Germană, catalană 19 Iunie, 2007
Japonia Japonez 19 Iunie, 2007
Olanda Olandeză 19 Iunie, 2007
Polonia Poloneză 19 Iunie, 2007
Spania Spaniolă, galiciană, catalană, bască 19 Iunie, 2007
Regatul Unit Engleză 19 Iunie, 2007
Mexic Spaniolă Octombrie 11, 2007
Hong Kong Chineză, Engleză Octombrie 17, 2007
Taiwan Chineză Octombrie 18, 2007 [citare]
Australia Engleză Octombrie 22, 2007
Noua Zeelandă Engleză Octombrie 22, 2007
Canada Engleză, Franceză Noiembrie 6, 2007
Germania Germană Noiembrie 8, 2007
Rusia Rusă Noiembrie 13, 2007
Coreea de Sud Coreeană Ianuarie 23, 2008
India hindi, bengaleză, Punjabi, Engleză, Gujarati, kannada, malayalam, marathi, tamil, telugu, urdu 7 Mai, 2008
Israel ebraică, Arabă 16 Septembrie, 2008 [citare]
Republica Cehă cehă Octombrie 9, 2008
Suedia Suedeză Octombrie 22, 2008
Africa de Sud Engleză, afrikaans, zulu 17 Mai, 2010
Argentina Spaniolă 8 Septembrie, 2010
Algeria Arabă, Franceză Martie 9, 2011
Egipt Arabă Martie 9, 2011
Iordania Arabă Martie 9, 2011
Maroc Franceză, Arabă Martie 9, 2011
Arabia Saudită Arabă Martie 9, 2011
Tunisia Arabă, Franceză Martie 9, 2011
Yemenul Arabă Martie 9, 2011
Kenia Engleză, Swahili 1 Septembrie, 2011
Filipine Filipineză, Engleză Octombrie 13, 2011
Singapore Engleză, malaezian, Chineză, tamil Octombrie 20, 2011
Belgia Franceză, Olandeză, Germană Noiembrie 16, 2011
Columbia Spaniolă Noiembrie 30, 2011
uganda Engleză, Swahili December 2, 2011
Nigeria Engleză December 7, 2011
Chile Spaniolă Ianuarie 20, 2012
Ungaria Maghiară 29 Februarie 2012
Malaezia malaezian, Engleză Martie 22, 2012
Peru Spaniolă Martie 25, 2012
Emiratele Arabe Unite Arabă, Engleză Aprilie 1, 2012
Grecia Greacă 1 Mai, 2012 [citare]
Indonezia Indoneziană, Engleză 17 Mai, 2012
Ghana Engleză 5 Iunie, 2012
Senegal Franceză, Engleză Iulie 4, 2012
Turcia Turcă Octombrie 1, 2012
Ucraina ucrainean December 13, 2012
Danemarca daneză 1 Februarie 2013
Finlanda Finlandeză, Suedeză 1 Februarie 2013
Norvegia norvegiană 1 Februarie 2013
Elveţia Germană, Franceză, Italiană Martie 29, 2013
Austria Germană Martie 29, 2013
România Română Aprilie 18, 2013
Portugalia Portugheză Aprilie 25, 2013
Slovacia slovacă Aprilie 25, 2013
Bahrain Arabă August 16, 2013
Kuweit Arabă August 16, 2013
Oman Arabă August 16, 2013
Qatar Arabă August 16, 2013
Bosnia si Hertegovina Bosniac, croat, sârb Martie 17, 2014 [citare]
Bulgaria Bulgară Martie 17, 2014
Croaţia croat Martie 17, 2014
Estonia eston Martie 17, 2014
Letonia letonă Martie 17, 2014
Lituania lituanian Martie 17, 2014 [citare]
Macedonia de Nord macedonean, sârb, Turcă Martie 17, 2014 [citare]
Muntenegru sârb, croat Martie 17, 2014 [citare]
Serbia sârb Martie 17, 2014 [citare]
Slovenia Slovenă Martie 17, 2014
Tailanda Thailandeză Aprilie 1, 2014
Liban Arabă 1 Mai, 2014
Puerto Rico Spaniolă, Engleză August 23, 2014 [citare]
Islanda islandeză 2014 [citare]
Luxemburg Franceză, Germană 2014 [citare]
Vietnam Vietnameză Octombrie 1, 2014 [citare]
Libia Arabă 1 Februarie 2015 [citare]
Tanzania Engleză, Swahili 2 Iunie, 2015 [citare]
Zimbabwe Engleză 2 Iunie, 2015 [citare]
Azerbaidjan azeră Octombrie 12, 2015
Bielorusia Belarus, Rusă Octombrie 12, 2015
Georgia georgian Octombrie 12, 2015
Kazahstan kazah, Rusă Octombrie 12, 2015
Irak Arabă Noiembrie 9, 2015 [citare]
Nepal nepaleză Ianuarie 12, 2016
Pakistan urdu, Engleză Ianuarie 12, 2016
Sri Lanka singaleză, tamil, Engleză Ianuarie 12, 2016
Jamaica Engleză August 4, 2016 [citare]
Malta Engleză 19 Iunie, 2018
Bolivia Spaniolă Ianuarie 30, 2019 [citare]
Costa Rica Spaniolă Ianuarie 30, 2019 [citare]
Ecuador Spaniolă Ianuarie 30, 2019 [citare]
El Salvador Spaniolă Ianuarie 30, 2019 [citare]
Guatemala Spaniolă Ianuarie 30, 2019 [citare]
Honduras Spaniolă Ianuarie 30, 2019 [citare]
Nicaragua Spaniolă Ianuarie 30, 2019 [citare]
Panama Spaniolă Ianuarie 30, 2019 [citare]
Uruguay Spaniolă Ianuarie 30, 2019 [citare]
Paraguay Spaniolă, Guarani 21 Februarie 2019 [citare]
Republica Dominicana Spaniolă 21 Februarie 2019 [citare]
Cipru Greacă, Turcă Martie 13, 2019 [citare]
Lichtenstein Germană Martie 13, 2019 [citare]
Venezuela Spaniolă Martie 10, 2020 [citare]
Papua Noua Guinee Engleză 2020 [citare]
Bangladesh bengaleză, Engleză 2 Septembrie, 2020 [citare]
Cambogia khmeră August 25, 2022 [citare]
Laos Lao August 25, 2022 [citare]

Interfața YouTube sugerează ce versiune locală ar trebui aleasă în funcție de adresa IP a utilizatorului. În unele cazuri, mesajul „Acest videoclip nu este disponibil în țara ta” poate apărea din cauza restricțiilor privind drepturile de autor sau a conținutului neadecvat. Interfața site-ului YouTube este disponibilă în versiuni de 76 de limbi, inclusiv amărica, albaneză, armeană, birmană, kârgâză, mongolă, persană și uzbecă, care nu au versiuni de canal local. Accesul la YouTube a fost blocat Turcia între 2008 și 2010, în urma controverselor legate de postarea de videoclipuri considerate insultătoare pentru Mustafa Kemal Atatürk și unele ofensive materiale pentru musulmani. În octombrie 2012, în Turcia a fost lansată o versiune locală de YouTube, cu domeniul youtube.com.tr. Versiunea locală este supusă reglementărilor de conținut găsite în legea turcă. În martie 2009, o dispută între YouTube și agenția britanică de colectare a redevențelor PRS pentru muzică a dus la blocarea videoclipurilor muzicale premium pentru utilizatorii YouTube din Regatul Unit. Înlăturarea videoclipurilor postate de marile case de discuri a avut loc după eșecul de a ajunge la un acord cu privire la un acord de licență. Litigiul a fost rezolvat în septembrie 2009. În aprilie 2009, o dispută similară a dus la eliminarea videoclipurilor muzicale premium pentru utilizatorii din Germania.

Video

În ianuarie 2012, s-a estimat că vizitatorii YouTube au petrecut în medie 15 minute pe zi pe site, spre deosebire de cele patru sau cinci ore pe zi petrecute de un cetățean american tipic uitându-se la televizor. În 2017, spectatorii au urmărit în medie YouTube pe dispozitive mobile mai mult de o oră în fiecare zi.

În decembrie 2012, două miliarde de vizualizări au fost eliminate din numărul de vizualizări ale Universal și Sony videoclipuri muzicale de pe YouTube, care a determinat o revendicare de către Daily Dot că vizualizările au fost șterse din cauza unei încălcări a termenilor și condițiilor site-ului, care interzic utilizarea proceselor automate pentru a crește numărul de vizionări. Acest lucru a fost contestat de Panou, care spunea că cele două miliarde de vizualizări au fost mutate în Vevo, din moment ce videoclipurile nu mai erau active pe YouTube. Pe 5 august 2015, YouTube a corectat comportamentul anterior notoriu care a determinat blocarea numărului de vizionări ale unui videoclip la „301” (mai târziu „301+”) până când numărul real a fost verificat pentru a preveni fraudă cu numărul de vizualizări. Numărul de vizualizări YouTube a fost din nou actualizat în timp real.

Din septembrie 2019, numărul de abonați este prescurtat. Doar trei cifre de început ale numărului de abonați ale canalelor sunt indicate public, compromițând funcția indicatorilor în timp real de la terți, cum ar fi cea de Social Blade. Numărările exacte rămân disponibile pentru operatorii de canale din YouTube Studio.

Pe 11 noiembrie 2021, după ce a testat această schimbare în martie a aceluiași an, YouTube a anunțat că va începe să ascundă numărul de antipatii pentru videoclipuri, făcându-le invizibile pentru spectatori. Compania a declarat că decizia a fost ca răspuns la experimente care au confirmat că creatorii mai mici de pe YouTube erau mai susceptibili de a fi vizați în neplăcere. brigada și hărțuirea. Creatorii vor putea în continuare să vadă numărul de aprecieri și neaprecieri în instrumentul tablou de bord YouTube Studio, conform YouTube.

Probleme cu drepturile de autor

YouTube s-a confruntat cu numeroase provocări și critici în încercările sale de a trata drepturile de autor, inclusiv primul videoclip viral al site-ului, Duminică leneșă, care a trebuit să fie demontat, din cauza problemelor legate de drepturile de autor. În momentul încărcării unui videoclip, utilizatorilor YouTube li se afișează un mesaj prin care le cere să nu încalce legile privind drepturile de autor. În ciuda acestui sfat, multe clipuri neautorizate de material protejat prin drepturi de autor rămân pe YouTube. YouTube nu vizualizează videoclipuri înainte de a fi postate online și este lăsat la latitudinea deținătorilor de drepturi de autor să emită a DMCA notificare de eliminare în conformitate cu termenii Legea privind limitarea răspunderii pentru încălcarea drepturilor de autor online. Orice reclamație reușită cu privire la încălcarea drepturilor de autor are ca rezultat a Avertisment privind drepturile de autor YouTube. Trei reclamații reușite pentru încălcarea drepturilor de autor împotriva unui cont de utilizator va avea ca rezultat ștergerea contului și a tuturor videoclipurilor încărcate. Din 2007 până în 2009 organizații inclusiv Viacom, Mediaset, și englezii primă ligă au intentat procese împotriva YouTube, susținând că a făcut prea puțin pentru a împiedica încărcarea de materiale protejate prin drepturi de autor.

În august 2008, un tribunal american a decis Lenz împotriva Universal Music Corp. că deținătorii drepturilor de autor nu pot ordona eliminarea unui fișier online fără a stabili mai întâi dacă postarea a fost reflectată utilizare potrivita a materialului. Proprietarul YouTube, Google, a anunțat în noiembrie 2015 că va contribui la acoperirea costurilor legale în anumite cazuri în care consideră că se aplică apărarea prin utilizarea loială.

În cazul din 2011 al Smith v. Summit Entertainment LLC, cântărețul profesionist Matt Smith a dat în judecată Summit Entertainment pentru utilizarea abuzivă a notificărilor de eliminare a drepturilor de autor de pe YouTube. El a afirmat șapte cauzele de acțiune, iar patru au fost hotărâți în favoarea lui Smith. În aprilie 2012, o instanță din Hamburg a decis că YouTube ar putea fi considerat responsabil pentru materialele protejate prin drepturi de autor postate de utilizatorii săi. Pe 1 noiembrie 2016, disputa cu GEMA a fost rezolvată, Google Content ID fiind folosit pentru a permite adăugarea de reclame la videoclipurile cu conținut protejat de GEMA.

În aprilie 2013, s-a raportat că Universal Music Group și YouTube au un acord contractual care împiedică restabilirea conținutului blocat pe YouTube printr-o solicitare din partea UMG, chiar dacă persoana care a încărcat videoclipul trimite o contranotificare DMCA. Ca parte a YouTube Music, Universal și YouTube au semnat un acord în 2017, care a fost urmat de acorduri separate cu alte case de discuri majore, care dădeau companiei dreptul la venituri din publicitate atunci când muzica sa era redată pe YouTube. Până în 2019, creatorii aveau videoclipuri eliminate sau demonetizate atunci când Content ID identifica chiar și segmente scurte de muzică protejată prin drepturi de autor într-un videoclip mult mai lung, cu niveluri diferite de aplicare în funcție de casa de discuri. Experții au remarcat că unele dintre aceste clipuri au declarat că sunt calificate pentru utilizare loială.

ID de conținut

În iunie 2007, YouTube a început testele unui sistem de detectare automată a videoclipurilor încărcate care încalcă drepturile de autor. CEO-ul Google, Eric Schmidt, a considerat acest sistem ca fiind necesar pentru rezolvarea unor procese precum cel de la Viacom, care a susținut că YouTube a profitat de conținut pe care nu avea dreptul să îl distribuie. Sistemul, care a fost inițial numit „Identificare video” și mai târziu a devenit cunoscut sub numele de Content ID, creează un fișier ID pentru material audio și video protejat prin drepturi de autor și îl stochează într-o bază de date. Când un videoclip este încărcat, acesta este verificat în baza de date și semnalează videoclipul ca încălcare a drepturilor de autor dacă se găsește o potrivire. Când se întâmplă acest lucru, proprietarul de conținut are posibilitatea de a bloca videoclipul pentru a-l face nevizionabil, de a urmări statisticile de vizionare ale videoclipului sau de a adăuga reclame la videoclip.

Un test independent din 2009 a încărcat mai multe versiuni ale aceleiași melodii pe YouTube și a concluzionat că, deși sistemul a fost „surprinzător de rezistent” în a găsi încălcări ale drepturilor de autor în pistele audio ale videoclipurilor, nu a fost infailibil. Utilizarea Content ID pentru a elimina automat materialul a dus la controversă în unele cazuri, deoarece videoclipurile nu au fost verificate de către un om pentru utilizare loială. Dacă un utilizator YouTube nu este de acord cu o decizie a Content ID, este posibil să completați un formular de contestare a deciziei.

Înainte de 2016, videoclipurile nu erau generate de bani până când disputa nu era soluționată. Din aprilie 2016, videoclipurile continuă să fie monetizate în timp ce disputa este în desfășurare, iar banii merg către cel care a câștigat disputa. Dacă persoana care a încărcat dorește să genereze bani din nou din videoclip, poate elimina sunetul contestat din „Managerul video”. YouTube a citat eficacitatea Content ID ca fiind unul dintre motivele pentru care regulile site-ului au fost modificate în decembrie 2010 pentru a permite unor utilizatori să încarce videoclipuri de lungime nelimitată.

Moderație și conținut ofensator

YouTube are un set de reguli ale comunității menite să reducă abuzul asupra funcțiilor site-ului. Încărcarea de videoclipuri care conțin defăimare, pornografie și materiale care încurajează comportamentul criminal este interzisă de „Regulile comunității” YouTube.[este nevoie de o sursă mai bună] Materialele interzise în general includ conținut sexual explicit, videoclipuri cu abuz de animale, videoclipuri șocante, conținut încărcat fără acordul deținătorului drepturilor de autor, discurs instigator la ură, spam și comportament de prădare. YouTube se bazează pe utilizatorii săi să semnaleze conținutul videoclipurilor ca neadecvat, iar un angajat YouTube va vizualiza un videoclip semnalat pentru a determina dacă încalcă regulile site-ului. În ciuda regulilor, YouTube s-a confruntat cu critici cu privire la anumite aspecte ale operațiunilor sale, ei algoritmi de recomandare perpetuând videoclipuri care promovează teoriile conspirației si minciuni, găzduiește videoclipuri care vizează aparent copii, dar care conțin conținut violent sau sugestiv sexual care implică personaje populare, videoclipuri cu minori care se atrag pedofil activități în secțiunile lor de comentarii, și politici fluctuante privind tipurile de conținut care este eligibil pentru a fi monetizat cu publicitate.

YouTube contractează companii să angajeze moderatori de conținut, care văd conținutul semnalat ca potențial încălcând politicile YouTube de conținut și determină dacă ar trebui eliminate. În septembrie 2020, un fost moderator de conținut a depus o acțiune colectivă, care a raportat că s-a dezvoltat stres post traumatic (PTSD) după o perioadă de 18 luni la locul de muncă. Fostul moderator de conținut a spus că a fost obligată în mod regulat să depășească limita declarată de YouTube de patru ore pe zi de vizionare a conținutului grafic. Procesul susține că contractorii YouTube au oferit puțin sau deloc instruire sau sprijin pentru sănătatea mintală a moderatorilor săi, i-au făcut pe potențialii angajați să semneze NDA-uri înainte de a le arăta orice exemple de conținut pe care l-ar vedea în timpul examinării și au cenzurat orice mențiune despre traume de pe forumurile sale interne. De asemenea, susține că solicitările de conținut extrem de grafic să fie neclare, reduse în dimensiune sau făcute monocrom, conform recomandărilor din partea Centrul național pentru copii dispăruți și exploatați, au fost respinse de YouTube ca nefiind o prioritate ridicată pentru companie.

Pentru a limita răspândirea dezinformării și a știrilor false prin YouTube, a lansat o politică cuprinzătoare privind modul în care intenționează să trateze videoclipurile manipulate tehnic.

Conținutul controversat a inclus materiale referitoare la Negarea Holocaustului si Dezastru Hillsborough, în care 96 de fani de fotbal din Liverpool au fost zdrobiți în 1989. În iulie 2008, Comitetul pentru Cultură și Media a Camerei Comunelor din Regatul Unit a declarat că nu este „impresionat” de sistemul YouTube de supraveghere a videoclipurilor sale și a susținut că „evaluarea proactivă a conținutului ar trebui să fie o practică standard pentru site-urile care găzduiesc utilizatori- conținut generat”. YouTube a răspuns declarând:

Avem reguli stricte cu privire la ceea ce este permis și un sistem care permite oricărei persoane care vede conținut neadecvat să îl raporteze echipei noastre de examinare 24/7 și să se ocupe cu promptitudine. Educăm comunitatea noastră cu privire la reguli și includem un link direct de la fiecare pagină YouTube pentru a face acest proces cât mai ușor posibil pentru utilizatorii noștri. Având în vedere volumul de conținut încărcat pe site-ul nostru, credem că aceasta este de departe cea mai eficientă modalitate de a ne asigura că micuța minoritate de videoclipuri care încalcă regulile se renunță rapid. (2008 iulie)

În octombrie 2010, congresmanul SUA Anthony Weiner a îndemnat YouTube să elimine de pe site-ul său videoclipurile cu imam Anwar al-Awlaki. YouTube a retras unele dintre videoclipuri în noiembrie 2010, declarând că au încălcat regulile site-ului. În decembrie 2010, YouTube a adăugat posibilitatea de a semnala videoclipuri pentru conținut terorist.

În 2018, YouTube a introdus un sistem care ar adăuga automat casete de informații la videoclipuri despre care algoritmii săi au determinat că pot prezenta teorii ale conspirației și alte știri false, completând infoboxul cu conținut de la Encyclopædia Britannica și Wikipedia ca mijloc de informare a utilizatorilor pentru a minimiza propagarea dezinformării fără a afecta libertatea de exprimare. După ce Incendiul Notre-Dame pe 15 aprilie 2019, mai multe videoclipuri încărcate de utilizatori ale incendiului de referință au fost semnalate automat de sistemul YouTube cu un articol Encyclopædia Britannica despre teoriile conspirației false din jurul Atacurile din 11 septembrie. Mai mulți utilizatori s-au plâns la YouTube cu privire la această conexiune necorespunzătoare. Oficialii YouTube și-au cerut scuze pentru acest lucru, declarând că algoritmii lor au identificat greșit videoclipurile de incendiu și au adăugat automat blocul de informații și au luat măsuri pentru a remedia acest lucru.

Pe 18 aprilie 2023, YouTube și-a dezvăluit modificările în gestionarea conținutului asociat tulburari de alimentatie. Regulile comunității acestei platforme de socializare interzic acum conținutul care ar putea încuraja emularea de la utilizatorii expuși riscului. Acest conținut include un comportament care arată o urmărire severă a caloriilor și purjare după masă. Cu toate acestea, videoclipurile care prezintă un comportament pozitiv, cum ar fi în contextul recuperării, vor fi permise pe platformă în două condiții: utilizatorul trebuie să aibă un cont înregistrat (conectat) și trebuie să aibă mai mult de 18 ani. Această politică a fost creată în colaborare cu organizații nonprofit, precum și Asociația Națională pentru Tulburările Alimentare. Garth Graham, directorul global de asistență medicală al YouTube, a dezvăluit într-un interviu pentru CNN că această schimbare de politică a fost orientată spre a se asigura că această platformă de partajare a videoclipurilor oferă o cale pentru „recuperarea și resursele comunității”, asigurând în același timp protecția continuă a spectatorilor.

Homofobie și transfobie

Cinci creatori de conținut de top ale căror canale s-au bazat LGBTQ + Materialele au intentat un proces federal împotriva YouTube în august 2019, susținând că algoritmii YouTube deturnează descoperirea de la canalele lor, afectând veniturile acestora. Reclamanții au susținut că algoritmii descurajează conținutul cu cuvinte precum „lesbiană” sau „gay”, care ar fi predominant în conținutul canalelor lor și, din cauza aproape monopolizării serviciilor video online de către YouTube, abuzează de această poziție.

În iunie 2022, Media contează, un grup de supraveghere media, a raportat că homofob și transfobic conținut care numește persoanele LGBT „prădători” și „toalete" a devenit din ce în ce mai comună pe YouTube. Raportul s-a referit, de asemenea, la acuzațiile comune din videoclipurile de pe YouTube că persoanele LGBT sunt bolnav mintal. Raportul a indicat că conținutul părea să încalce politica YouTube privind discursul instigator la ură.

YouTube ca instrument de promovare a teoriilor conspirației și a conținutului de extremă dreapta

YouTube a fost criticat pentru că folosește un algoritm care acordă o mare importanță videoclipurilor care promovează teorii ale conspirației, minciuni și discursuri marginale incendiare. Potrivit unei anchete a Wall Street Journal, „Recomandările YouTube conduc adesea utilizatorii către canale care prezintă teorii ale conspirației, puncte de vedere partizane și videoclipuri înșelătoare, chiar și atunci când acei utilizatori nu și-au arătat interesul pentru un astfel de conținut. care reflectă acele părtiniri, adesea cu puncte de vedere mai extreme.” Atunci când utilizatorii caută termeni politici sau științifici, algoritmii de căutare YouTube acordă adesea importanță farselor și teoriilor conspirației. După ce YouTube a stârnit controverse pentru faptul că a acordat top facturare videoclipurilor care promovau falsități și conspirații atunci când oamenii au făcut interogări de știri de ultimă oră în timpul 2017 împușcături din Las Vegas, YouTube și-a schimbat algoritmul pentru a acorda o mai mare importanță surselor media de masă. În 2018, s-a raportat că YouTube promova din nou conținut marginal despre știri de ultimă oră, acordând o mare importanță videoclipurilor despre conspirație despre Anthony Bourdainmoartea lui.

În 2017, a fost dezvăluit că au fost plasate reclame pe videoclipuri extremiste, inclusiv videoclipuri ale apologeților violurilor, antisemiților și predicatorilor de ură care au primit plăți publicitare. După ce firmele au început să oprească publicitatea pe YouTube în urma acestei raportări, YouTube și-a cerut scuze și a spus că le va oferi firmelor un control mai mare asupra locurilor în care au fost plasate anunțuri.

Alex Jones, cunoscut pentru teoriile conspirației de dreapta, își construise o audiență masivă pe YouTube. YouTube a atras critici în 2018, când a eliminat un videoclip din Media contează compilarea declarațiilor jignitoare făcute de Jones, afirmând că și-a încălcat politicile privind „hărțuirea și intimidarea”. Pe 6 august 2018, totuși, YouTube a eliminat pagina YouTube a lui Alex Jones în urma unei încălcări a conținutului.

profesor la Universitatea din Carolina de Nord Zeynep Tufekci s-a referit la YouTube drept „Marele Radicalizator”, spunând că „YouTube poate fi unul dintre cele mai puternice instrumente de radicalizare ale secolului 21”. Jonathan Albright de la Centrul Tow pentru Jurnalism Digital de la Universitatea Columbia a descris YouTube drept un „ecosistem de conspirație”.

În ianuarie 2019, YouTube a declarat că a introdus o nouă politică, începând din Statele Unite, menită să nu mai recomande videoclipuri care conțin „conținut care ar putea dezinforma utilizatorii în moduri dăunătoare”. YouTube a dat teoriile pământului plat, remedii miraculoase și 9/11 truterism ca exemple. Eforturile din cadrul ingineriei YouTube de a opri recomandarea videoclipurilor extremiste limită care se încadrează doar sub discursul interzis instigator la ură și de a urmări popularitatea acestora au fost inițial respinse, deoarece ar putea interfera cu implicarea spectatorilor. La sfârșitul anului 2019, site-ul a început să pună în aplicare măsuri îndreptate către „creșterea conținutului de autoritate și reducerea conținutului limită și dezinformarea dăunătoare”.

Mai multe studii de cercetare au investigat cazuri de dezinformare pe YouTube. Într-un studiu din iulie 2019 bazat pe zece căutări YouTube folosind Tor browser legate de climă și schimbările climatice, majoritatea videoclipurilor au fost videoclipuri care comunicau vizualizări contrare consens științific asupra schimbărilor climatice. O investigație BBC din 2019 a căutărilor YouTube în zece limbi diferite a constatat că algoritmul YouTube a promovat dezinformarea asupra sănătății, inclusiv remedii false pentru cancer. În Brazilia, YouTube a fost legat de promovarea dezinformarii pseudoștiințifice în chestiuni de sănătate, precum și de discursuri de extremă dreaptă și de teorii ale conspirației. În Filipine, numeroase canale au difuzat informații greșite legate de Alegerile filipineze din 2022. În plus, cercetări privind diseminarea Pământ plat credințele din rețelele sociale, a arătat că rețelele de canale YouTube formează o cameră de ecou care polarizează publicul, părând a confirma credințele preexistente.

Folosire în rândul supremaciştilor albi

Înainte de 2019, YouTube a luat măsuri pentru a elimina anumite videoclipuri sau canale legate de acestea supremacist conținut care a încălcat politicile sale de utilizare acceptabilă, dar altfel nu a avut politici la nivel de site împotriva ură de vorbire.

În urma lunii martie 2019 Atacurile la moscheea Christchurch, YouTube și alte site-uri precum Facebook și Twitter care au permis conținutul trimis de utilizatori au atras critici pentru că nu au făcut puțin pentru a modera și controla răspândirea discursului instigator la ură, care a fost considerat a fi un factor în motivarea atacurilor. Aceste platforme au fost presate să elimine un astfel de conținut, dar într-un interviu cu New York Times, directorul de produs al YouTube, Neal Mohan, a spus că, spre deosebire de conținut precum ISIS videoclipuri care au un anumit format și, prin urmare, ușor de detectat prin algoritmi asistați de computer, discursul general instigator la ură a fost mai dificil de recunoscut și de gestionat și, prin urmare, nu a putut lua măsuri pentru a elimina fără interacțiune umană.

YouTube s-a alăturat unei inițiative conduse de Franța și Noua Zeelandă cu alte țări și companii de tehnologie în mai 2019 pentru a dezvolta instrumente care să fie folosite pentru a bloca discurs instigator la ura online și să elaboreze reglementări, care să fie implementate la nivel național, care să fie percepute împotriva firmelor de tehnologie care nu au luat măsuri pentru a elimina astfel de discursuri, deși Statele Unite au refuzat să participe. Ulterior, pe 5 iunie 2019, YouTube a anunțat o modificare majoră a condițiilor sale, „interzicând în mod specific videoclipurile care pretind că un grup este superior pentru a justifica discriminarea, segregarea sau excluderea pe baza unor calități precum vârsta, sexul, rasa, casta, religie, orientare sexuală sau statut de veteran”. YouTube a identificat exemple specifice de astfel de videoclipuri ca cele care „promovează sau gloriifică ideologia nazistă, care este în mod inerent discriminatorie”. YouTube a mai declarat că va „elimina conținutul care neagă faptul că au avut loc evenimente violente bine documentate, cum ar fi Holocaustul sau împușcătura de la Sandy Hook Elementary”.

În iunie 2020, YouTube a interzis mai multe canale asociate cu supremația albă, inclusiv cele ale Stefan Molyneux, David duce, și Richard B. Spencer, afirmând că aceste canale au încălcat politicile lor privind discursul instigator la ură. Interdicția a avut loc în aceeași zi în care Reddit a anunțat interzicerea mai multor sub-foruri de discurs instigator la ură, inclusiv r / The_Donald.

Gestionarea pandemiei de COVID-19 și a altor informații greșite

În urma difuzării prin YouTube a dezinformări legate de pandemia COVID-19 acea 5G tehnologia comunicațiilor a fost responsabilă de răspândirea boala coronavirus 2019 ceea ce a dus la atacarea mai multor turnuri 5G din Regatul Unit de către incendiari, YouTube a eliminat toate astfel de videoclipuri care legau 5G și coronavirusul în acest fel.

YouTube a extins această politică în septembrie 2021 pentru a acoperi videoclipurile care difuzau informații greșite legate de orice vaccin, inclusiv cele aprobate de mult timp împotriva rujeolei sau hepatitei B, care au primit aprobarea de la autoritățile locale de sănătate sau de la Organizația Mondială a Sănătății. Platforma a eliminat conturile militanților anti-vaccin, cum ar fi Robert F. Kennedy Jr. și Joseph Mercola în acest moment. Două conturi legate la RT Deutsch, canalul german al rusului RT rețeaua au fost eliminate și pentru încălcarea politicilor YouTube.

Google și YouTube au implementat politici în octombrie 2021 pentru a refuza generarea de bani sau veniturile agenților de publicitate sau creatorilor de conținut care au promovat negarea schimbărilor climatice, care „include conținut care se referă la schimbările climatice ca o farsă sau o înșelătorie, susține că neagă faptul că tendințele pe termen lung arată că clima globală se încălzește și susține că neagă faptul că emisiile de gaze cu efect de seră sau activitatea umană contribuie la schimbările climatice”.

În iulie 2022, YouTube a anunțat politici de combatere a dezinformării înconjurătoare avort, cum ar fi videoclipuri cu instrucțiuni pentru a efectua metode de avort care sunt considerate nesigure și videoclipuri care conțin informații greșite despre siguranța avortului.

Siguranța și bunăstarea copiilor

Până în 2017, a existat o creștere semnificativă a numărului de videoclipuri legate de copii, cuplată între popularitatea părinților care vlogează activitățile familiei lor și creatorii anteriori de conținut care s-au îndepărtat de conținutul care a fost adesea criticat sau demonetizat în materiale adecvate pentru familie. În 2017, YouTube a raportat că timpul de vizionare a vloggerilor de familie a crescut cu 90%. Cu toate acestea, odată cu creșterea numărului de videoclipuri cu copii, site-ul a început să se confrunte cu mai multe controverse legate de siguranța copiilor. În timpul T2 2017, proprietarii canalului popular FamilyOFive, care se prezentau făcând „farse” copiilor lor, au fost acuzați abuz asupra copilului. Videoclipurile lor au fost în cele din urmă șterse, iar doi dintre copiii lor au fost scoși din custodia lor. Un caz similar s-a întâmplat în 2019, când proprietarii canalului Aventuri fantastice a fost acuzată că și-a abuzat copiii adoptați. Videoclipurile ei aveau să fie șterse ulterior.

Mai târziu în acel an, YouTube a fost criticat pentru că arăta videoclipuri neadecvate care vizează copii și care prezentau adesea personaje populare în situații violente, sexuale sau deranjante, multe dintre ele apărute pe YouTube Kids și a atras milioane de vizualizări. Termenul "Elsagate„ a fost inventat pe internet și apoi folosit de diverse instituții de știri pentru a se referi la această controversă. Pe 11 noiembrie 2017, YouTube a anunțat că întărește securitatea site-ului pentru a proteja copiii de conținutul nepotrivit. Mai târziu în aceeași lună, compania a început să ștergă în masă videoclipurile și canalele care făceau o utilizare necorespunzătoare a personajelor potrivite pentru familie. Ca parte a unei preocupări mai ample cu privire la siguranța copiilor pe YouTube, valul de ștergeri a vizat și canalele care arătau copii care participă la activități neadecvate sau periculoase sub îndrumarea adulților. Cel mai important, compania a eliminat Jucării Freaks, un canal cu peste 8.5 milioane de abonați, care prezenta un tată și cele două fiice ale lui în situații ciudate și supărătoare. Potrivit specialistului în analiză SocialBlade, acesta a câștigat până la 8.7 milioane de lire sterline anual înainte de ștergere.

Chiar și pentru conținutul care pare să fie destinat copiilor și care pare să conțină numai conținut adecvat pentru copii, sistemul YouTube permite anonimatul cine încarcă aceste videoclipuri. Aceste întrebări au fost ridicate în trecut, deoarece YouTube a fost nevoit să elimine canalele cu conținut pentru copii care, după ce au devenit populare, includ apoi dintr-o dată conținut neadecvat mascat drept conținut pentru copii. Alternativ, unele dintre cele mai vizionate programe pentru copii de pe YouTube provin de la canale care nu au proprietari identificabili, ridicând preocupări cu privire la intenție și scop. Un canal care a fost de îngrijorare a fost „cocomelon„, care a furnizat numeroase videoclipuri animate produse în masă, destinate copiilor. Până în 2019, a elaborat US 10 de milioane de dolari o lună în venituri din reclame și a fost unul dintre cele mai mari canale adaptate copiilor de pe YouTube înainte de 2020. Proprietatea Cocomelon nu era clară în afara legăturilor sale cu „Treasure Studio”, în sine o entitate necunoscută, ridicând întrebări cu privire la scopul canalului, dar Bloomberg News au putut să confirme și să intervieveze mica echipă de proprietari americani în februarie 2020 cu privire la „Cocomelon”, care a declarat că scopul lor pentru canal era pur și simplu să distreze copiii, dorind să țină cont de ei înșiși pentru a evita atenția investitorilor externi. Anonimul unui astfel de canal ridică îngrijorări din cauza lipsei de cunoaștere a scopului pe care încearcă să îl servească. Dificultatea de a identifica cine operează aceste canale „se adaugă la lipsa de responsabilitate”, potrivit lui Josh Golin de la Campanie pentru o copilarie libera, și consultantul educațional Renée Chernow-O'Leary au descoperit că videoclipurile au fost concepute pentru a distra fără nicio intenție de a educa, ceea ce a făcut ca criticii și părinții să fie îngrijorați de faptul că copiii lor devin prea încântați de conținutul de pe aceste canale. Creatorilor de conținut care realizează cu seriozitate videoclipuri adaptate copiilor le este greu să concureze cu canale mai mari, nu pot produce conținut în același ritm ca și ei și nu au aceleași mijloace de promovare prin algoritmii de recomandare YouTube pe care le-au împărtășit rețelele de canale animate mai mari. .

În ianuarie 2019, YouTube a interzis oficial videoclipurile care conțineau „provocări care încurajează acte care prezintă un risc inerent de vătămare fizică gravă” (cum ar fi Tide Pod Challenge) și videoclipuri care prezintă farse care „fac victimele să creadă că sunt în pericol fizic” sau provoacă suferință emoțională copiilor.

Sexualizarea copiilor și pedofilie

De asemenea, în noiembrie 2017, a fost dezvăluit în mass-media că multe videoclipuri cu copii – adesea încărcate chiar de minori și care prezintă conținut nevinovat, cum ar fi copiii care se jucau cu jucării sau făceau gimnastică – atrag comentarii de la pedofilii cu prădătorii care găsesc videoclipurile prin liste de redare private YouTube sau tastând anumite cuvinte cheie în rusă. Alte videoclipuri centrate pe copii încărcate inițial pe YouTube au început să se propage pe pânza întunecatăși încărcate sau încorporate pe forumuri despre care se știe că sunt folosite de pedofili.

Ca urmare a controversei, care s-a adăugat la îngrijorarea legată de „Elsagate”, mai mulți agenți de publicitate majori ale căror reclame au fost difuzate împotriva unor astfel de videoclipuri au înghețat cheltuielile pe YouTube. În decembrie 2018, The Times au găsit mai mult de 100 de cazuri de îngrijire în care copiii au fost manipulați în comportament sexual implicit (cum ar fi scoaterea hainelor, adoptarea de ipostaze sexuale deschise și atingerea inadecvată a altor copii) de către străini. După ce un reporter a semnalat videoclipurile în cauză, jumătate dintre ele au fost eliminate, iar restul au fost eliminate după The Times a contactat departamentul de PR al YouTube.

În februarie 2019, vloggerul YouTube Matt Watson a identificat o „găură de vierme” care ar face ca algoritmul de recomandare YouTube să atragă utilizatorii în acest tip de conținut video și ar face ca tot conținutul recomandat de utilizator să includă doar aceste tipuri de videoclipuri. Cele mai multe dintre aceste videoclipuri au avut comentarii de la prădători sexuali, care comentau cu marcaje temporale despre momentul în care copiii au fost arătați în poziții compromițătoare sau făcând remarci indecente. În unele cazuri, alți utilizatori au încărcat din nou videoclipul în formă nelistată, dar cu linkuri primite de la alte videoclipuri, apoi au generat bani din acestea, propagănd această rețea. În urma controversei, serviciul a raportat că a șters peste 400 de canale și zeci de milioane de comentarii și a raportat utilizatorii ofensători forțelor de ordine și autorităților. Centrul național pentru copii dispăruți și exploatați. Un purtător de cuvânt a explicat că „orice conținut – inclusiv comentarii – care pune în pericol minorii este dezgustător și avem politici clare care interzic acest lucru pe YouTube. Mai sunt multe de făcut și continuăm să lucrăm pentru a îmbunătăți și a detecta abuzurile mai repede”. În ciuda acestor măsuri, AT & T, Disney, Dr. Oetker, Epic Games, și Nestlé toți și-au retras publicitatea de pe YouTube.

Ulterior, YouTube a început să demonetizeze și să blocheze publicitatea pentru tipurile de videoclipuri care au atras aceste comentarii prădătoare. Serviciul a explicat că aceasta a fost o măsură temporară în timp ce explorează alte metode pentru a elimina problema. De asemenea, YouTube a început să semnalizeze canalele care prezintă predominant copii și să dezactiveze preventiv secțiunile de comentarii ale acestora. „Partenerii de încredere” pot solicita reactivarea comentariilor, dar canalul va deveni apoi responsabil pentru moderarea comentariilor. Aceste acțiuni vizează în principal videoclipuri cu copii mici, dar videoclipurile cu copii mai mari și adolescenți pot fi și ele protejate dacă conțin acțiuni care pot fi interpretate ca sexuale, cum ar fi gimnastica. YouTube a declarat că lucrează și la un sistem mai bun pentru a elimina comentariile de pe alte canale care se potrivesc cu stilul copiilor prădători.

O încercare similară de a semnala algoritmic videoclipurile care conțin referințe la șirul „CP” (o abreviere pentru pornografia infantilă) a dus la unele fals pozitive proeminente care implică subiecte fără legătură cu aceeași abreviere, inclusiv videoclipuri legate de jocul video pentru mobil Pokémon Go (care folosește „CP” ca abreviere a statisticii „Combat Power”) și Club Penguin. YouTube și-a cerut scuze pentru erori și a reinstalat videoclipurile afectate. Separat, trolii online au încercat ca videoclipurile să fie semnalate pentru eliminare sau eliminare, comentând cu declarații similare cu ceea ce spuseseră copiii prădători; această activitate a devenit o problemă în timpul PewDiePie vs. T-Series rivalitate la începutul anului 2019. YouTube a declarat că nu ia măsuri în privința niciunui videoclip cu aceste comentarii, ci pe cele pe care le-a semnalat și care sunt susceptibile să atragă activitatea de prădători ai copiilor.

În iunie 2019, New York Times a citat cercetători care au descoperit că utilizatorilor care au vizionat videoclipuri erotice li se pot recomanda videoclipuri aparent inofensive ale copiilor. Drept urmare, domnule senator Josh Hawley a declarat planuri de a introduce o legislație federală care să interzică YouTube și alte site-uri de partajare a videoclipurilor să includă videoclipuri care prezintă predominant minori ca videoclipuri „recomandate”, cu excepția celor care au fost „produse profesional”, cum ar fi videoclipurile emisiunilor de talente televizate. YouTube a sugerat planuri potențiale de a elimina toate videoclipurile care prezintă copii de pe site-ul principal YouTube și de a le transfera pe YouTube Kids site-ul unde ar avea un control mai puternic asupra sistemului de recomandare, precum și alte modificări majore pe site-ul principal YouTube la funcția recomandată și sistemul de redare automată.

Misoginism

Un raport din ianuarie 2022 al firmei de analiză a rețelelor sociale Sentinelbot a spus că mai mulți influenți online foloseau YouTube pentru a posta exclusiv conținut negativ despre Printul Harry și Meghan, inclusiv teoriile conspirației despre cuplu, în ceea ce a numit „o întreprindere lucrativă de ură pentru profit”, unde „rasismul și veniturile din reclamele YouTube sunt principalele motivații”. Bot Sentinel a mai descoperit că unul dintre cele mai proeminente conturi care promovează o teorie a conspirației conform căreia Meghan nu a fost niciodată însărcinată a acumulat aproape 19 milioane de vizualizări și câștiga aproximativ 44,000 de dolari pe an. YouTube a interzis contul în martie.

Un raport din august 2022 al Centrul pentru combaterea urii digitale, un think tank britanic, a descoperit că hărțuirea împotriva femeilor înflorește pe YouTube. Acesta a remarcat că canalele care adoptă o ideologie similară cu cea a influencer pentru drepturile bărbaților Andrew Tate foloseau YouTube pentru a-și crește audiența, în ciuda faptului că Tate a fost interzis de pe platformă. În cartea sa 2022 Apreciați, Comentați, Abonați-vă: În interiorul ascensiunii haotice YouTube la dominația mondială, Bloomberg Reporterul Mark Bergen a spus că multe creatoare de conținut de sex feminin se confruntă cu hărțuire, hărțuire și urmărire.

Gagurile lui April Fools

YouTube a prezentat un Aprilie nebuni farsă pe site pe 1 aprilie a fiecărui an din 2008 până în 2016. În 2008, toate linkurile către videoclipurile de pe pagina principală au fost redirecționate către Rick Astleyvideoclipul lui "Niciodată nu te va renunța", o farsă cunoscută sub numele de "rickrolling". Anul următor, când făcea clic pe un videoclip de pe pagina principală, întreaga pagină s-a întors cu susul în jos, despre care YouTube a susținut că este un „nou aspect”. În 2010, YouTube a lansat temporar un mod „TEXTp” care a redat imagini video în ASCII art litere „pentru a reduce costurile lățimii de bandă cu 1 USD pe secundă”.

În anul următor, site-ul și-a sărbătorit „100-a aniversare” cu o gamă de filme mute în tonuri sepia, în stilul începutului anilor 1900, inclusiv o parodie a Tastatura Cat. În 2012, făcând clic pe imaginea unui DVD de lângă logo-ul site-ului a condus la un videoclip despre o presupusă opțiune de a comanda fiecare videoclip YouTube pentru livrare la domiciliu pe DVD.

În 2013, YouTube a făcut echipă cu o companie de ziare satirice Ceapa să susțină într-un videoclip încărcat că site-ul web de partajare a videoclipurilor a fost lansat ca un concurs care a ajuns în sfârșit la final și s-ar fi închis timp de zece ani înainte de a fi relansat în 2023, prezentând doar videoclipul câștigător. Videoclipul a jucat mai multe celebrități YouTube, inclusiv Antoine Dodson. Un videoclip cu doi prezentatori care anunță videoclipurile nominalizate transmis live timp de 12 ore.

În 2014, YouTube a anunțat că este responsabil pentru crearea tuturor tendințelor video virale și a dezvăluit previzualizări ale tendințelor viitoare, cum ar fi „Clocking”, „Kissing Dad” și „Glub Glub Water Dance”. Anul următor, YouTube a adăugat un buton de muzică la bara video care redau mostre de la „Furtună de nisip" de Darude. În 2016, YouTube a introdus o opțiune de a viziona fiecare videoclip de pe platformă în modul 360 de grade cu Snoop Dogg.

Servicii

YouTube Premium

YouTube Premium (fost YouTube Red) este serviciul de abonament premium al YouTube. Oferă streaming fără publicitate, acces la programare originalăși redare video în fundal și offline pe dispozitive mobile. YouTube Premium a fost anunțat inițial pe 12 noiembrie 2014, ca „Music Key”, a streaming muzical cu abonament serviciu și a fost destinat să se integreze și să înlocuiască serviciul existent „Acces total” Muzică Google Play. Pe 28 octombrie 2015, serviciul a fost relansat ca YouTube Red, oferind streaming fără reclame pentru toate videoclipurile și acces la conținut original exclusiv. Din noiembrie 2016, serviciul are 1.5 milioane de abonați, cu încă un milion pe bază de probă gratuită. Din iunie 2017, primul sezon al Originalele YouTube a obținut 250 de milioane de vizualizări în total.

YouTube Kids

YouTube Kids este o aplicație video americană pentru copii dezvoltată de YouTube, o subsidiară a Google. Aplicația a fost dezvoltată ca răspuns la controlul părinților și guvernului asupra conținutului disponibil copiilor. Aplicația oferă o versiune a serviciului orientată către copii, cu selecții curate de conținut, funcții de control parental și filtrarea videoclipurilor considerate nepotrivite pentru copiii cu vârsta sub 13, 8 sau 5 ani, în funcție de grupa de vârstă aleasă. Lansat pentru prima dată pe 15 februarie 2015, ca un Android și iOS Mobile App, aplicația a fost lansată de atunci pentru LG, Samsung, și Sony televizoare inteligente, precum și pentru Android TV. Pe 27 mai 2020, a devenit disponibil pe Apple TV. Din septembrie 2019, aplicația este disponibilă în 69 de țări, inclusiv Hong Kong și Macao, și într-o provincie. YouTube a lansat o versiune web a YouTube Kids pe 30 august 2019.

YouTube Music

Pe 28 septembrie 2016, YouTube a numit Lyor Cohen, cofondatorul din 300 Divertisment și fostul Warner Music Group executiv, Global Head of Music.

La începutul lui 2018, Cohen a început să facă aluzie la posibila lansare a noului serviciu de streaming muzical pe abonament YouTube, o platformă care ar concura cu alte servicii precum Spotify și Apple Muzica. Pe 22 mai 2018, a fost lansată platforma de streaming muzical numită „YouTube Music”.

Filme YouTube

YouTube Movies este un serviciu de la YouTube care arată filme prin intermediul site-ului său web. Aproximativ 100–500 de filme pot fi vizionate gratuit, cu reclame. Unele filme noi sunt adăugate, iar altele sunt eliminate, neanunțate la o nouă lună.

YouTube TV

Pe 28 februarie 2017, într-un anunț de presă susținut la YouTube Space Los Angeles, YouTube a anunțat YouTube TV, un deasupra MVPDserviciu de abonament în stil care ar fi disponibil pentru clienții din Statele Unite la un preț de 65 USD pe lună. Lansat inițial pe cinci piețe majore (New York City, Los Angeles, Chicago, Philadelphia și San Francisco) la 5 aprilie 2017, serviciul oferă fluxuri live de programare de la cele cinci rețele majore de difuzare (ABC, CBS, CW, Vulpe și NBC), precum și aproximativ 40 de canale prin cablu deținute de companiile-mamă ale acelor rețele, Walt Disney Company, Corporația CBS, 21st Century Fox, NBCUniversal și Sistemul de difuzare Turner (inclusiv printre altele Bravo, Rețeaua SUA, Syfy, canal Disney, CNN, Cartoon Network, E!, Fox Sport 1, Liber De La, FX și ESPN). De asemenea, abonații pot primi Showtime și Fox fotbal plus ca suplimente opționale pentru o taxă suplimentară și pot accesa YouTube Premium conținut original.

YouTube Go

Sigla YouTube Go

YouTube Go a fost un Android aplicație creată pentru a face YouTube mai ușor de accesat pe dispozitivele mobile piețele emergente. Era diferit de aplicația principală pentru Android a companiei și permitea descărcarea și partajarea videoclipurilor cu alți utilizatori. De asemenea, a permis utilizatorilor să previzualizeze videoclipuri, să partajeze videoclipuri descărcate Bluetoothși a oferit mai multe opțiuni pentru controlul datelor mobile și rezoluție video. În mai 2022, Google a anunțat că va închide YouTube Go în august 2022.

YouTube a anunțat proiectul în septembrie 2016 la un eveniment în India. A fost lansat în India în februarie 2017 și s-a extins în noiembrie 2017 în alte 14 țări, inclusiv Nigeria, Indonezia, Tailanda, Malaezia, Vietnam, Filipine, Kenia, și Africa de Sud. A fost lansat în 130 de țări din întreaga lume, inclusiv Brazilia, Mexic, Turcia, și Irak pe 1 februarie 2018. Înainte de a se închide, aplicația era disponibilă pentru aproximativ 60% din populația lumii.

Pantaloni scurți YouTube

Un exemplu de videoclip care este potrivit pentru YouTube Shorts, care arată Echipajul Dragon Endeavour andocare la Statia Spatiala Internationala

În septembrie 2020, YouTube a anunțat că va lansa o versiune beta a unei noi platforme de videoclipuri de 15 secunde, similară cu TIC-tac, Numit Pantaloni scurți YouTube. Platforma a fost testată pentru prima dată în India, dar din martie 2021 s-a extins în alte țări, inclusiv în Statele Unite, cu videoclipuri care acum pot dura până la 1 minut. Platforma nu este o aplicație independentă, ci este integrată în aplicația principală YouTube. La fel ca TikTok, oferă utilizatorilor acces la instrumente creative încorporate, inclusiv posibilitatea de a adăuga muzică cu licență la videoclipurile lor. Platforma a avut lansarea beta globală în iulie 2021.

Povești YouTube

În 2018, YouTube a început să testeze o nouă funcție numită inițial „YouTube Reels”. Caracteristica este aproape identică cu Instagram Stories și Povestirile Snapchat. YouTube a redenumit ulterior funcția „Povești YouTube”. Este disponibil numai pentru creatorii care au peste 10,000 de abonați și poate fi postat/văzut numai în aplicația mobilă YouTube. Pe 25 mai 2023, YouTube a anunțat că va închide această funcție pe 26 iunie 2023.

Impact social

Persoane fizice și marile corporații de producție au folosit YouTube pentru a-și crește audiența. Creatorii indie și-au creat mii de urmăritori la nivel de bază, cu un cost sau efort foarte mic, în timp ce retailul în masă și promovarea radio s-au dovedit problematice. Totodată, media veche celebrități s-au mutat pe site-ul web la invitația unui management YouTube care a văzut primii creatori de conținut acumulând urmări substanțiale și au perceput dimensiuni de audiență potențial mai mari decât cele atinse de televiziune. În timp ce „Programul de parteneriat” YouTube de distribuire a veniturilor a făcut posibil să câștigi o existență substanțială ca producător de videoclipuri, cei mai mari cinci sute de parteneri ai săi câștigând fiecare mai mult de 100,000 USD anual și zece canale ale sale cu cele mai mari câștiguri, încasând de la 2.5 milioane USD la 12 milioane USD-în 2012 UMC editorul de afaceri a caracterizat YouTube drept „o platformă de promovare gratuită... pentru casele de discuri”. în 2013 Forbes' Katheryn Thayer a afirmat că lucrările artiștilor din era digitală nu trebuie doar să fie de înaltă calitate, ci trebuie să provoace reacții pe platforma YouTube și pe rețelele sociale. Videoclipurile celor 2.5% dintre artiști clasificați ca „mega”, „mainstream” și „mid-size” au primit 90.3% din vizionările relevante pe YouTube și Vevo în acel an. Până la începutul anului 2013, Panou a anunțat că ia în considerare datele de streaming YouTube în calculul Panou Hot 100 și topurile de gen aferente.

Jordan Hoffner la cea de-a 68-a ediție anuală Premiile Peabody accept pentru YouTube

Observând că comunicarea față în față de tipul pe care o transmit videoclipurile online a fost „reglată fin de milioane de ani de evoluție”, TED custode Chris Anderson s-a referit la mai mulți colaboratori YouTube și a afirmat că „ce Gutenberg făcut pentru scris, video online poate face acum pentru comunicarea față în față.” Anderson a afirmat că nu este exagerat să spunem că videoclipurile online vor accelera dramatic progresul științific și că contribuitorii video ar putea fi pe cale să lanseze „cel mai mare ciclu de învățare din istoria omenirii”. În educație, de exemplu, Khan Academia a crescut de la sesiunile de instruire video YouTube pentru vărul fondatorului Salman Khan în ce Forbes' Michael Noer numită „cea mai mare școală din lume”, cu tehnologia pregătită rupe cum învață oamenii. YouTube a primit premiul 2008 Premiul George Foster Peabody, site-ul web fiind descris ca a Coltul vorbitorilor care „întruchipează și promovează democrația”. Washington Post a raportat că o pondere disproporționată a celor mai abonate canale YouTube prezintă minorități, în contrast cu televiziunea mainstream în care vedetele sunt în mare parte albe. A Pew Research Center Studiul a raportat dezvoltarea „jurnalismului vizual”, în care martorii oculari cetățeni și organizațiile de știri consacrate participă la crearea de conținut. De asemenea, studiul a concluzionat că YouTube devenea o platformă importantă prin care oamenii obțin știri.

YouTube a permis oamenilor să interacționeze mai direct cu guvernul, cum ar fi Dezbateri prezidențiale CNN/YouTube (2007) în care oamenii obișnuiți au adresat întrebări candidaților la președinția SUA prin intermediul unui videoclip YouTube, cu a techPresident co-fondatorul a spus că video-ul pe internet schimbă peisajul politic. Descrierea Arab Spring (2010–2012), sociolog Philip N. Howard a citat descrierea succintă a unui activist conform căreia organizarea tulburărilor politice implica utilizarea „Facebook pentru a programa protestele, Twitter pentru a coordona și YouTube pentru a spune lumii”. În 2012, mai mult de o treime din Senatul SUA a introdus o rezoluție de condamnare Joseph Kony 16 zile după "Kony 2012„videoclipul a fost postat pe YouTube, cu senatorul co-sponsor al rezoluției Lindsey Graham remarcând că videoclipul „va face mai mult pentru a duce la dispariția (a lui Kony) decât toate celelalte acțiuni combinate”.

Principalii creatori de conținut YouTube s-au întâlnit la Casa Albă cu președintele american Obama pentru a discuta despre modul în care guvernul s-ar putea conecta mai bine cu „generația YouTube”.

În schimb, YouTube a permis guvernului să interacționeze mai ușor cu cetățenii Casă albăCanalul oficial YouTube al lui a fost al șaptelea producător de top de organizații de știri pe YouTube în 2012 iar în 2013, un schimb de asistență medicală a comisionat sosia lui Obama Iman CrossonVideoclipul muzical YouTube falsificat pentru a-i încuraja pe tinerii americani să se înscrie la Legea privind îngrijirea la prețuri accesibile (Obamacare)- asigurare de sanatate conforma. În februarie 2014, președintele american Obama a ținut o întâlnire la Casa Albă cu creatori de frunte de conținut YouTube, nu numai pentru a promova conștientizarea Obamacare. dar, în general, să dezvolte modalități prin care guvernul se conectează mai bine cu „Generația YouTube”. În timp ce a fost remarcată capacitatea inerentă a YouTube de a permite președinților să se conecteze direct cu cetățenii obișnuiți, creatorii de conținut YouTube new media savvy a fost perceput necesar pentru a face față mai bine conținutului care distrag atenția site-ului și publicului inconstant.

Unele videoclipuri YouTube au avut ele însele un efect direct asupra evenimentelor mondiale, cum ar fi Inocența musulmanilor (2012) care a stimulat protestele și violența anti-americană aferentă la nivel internațional. Curatorul TED, Chris Anderson, a descris un fenomen prin care indivizii distribuiti geografic dintr-un anumit domeniu își împărtășesc abilitățile dezvoltate independent în videoclipurile YouTube, provocându-i astfel pe alții să-și îmbunătățească propriile abilități și stimulând invenția și evoluția în acel domeniu. Ziarist Virginia Heffernan stabilit în New York Times că astfel de videoclipuri au „implicații surprinzătoare” pentru diseminarea culturii și chiar în viitorul muzicii clasice.

Un articol din 2017 în The New York Times Magazine a postulat că YouTube a devenit „noul radio de vorbire" pentru extrema dreaptă. Cu aproape un an înainte de anunțul YouTube din ianuarie 2019 că va începe o „schimbare treptată” a „reducerii Recomandări de conținut limită și de conținut care ar putea dezinforma utilizatorii în moduri dăunătoare”, Scrisese Zeynep Tufekci New York Times că, „(g)cu toate miliardele sale de utilizatori, YouTube poate fi unul dintre cele mai puternice instrumente de radicalizare ale secolului XXI”. În conformitate cu modificările aduse de YouTube motorului său de recomandare, cel mai recomandat canal a evoluat din teoreticianul conspirației Alex Jones (2016) la Fox News (2019). Potrivit unui studiu din 2020, „Un consens jurnalistic în curs de dezvoltare teoretizează rolul central jucat de „motorul de recomandare” video, dar credem că acest lucru este prematur. În schimb, propunem cadrul „Ofertă și cerere” pentru analizarea politicii pe YouTube”. Un studiu din 2022 a constatat că „în ciuda îngrijorărilor larg răspândite că algoritmii YouTube trimit oamenii în „găuri de iepure” cu recomandări pentru videoclipuri extremiste, există puține dovezi sistematice care să susțină această presupunere”, „expunerea la videoclipurile alternative și extremiste ale canalelor de pe YouTube este concentrată puternic în rândul unui grup mic de persoane cu niveluri anterioare ridicate de resentimente de gen și rasă.” și „spre deosebire de narațiunea „găuri de iepure”, neabonaților li se recomandă rar videoclipuri de pe canale alternative și extremiste și rareori respectă astfel de recomandări atunci când sunt oferite”.

Legiunea dansatorilor extraordinari si Orchestra simfonică YouTube și-au selectat calitatea de membru pe baza performanțelor video individuale. În plus, videoclipul caritabil de colaborare cibernetică „We Are the World 25 pentru Haiti (ediția YouTube)" a fost format prin amestecarea spectacolelor a 57 de cântăreți distribuiți la nivel global într-o singură operă muzicală, cu Tokyo Times menționând videoclipul de colaborare cibernetică YouTube „Ne rugăm pentru tine” ca exemplu de tendință de utilizare a crowdsourcing-ului în scopuri caritabile. Anti-bullying Obține un proiect mai bun extins de la un singur videoclip YouTube direcționat către descurajați sau adolescenți LGBT sinucigași, care, în decurs de două luni, a atras răspunsuri video de la sute, inclusiv președintele SUA Barack Obama, vicepreședintele Biden, personalul Casei Albe și mai mulți secretari de cabinet. În mod similar, ca răspuns la un copil de cincisprezece ani Amanda ToddVideoclipul lui „Povestea mea: Luptă, bullying, sinucidere, autovătămare”, acțiunea legislativă a fost întreprinsă aproape imediat după sinuciderea ei pentru a studia prevalența bullying-ului și a forma o strategie națională anti-bullying. În mai 2018, după Londra metropolitan Police a susținut acest lucru muzică drill videoclipurile care înfățișează violența au dat naștere violența în bandă, YouTube a șters 30 de videoclipuri.

Impactul asupra mediului

YouTube avansează durabilitate. Energia pentru alimentarea YouTube vine din Google centre de date, care funcționează în întregime Energie regenerabilă din anul 2017. Deocamdată, compania a produs suficiente „compense de carbon de înaltă calitate pentru a neutraliza toate emisiile noastre de la înființarea noastră în 1998”, conform site-ului oficial YouTube. Compania a emis obligațiuni speciale de sustenabilitate, în valoare de 5.75 miliarde de dolari, în august 2023. Google vrea „să fie prima companie importantă care să obțină energie fără carbon 24/7 până în 2030”.

Finanţe

Înainte de 2020, Google nu a furnizat cifre detaliate pentru costurile de funcționare ale YouTube, iar veniturile YouTube în 2007 au fost notate ca „nu material„într-un dosar de reglementare. În iunie 2008, a Forbes articolul din revistă a estimat veniturile din 2008 la 200 de milioane de dolari, observând progresul vânzărilor de publicitate. În 2012, veniturile YouTube din programul său de reclame au fost estimate la 3.7 miliarde USD. În 2013, s-a dublat aproape și s-a estimat că va atinge 5.6 miliarde de dolari, potrivit eMarketer, în timp ce alții estimau 4.7 miliarde de dolari. Marea majoritate a videoclipurilor de pe YouTube sunt vizionate gratuit și sunt susținute de publicitate. În mai 2013, YouTube a introdus o schemă de probă de 53 de canale cu abonament, cu prețuri cuprinse între 0.99 USD și 6.99 USD pe lună. Mișcarea a fost văzută ca o încercare de a concura cu alți furnizori de servicii de abonament online, cum ar fi Netflix, Amazon Primeși Hulu.

Google a publicat pentru prima dată cifre exacte ale veniturilor pentru YouTube în februarie 2020, ca parte a raportului financiar 2019 al Alphabet. Potrivit Google, YouTube a făcut 15.1 miliarde USD în veniturile din reclame în 2019, spre deosebire de 8.1 miliarde USD în 2017 şi 11.1 miliarde USD în 2018. Veniturile YouTube au reprezentat aproape 10% din veniturile totale Alphabet în 2019. Aceste venituri au reprezentat aproximativ 20 de milioane de abonați combinați între abonamentele YouTube Premium și YouTube Music și 2 milioane de abonați la YouTube TV.

YouTube a avut venituri de 19.8 miliarde de dolari în 2020.

Parteneriat cu corporații

YouTube a încheiat un parteneriat de marketing și publicitate cu NBC în iunie 2006. În martie 2007, a încheiat un acord cu BBC pentru trei canale cu conținut BBC, unul pentru știri și două pentru divertisment. În noiembrie 2008, YouTube a ajuns la un acord cu MGM, Lions Gate Entertainment, și CBS, permițând companiilor să posteze pe site filme de lungă durată și episoade de televiziune, însoțite de reclame într-o secțiune destinată telespectatorilor din SUA numită „Shows”. Mișcarea a fost menită să creeze concurență cu site-uri web precum Hulu, care conține materiale de la NBC, Vulpe, și Disney. În noiembrie 2009, YouTube a lansat o versiune de „Shows” disponibilă pentru spectatorii din Marea Britanie, oferind aproximativ 4,000 de emisiuni de lungă durată de la peste 60 de parteneri. În ianuarie 2010, YouTube a introdus un serviciu de închiriere de filme online, care este disponibil numai pentru utilizatorii din Statele Unite, Canada și Marea Britanie începând cu 2010.[are nevoie de actualizare] Serviciul oferă peste 6,000 de filme.

Boicotul agenților de publicitate din 2017

În martie 2017, guvernul Regatului Unit și-a retras campaniile publicitare de pe YouTube, după ce s-a informat că reclamele sale au apărut pe videoclipuri care conțineau conținut extremist. Guvernul a cerut asigurări că publicitatea sa „va fi livrată în siguranță și în mod corespunzător”. The Guardian Ziarul, precum și alte mărci majore britanice și americane, și-au suspendat, în mod similar, publicitatea pe YouTube, ca răspuns la publicitatea care a apărut în apropiere. conținut ofensator. Google a declarat că „a început o revizuire amplă a politicilor noastre publicitare și și-a luat angajamentul public de a pune în aplicare modificări care să ofere mărcilor mai mult control asupra locului în care apar anunțurile lor”. La începutul lunii aprilie 2017, canalul YouTube h3h3Producție a prezentat dovezi susținând că a Wall Street Journal articolul avea capturi de ecran fabricate care arătau reclame importante ale mărcii pe un videoclip ofensator care conținea Johnny Rebel muzica suprapusă pe o Șeful Keef videoclipul muzical, invocând că videoclipul în sine nu a generat niciun venit publicitar pentru persoana care a încărcat. Videoclipul a fost retras după ce s-a constatat că reclamele au fost declanșate de utilizarea conținutului protejat prin drepturi de autor în videoclip.

Pe 6 aprilie 2017, YouTube a anunțat că, pentru a „asigura că veniturile circulă numai către creatorii care respectă regulile”, își va schimba practicile pentru a solicita ca un canal să fie supus unei revizuiri a conformității politicii și să aibă cel puțin 10,000 de vizionări pe viață, înainte de a se putea înscrie în Programul de parteneriat.

Câștiguri YouTuber

Câștigurile anuale totale ale primelor zece conturi de YouTube și veniturile unui singur cont cu cele mai mari venituri.

În mai 2007, YouTube și-a lansat Programul de parteneriat (YPP), un sistem bazat pe AdSense care permite persoanei care a încărcat videoclipul să împartă veniturile produse din publicitatea pe site. În mod obișnuit, YouTube preia 45% din veniturile din publicitate din videoclipurile din Programul de parteneriat, 55% fiind destinate celui care a încărcat.

Există peste un milion de membri ai Programului de parteneriat YouTube. În conformitate cu TubeMogul, în 2013, o reclamă pre-roll pe YouTube (una care este afișată înainte de începerea videoclipului) costa agenților de publicitate în medie 7.60 USD la 1000 de vizualizări. De obicei, nu mai mult de jumătate dintre videoclipurile eligibile au o reclamă pre-roll, din cauza lipsei de agenți de publicitate interesați.

Politicile YouTube limitează anumite forme de conținut să fie incluse în videoclipurile care sunt monetizate prin publicitate, inclusiv videoclipuri care conțin violență, limbaj puternic, conținut sexual, „subiecte și evenimente controversate sau sensibile, inclusiv subiecte legate de război, conflicte politice, dezastre naturale și tragedii, chiar dacă nu sunt afișate imagini grafice” (cu excepția cazului în care conținutul este „de obicei de știri sau comic și intenția creatorului este de a informa sau de a distra”), și videoclipuri ale căror comentarii ale utilizatorilor conțin conținut „nepotrivit”.

În 2013, YouTube a introdus o opțiune pentru canalele cu cel puțin o mie de abonați să solicite un abonament plătit pentru ca spectatorii să poată viziona videoclipuri. În aprilie 2017, YouTube a stabilit o cerință de eligibilitate de 10,000 de vizionări pe viață pentru un abonament plătit. Pe 16 ianuarie 2018, cerința de eligibilitate pentru generare de bani a fost modificată la 4,000 de ore de vizionare în ultimele 12 luni și 1,000 de abonați. Mișcarea a fost văzută ca o încercare de a se asigura că videoclipurile monetizate nu duc la controverse, dar a fost criticată pentru penalizarea canalelor YouTube mai mici.

Butoanele de redare YouTube, o parte a YouTube Creator Rewards, reprezintă o recunoaștere de către YouTube a celor mai populare canale ale sale. Trofeele din aliaj de cupru-nichel nichelat, alamă placată cu aur, metal placat cu argint, rubin și sticlă de cristal colorată roșu sunt oferite canalelor cu cel puțin o sută de mii, un milion, zece milioane, cincizeci de milioane de abonați și o sută. respectiv milioane de abonați.

Politicile YouTube privind „conținut adecvat pentru advertiseri„ restricționați ceea ce poate fi încorporat în videoclipurile care sunt monetizate; acestea includ violență puternică, limbaj, conținut sexual și „subiecte și evenimente controversate sau sensibile, inclusiv subiecte legate de război, conflicte politice, dezastre naturale și tragedii, chiar dacă nu sunt afișate imagini grafice”, cu excepția cazului în care conținutul este „de obicei de știri sau comic și intenția creatorului este de a informează sau distrează”. În septembrie 2016, după introducerea unui sistem de notificare îmbunătățit pentru a informa utilizatorii cu privire la aceste încălcări, politicile YouTube au fost criticate de utilizatori importanți, inclusiv Phillip DeFranco și Vlogfrați. DeFranco a susținut că a nu putea câștiga venituri din publicitate pe astfel de videoclipuri era „cenzură cu un alt nume”. Un purtător de cuvânt YouTube a declarat că, deși politica în sine nu era nouă, serviciul „îmbunătățise procesul de notificare și contestație pentru a asigura o comunicare mai bună cu creatorii noștri”. Boing Boing a raportat în 2019 că cuvintele cheie LGBT au dus la demonetizare.

Din noiembrie 2020 în Statele Unite și iunie 2021 în întreaga lume, YouTube își rezervă dreptul de a genera bani din orice videoclip de pe platformă, chiar dacă persoana care l-a încărcat nu este membru al Programului de parteneriat YouTube. Acest lucru se va întâmpla pe canalele al căror conținut este considerat „adecvat pentru advertiseri”, iar toate veniturile vor merge direct către Google, fără nicio cotă acordată celui care l-a încărcat.

Venituri pentru deținătorii drepturilor de autor

Majoritatea veniturilor din publicitate YouTube sunt destinate editorilor și producătorilor de videoclipuri care dețin drepturile asupra videoclipurilor lor; compania reține 45% din veniturile publicitare. În 2010, sa raportat că aproape o treime din videoclipurile cu reclame au fost încărcate fără permisiunea deținătorilor drepturilor de autor. YouTube oferă deținătorilor de drepturi de autor o opțiune de a-și găsi și elimina videoclipurile sau de a le permite să ruleze în continuare pentru venituri. În mai 2013, Nintendo a început să-și impună drepturi de autor și să pretindă veniturile din publicitate de la creatorii de videoclipuri care au postat capturi de ecran ale jocurilor sale. În februarie 2015, Nintendo a fost de acord să împartă veniturile cu creatorii de videoclipuri prin programul Nintendo Creators. Pe 20 martie 2019, Nintendo a anunțat pe Twitter că compania va încheia programul Creators. Operațiunile pentru program au încetat pe 20 martie 2019.

Cenzură și interdicții

Disponibilitatea YouTube din ianuarie 2021:
  Are versiune locală YouTube
  Accesibil
  Momentan blocat
  Blocat anterior

YouTube a fost cenzurat, filtrat sau interzis din mai multe motive, inclusiv:

  • Limitarea accesului public și a expunerii la conținut care poate aprinde tulburări sociale sau politice.
  • Prevenirea criticii la adresa unui conducător (de exemplu, în Coreea de Nord), guvern (de exemplu, în China) sau acțiunile sale (de exemplu, în Maroc), oficiali guvernamentali (de exemplu, în Turcia și Libia), sau religie (de exemplu, în Pakistan).
  • Legile bazate pe morală, de exemplu în Iran.

Accesul la anumite videoclipuri este uneori împiedicat din cauza legilor privind drepturile de autor și protecția proprietății intelectuale (de ex în Germania), încălcări ale discursului instigator la ură și împiedicarea accesului la videoclipuri considerate neadecvate pentru tineri, care se face și de YouTube cu YouTube Kids aplicație și cu „modul restricționat". Întreprinderile, școlile, agențiile guvernamentale și alte instituții private blochează adesea site-urile de rețele sociale, inclusiv YouTube, din cauza limitărilor lățimii de bandă. și potențialul site-ului de a distra atenția.

Ca de 2018, accesul public la YouTube este blocat în multe țări, inclusiv China, Coreea de Nord, Iran, turkmenistan, Uzbekistan, Tadjikistan, Eritrea, sudan și Sudanul de Sud. În unele țări, YouTube este blocat pentru perioade mai limitate de timp, cum ar fi în perioadele de tulburări, în perioada premergătoare alegerilor sau ca răspuns la viitoarele aniversări politice. În cazurile în care întregul site este interzis din cauza unui anumit videoclip, YouTube va accepta adesea să elimine sau să limiteze accesul la acel videoclip pentru a restabili serviciul.

Au apărut rapoarte că, din octombrie 2019, comentariile postate cu caractere chinezești insultă Partidul Comunist Chinez (Comunist sau „bandit comunist”) sau (Cinci cenți sau "Petrecerea 50 de cenți", referitor la comentatori sponsorizati de stat) au fost șterse automat în 15 secunde.

Incidentele specifice în care YouTube a fost blocat includ:

  • Tailanda a blocat accesul în aprilie 2007 la un videoclip despre care se spune că insultă regele thailandez.
  • Maroc a blocat accesul în mai 2007, posibil ca urmare a videoclipurilor critice Ocuparea Sahara Occidentală de către Maroc. YouTube a devenit din nou accesibil pe 30 mai 2007, după Maroc Telecom a anunțat în mod neoficial că accesul refuzat la site a fost o simplă „eșec tehnic”.
  • Turcia a blocat accesul între 2008 și 2010, după controversele legate de videoclipurile considerate insultătoare pentru Mustafa Kemal Atatürk. În noiembrie 2010, un videoclip al politicianului turc Deniz Baykal a făcut ca site-ul să fie blocat din nou pentru scurt timp, iar site-ul a fost amenințat cu o nouă închidere dacă nu elimina videoclipul. Pe parcursul blocului de doi ani și jumătate de YouTube, site-ul de partajare video a rămas al optulea cel mai accesat site din Turcia. În 2014, Turcia a blocat accesul pentru a doua oară, după „o scurgere de informații la nivel înalt”.
  • Pakistanul a blocat accesul la 23 februarie 2008, din cauza „materialului ofensator” față de credința islamică, inclusiv afișarea Desene animate daneze of Muhammad. Acest lucru a dus la o întrerupere aproape globală a site-ului YouTube timp de aproximativ două ore, deoarece blocul pakistanez a fost transferat din greșeală în alte țări. La 26 februarie 2008, interdicția a fost ridicată după ce site-ul web a eliminat conținutul inacceptabil de pe serverele sale, la cererea guvernului. Mulți pakistanezi au ocolit blocul de trei zile utilizând rețea virtuală privată Software. În mai 2010, în urma Toată lumea desenează ziua lui Mohammed, Pakistanul a blocat din nou accesul la YouTube, invocând „conținut sacrileg în creștere”. Interdicția a fost ridicată pe 27 mai 2010, după ce site-ul web a eliminat conținutul inacceptabil de pe serverele sale, la cererea guvernului. Cu toate acestea, videoclipurile individuale considerate ofensatoare pentru musulmani postate pe YouTube vor continua să fie blocate. Pakistanul a interzis din nou YouTube în septembrie 2012, după ce site-ul a refuzat să elimine filmul Inocența musulmanilor. Interdicția a fost ridicată în ianuarie 2016, după ce YouTube a lansat o versiune specifică Pakistanului.
  • Libia a blocat accesul pe 24 ianuarie 2010, din cauza videoclipurilor care prezentau demonstrații în orașul Benghazi de familiile deținuților care au fost uciși în închisoarea Abu Salim în 1996 și videoclipuri cu membrii familiei liderului libian Muammar Gaddafi la petreceri. Blocarea a fost criticată de Human Rights Watch. În noiembrie 2011, după Războiul civil libian, YouTube a fost din nou permis în Libia.
  • Afganistan, Bangladesh, Pakistan, și sudan acces blocat în septembrie 2012 după controversă peste un trailer de 14 minute pentru film Inocența musulmanilor care fusese postat pe site. Un tribunal din sudul Republicii Ruse Cecenia a hotărât că Inocența musulmanilor ar trebui interzis. În Libia și Egipt, a fost acuzat de proteste violente. YouTube a declarat: „Acest videoclip, care este disponibil pe scară largă pe web, se încadrează în mod clar în regulile noastre și, prin urmare, va rămâne pe YouTube. Cu toate acestea, având în vedere situația foarte dificilă din Libia și Egipt, am restricționat temporar accesul în ambele țări”.
  • Rusia a amenințat că va interzice YouTube după ce platforma a șters două canale RT germane în septembrie 2021. În urma Invazia rusă a Ucrainei în februarie 2022, YouTube a anunțat pe 1 martie eliminarea imediată a RT (și a altor puncte de vânzare finanțate de guvernul rus) din platforma sa din Europa.

Vezi si

Ascultați acest articol (29 minute)
Pictograma Wikipedia vorbită
Acest fișier audio a fost creat dintr-o revizuire a acestui articol din 26 martie 2011 (2011-03-26)și nu reflectă editările ulterioare.

Referinte

  1. ^ a b Weprin, Alex (1 februarie 2022). „Veniturile din reclame YouTube depășesc 8.6 miliarde USD, depășind Netflix în trimestrul respectiv”. Hollywood Reporter. regăsit Iunie 11, 2022.
  2. ^ Claburn, Thomas (5 ianuarie 2017). „Codul Grumpy de la Google face ca Python să funcționeze”. Registrul. regăsit Septembrie 16, 2017.
  3. ^ Wilson, Jesse (19 mai 2009). „Guice Deuce”. Blogul oficial Google Code. regăsit Martie 25, 2017.
  4. ^ „Arhitectura YouTube”. Scalabilitate ridicată. Arhivat din originală octombrie 4, 2014. regăsit Octombrie 13, 2014.
  5. ^ „Golang Vitess: un înveliș de bază de date scris în Go așa cum este folosit de Youtube”. GitHub. 23 octombrie 2018.
  6. ^ F? r? țări blocate.
  7. ^ a b Goodrow, Cristos (27 februarie 2017). "Știi ce e tare? Un miliard de ore". YouTube. arhivată din original din 6 august 2020. regăsit Aprilie 19, 2021.
  8. ^ a b Loke Hale, James (7 mai 2019). „Peste 500 de ore de conținut sunt acum încărcate pe YouTube în fiecare minut”. TubeFilter. Los Angeles, CA. regăsit Iunie 10, 2019.
  9. ^ Neufeld, Dorothy (27 ianuarie 2021). „Cele mai vizitate 50 de site-uri web din lume”. Vizual capitalist. regăsit Decembrie 6, 2021.
  10. ^ Hooker, Lucy (1 februarie 2016). „Cum a devenit Google cea mai valoroasă companie din lume?”. BBC News. regăsit Mai 26, 2021.
  11. ^ a b Helft, Miguel; Richtel, Matt (10 octombrie 2006). „Firma de risc împărtășește un jackpot YouTube”. New York Times. ProQuest 433418867. regăsit Martie 26, 2017.
  12. ^ „Fondatorii YouTube acum superstaruri”. Sydney Morning Herald. 11 octombrie 2006. regăsit Martie 18, 2021.
  13. ^ a b Cloud, John (25 decembrie 2006). „Gurușii YouTube”. Timp. regăsit Martie 26, 2017.
  14. ^ Hopkins, Jim (11 octombrie 2006). „Surpriză! Există un al treilea co-fondator YouTube”. USA Today. regăsit Martie 26, 2017.
  15. ^ Cea mai veche versiune supraviețuitoare a site-ului YouTube Wayback Masini, 28 aprilie 2005. Consultat la 19 iunie 2013.
  16. ^ „r | p 2006: YouTube: de la concept la hipercreștere – Jawed Karim”. arhivată din original pe 21 decembrie 2021 – prin www.youtube.com.
  17. ^ Dredge, Stuart (16 martie 2016). „YouTube a fost menit să fie un site de întâlniri video”. The Guardian. regăsit Martie 15, 2019.
  18. ^ Helft, Miguel (12 octombrie 2006). „Fondul Hedge San Francisco a investit în YouTube”. New York Times. Nr. Vol.156, Numărul 53, 730. ProQuest 433422252.
  19. ^ Kehaulani Goo, Sara (7 octombrie 2006). „Gata pentru primul plan”. Washington Post. regăsit Martie 26, 2017.
  20. ^ „Whois Record pentru www.youtube.com". DomainTools. regăsit Aprilie 1, 2009.
  21. ^ Alleyne, Richard (31 iulie 2008). „YouTube: Succesul peste noapte a stârnit o reacție”. Daily Telegraph. arhivată din original din 10 ianuarie 2022. regăsit Martie 26, 2017.
  22. ^ „Eu la grădina zoologică”. YouTube. 23 aprilie 2005. arhivată din original din 21 decembrie 2021. regăsit August 3, 2009.
  23. ^ „Ronaldinho: Touch of Gold – YouTube”. Wayback Masini. 25 noiembrie 2005. Arhivat din originală noiembrie 25, 2005. regăsit Ianuarie 1, 2017.
  24. ^ „Cele mai vizionate – YouTube”. Wayback Masini. 2 noiembrie 2005. Arhivat din originală noiembrie 2, 2005. regăsit Ianuarie 1, 2017.
  25. ^ „YouTube: o istorie”. Daily Telegraph. Aprilie 17, 2010. arhivată din original din 10 ianuarie 2022. regăsit Martie 26, 2017.
  26. ^ Dickey, Megan Rose (15 februarie 2013). „Cele 22 de puncte cheie de cotitură din istoria YouTube”. Business Insider. regăsit Martie 25, 2017.
  27. ^ Graham, Jefferson (21 noiembrie 2005). „Apar site-uri web video, invită postări”. USA Today. regăsit Martie 26, 2017.
  28. ^ a b Pullen, John Patrick (23 februarie 2011). „Cum Vimeo a devenit hipster YouTube”. Avere. regăsit Mai 8, 2020.
  29. ^ a b Novak, Matt (14 februarie 2020). „Iată ce credeau oamenii despre YouTube când a fost lansat pentru prima dată la mijlocul anilor 2000”. Gizmodo. regăsit Februarie 14, 2020.
  30. ^ Biggs, John (20 februarie 2006). „Un videoclip devine viral și o rețea TV vrea să-l controleze”. New York Times. regăsit Februarie 14, 2020.
  31. ^ Wallenstein, Andrew; Spangler, Todd (18 decembrie 2015). "„Lazy Sunday” împlinește 10 ani: vedetele „SNL” își amintesc cum TV a invadat internetul”. Varietate. regăsit Aprilie 27, 2019.
  32. ^ Higgens, Bill (5 octombrie 2017). „Hollywood Flashback: „Lazy Sunday” de la „SNL” a pus YouTube pe hartă în 2005”. Hollywood Reporter. regăsit Aprilie 27, 2019.
  33. ^ „YouTube oferă online 100 de milioane de videoclipuri pe zi”. USA Today. Iulie 16, 2006. regăsit Martie 26, 2017.
  34. ^ Zappone, Christian (12 octombrie 2006). "Ajutor! YouTube îmi distruge afacerea!". CNN. regăsit Noiembrie 29, 2008.
  35. ^ Blakely, Rhys (2 noiembrie 2006). „Utube dă în judecată YouTube”. The Times. Londra. Arhivat din originală aprilie 3, 2007. regăsit Noiembrie 29, 2008.
  36. ^ La Monica, Paul R. (9 octombrie 2006). „Google va cumpăra YouTube pentru 1.65 miliarde de dolari”. CNNMoney. CNN. regăsit Martie 26, 2017.
  37. ^ Arrington, Michael (9 octombrie 2006). „Google a achiziționat YouTube”. TechCrunch. AOL. regăsit Martie 26, 2017.
  38. ^ Arrington, Michael (13 noiembrie 2006). „Google închide achiziția YouTube”. TechCrunch. AOL. regăsit Martie 26, 2017.
  39. ^ „Google încheie o afacere YouTube de 2 miliarde USD”. Varsta. 14 noiembrie 2006. Arhivat din originală decembrie 20, 2007. regăsit Martie 26, 2017.
  40. ^ Carter, Lewis (7 aprilie 2008). „Web-ul s-ar putea prăbuși pe măsură ce cererea de videoclipuri crește”. Daily Telegraph. arhivată din original din 10 ianuarie 2022. regăsit Martie 26, 2017.
  41. ^ „comScore lansează în mai 2010 clasamentele video online din SUA”. comScore. regăsit Iunie 27, 2010.
  42. ^ „YouTube reproiectează site-ul web pentru a menține spectatorii captivați”. AFP. regăsit Aprilie 1, 2010.
  43. ^ „YouTube depășește 3 miliarde de vizionări pe zi”. CNET. CBS Interactive. Mai 25, 2011. regăsit Martie 26, 2017.
  44. ^ Bryant, Martin (25 mai 2011). „YouTube atinge 3 miliarde de vizionări pe zi, 2 ZILE de videoclipuri încărcate în fiecare minut”. Urmatorul Web. regăsit Martie 26, 2017.
  45. ^ Oreskovic, Alexei (23 ianuarie 2012). „Exclusiv: YouTube atinge 4 miliarde de vizionări zilnice de videoclipuri”. Reuters. Thomson Reuters. regăsit Martie 26, 2017.
  46. ^ Whitelaw, Ben (20 aprilie 2011). „Aproape toate vizionările YouTube provin de la doar 30% dintre filme”. Daily Telegraph. arhivată din original din 10 ianuarie 2022. regăsit Martie 26, 2017.
  47. ^ „Reproiectarea site-ului YouTube pune accent pe canale”. BBC. 2 decembrie 2011. regăsit Decembrie 2, 2011.
  48. ^ Cashmore, Pete (26 octombrie 2006). „YouTube primește un nou logo, Facelift și trackback-uri – în creștere rapidă!”. Mashable. regăsit Decembrie 2, 2011.
  49. ^ „YouTube lansează aspectul „Un canal” reproiectat pentru toți utilizatorii” (Articol TheNextWeb, 5 iunie 2013).
  50. ^ Welch, Chris (19 mai 2013). „Utilizatorii YouTube încarcă acum 100 de ore de videoclipuri în fiecare minut”. Acostament. Vox Media. regăsit Martie 26, 2017.
  51. ^ E. Solsman, Joan (12 noiembrie 2014). „Cheia muzicală YouTube: poate streamul cu plată să atragă în sfârșit masele?”. CNET. CBS Interactive. regăsit Martie 25, 2017.
  52. ^ Wasserman, Todd (15 februarie 2015). „Revoluția nu a fost televizată: primele zile ale YouTube”. Mashable. regăsit Iulie 4, 2018.
  53. ^ „Hurley demisionează din funcția de director executiv YouTube”. AFP. 29 octombrie 2010. regăsit Octombrie 30, 2010.
  54. ^ Stelter, Brian (7 decembrie 2009). „Companii din industria muzicii deschid site-uri video”. New York Times. ProQuest 1029889187.
  55. ^ „Bad Romance by Lady Gaga devine primul videoclip YouTube care a atins 200 de milioane de vizualizări”. 9 mai 2010.
  56. ^ Oreskovic, Alexei (5 februarie 2014). „Google îl apelează pe directorul Wojcicki de multă vreme să conducă YouTube”. Reuters. regăsit Septembrie 16, 2017.
  57. ^ Avalos, George (20 ianuarie 2016). „Extinderea YouTube în San Bruno semnalează un mare impuls din partea site-ului video”. San Jose Mercury News. regăsit Februarie 3, 2016.
  58. ^ Popper, Ben (29 august 2017). „YouTube are un nou aspect și, pentru prima dată, un nou logo”. Acostament. regăsit Mai 7, 2018.
  59. ^ a b c „YouTube lansează canale cu abonament cu plată pentru vizionare”. BBC News. Mai 9, 2013. regăsit Mai 11, 2013.
  60. ^ Nakaso, Dan (7 mai 2013). „Furnizorii YouTube ar putea începe să perceapă taxe săptămâna aceasta”. Mercury News. regăsit Mai 10, 2013.
  61. ^ „Conținut cu plată întrerupt la 1 ianuarie 2018 – Ajutor YouTube”. support.google.com. regăsit Aprilie 19, 2021.
  62. ^ Browne, Ryan (22 iunie 2018). „YouTube introduce abonamentele plătite și vânzarea de mărfuri pentru a ajuta creatorii să monetizeze platforma”. CNBC. regăsit Aprilie 19, 2021.
  63. ^ Parker, Laura (12 aprilie 2017). „Un chat cu un streamer live este al tău, pentru un preț”. New York Times. regăsit Aprilie 21, 2018.
  64. ^ Newton, Casey (12 noiembrie 2014). „YouTube anunță planuri pentru un serviciu muzical cu abonament”. Acostament. regăsit Mai 17, 2018.
  65. ^ Reader, Ruth (21 octombrie 2015). „Google vrea să plătiți 9.99 USD pe lună pentru YouTube fără anunțuri”. Venturebeat. regăsit Octombrie 22, 2015.
  66. ^ Popper, Ben (21 octombrie 2015). „Exclusiv: o privire interioară asupra noului YouTube Red fără anunțuri”. Acostament. regăsit Mai 17, 2018.
  67. ^ Ingraham, Nathan (12 noiembrie 2015). „Muzica YouTube nu este perfectă, dar este totuși raiul pentru tocilarii muzicii”. Engadget. regăsit Noiembrie 7, 2016.
  68. ^ Perez, Sarah (23 februarie 2015). „În mână cu „YouTube Kids”, aplicația YouTube pentru copii, recent lansată de Google”. TechCrunch. AOL. regăsit Martie 26, 2017.
  69. ^ Dredge, Stuart (26 august 2015). „Google lansează YouTube Gaming pentru a provoca Twitch, deținut de Amazon”. The Guardian. regăsit Septembrie 5, 2015.
  70. ^ „împușcături pe YouTube: suspectul a vizitat poligonul de tragere înainte de atac”. BBC News. 4 aprilie 2018. regăsit Aprilie 9, 2018.
  71. ^ Lumb, David (27 februarie 2017). „Un miliard de ore de YouTube sunt vizionate în fiecare zi”. Engadget. AOL. regăsit Martie 26, 2017.
  72. ^ Rouse, Kevin (4 iunie 2020). „Rabbit Hole, episodul opt: „We Go All”". New York Times. ISSN 0362-4331. regăsit Mai 10, 2021.
  73. ^ Gold, Hadas (19 martie 2020). „Netflix și YouTube încetinesc în Europa pentru a împiedica internetul să se rupă”. CNN. regăsit Martie 20, 2020.
  74. ^ „YouTube reduce calitatea videoclipurilor pentru luna următoare – și asta pentru că traficul crescut pe fondul epidemiei de coronavirus încordează lățimea de bandă a internetului”. Business Insider. regăsit Martie 24, 2020.
  75. ^ Spangler, Todd (9 aprilie 2018). „YouTube urmărește ilegal datele despre copii, revendicarea grupurilor în reclamația FTC”. Varietate. regăsit Aprilie 27, 2018.
  76. ^ Mike, Masnick (6 septembrie 2019). „Cea mai recentă amendă acordată de FTC pentru YouTube pentru încălcări ale COPPA arată că COPPA și Secțiunea 230 sunt pe un curs de coliziune”. Techdirt. regăsit Septembrie 7, 2019.
  77. ^ Kelly, Makena (4 septembrie 2019). „Google va plăti 170 de milioane de dolari pentru încălcările YouTube privind confidențialitatea copiilor”. Acostament. regăsit Septembrie 4, 2019.
  78. ^ Fung, Brian (4 septembrie 2019). „Google și FTC ajung la un acord de 170 de milioane de dolari pentru presupusele încălcări ale vieții private a copiilor de pe YouTube”. CNN de afaceri. regăsit Septembrie 4, 2019.
  79. ^ Matthews, David (6 ianuarie 2020). „YouTube lansează noi comenzi menite să controleze conținutul pentru copii”. TechSpot. regăsit Ianuarie 9, 2020.
  80. ^ Kelly, Makena (11 decembrie 2019). „YouTube cere „mai multă claritate” cu privire la regulile FTC privind confidențialitatea copiilor”. Acostament. regăsit Decembrie 11, 2019.
  81. ^ Spangler, Todd (24 februarie 2021). „Noul mod „Supervizat” YouTube va permite părinților să restricționeze vizionarea videoclipurilor copiilor mai mari”. Varietate. regăsit Aprilie 19, 2021.
  82. ^ Welch, Chris (18 aprilie 2019). „YouTube revine în sfârșit pe dispozitivele Fire TV ale Amazon”. Acostament. regăsit Mai 5, 2021.
  83. ^ Solsman, Joan E. (30 aprilie 2021). „Roku: aplicația YouTube TV a fost eliminată din magazinul de canale, deoarece contractul cu Google se încheie”. CNET. regăsit Mai 5, 2021.
  84. ^ „YouTube elimină antipatia „descurajează trolii”, dar „inutil pentru utilizatori”". BBC News. 12 noiembrie 2021. regăsit Noiembrie 30, 2021.
  85. ^ Vincent, James (17 noiembrie 2021). „Cofondatorul YouTube prezice „declinul” platformei după eliminarea celor care nu le-a plăcut”. Acostament. Vox Media. regăsit Noiembrie 18, 2021.
  86. ^ Binder, Matt (17 noiembrie 2021). „Cofondatorul YouTube protestează decizia de a elimina „nu-mi place” printr-o modificare a primei încărcări pe YouTube”. Mashable. regăsit Noiembrie 18, 2021.
  87. ^ Kan, Michael (17 noiembrie 2021). „Cofondatorul YouTube spune că eliminarea numărului de antipatii este o „idee stupidă”". PCMag. regăsit Noiembrie 30, 2021.
  88. ^ Kan, Michael (29 noiembrie 2021). „Extensia de browser readuce numărul de dislike-uri pentru videoclipurile de pe YouTube”. PCMag. arhivată din original din 30 noiembrie 2021. regăsit Ianuarie 20, 2022.
  89. ^ Wojcicki, Susan (25 ianuarie 2022). „Scrisoare de la Susan: prioritățile noastre pentru 2022”. Blog oficial YouTube. regăsit Martie 8, 2022.
  90. ^ Livemint (19 septembrie 2022). „YouTube încheie experimentul care i-a forțat pe utilizatori să vizioneze anunțuri mari de neînchis”. mentă. regăsit Septembrie 21, 2022.
  91. ^ Krasnoff, Barbara (15 octombrie 2022). „Cum să-ți alegi mânerul YouTube”. Acostament. regăsit Decembrie 15, 2022.
  92. ^ a b c d Peters, Jay; Roth, Emma (16 ianuarie 2023). „CEO-ul YouTube, Susan Wojcicki, demisionează după nouă ani la conducere”. Acostament. regăsit Februarie 16, 2023.
  93. ^ Barman, Nabajeet; Martini, Maria G. (mai 2017). „Comparație de codec H.264/MPEG-AVC, H.265/MPEG-HEVC și VP9 pentru streaming video de jocuri în direct”. 2017 A noua Conferință internațională privind calitatea experienței multimedia (QoMEX): 1-6. doi:10.1109/QoMEX.2017.7965686. ISBN 978-1-5386-4024-1. S2CID 28395957.
  94. ^ a b „Lista de codecuri video/audio YouTube”. GitHub. 2018. arhivată din original la 11 septembrie 2021. Alt URL
  95. ^ „Playlist de lansare AV1 Beta”. YouTube. regăsit Ianuarie 14, 2019.
  96. ^ Schoon, Ben (27 ianuarie 2021). „YouTube poate necesita suport AV1 în viitor”. 9to5Google. regăsit Mai 5, 2021.
  97. ^ Fildes, Jonathan (5 octombrie 2009). „Flash trece la telefoanele inteligente”. BBC. regăsit Noiembrie 30, 2009.
  98. ^ a b Protalinski, Emil (27 ianuarie 2015). „YouTube renunță la Flash pentru videoclipuri HTML5 în mod implicit”. VentureBeat. regăsit Mai 5, 2021.
  99. ^ „Vizualizator HTML5 YouTube: aproape, dar nu chiar acolo”. Arhivat de la originală noiembrie 10, 2009. regăsit Decembrie 1, 2017.
  100. ^ Tiwari, Rajeev (3 ianuarie 2013). „Streaming media și RTOS: suport MPEG-DASH pe Youtube”. Streamingcodecs.blogspot.hu. regăsit Martie 13, 2014.
  101. ^ „Schimbați calitatea videoclipului dvs. – Ajutor YouTube”. support.google.com.
  102. ^ Conner, Katie (1 iulie 2019). „Faceți videoclipurile YouTube mai clare sau încărcate mai repede”. CNET.
  103. ^ „YouTube lansează funcția „Ecrane de final” pentru dispozitive mobile, pentru ca spectatorii să urmărească mai multe videoclipuri”. TechCrunch. 26 octombrie 2016. regăsit Ianuarie 14, 2019.
  104. ^ Porter, Jon (27 noiembrie 2018). „Adnotările YouTube vor dispărea definitiv în ianuarie”. Acostament. regăsit Ianuarie 14, 2019.
  105. ^ Statt, Nick (16 martie 2017). „YouTube va întrerupe adnotările video pentru că nu au funcționat niciodată pe mobil”. Acostament. regăsit Ianuarie 14, 2019.
  106. ^ „YouTube adoptă ID-ul ISNI pentru artiști și compozitori”. ISNI. regăsit Iunie 1, 2018.
  107. ^ a b „Încărcați videoclipuri mai lungi de 15 minute” Ajutor YouTube. Preluat la 15 iulie 2017.
  108. ^ „Introducere în fluxul live” Ajutor YouTube. Preluat la 22 septembrie 2017.
  109. ^ „Deblocați accesul la funcții intermediare și avansate” Ajutor YouTube. Preluat la 19 mai 2023.
  110. ^ Fisher, Ken (29 martie 2006). „YouTube limitează durata videoclipurilor pentru a reduce încălcarea”. Ars Technica. regăsit Martie 25, 2017.
  111. ^ Lowensohn, Josh (29 iulie 2010). „YouTube crește limita de videoclipuri la 15 minute”. CNET. CBS Interactive. regăsit Martie 25, 2017.
  112. ^ Patel, Vinay (6 mai 2021). „Funcția de traducere automată YouTube este lansată pentru unii utilizatori”. Știri Android. regăsit Decembrie 8, 2021.
  113. ^ Universitatea din Washington. „Adăugarea de subtitrări la videoclipurile YouTube”. Universitatea din Washington. Arhivat de la originală septembrie 11, 2016. regăsit Septembrie 4, 2016.
  114. ^ „Îmi luăm rămas bun de la funcția Contribuții ale comunității YouTube după 28 septembrie 2020”. Google Inc. regăsit Iunie 8, 2022.
  115. ^ „Formate de fișiere YouTube acceptate – Ajutor YouTube”. support.google.com. regăsit Noiembrie 24, 2020.
  116. ^ „Setări de codificare recomandate pentru încărcare – Ajutor YouTube”. support.google.com. regăsit Noiembrie 24, 2020.
  117. ^ „Iată de ce YouTube nu va rămâne practic niciodată fără ID-uri video unice”. www.mentalfloss.com. 23 martie 2016. regăsit Decembrie 27, 2021.
  118. ^ „Ce sunt Premierele YouTube și cum le folosiți?”. 26 octombrie 2018.
  119. ^ Uro, Tinic (13 august 2005). „Căutarea unui nou codec video în Flash 8”. Arhivat de la originală februarie 6, 2009. regăsit Ianuarie 27, 2011. Am mers pe această cale înainte cu Sorenson Spark care este o implementare incompletă a H.263 și ne-a mușcat rău când am încercat să implementăm anumite soluții.
  120. ^ Adobe Systems Incorporated (2010). „Specificație de format de fișier video Adobe Flash versiunea 10.1” (PDF). p. 72. regăsit Ianuarie 27, 2011. Sorenson H.263
  121. ^ „Cererea pieței pentru decodorul video Sorenson Spark de la Sorenson Media se extinde brusc”. Sorenson Media. 2 iunie 2009. Arhivat din originală august 27, 2009. regăsit Iulie 31, 2009.
  122. ^ „YouTube Mobile este difuzat”. 17 iunie 2007. Arhivat din originală iunie 20, 2007. regăsit August 11, 2010.
  123. ^ „Videoclipuri YouTube la calitate înaltă”. Blog oficial YouTube. 14 martie 2008. regăsit Martie 25, 2017.
  124. ^ Lowensohn, Josh (20 noiembrie 2008). „Videoclipurile YouTube devin HD cu un simplu hack”. CNET. CBS Interactive. regăsit Martie 25, 2017.
  125. ^ Sarukkai, Ramesh (9 iulie 2010). „Ce este mai mare decât 1080p? Videoclipul 4K vine pe YouTube”. Blog oficial YouTube. regăsit Martie 25, 2017.
  126. ^ Lowensohn, Josh (9 iulie 2010). „YouTube acceptă acum videoclipuri cu rezoluție 4K”. CNET. CBS Interactive. regăsit Martie 25, 2017.
  127. ^ „YouTube anunță programul de granturi pentru parteneri, suport pentru rezoluția video 4K”. TechCrunch. Iulie 9, 2010. regăsit Decembrie 27, 2021.
  128. ^ Schroeder, Stan (10 iunie 2015). „Puteți viziona un videoclip 8K pe YouTube – în teorie”. MashableUK. regăsit Iulie 2, 2015.
  129. ^ Robertson, Steven; Verma, Sanjeev (7 noiembrie 2016). „Culori adevărate: adăugarea de suport pentru videoclipuri HDR pe YouTube”. Blog oficial YouTube. regăsit Martie 25, 2017.
  130. ^ „Încărcați videoclipuri cu interval dinamic ridicat (HDR)”. Ajutor YouTube. regăsit Martie 25, 2017.
  131. ^ Brunner, Grant (27 iunie 2014). „Vor forța videoclipurile YouTube de 60 fps dezvoltatorii de jocuri să acorde prioritate ratei de cadre?”. ExtremeTech. regăsit Noiembrie 14, 2019.
  132. ^ Welch, Chris (29 octombrie 2014). „YouTube acceptă acum redarea la 60 fps, iar jocurile video arată uimitor”. Acostament. regăsit Noiembrie 14, 2019.
  133. ^ Stuart, Keith (27 iunie 2014). „Battlefield Hardline deschide era trailerelor YouTube fluide”. The Guardian. regăsit Iunie 29, 2014.
  134. ^ Kumparak, Greg (29 octombrie 2014). „YouTube poate reda acum videoclipuri cu 60 de cadre pe secundă”. TechCrunch. AOL. regăsit Martie 26, 2017.
  135. ^ „Cum să ajustați calitatea video pe YouTube”. Indian Express. 25 aprilie 2021. regăsit Mai 30, 2021.
  136. ^ „Schimbați calitatea videoclipului dvs. – Ajutor YouTube”. support.google.com. regăsit Decembrie 29, 2021.
  137. ^ „YouTube în 3D”. YouTube. 21 iulie 2009. arhivată din original din 21 decembrie 2021. regăsit August 3, 2009.
  138. ^ Bonnington, Christina (13 martie 2015). „Acum puteți viziona și încărca videoclipuri la 360 de grade pe YouTube”. Prin cablu. ISSN 1059-1028. regăsit Mai 10, 2021.
  139. ^ a b Garun, Natt (30 noiembrie 2016). „YouTube acceptă acum streaming live 4K atât pentru videoclipuri la 360 de grade, cât și pentru videoclipuri standard”. Acostament.
  140. ^ „Noi funcții live YouTube: live 360, 1440p, subtitrări încorporate și asimilare VP9”. googleblog.com. Blogul de inginerie și dezvoltatori YouTube. 19 aprilie 2016. Arhivat din originală decembrie 1, 2021. regăsit Decembrie 26, 2021.
  141. ^ „Formatul „VR180” de pe YouTube reduce cerințele prohibitive ale videoclipurilor VR”. Ars Technica. regăsit Septembrie 26, 2017.
  142. ^ Broida, Rick. „Vizionați orice videoclip YouTube în modul VR”. CNET. regăsit Mai 10, 2021.
  143. ^ Espinoza, Javier; Fildes, Nic; Murphy, Hannah; Bradshaw, Tim (20 martie 2020). „YouTube, Amazon și Netflix reduc calitatea imaginii în Europa”. Financial Times. regăsit Martie 20, 2020.
  144. ^ Alexander, Julia (24 martie 2020). „YouTube își reduce calitatea video implicită la definiția standard pentru luna următoare”. Acostament. regăsit Octombrie 20, 2020.
  145. ^ Shankland, Stephen. „Google supraalimentează YouTube cu un cip video personalizat”. CNET. regăsit Mai 5, 2021.
  146. ^ Perez, Sarah (19 iunie 2019). „YouTube colaborează cu Universal pentru a actualiza aproape 1,000 de videoclipuri muzicale clasice la HD”. TechCrunch. regăsit Martie 9, 2022.
  147. ^ Gross, Doug (13 septembrie 2010). „YouTube testează streaming live”. CNN. regăsit Septembrie 22, 2017.
  148. ^ „YouTube în testul de transmisie video live de două zile”. BBC News. 13 septembrie 2010.
  149. ^ „YouTube este LIVE”. Blog oficial YouTube. 8 aprilie 2011. regăsit Septembrie 22, 2017.
  150. ^ Pierce, David (17 august 2015). „YouTube este gigantul adormit al transmisiilor live”. Prin cablu. regăsit Septembrie 22, 2017.
  151. ^ „Saritul lui Felix Baumgartner de la marginea spațiului urmărit de milioane de oameni”. Associated Press. 15 octombrie 2012. Arhivat din originală octombrie 18, 2012. regăsit Octombrie 15, 2012.
  152. ^ Blagdon, Jeff (3 august 2013). „YouTube oferă streaming live oricui are 100 sau mai mulți abonați”. Acostament.
  153. ^ „YouTube deschide streaming live pentru toate conturile verificate”. MacNN. 13 decembrie 2013. Arhivat din originală septembrie 23, 2017. regăsit Septembrie 22, 2017.
  154. ^ Palladino, Valentina (8 februarie 2017). „YouTube permite acum creatorilor cu 10,000 de abonați să transmită videoclipuri live pe mobil”. Ars Technica.
  155. ^ „Creează un flux live” Ajutor YouTube. Preluat la 22 septembrie 2017.
  156. ^ Porter, Jon (8 decembrie 2020). „Streamurile live YouTube acceptă acum HDR”. Acostament. regăsit Mai 10, 2021.
  157. ^ Grossman, Lev (25 decembrie 2006). „Tu – da, tu – ești persoana anului de la TIME”. Timp. regăsit Martie 26, 2017.
  158. ^ Owen, Paul (3 noiembrie 2009). „Top 10 cele mai amuzante comentarii pe YouTube – care sunt ale tale?”. The Guardian. Londra. regăsit Martie 13, 2014.
  159. ^ Moore, Matthew (2 septembrie 2008). „Cele mai proaste comentarii de pe YouTube blocate de filtru”. Daily Telegraph. arhivată din original din 10 ianuarie 2022. regăsit Martie 26, 2017.
  160. ^ Rundle, Michael (7 aprilie 2012). „Polițierea rasismului online: Liam Stacey, YouTube și legea numerelor mari”. Huffington Post. regăsit Iunie 1, 2012.
  161. ^ „YouTube își propune să îmblânzească trolii cu modificări la secțiunea de comentarii”, Stuart Dredge, The Guardian, 7 noiembrie 2013. Consultat la 9 noiembrie 2013.
  162. ^ „Nu mai există linkuri în comentarii?”. forumuri de produse Google. 2009. regăsit August 28, 2013.
  163. ^ „Vizualizați și postați comentarii”. Asistență Google. 2013. Arhivat din originală noiembrie 17, 2013. regăsit Noiembrie 11, 2013.
  164. ^ Hern, Alex (8 noiembrie 2013). „Cofondatorul YouTube abuzează Google din cauza noilor comentarii pe YouTube”. The Guardian. Londra. regăsit Noiembrie 11, 2013.
  165. ^ „Cunoașteți noile comentarii YouTube” on YouTube, 6 noiembrie 2013. Consultat la 9 noiembrie 2013.
  166. ^ „Fondatorul YouTube explodează noile comentarii YouTube: Jawed Karim indignat de cerința Google Plus”, Ryan W. Neal, Internațional Business Times, 8 noiembrie 2013. Consultat la 9 noiembrie 2013.
  167. ^ Chase, Melvin (20 noiembrie 2013). „Comentariile YouTube necesită un cont Google+, Google se confruntă cu scandal”. Newsday. (este necesar abonament) Link alternativ arhivată 3 decembrie 2013, la ora Wayback Masini.
  168. ^ „Google deconectează Google+ de la YouTube”. BBC News. Londra. 28 iulie 2015. regăsit Iulie 29, 2015.
  169. ^ E. Solsman, Joan (3 noiembrie 2016). „YouTube îi ajută pe creatori să-i arunce pe trolli din comentarii”. CNET. CBS Interactive. regăsit Martie 25, 2017.
  170. ^ Jotham, Immanuel (24 iulie 2017). „Noua funcție YouTube permite creatorilor să blocheze automat spamul”. International Business Times Marea Britanie. regăsit Septembrie 17, 2017.
  171. ^ Alexander, Julia (3 decembrie 2020). „YouTube le va cere comentatorilor să regândească postarea dacă mesajul lor pare jignitor”. Acostament. regăsit Decembrie 9, 2020.
  172. ^ „YouTube introduce o nouă funcție pentru a aborda comentariile toxice”. TechCrunch. 3 decembrie 2020. regăsit Decembrie 9, 2020.
  173. ^ Perez, Sarah (13 septembrie 2016). „YouTube are propria sa rețea socială odată cu lansarea comunității YouTube”. TechCrunch. AOL. regăsit Martie 26, 2017.
  174. ^ McEvoy, Kiley (13 septembrie 2016). „Comunitatea YouTube merge dincolo de videoclipuri”. Blogul creatorilor YouTube. regăsit Martie 25, 2017.
  175. ^ „Creează o postare în comunitate – Computer – Ajutor YouTube”. support.google.com.
  176. ^ Peters, Jay (9 septembrie 2021). „YouTube reduce la jumătate numărul de abonați de care aveți nevoie pentru a debloca postarea în comunitate”. Acostament. regăsit Noiembrie 17, 2021.
  177. ^ „Interacționează cu creatorii în postările din Comunitate – Computer – Ajutor YouTube”. support.google.com.
  178. ^ „Funcții ascunse ale Facebook, WhatsApp, Youtube și multe altele”. Gadgeturi acum.
  179. ^ „Eprubeta YouTube: ce este?”. Sistemul Golden Grid. 8 ianuarie 2020. Arhivat din originală februarie 5, 2021. regăsit Decembrie 31, 2020.
  180. ^ „Căutare comentarii de testare Google pe YouTube”. Motor de Cautare Land. 16 octombrie 2009.
  181. ^ „YouTube lent? Încearcă Feather, Made for India”. Gtricks. 7 decembrie 2009.
  182. ^ „Ghid video încorporat YouTube”. Arhivat de la originală octombrie 10, 2017. regăsit Februarie 17, 2022.
  183. ^ „Atâta timp, răspunsuri video... În continuare: modalități mai bune de conectare”. Blogul creatorilor YouTube. 27 august 2013. regăsit Martie 25, 2017.
  184. ^ YouTube. „Controlează comentariile și răspunsurile video”. regăsit August 28, 2013.
  185. ^ „Termeni de utilizare, 5.B”. Youtube. regăsit August 25, 2010.
  186. ^ Lowensohn, Josh (16 ianuarie 2009). „(Unele) videoclipuri YouTube au opțiunea de descărcare”. CNET. CBS Interactive. regăsit Martie 25, 2017.
  187. ^ Milian, Mark (19 februarie 2009). „YouTube caută proprietarii de conținut, dezactivează extragerea videoclipurilor”. Los Angeles Times. regăsit Februarie 21, 2009.
  188. ^ Rao, Leena (12 februarie 2009). „YouTube speră să crească veniturile cu descărcări video”. Washington Post. regăsit Martie 26, 2017.
  189. ^ Torrentfreak (19 iunie 2012). „Google amenință că va da în judecată site-ul uriaș de conversie MP3 YouTube”. regăsit Septembrie 4, 2013.
  190. ^ Zamzar (12 iunie 2012). „Descărcarea videoclipurilor YouTube – nu mai este acceptată”. regăsit Septembrie 4, 2013.
  191. ^ Park, Jane (2 iunie 2011). „YouTube lansează suport pentru CC BY și o bibliotecă CC cu 10,000 de videoclipuri”. Creative Commons. regăsit Iulie 20, 2019.
  192. ^ Casserly, Cathy (25 iulie 2012). „Iată invitația ta de a reutiliza și remix cele 4 milioane de videoclipuri cu licență Creative Commons de pe YouTube”. Blog oficial YouTube. regăsit Martie 25, 2017.
  193. ^ „Youtube”. www.youtube.com.
  194. ^ Chitu, Alex (15 iunie 2007). „YouTube mobil”. Blog neoficial Google. regăsit Martie 25, 2017.
  195. ^ „YouTube Live pe Apple TV astăzi; va veni pe iPhone pe 29 iunie”. Apple. 20 iunie 2007. Arhivat din originală decembrie 28, 2008. regăsit Ianuarie 17, 2009.
  196. ^ Zibreg, Christian (8 iulie 2010). „La revedere Flash: YouTube mobil devine HTML5 pe iPhone și Android”. Arhivat de la originală aprilie 27, 2012. regăsit Ianuarie 9, 2012.
  197. ^ Kincaid, Jason (7 iulie 2010). „YouTube Mobile devine HTML5, calitatea video depășește aplicațiile native cu mâna jos”. TechCrunch. AOL. regăsit Martie 26, 2017.
  198. ^ „Aplicația YouTube 2.1 acum disponibilă pe Android Market”. 8 decembrie 2010. regăsit Ianuarie 9, 2012.
  199. ^ Dredge, Stuart (11 septembrie 2012). „Noua aplicație YouTube pentru iPhone previne retrogradarea iOS6”. The Guardian. Londra. regăsit Septembrie 11, 2012.
  200. ^ Smith, Cooper (5 septembrie 2013). „Google+ este a patra cea mai folosită aplicație pentru smartphone”. Business Insider. regăsit Martie 25, 2017.
  201. ^ „TiVo primește streaming pe YouTube astăzi”. Gizmodo. Iulie 17, 2007. regăsit Februarie 17, 2009.
  202. ^ „Videoclipul YouTube vine pe consolele de jocuri Wii și PlayStation 3”. Los Angeles Times. 15 ianuarie 2009. regăsit Ianuarie 17, 2009.
  203. ^ „Urmează următorul... YouTube pe televizorul tău”. Blog YouTube. 15 ianuarie 2009. Arhivat din originală iunie 22, 2009. regăsit Mai 10, 2009.
  204. ^ „Experimentați YouTube XL pe marele ecran”. Blogul YouTube. YouTube. 2 iunie 2009. regăsit Iunie 20, 2009.
  205. ^ „Xbox Live Primește TV în direct, YouTube și Bing Voice Search”. Mashable. 6 iunie 2011. regăsit Decembrie 22, 2011.
  206. ^ „Aplicația YouTube pătrunde pe Nintendo Wii cu câteva zile înainte de lansarea Wii U”. Techradar.com. 15 noiembrie 2012. regăsit Noiembrie 20, 2012.
  207. ^ „Întreruperea aplicației YouTube pentru Nintendo 3DS”. Nintendo America. regăsit Februarie 4, 2020.
  208. ^ Ali, Sarah (22 noiembrie 2012). „Doar pentru tine: YouTube ajunge pe Wii U”. Blog oficial YouTube. regăsit Martie 25, 2017.
  209. ^ Spangler, Todd (17 decembrie 2013). „Canalul YouTube se redă acum pe Roku”. Varietate. regăsit Martie 25, 2017.
  210. ^ O'Grady, Richard (28 octombrie 2014). „Pwn, share, repetă cu YouTube pe PlayStation 4”. Blog oficial YouTube. regăsit Martie 25, 2017.
  211. ^ „YouTube pentru Nintendo Switch”. Detalii joc Nintendo. Nintendo din America. regăsit Decembrie 5, 2018.
  212. ^ a b c d e f g h i j k l m Sayer, Peter (19 iunie 2007). „Google lansează YouTube News France”. Consilier PC. regăsit August 3, 2009.
  213. ^ Consultați lista de localizare YouTube din partea de jos a site-ului web YouTube.
  214. ^ „Prezentă acum YouTube Mexic” [YouTube México a fost lansat astăzi]. Universal (in spaniola). 11 octombrie 2007. Arhivat din originală pe mai 16, 2009. regăsit Septembrie 9, 2010.
  215. ^ „中文上線 – YouTube 香港中文版登場!”. Stanley5. 17 octombrie 2007. Arhivat din originală octombrie 11, 2018. regăsit Ianuarie 2, 2012.
  216. ^ a b Nicole, Kristen (22 octombrie 2007). „YouTube se lansează în Australia și Noua Zeelandă”. Mashable. regăsit August 3, 2009.
  217. ^ Nicole, Kristen (6 noiembrie 2007). „YouTube Canada acum live”. Mashable. regăsit August 3, 2009.
  218. ^ Ostrow, Adam (8 noiembrie 2007). „Se lansează YouTube Germania”. Mashable. regăsit August 3, 2009.
  219. ^ „YouTube перевелся на русский” (in rusa). Kommersant Moscova. 14 noiembrie 2007. regăsit Martie 22, 2012.
  220. ^ Williams, Martyn (23 ianuarie 2008). „YouTube lansează site-ul coreean”. PC World. Arhivat de la originală aprilie 28, 2012. regăsit Martie 22, 2012.
  221. ^ Joshi, Sandeep (8 mai 2008). „YouTube are acum o încarnare indiană”. The Hindu. Chennai, India. Arhivat din originală pe mai 10, 2008. regăsit August 3, 2009.
  222. ^ Bokuvka, Petr (12 octombrie 2008). „S-a lansat versiunea cehă a YouTube. Și este o porcărie. E nasol”. Cuvântul zilnic ceh. Wordpress.com. regăsit August 3, 2009.
  223. ^ Videoclipul de lansare nu este disponibil când YouTube se deschide în Suedia 23 octombrie 2008. Consultat la 7 decembrie 2012.
  224. ^ „YouTube se lansează în Argentina”. 9 septembrie 2010. Arhivat din originală septembrie 12, 2010. regăsit Septembrie 9, 2010.
  225. ^ a b c d e f g „YouTube lansează versiunea locală pentru Algeria, Egipt, Iordania, Maroc, Arabia Saudită, Tunisia și Yemen”. ArabCrunch. Arhivat din originală pe martie 14, 2011. regăsit Martie 13, 2011.
  226. ^ Jidenma, Nmachi (1 septembrie 2011). „Google lansează YouTube în Kenya”. Următorul Web. regăsit Martie 22, 2012.
  227. ^ Nod, Tam (13 octombrie 2011). „YouTube lansează „Filipinele”". Steaua filipineză. regăsit Octombrie 13, 2011.[veriga moartă permanentă]
  228. ^ „YouTube lansează site-ul Singapore”. Arhivat de la originală octombrie 21, 2011. regăsit Septembrie 23, 2015.
  229. ^ YouTube lansează site-ul web localizat pentru Columbia 1 decembrie 2011. Consultat la 1 decembrie 2011.
  230. ^ Google lansează YouTube Uganda arhivată 4 ianuarie 2012, la ora Wayback Masini 2 decembrie 2011. Consultat la 15 ianuarie 2012.
  231. ^ Google va lansa YouTube Nigeria astăzi arhivată 8 ianuarie 2012, la ora Wayback Masini 7 decembrie 2011. Consultat la 15 ianuarie 2012.
  232. ^ Google lansează YouTube Chile 19 martie 2012. Consultat la 22 martie 2012. arhivată 25 martie 2012, la ora Wayback Masini
  233. ^ Google lansează YouTube maghiar 12 martie 2012. Consultat la 22 martie 2012. arhivată 17 ianuarie 2013, la ora Wayback Masini
  234. ^ YouTube lansează domeniul local pentru Malaezia 22 martie 2012. Consultat la 22 martie 2012.
  235. ^ S-a lansat YouTube Peru, extinderea continuă 27 martie 2012. Consultat la 1 aprilie 2012.
  236. ^ Bindu Suresh Rai (2 aprilie 2012). „S-a lansat versiunea YouTube din Emiratele Arabe Unite”. Emiratele 247. regăsit Februarie 14, 2014.
  237. ^ „YouTube lansează versiunea indoneziană”, 15 iunie 2012. Consultat la 8 iulie 2012.
  238. ^ „Google lansează YouTube în Ghana” arhivată 24 iunie 2012, la ora Wayback Masini, 22 iunie 2012. Consultat la 8 iulie 2012.
  239. ^ „YouTube lansează un portal local în Senegal”,
    ^ itag 120 este pentru streaming live și are metadate care se referă la „Elemental Technologies Live”. 16 iulie 2012. Consultat la 25 iulie 2012.
  240. ^ „Versiunea turcă a YouTube intră în funcțiune”, 1 octombrie 2012. Consultat la 1 octombrie 2012.
  241. ^ Tarasova, Maryna (13 decembrie 2012). „YouTube приходить в Україну! (YouTube vine în Ucraina!)” (în ucraineană). Ucraina: Blogul Google Ucraina.
  242. ^ „YouTube Lanceres i Danmark”. Danemarca: iProspect. Arhivat din originală pe mai 7, 2013. regăsit Aprilie 17, 2013.
  243. ^ Sormunen, Vilja (6 februarie 2013). „YouTube se lansează în țările nordice”. Nordic: KLOK. Arhivat din originală iulie 28, 2013. regăsit Februarie 11, 2013.
  244. ^ „YouTube a fost lansat în Norvegia”. Norvegia: TON. Arhivat de la originală aprilie 20, 2013. regăsit Aprilie 17, 2013.
  245. ^ „YouTube devine elvețian”. Elvețian: Swissinfo. regăsit Aprilie 17, 2013.
  246. ^ „YouTube.at de joi online”. Austria: Wiener Zeitung. regăsit Aprilie 17, 2013.
  247. ^ "Youtube România se lansează într-o săptămână". România: ZF.ro. regăsit Mai 14, 2013.
  248. ^ „Google lança versão lusa do YouTube”. Portugalia: Luso Noticias. Arhivat din originală decembrie 3, 2013. regăsit Mai 14, 2013.
  249. ^ tš (21 mai 2013). „Slováci už môžu oficiálne zarábať na tvorbe videí pre YouTube” (în slovacă). Vat Pravda. regăsit Februarie 14, 2014.
  250. ^ a b c d e Nick Rego (16 septembrie 2013). „YouTube extinde generarea de bani și parteneriatul în GCC”. tbreak Media. Arhivat din originală februarie 13, 2014. regăsit Februarie 14, 2014.
  251. ^ Ивелина Атанасова (18 martie 2014). „YouTube рекламата става достъпна и за България” (în bulgară). Noua moda. Arhivat din originală aprilie 7, 2014. regăsit Aprilie 5, 2014.
  252. ^ „Oglašavanje na video platformi YouTube od sad dostupno iu Hrvatskoj” (în croată). Lider. 19 martie 2014. Arhivat din originală ianuarie 11, 2015. regăsit Aprilie 5, 2014.
  253. ^ Oden, Siiri (19 martie 2014). „Youtube reklaamid – uued võimalused nüüd ka Eestis!” (în estonă). Mediu. Arhivat din originală aprilie 7, 2014. regăsit Aprilie 5, 2014.
  254. ^ Marta (18 martie 2014). „Tagad reklāmas iespējas Youtube kanālā iespējams izmantot arī Latvijā” (în letonă). Marketing. Arhivat din originală pe martie 21, 2014. regăsit Aprilie 5, 2014.
  255. ^ STA (18 martie 2014). „Na Youtube prihajajo tudi slovenski video oglasi” (în slovenă). Jurnal. regăsit Aprilie 5, 2014.
  256. ^ Pornwasin, Asina (3 aprilie 2014). „YouTube introduce în special pagina de pornire”. Nation. Arhivat de la originală iulie 25, 2014. regăsit Aprilie 4, 2014.
  257. ^ a b c d Hall, Stephen (12 octombrie 2015). „YouTube continuă expansiunea globală cu versiuni ale site-ului său în 7 noi locații”. 9to5 Google. regăsit Martie 18, 2016.
  258. ^ a b „YouTube lansează pagini de porni specifice pentru Nepal, Pakistan și Sri Lanka”. Himalaya Times. 13 ianuarie 2016. regăsit Ianuarie 31, 2016.
  259. ^ „YouTube lansează o pagină de pornire specifică țării pentru Pakistan”. Tribuna Express. 12 ianuarie 2016. regăsit Ianuarie 31, 2016.
  260. ^ „YouTube lansează domeniul local pentru Malta”. www.maltachamber.org.mt. regăsit Februarie 15, 2023.
  261. ^ „Aflați mai multe: videoclipul nu este disponibil în țara mea”. google.com. regăsit August 4, 2009.
  262. ^ „Turcia ridică interdicția de doi ani pe YouTube”. BBC News. 30 octombrie 2010. regăsit Octombrie 3, 2012.
  263. ^ Danforth, Nick (31 iulie 2009). „Turcii cenzurează cenzura YouTube”. San Francisco Chronicle. regăsit August 4, 2009.
  264. ^ Kerr, Dara (2 octombrie 2012). „YouTube cedează Turciei și folosește domeniul web local”. CNET. CBS Interactive. regăsit Martie 25, 2017.
  265. ^ Barnett, Emma (3 septembrie 2009). „Videoclipuri muzicale din nou pe YouTube cu o afacere PRS de mai multe milioane de lire”. Daily Telegraph. arhivată din original din 10 ianuarie 2022. regăsit Martie 26, 2017.
  266. ^ „Acum YouTube oprește muzica în Germania”. The Guardian. Londra. 1 aprilie 2009. regăsit Aprilie 2, 2009.
  267. ^ Seabrook, John (16 ianuarie 2012). „Visele transmise în flux”. New Yorker. regăsit Ianuarie 6, 2012.
  268. ^ „Actualizări de la VidCon: mai mulți utilizatori, mai multe produse, mai multe emisiuni și multe altele”. Blog oficial YouTube. regăsit Septembrie 16, 2017.
  269. ^ Hoffberger, Chase (21 decembrie 2012). „YouTube înlătură Universal și Sony 2 miliarde de vizualizări false”. Daily Dot. Complex Media, Inc. regăsit Ianuarie 10, 2014.
  270. ^ Sabbagh, Dan (28 decembrie 2012). „Două miliarde de vizionări ale videoclipurilor muzicale YouTube dispar... sau pur și simplu migrează?”. The Guardian. Guardian News and Media Limited. regăsit Ianuarie 10, 2014.
  271. ^ Haran, Brady (Iunie 22, 2012). De ce vizionările YouTube îngheață la 301?. Numberphile. arhivată din original din 21 decembrie 2021. regăsit August 30, 2018 - prin YouTube.
  272. ^ Snyder, Benjamin (6 august 2015). „YouTube a remediat în sfârșit această funcție enervantă”. Timp. regăsit Martie 26, 2017.
  273. ^ „Număr abreviat de abonați pentru public”. Blogul de inginerie și dezvoltatori YouTube. 2019. Arhivat din originală aprilie 13, 2021. regăsit Aprilie 9, 2021.
  274. ^ Spangler, Todd (30 martie 2021). „YouTube lansează un test pentru a ascunde numărul „Nu-mi place” videoclipurilor”. Varietate. regăsit Martie 30, 2021.
  275. ^ „YouTube testează ascunderea numărului de neapreciere pentru videoclipuri”. TechCrunch. 30 martie 2021. regăsit Martie 30, 2021.
  276. ^ „YouTube pentru a ascunde numărul de neapreciere pentru toate videoclipurile de pe platformă: iată tot ce trebuie să știi”. MSN. 11 noiembrie 2021. regăsit Noiembrie 11, 2021.
  277. ^ Marsden, Rhodri (12 august 2009). „De ce mi s-a închis contul YouTube?”. Independent. Londra. arhivată din original din 7 mai 2022. regăsit August 12, 2009.
  278. ^ De ce am o sancțiune pe contul meu? YouTube. Preluat la 5 februarie 2012.
  279. ^ „Este regula YouTube a trei avertismente corectă pentru utilizatori?”. BBC News. Londra. 21 mai 2010. regăsit Februarie 5, 2012.
  280. ^ „Viacom va da în judecată YouTube pentru 1 miliard de dolari”. BBC News. 13 martie 2007. regăsit Mai 26, 2008.
  281. ^ „Mediaset prezintă un costum de 500 de milioane de euro față de YouTube-ul lui Google”. CNNMoney.com. Iulie 30, 2008. regăsit August 19, 2009.
  282. ^ „Premier League va lua măsuri împotriva YouTube”. Daily Telegraph. 5 mai 2007. arhivată din original din 10 ianuarie 2022. regăsit Martie 26, 2017.
  283. ^ Egelko, Bob (20 august 2008). „Femeia poate da în judecată pentru anularea postării clipurilor YouTube”. San Francisco Chronicle. regăsit August 25, 2008.
  284. ^ Finley, Klint (19 noiembrie 2015). „Google se angajează să contribuie la combaterea revendicărilor false de drepturi de autor YouTube – pentru câteva”. Prin cablu. regăsit Martie 25, 2017.
  285. ^ Tribunalul districtual de nord din Ohio (18 iulie 2013). „Documentul instanței”. Smith v. Summit Entertainment LLC. Docket Alarm, Inc. regăsit Octombrie 21, 2014.
  286. ^ Judecătorul districtual James G. Carr (6 iunie 2011). "Ordin". Smith v. Summit Entertainment LLC. Tribunalul Districtual al Statelor Unite, ND Ohio, Divizia de Vest. regăsit Noiembrie 7, 2011.
  287. ^ „YouTube pierde lupta în instanță pentru clipuri muzicale”. BBC News. Londra. 20 aprilie 2012. regăsit Aprilie 20, 2012.
  288. ^ „Confruntarea de șapte ani a YouTube se încheie”. BBC News. Londra. 1 noiembrie 2016. regăsit Noiembrie 2, 2016.
  289. ^ „Acordul YouTube cu contranotificări DMCA Universal Blocks”. TorrentFreak. 5 aprilie 2013. regăsit Aprilie 5, 2013.
  290. ^ „Videoclipuri eliminate sau blocate din cauza obligațiilor contractuale ale YouTube”. regăsit Aprilie 5, 2013.
  291. ^ Aswad, Jem (19 decembrie 2017). „YouTube face noi oferte cu Universal și Sony Music”. Varietate. regăsit Aprilie 22, 2021.
  292. ^ a b Alexander, Julia (24 mai 2019). „YouTuberii și casele de discuri se luptă, iar casele de discuri continuă să câștige”. Acostament. regăsit Aprilie 22, 2021.
  293. ^ Delaney, Kevin J. (12 iunie 2007). „YouTube va testa software-ul pentru a ușura luptele de licențiere”. Wall Street Journal. regăsit Decembrie 4, 2011.
  294. ^ Agenții de publicitate YouTube (4 februarie 2008), Identificare video, recuperat August 29, 2018[link YouTube mort]
  295. ^ King, David (2 decembrie 2010). „Content ID împlinește trei ani”. Blog oficial YouTube. regăsit August 29, 2018.
  296. ^ „YouTube Content ID”. YouTube. 28 septembrie 2010. arhivată din original din 21 decembrie 2021. regăsit Mai 25, 2015.
  297. ^ Mai multe despre Content ID YouTube. Preluat la 4 decembrie 2011.
  298. ^ Von Lohmann, Fred (23 aprilie 2009). „Testarea sistemului de identificare a conținutului audio al YouTube”. Fundația Electronic Frontier. regăsit Decembrie 4, 2011.
  299. ^ Von Lohmann, Fred (3 februarie 2009). „Masacru de utilizare loială din ianuarie”. Fundația Electronic Frontier. regăsit Decembrie 4, 2011.
  300. ^ Contestații Content ID YouTube. Preluat la 4 decembrie 2011.
  301. ^ Hernandez, Patricia (28 aprilie 2016). „Sistemul de identificare a conținutului YouTube primește o remediere foarte necesară”. Kotaku. regăsit Septembrie 16, 2017.
  302. ^ „Elimină melodiile revendicate Content ID din videoclipurile mele – Ajutor YouTube”. support.google.com. regăsit Septembrie 17, 2017.
  303. ^ Siegel, Iosua; Mayle, Doug (9 decembrie 2010). „Sus, sus și departe – videoclipuri lungi pentru mai mulți utilizatori”. Blog oficial YouTube. regăsit Martie 25, 2017.
  304. ^ a b c „Regulile comunității YouTube”. YouTube. Arhivat din originală pe martie 4, 2017. regăsit Noiembrie 30, 2008.
  305. ^ a b Alexander, Julia (10 mai 2018). „The Yellow $: o istorie cuprinzătoare a demonetizării și războiul YouTube cu creatorii”. Poligon. regăsit Noiembrie 3, 2019.
  306. ^ Wong, Julia Carrie; Levin, Sam (25 ianuarie 2019). „YouTube promite că va recomanda mai puține videoclipuri despre teoria conspirației”. The Guardian. ISSN 0261-3077. regăsit Noiembrie 3, 2019.
  307. ^ Orphanides, KG (23 martie 2018). „Youtube pentru copii încă produce sânge, sinucidere și canibalism”. Marea Britanie cu fir. ISSN 1357-0978. regăsit Noiembrie 3, 2019.
  308. ^ Orphanides, KG (20 februarie 2019). „Pe YouTube, o rețea de pedofili se ascunde la vedere”. Marea Britanie cu fir. ISSN 1357-0978. regăsit Noiembrie 3, 2019.
  309. ^ Kimball, Whitney (22 septembrie 2020). „Moderatorul de conținut expus agresării copiilor și torturii animalelor dă în judecată YouTube”. Gizmodo. regăsit Octombrie 11, 2020.
  310. ^ Vincent, James (22 septembrie 2020). „Fostul moderator de conținut YouTube dă în judecată compania după ce a dezvoltat simptome de PTSD”. Acostament. regăsit Octombrie 11, 2020.
  311. ^ Elias, Jennifer (22 septembrie 2020). „Fostul moderator de conținut YouTube descrie ororile slujbei într-un nou proces”. CNBC. regăsit Octombrie 11, 2020.
  312. ^ Alba, Davey (3 februarie 2020). „YouTube spune că va interzice conținutul înșelător legat de alegeri”. New York Times. regăsit Februarie 10, 2020.
  313. ^ „YouTube criticat în Germania pentru videoclipurile naziste antisemite”. Reuters. Arhivat din originală pe mai 17, 2008. regăsit Mai 28, 2008.
  314. ^ „Furie când YouTube poartă insulte video bolnave Hillsboro”. icLiverpool. Arhivat din originală pe martie 20, 2012. regăsit Noiembrie 29, 2015.
  315. ^ Kirkup, James; Martin, Nicole (31 iulie 2008). „YouTube atacat de parlamentari pentru filmări cu sex și violență”. Daily Telegraph. arhivată din original din 10 ianuarie 2022. regăsit Martie 26, 2017.
  316. ^ „Videoclipurile YouTube ale lui Al-Awlaki vizate de reprezentantul Weiner”. Fox News. 25 octombrie 2010. regăsit Noiembrie 13, 2010.
  317. ^ F. Burns, John; Helft, Miguel (4 noiembrie 2010). „YouTube retrage videoclipurile clerului”. New York Times. ProQuest 1458411069. regăsit Martie 26, 2017.
  318. ^ Bennett, Brian (12 decembrie 2010). „YouTube permite utilizatorilor să decidă asupra videoclipurilor legate de terorism”. Los Angeles Times. regăsit Noiembrie 29, 2015.
  319. ^ Newton, Casey (13 martie 2018). „YouTube va adăuga informații de pe Wikipedia la videoclipurile despre conspirații”. Acostament. regăsit Aprilie 15, 2019.
  320. ^ Bergen, Mark (15 aprilie 2019). „YouTube semnalează incendiul din Notre-Dame drept o conspirație de la 9 septembrie, spune că sistemul a făcut „apel greșit”". Bloomberg LP regăsit Aprilie 15, 2019.
  321. ^ „YouTube lansează noi politici pentru conținutul privind tulburările alimentare”. CNN.
  322. ^ Bensinger, Greg; Albergotti, Reed (14 august 2019). „YouTube discriminează conținutul LGBT eliminându-l în mod nedrept, susține procesul”. Washington Post. regăsit August 14, 2019.
  323. ^ a b c Lawton, Sophie (23 iunie 2022). „Clickbait de dreapta care împinge frotiuri de „groomer” anti-LGBTQ sunt din ce în ce mai populare pe YouTube”. Media contează. regăsit Octombrie 23, 2022.
  324. ^ a b c Nicas, Jack (7 februarie 2018). „Cum conduce YouTube oamenii către cele mai întunecate colțuri ale internetului”. Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. regăsit Iunie 16, 2018.
  325. ^ Fisher, Max; Bennhold, Katrin (7 septembrie 2018). „În timp ce germanii caută știri, YouTube oferă tirade de extremă dreapta”. New York Times. regăsit Septembrie 8, 2018.
  326. ^ a b c Ingram, Matei. „Viața secretă a YouTube ca motor pentru radicalizarea de dreapta”. Columbia Journalism Review. Nr. 19 septembrie 2018. regăsit Martie 26, 2019.
  327. ^ Lewis, Rebecca (septembrie 2018). „Influență alternativă: difuzarea dreptului reacționar pe YouTube” (PDF). datasociety.net. Date și societate. regăsit Martie 26, 2019.
  328. ^ „YouTube vrea publicul de știri, dar nu responsabilitatea”. Columbia Journalism Review. regăsit Septembrie 23, 2018.
  329. ^ Nicas, Jack (6 octombrie 2017). „YouTube modifică rezultatele căutării pe măsură ce teoriile conspirației din Las Vegas se ridică la vârf”. Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. regăsit Iunie 16, 2018.
  330. ^ „Iată cum răspândește YouTube teorii ale conspirației despre împușcătura de la Vegas”. BuzzFeed. regăsit Iunie 16, 2018.
  331. ^ „Marile platforme tehnologice încă sunt de naștere în timpul ultimelor știri”. BuzzFeed. regăsit Iunie 16, 2018.
  332. ^ „YouTube răspândește teorii ale conspirației despre moartea lui Anthony Bourdain”. BuzzFeed. regăsit Iunie 16, 2018.
  333. ^ a b „Google își cere scuze pentru că M&S scoate reclame”. BBC News. 20 martie 2017. regăsit Iunie 16, 2018.
  334. ^ Lewis, Paul (2 februarie 2018). "„Ficțiunea depășește realitatea”: cum algoritmul YouTube distorsionează adevărul”. The Guardian. ISSN 0261-3077. regăsit Iunie 16, 2018.
  335. ^ Levin, Sam (23 aprilie 2018). „YouTube este criticat pentru cenzurarea unui videoclip care îl expune pe teoreticianul conspirației Alex Jones”. The Guardian. regăsit Iunie 16, 2018.
  336. ^ Salinas, Sara (6 august 2018). „YouTube elimină pagina lui Alex Jones, în urma interdicțiilor de la Apple și Facebook”. CNBC. Preluat la 15 octombrie 2018.
  337. ^ Tufekci, Zeynep (10 martie 2018). „Opinie | YouTube, Marele Radicalizator”. New York Times. ProQuest 2610860590. regăsit Iunie 16, 2018.
  338. ^ „Parkland filmând videoclipuri cu „actorul de criză” îi conduc pe utilizatori către un „ecosistem de conspirație” pe YouTube, arată o nouă cercetare”. Washington Post. regăsit Septembrie 23, 2018.
  339. ^ Weill, Kelly (25 ianuarie 2019). „YouTube modifică algoritmul pentru a lupta împotriva adevăraților din 9 septembrie, a pământenilor plat, a remediilor miraculoase”. regăsit Ianuarie 29, 2019.
  340. ^ Bergen, Mark (2 aprilie 2019). „Directivii YouTube au ignorat avertismentele, lăsând videoclipurile toxice să se dezvolte”. Bloomberg News. regăsit Aprilie 2, 2019.
  341. ^ „Cei patru R ai responsabilității, partea a 2-a: creșterea conținutului de autoritate și reducerea conținutului limită și dezinformarea dăunătoare”. Blog oficial YouTube. Youtube. regăsit Ianuarie 31, 2020.
  342. ^ Allgaier, Joachim (25 iulie 2019). „Comunicare în știință și mediu pe YouTube: comunicări distorsionate strategic în videoclipuri online despre schimbările climatice și ingineria climatului”. Frontiere în comunicare. 4. doi:10.3389/fcomm.2019.00036. ISSN 2297-900X.
  343. ^ Carmichael, Flora; Gragani, Juliana (12 septembrie 2019). „Cum câștigă YouTube bani din videoclipuri false pentru vindecarea cancerului”. BBC News. Dincolo de știri false și monitorizare BBC. regăsit Septembrie 27, 2019.
  344. ^ Fisher, Max; Taub, Amanda (11 august 2019). „Cum a radicalizat YouTube Brazilia”. New York Times. ISSN 0362-4331. regăsit August 12, 2019.
  345. ^ Tuquero, Loreben (22 septembrie 2021). „Stela roșu pentru 2022: minciunile politice nu sunt verificate pe canalele YouTube showbiz”. rechemare. Manila, Filipine: Rappler Inc. regăsit Septembrie 23, 2021.
  346. ^ Diaz Ruiz, Carlos; Nilsson, Tomas (8 august 2022). „Dezinformarea și camerele de eco: cum circulă dezinformarea pe rețelele sociale prin controverse bazate pe identitate”. Jurnal de politici publice și marketing. 42: 18-35. doi:10.1177 / 07439156221103852. ISSN 0743-9156. S2CID 248934562.
  347. ^ a b „Munca noastră continuă pentru a combate ura”. YouTube. 5 iunie 2019. regăsit Aprilie 9, 2020.
  348. ^ Robertson, Adi (15 martie 2019). „Întrebările despre controlul urii online sunt mult mai mari decât Facebook și YouTube”. Acostament. regăsit Aprilie 9, 2020.
  349. ^ Timberg, Craig; Harwell, Drew; Shaban, Hamza; Ba Tran, Andrei; Fung, Brian (15 martie 2020). „Fușcătura din Noua Zeelandă arată cum YouTube și Facebook răspândesc ură și imagini violente – încă o dată”. Washington Post. regăsit Aprilie 9, 2020.
  350. ^ Roose, Kevin (29 martie 2019). „Șeful de produs al YouTube pentru radicalizarea online și găuri algoritmice”. New York Times. regăsit Aprilie 9, 2020.
  351. ^ Browne, Ryan (15 mai 2019). „Noua Zeelandă și Franța dezvăluie planuri de a combate extremismul online fără SUA la bord”. CNBC. regăsit Aprilie 9, 2020.
  352. ^ Willsher, Kim (15 mai 2019). „Liderii și firmele de tehnologie se angajează să abordeze violența extremistă online”. The Guardian. regăsit Aprilie 9, 2020.
  353. ^ Newton, Casey (5 iunie 2019). „YouTube tocmai a interzis conținutul supremacist și mii de canale sunt pe cale să fie eliminate”. Acostament. regăsit Aprilie 9, 2020.
  354. ^ Alexander, Julia (29 iunie 2020). „YouTube îi interzice pe Stefan Molyneux, David Duke, Richard Spencer și alții pentru discursul instigator la ură”. Acostament. regăsit Iunie 29, 2020.
  355. ^ Hern, Alex (5 aprilie 2020). „YouTube se mută pentru a limita răspândirea teoriei false a coronavirusului 5G”. The Guardian. regăsit Aprilie 5, 2020.
  356. ^ a b Pannett, Rachel (29 ianuarie 2021). „Rusia amenință că va bloca YouTube după ce canalele germane sunt șterse din cauza dezinformării despre coronavirus”. Washington Post. regăsit Septembrie 30, 2021.
  357. ^ a b Alba, Davey (29 septembrie 2021). „YouTube interzice orice dezinformare anti-vaccin”. New York Times. Arhivat de la originală decembrie 28, 2021. regăsit Septembrie 30, 2021.
  358. ^ Peters, Jay (7 octombrie 2021). „Google și YouTube vor tăia banii publicitari pentru cei care negează schimbările climatice”. Acostament. regăsit Octombrie 7, 2021.
  359. ^ Elias, Jennifer (21 iulie 2022). „YouTube spune că va reprima informațiile greșite despre avort și va elimina videoclipurile cu afirmații false”. CNBC. regăsit Iulie 21, 2022.
  360. ^ Luscombe, Belinda (18 mai 2017). „Părinții YouTube care transformă momentele în familie în bani mari”. Timp. regăsit Iunie 21, 2019.
  361. ^ Alexander, Julia (21 iunie 2019). „YouTube nu poate elimina videoclipurile pentru copii fără să facă o gaură în întregul ecosistem al creatorilor”. Acostament. regăsit Iunie 21, 2019.
  362. ^ Ohlheiser, Abby (26 aprilie 2017). „Saga unei familii YouTube care le-a făcut farse tulburătoare propriilor copii”. Washington Post.
  363. ^ Cresci, Elena (7 mai 2017). „Flux rău: cum a înfuriat internetul canalul de farse YouTube DaddyOFive”. The Guardian. ISSN 0261-3077. regăsit Iunie 7, 2017.
  364. ^ Dunphy, Rachel (28 aprilie 2017). „Familiile” abuzive ale vloggerilor de familie YouTube”. Selectați Toate. New York Magazine. regăsit Iulie 9, 2017.
  365. ^ Gajanan, Mahita (3 mai 2017). „Starul YouTube DaddyOFive pierde custodia a 2 copii care apar în videoclipurile cu „farse””. Timp. regăsit Iulie 9, 2017.
  366. ^ Levenson, Eric; Alonso, Mel (20 martie 2019). „O mamă dintr-o emisiune populară de pe YouTube este acuzată că și-a pulverizat cu piper copiii atunci când aceștia și-au șters replicile”. CNN.
  367. ^ Ben Popper, Adulții îmbrăcați în supereroi este genul nou, ciudat și extrem de popular al YouTube, AcostamentFebruarie 4, 2017
  368. ^ „Raport: mii de videoclipuri care imită desene animate populare de pe YouTube Kids conțin conținut neadecvat”. NEWS10 ABC. 31 martie 2017. regăsit Aprilie 30, 2017.
  369. ^ Maheshwari, Sapna (4 noiembrie 2017). „Prietenos pentru copii? Videoclipurile uimitoare trec dincolo de filtre”. New York Times. ProQuest 2463387110.
  370. ^ a b Dani Di Placido, „Elsagate” de pe YouTube luminează ororile neintenționate ale erei digitale, Forbes, Noiembrie 28, 2017
  371. ^ Todd Spangler, YouTube închide canalul Toy Freaks pe fondul unei represiuni mai ample asupra conținutului deranjant pentru copii, Varietate, Noiembrie 17, 2017
  372. ^ Popper, Ben (9 noiembrie 2017). „YouTube spune că va lua măsuri împotriva videoclipurilor bizare care vizează copii”. Acostament. arhivată din original din 16 noiembrie 2017. În luna august a acestui an, YouTube a anunțat că nu le va mai permite creatorilor să monetizeze videoclipuri care „au folosit inadecvat personajele potrivite pentru familie”. Astăzi se face încă un pas pentru a încerca să controleze acest gen.
  373. ^ Sarah Templeton, Videoclipurile tulburătoare „ElsaGate”, „Toy Freaks” au fost eliminate de pe YouTube după acuzații de abuz, Newshub, Noiembrie 22, 2017
  374. ^ YouTube va reprima videoclipurile care prezintă pericolul copiilor, ABC News, Noiembrie 22, 2017
  375. ^ Charlie Warzel, YouTube abordează problema sa masivă de exploatare a copiilor BuzzFeed, Noiembrie 22, 2017
  376. ^ Podul, Mark; Mostrous, Alexi (18 noiembrie 2017). „Abuzul asupra copiilor pe YouTube”. The Times. regăsit Noiembrie 28, 2017.
  377. ^ a b c Koh, Yoree; Morris, Betsy (11 aprilie 2019). „Copiilor le place aceste canale YouTube. Cine le creează este un mister”. Wall Street Journal. arhivată din original din 14 august 2019. regăsit August 14, 2019.
  378. ^ Martineau, Paris. „YouTube are probleme cu copiii, deoarece copiii sunt un public principal”. Prin cablu. arhivată din original din 11 august 2019. regăsit August 14, 2019.
  379. ^ Graham, Jefferson (22 iunie 2019). „De ce problemele YouTube cu copiii sunt atât de grave”. USA Today. arhivată din original din 14 august 2019. regăsit August 14, 2019.
  380. ^ Bergan, Mark; Shaw, Lucas (10 februarie 2020). „Canalul secret pentru copii de top al YouTube se extinde în marfă”. Bloomberg News. regăsit Iunie 15, 2020.
  381. ^ a b Haskins, Caroline (19 martie 2019). „YouTuberii se luptă cu algoritmii pentru a crea conținut bun pentru copii”. Viciu. arhivată din original din 14 august 2019. regăsit August 14, 2019.
  382. ^ Palladino, Valentina (16 ianuarie 2019). „YouTube actualizează politicile pentru a interzice în mod explicit farsele și provocările periculoase”. Ars Technica. regăsit Ianuarie 16, 2019.
  383. ^ Videoclipurile YouTube cu copii sunt afectate de comentarii sexuale, Acostament, Noiembrie 15, 2017
  384. ^ a b Mostrous, Alexi; Podul, Mark; Gibbons, Katie (24 noiembrie 2017). „Reclamele pe YouTube fondează obiceiurile pedofililor”. The Times. regăsit Noiembrie 28, 2017.
  385. ^ Tait, Amelia (24 aprilie 2016). „De ce mamele YouTube își duc copiii offline”. Noul Statesman. regăsit Iunie 21, 2019.
  386. ^ Todd Spangler, YouTube se confruntă cu boicotarea unor agenți de publicitate din cauza videoclipurilor cu copii care au atras prădători sexuali, Varietate, Noiembrie 25, 2017
  387. ^ a b Bridge, Harry Shukman, Mark (10 decembrie 2018). „Pedofilii care îngrijesc copiii în direct pe YouTube”. The Times. ISSN 0140-0460. regăsit Februarie 18, 2019.
  388. ^ a b Bergen, Mark; de Vynck, Gerrit; Palmeri, Christopher (20 februarie 2019). „Nestle, Disney retrag reclamele YouTube, alăturându-se furorii pentru videoclipurile copiilor”. Bloomberg News. regăsit Februarie 20, 2019.
  389. ^ Alexander, Julia (21 februarie 2019). „YouTube termină peste 400 de canale în urma controversei privind exploatarea copiilor”. Acostament. regăsit Februarie 21, 2019.
  390. ^ Brodkin, Jon (21 februarie 2019). „YouTube pierde agenți de publicitate din cauza „găurii de vierme în inelul pedofiliei”". Ars Technica. regăsit Februarie 22, 2019.
  391. ^ Haselton, Todd; Salinas, Sara (21 februarie 2019). „Pe măsură ce continuă să se reclame conținutul pedofilia pe YouTube, AT&T retrage toate reclamele”. CNBC. regăsit Februarie 21, 2019.
  392. ^ Ingraham, Nathan (22 februarie 2019). „YouTube blochează în mod proactiv reclamele din videoclipurile predispuse la comentarii de pradă”. Engadget. regăsit Februarie 22, 2019.
  393. ^ Fox, Chris (28 februarie 2019). „YouTube interzice comentariile la toate videoclipurile cu copii”. regăsit Martie 2, 2019.
  394. ^ Alexander, Julia (28 februarie 2019). „YouTube dezactivează comentariile la aproape toate videoclipurile care prezintă copii”. Acostament. regăsit Februarie 28, 2019.
  395. ^ Gerken, Tom (19 februarie 2019). „YouTube da înapoi după interzicerea „abuzului asupra copiilor” Pokemon”. BBC News. regăsit Februarie 20, 2019.
  396. ^ Alexander, Julia (28 februarie 2019). „Trollii mint despre pornografia infantilă pentru a încerca să elimine canalele YouTube”. Acostament. regăsit Februarie 28, 2019.
  397. ^ Fisher, Max; Taub, Amanda (3 iunie 2019). „Pe terenul de joacă digital al YouTube, o poartă deschisă pentru pedofili”. New York Times. regăsit Iunie 6, 2019.
  398. ^ Ingraham, Nathan (6 iunie 2019). „Un senator vrea să împiedice YouTube să recomande videoclipuri care prezintă minori”. Engadget. regăsit Iunie 6, 2019.
  399. ^ Copeland, Rob (19 iunie 2019). „YouTube, Under Fire, ia în considerare schimbări majore la conținutul pentru copii”. Wall Street Journal. regăsit Iunie 19, 2019.
  400. ^ Cockerell, Isobel (14 decembrie 2022). „Meghan nu a avut nicio șansă împotriva internetului”. Coda Media. regăsit Decembrie 26, 2022.
  401. ^ a b Lorenz, Taylor (18 septembrie 2022). „YouTube rămâne plin de misoginie și hărțuire, spun creatorii”. Washington Post. ISSN 0190-8286. regăsit Decembrie 26, 2022.
  402. ^ Arrington, Michael (31 martie 2008). „Utilizatori YouTube RickRolls”. TechCrunch. AOL. regăsit Martie 26, 2017.
  403. ^ Wortham, Jenna (1 aprilie 2008). „YouTube „Rickrolls” toată lumea”. Prin cablu. regăsit Martie 26, 2017.
  404. ^ Bas van den Beld (1 aprilie 2009). „Nebuni de aprilie: YouTube întoarce lumea pe dos”. searchcowboys.com. Arhivat din originală aprilie 3, 2009. regăsit Aprilie 2, 2010.
  405. ^ Pichette, Patrick (31 martie 2010). „TEXTp economisește lățime de bandă și bani YouTube”. Blog oficial YouTube. regăsit Martie 25, 2017.
  406. ^ Richmond, Shane (1 aprilie 2011). „YouTube se întoarce în 1911 pentru Ziua Păcălelilor de Aprilie”. Daily Telegraph. arhivată din original din 10 ianuarie 2022. regăsit Martie 26, 2017.
  407. ^ Carbone, Nick (1 aprilie 2012). „Ziua Păcălelilor 2012: Cele mai bune farse de pe web”. Timp. regăsit Martie 26, 2017.
  408. ^ Quan, Kristene (1 aprilie 2013). „UITEȘTE: YouTube anunță că se va închide”. Timp. regăsit Martie 26, 2017.
  409. ^ Murphy, Samantha (31 martie 2013). „YouTube spune că se închide în farsa de Ziua Păcălelilor”. Mashable. regăsit Noiembrie 8, 2019.
  410. ^ Kleinman, Alexis (1 aprilie 2014). „YouTube își dezvăluie secretele virale în videoclipul Ziua Păcălelilor de Aprilie”. Huffington Post. regăsit Aprilie 1, 2014.
  411. ^ Alba, Alejandro (1 aprilie 2015). „Fasele lui 17 April Fools de la branduri de tehnologie, giganți ai tehnologiei de astăzi”. NY Daily News. regăsit Iunie 12, 2016.
  412. ^ Sini, Rozina (1 aprilie 2016). „Snoopavision și alte glume ale lui April Fools devin virale”. BBC News. regăsit Aprilie 1, 2016.
  413. ^ „YouTube Premium”. YouTube.
  414. ^ Trew, James (12 noiembrie 2014). „YouTube dezvăluie serviciul de abonament Music Key, iată ce trebuie să știți”. Engadget. AOL. regăsit Martie 25, 2017.
  415. ^ Newton, Casey (12 noiembrie 2014). „YouTube anunță planuri pentru un serviciu muzical cu abonament”. Acostament. Vox Media. regăsit Martie 25, 2017.
  416. ^ Spangler, Todd (12 noiembrie 2014). „YouTube lansează serviciul de abonament „Music Key” cu peste 30 de milioane de melodii”. Varietate. regăsit Martie 25, 2017.
  417. ^ Spangler, Todd (21 octombrie 2015). „YouTube Red a fost dezvăluit: serviciul de streaming fără reclame la același preț ca Netflix”. Varietate. regăsit Martie 25, 2017.
  418. ^ Amadeo, Ron (21 octombrie 2015). "„YouTube Red” oferă YouTube premium pentru 9.99 USD pe lună, 12.99 USD pentru utilizatorii iOS”. Ars Technica. regăsit Martie 25, 2017.
  419. ^ Popper, Ben (21 octombrie 2015). „O primă privire asupra serviciului de abonament YouTube Red fără anunțuri”. Acostament. Vox Media. regăsit Martie 25, 2017.
  420. ^ Roberts, Hannah (3 noiembrie 2016). „Serviciul de abonament plătit fără reclame YouTube pare că se străduiește să decoleze”. Business Insider. regăsit Martie 25, 2017.
  421. ^ „Originalele YouTube Red au strâns aproape 250 de milioane de vizualizări”. Acostament. 22 iunie 2017. regăsit Septembrie 16, 2017.
  422. ^ „Lyor Cohen a fost numit șeful global al muzicii YouTube”. Panou. regăsit Ianuarie 6, 2018.
  423. ^ „Cum joacă YouTube pe pacificatorul cu muzicieni”. Avere. regăsit Ianuarie 6, 2018.
  424. ^ „În interiorul noului serviciu de streaming muzical cu abonament YouTube”. Panou. regăsit Septembrie 24, 2018.
  425. ^ Snapes, Laura; Sweney, Mark (17 mai 2018). „YouTube va lansa un nou serviciu de streaming muzical”. The Guardian. regăsit Septembrie 24, 2018.
  426. ^ „YouTube arată acum filme de la Hollywood cu reclame”. Anunț Varsta. 16 noiembrie 2018. regăsit Iunie 9, 2021.
  427. ^ „YouTube TV se lansează astăzi. Are câteva funcții interesante și câteva dezavantaje mari”. Los Angeles Times. Associated Press. 5 aprilie 2017. regăsit Aprilie 24, 2017.
  428. ^ Warren, Christina (5 aprilie 2017). „YouTube este acum oficial în jocul live TV”. Gizmodo. Gizmodo Media Group. regăsit Aprilie 24, 2017.
  429. ^ Lee, Dave (1 martie 2017). „YouTube acceptă cablul cu noul serviciu TV”. BBC. regăsit Martie 1, 2017.
  430. ^ Huddleston, Tom Jr (1 martie 2017). „Faceți cunoștință cu YouTube TV: serviciul de abonament TV în direct de la Google”. Avere. regăsit Martie 1, 2017.
  431. ^ Dave, Paresh (1 februarie 2018). „Aplicația YouTube axată pe piețele emergente se extinde în 130 de țări”. Reuters. regăsit Februarie 10, 2018.
  432. ^ „YouTube Go se închide în august”. TechCrunch. Mai 5, 2022. regăsit Mai 5, 2022.
  433. ^ Byford, Sam (27 septembrie 2016). „YouTube Go este o nouă aplicație pentru vizionare și partajare offline”. Acostament. regăsit Februarie 10, 2018.
  434. ^ Singh, Manish (9 februarie 2017). „YouTube Go este în sfârșit aici, cam”. Mashable. regăsit Februarie 10, 2018.
  435. ^ Ho, Victoria (30 noiembrie 2017). „YouTube Go beta compatibil cu datele se lansează în Asia de Sud-Est, Africa”. Mashable. regăsit Februarie 10, 2018.
  436. ^ Perez, Sarah. „Aplicația Google pentru date, YouTube Go, se extinde în peste 130 de țări, acum acceptă videoclipuri de calitate superioară”. TechCrunch. regăsit Februarie 2, 2018.
  437. ^ „Aplicația YouTube Go de la Google „offline first” se lansează pe 130 de piețe noi, dar nu și în SUA” VentureBeat. februarie 2018. regăsit Februarie 2, 2018.
  438. ^ „Rivalul TikTok al YouTube va fi testat în India”. BBC News. 15 septembrie 2020. regăsit Septembrie 15, 2020.
  439. ^ „YouTube își lansează rivalul TikTok, YouTube Shorts, inițial în India”. TechCrunch. 14 septembrie 2020. regăsit Septembrie 15, 2020.
  440. ^ Amadeo, Ron (1 martie 2021). „Clona TikTok de pe YouTube, „Short-uri YouTube”, este live în SUA”. Ars Technica. regăsit Mai 4, 2021.
  441. ^ „Short-uri YouTube se lansează în India după interzicerea Delhi TikTok”. The Guardian. 15 septembrie 2020. regăsit Septembrie 15, 2020.
  442. ^ „Concurentul YouTube TikTok YouTube Shorts se lansează la nivel global”. Acostament. Iulie 13, 2021. regăsit Iulie 13, 2021.
  443. ^ Gilliland, Nikki (5 decembrie 2018). „Ce este Poveștile YouTube și va ajunge?”. EConsultancy. regăsit Octombrie 14, 2020.
  444. ^ „Exprimă-te cu povești”. Creator Academia. YouTube. 25 noiembrie 2019. regăsit Octombrie 14, 2020.
  445. ^ „Poveștile YouTube vor dispărea pe 6 – Comunitatea YouTube”. Ajutor Google. regăsit Mai 26, 2023.
  446. ^ Amadeo, Ron (25 mai 2023). „YouTube Stories, clona Snapchat de către Google, moare pe 26 iunie”. Ars Technica. regăsit Mai 26, 2023.
  447. ^ a b Bruno, Antony (25 februarie 2007). „Starele YouTube nu acceptă întotdeauna ofertele de discuri”. Reuters. arhivată din original din 6 ianuarie 2014.
  448. ^ a b Tufnell, Nicholas (27 noiembrie 2013). „Ascensiunea și căderea pionierilor celebrităților YouTube”. Marea Britanie cu fir. arhivată din original din 10 ianuarie 2014.
  449. ^ Seabrook, John (16 ianuarie 2012). „Streaming Dreams / YouTube devine profesionist”. New Yorker. Arhivat de la originală pe ianuarie 8, 2012.
  450. ^ Berg, Madeline (noiembrie 2015). „Stelele YouTube cu cele mai mari câștiguri din lume în 2015”. Forbes. arhivată din original din 7 aprilie 2022.Berg, Madeline (noiembrie 2015). „Stelele YouTube cu cele mai mari câștiguri din lume 2015 / 1. PewDiePie: 12 milioane de dolari”. Forbes. arhivată din original din 20 ianuarie 2021.
  451. ^ „Gangnam Style atinge un miliard de vizualizări pe YouTube”. BBC News. 21 decembrie 2012. Arhivat din originală pe ianuarie 15, 2014.
  452. ^ Thayer, Katheryn (29 octombrie 2013). „Premiile muzicale Youtube: de ce ar trebui să le pese artiștilor”. Forbes. Arhivat de la originală În noiembrie 2, 2013.
  453. ^ „2013: Year in Rewind (titlul raportului)/Mapping the Landscape (titlul specific al secțiunii)”. Următorul Big Sound. ianuarie 2014. Arhivat din originală pe ianuarie 21, 2014. Artiști „în curs de dezvoltare” 6.9%; Artiști „nedescoperiți” 2.8%.
  454. ^ Panou personal (20 februarie 2013). „Hot 100 News: Billboard și Nielsen adaugă streaming video YouTube pe platforme”. Panou. Arhivat de la originală pe ianuarie 29, 2014.
  455. ^ a b c d Anderson, Chris (iulie 2010). „Cum video-ul web alimentează inovația globală”. TED. Arhivat de la originală pe decembrie 2, 2013. (faceți clic pe fila „Afișați transcrierea”) • Corespondent Video de pe YouTube de la canalul oficial TED a fost intitulat „Cum YouTube stimulează inovația”.
  456. ^ Noer, Michael (2 noiembrie 2012). „Un om, un computer, 10 milioane de studenți: cum Khan Academy reinventează educația”. Forbes. Arhivat de la originală pe decembrie 4, 2013.
  457. ^ YouTube.com (profil de premiu), „Câștigător 2008”, peabodyawards.com, mai 2009. (arhivată 14 ianuarie 2016, la ora Wayback Masini din original din 14 ianuarie 2016).
  458. ^ Poniewozik, James (1 aprilie 2009). „Teatru Comunicat de presă nonprofit: Premiile Peabody anunțate”. Timp. regăsit Martie 26, 2017.
  459. ^ Tsukayama, Haley (20 aprilie 2012). „În videoclipurile online, minoritățile își găsesc un public”. Washington Post. regăsit Martie 26, 2017.
  460. ^ Personalul Proiectului Jurnalism (16 iulie 2012). „PEJ: YouTube și știri: un nou tip de jurnalism vizual se dezvoltă, dar etica atribuirii încă nu a apărut”. Pew Research Center. Arhivat de la originală pe decembrie 31, 2013.
  461. ^ Personalul Proiectului Jurnalism (16 iulie 2012). „YouTube și știri: un nou tip de știri vizuale”. Pew Research Center. Arhivat de la originală pe decembrie 31, 2013.
  462. ^ Q. Seelye, Katharine (13 iunie 2007). „Nou site de dezbateri prezidențiale? În mod clar, YouTube”. New York Times. regăsit Martie 26, 2017.
  463. ^ Howard, Philip N. (23 februarie 2011). „Efectele în cascadă ale primăverii arabe”. Pacific Standard. Arhivat de la originală pe ianuarie 8, 2014.
  464. ^ Wong, Scott (22 martie 2012). „Joseph Kony atrage atenția Congresului”. Politico. Arhivat de la originală pe ianuarie 8, 2014.
  465. ^ a b c Cohen, Joshua (2 martie 2014). „Obama se întâlnește cu consilierii YouTube despre cum să ajungi la publicul online”. Filtru cu tuburi. Arhivat de la originală pe martie 6, 2014.
  466. ^ Jenkins, Brad L. (6 martie 2014). „Stars YouTube vorbesc despre îngrijirea sănătății (și fac istorie) la Casa Albă”. whitehouse.gov. Washington DC arhivată din original din 28 ianuarie 2017 – via Arhivele Naționale.
  467. ^ Personalul Proiectului Jurnalism (16 iulie 2012). „Crearea videoclipurilor YouTube – Un proces comun”. Pew Research Center. Arhivat de la originală pe decembrie 31, 2013.
  468. ^ Reston, Maeve (12 decembrie 2013). „Runda 2: Obamacare și Hollywood deschid o nouă campanie pe rețelele de socializare”. Los Angeles Times. Arhivat de la originală pe decembrie 12, 2013.
  469. ^ McMorris-Santoro, Evan (2 martie 2014). „Obama a înrolat personalități YouTube pentru promovarea finală de înscriere în domeniul sănătății săptămâna trecută”. Buzzfeed. Arhivat de la originală pe martie 3, 2014.
  470. ^ „SUA avertizează asupra unei amenințări tot mai mari de violență pe fondul indignării pentru videoclipul anti-Islam”. CNN. 14 septembrie 2012. Arhivat din originală În noiembrie 16, 2013.
  471. ^ Heffernan, Virginia (27 august 2006). „Web Guitar Wizard a fost dezvăluit în sfârșit”. New York Times. ProQuest 93082065. regăsit Martie 26, 2017.
  472. ^ Herrman, John (3 august 2017). „Pentru noua extremă dreaptă, YouTube a devenit noul radio Talk”. The New York Times Magazine. arhivată din original din 3 august 2017.
  473. ^ „Continuăm munca noastră de îmbunătățire a recomandărilor pe YouTube”. YouTube.GoogleBlog.com. 25 ianuarie 2019. arhivată din original din 25 ianuarie 2019.
  474. ^ Tufekci, Zeynep (10 martie 2018). „YouTube, marele radicalizator”. New York Times. arhivată din original din 22 ianuarie 2019.
  475. ^ Nicas, Jack (3 noiembrie 2020). „YouTube a redus dezinformarea. Apoi a stimulat Fox News / Pentru a lupta împotriva informațiilor false, YouTube și-a redus recomandările către canalele marginale și a promovat în schimb rețelele majore, în special Fox News”. New York Times. Arhivat de la originală În noiembrie 4, 2020.
  476. ^ Munger, Kevin; Phillips, Joseph (21 octombrie 2020). „YouTube de dreapta: o perspectivă a cererii și ofertei”. Jurnalul Internațional de Presă/Politică. 27 (1): 186-219. doi:10.1177 / 1940161220964767. ISSN 1940-1612. S2CID 226339609.
  477. ^
  478. ^ Chu, Jon M. (februarie 2010). „LXD: În era internetului, dansul evoluează”. TED. Arhivat de la originală pe ianuarie 4, 2014.
  479. ^ a b Nichols, Michelle (reporter) (14 aprilie 2009). Simao, Paul (ed.). „Orchestra YouTube se pregătește pentru debutul Carnegie”. Reuters. arhivată din original la 21 septembrie 2014.
  480. ^ Levs, Josh (intervievator) (6 martie 2010). „Sala de știri CNN”. CNN. Arhivat din originală pe martie 13, 2010. De asemenea CNN Știri de sâmbătă dimineață și CNN duminica dimineata (arhive).
  481. ^ Smart, Richard (11 mai 2011). „Crowdsourcing: după Quakebook, ne rugăm pentru tine”. Tokyo Times. Arhivat de la originală iunie 12, 2011.
  482. ^ Hartlaub, Peter (8 octombrie 2010). „Dan Savage copleșit de răspunsul gay-ului”. San Francisco Chronicle. Arhivat de la originală În noiembrie 4, 2013.
  483. ^ "Ea devine mai bine". WhiteHouse.gov. Arhivat din originală pe ianuarie 2, 2014.
  484. ^ „În urma sinuciderii Amanda Todd, parlamentarii vor dezbate o moțiune împotriva hărțuirii”. Știri CTV. 14 octombrie 2012. Arhivat din originală în octombrie 29, 2013.
  485. ^ Waterson, Jim (28 mai 2018). „YouTube șterge 30 de videoclipuri muzicale după ce Met se conectează cu violența bandelor”. The Guardian. arhivată din original la 21 martie 2021.
  486. ^ „Avansarea durabilității”. YouTube. regăsit Mai 7, 2023.
  487. ^ Yen, Yi-Wyn (25 martie 2008). „YouTube caută clipul de bani”. CNN. Arhivat de la originală februarie 12, 2017. regăsit Martie 26, 2008.
  488. ^ Hardy, Quentin; Hessel, Evan (22 mai 2008). „GooTube”. Forbes Magazine. regăsit August 3, 2009.
  489. ^ a b c Winkler, Rolfe (11 decembrie 2013). „YouTube crește mai repede decât se credea, spune raportul”. Wall Street Journal. regăsit Martie 28, 2016.
  490. ^ „Venitul din reclame YouTube estimat la 5.6 miliarde USD”. YAHOO. regăsit Martie 28, 2016.
  491. ^ McAllister, Neil (9 mai 2013). „YouTube lansează abonamente cu 53 de canale cu plată”. Registrul. regăsit Mai 20, 2013.
  492. ^ Statt, Nick (3 februarie 2020). „YouTube este o afacere de 15 miliarde de dolari pe an, dezvăluie Google pentru prima dată”. Acostament. regăsit Februarie 3, 2020.
  493. ^ „Alphabet anunță rezultatele pentru al patrulea trimestru și anul fiscal 2019” (PDF) (Comunicat de presă). Alphabet Inc. 3 Februarie 2020. regăsit Februarie 3, 2020.
  494. ^ Fingas, Jon (3 februarie 2020). „YouTube Premium și Music au 20 de milioane de abonați”. Engadget. regăsit Februarie 3, 2020.
  495. ^ Alphabet Inc. (26 ianuarie 2021). „Formular Alphabet Inc. 10-K (2020)”. www.sec.gov. regăsit Aprilie 16, 2021.
  496. ^ [e-mail protejat]. „Videoclip online: piața este fierbinte, dar modelele de afaceri sunt neclare”. regăsit Iulie 19, 2012.
  497. ^ Weber, Tim (2 martie 2007). „BBC încheie un acord Google-YouTube”. BBC News. regăsit Martie 26, 2017.
  498. ^ Stone, Brad; Barnes, Brooks (9 noiembrie 2008). „MGM va posta filme complete pe YouTube”. New York Times. ProQuest 897152483. regăsit Martie 26, 2017.
  499. ^ D. Kramer, Staci (30 aprilie 2009). „Este oficial: Disney se alătură News Corp., NBCU în Hulu; Acordul include câteva rețele de cablu”. Washington Post. Nash Holdings LLC. regăsit Martie 26, 2017.
  500. ^ Allen, Katie (19 noiembrie 2009). „YouTube lansează secțiunea TV din Marea Britanie cu peste 60 de parteneri”. The Guardian. Londra. regăsit Decembrie 13, 2009.
  501. ^ Helft, Miguel (20 ianuarie 2010). „YouTube face un pas mic pe piața de închiriere de filme”. New York Times. ProQuest 1458355634. regăsit Martie 26, 2017.
  502. ^ Shiels, Maggie (21 ianuarie 2010). „YouTube se îndreaptă către afacerea de închiriere de filme”. BBC News. regăsit Mai 7, 2010.
  503. ^ „YouTube va oferi închiriere de filme în Marea Britanie”. BBC News. 7 octombrie 2011. regăsit Octombrie 7, 2011.
  504. ^ Tsotsis, Alexia (9 mai 2011). „Google colaborează cu Sony Pictures, Universal și Warner Brothers pentru filme YouTube”. TechCrunch. AOL. regăsit Martie 26, 2017.
  505. ^ „Criza publicitară Google se răspândește pe măsură ce cei mai mari marketeri stopează cheltuielile”. Bloomberg.com. 22 martie 2017. regăsit Martie 23, 2017.
  506. ^ „YouTube: Guvernul Marii Britanii suspendă reclamele pe fondul preocupărilor legate de extremism”. BBC News. 17 martie 2017. regăsit Martie 23, 2017.
  507. ^ Collins, Ben (4 aprilie 2017). „O vedetă YouTube, detectivii Reddit și alt-dreapta spun o știre falsă. Se dovedește că era reală”. The Daily Beast. regăsit Aprilie 5, 2017.
  508. ^ „Cum o mică captură de ecran a condus YouTube la pragul prag”. Mashable. 4 aprilie 2017. regăsit Aprilie 10, 2017.
  509. ^ „YouTube nu va mai permite creatorilor să facă bani până când nu ating 10,000 de vizionări”. Acostament. Vox Media. 6 aprilie 2017. regăsit Aprilie 6, 2017.
  510. ^ Biggs, John (4 mai 2007). „YouTube lansează Programul pentru partenerii de distribuire a veniturilor, dar fără pre-rolluri”. TechCrunch. AOL. regăsit Martie 26, 2017.
  511. ^ Carmody, Tim (4 martie 2013). „Nu este TV, este web: partenerii YouTube se plâng de reclamele Google, de distribuirea veniturilor”. Acostament. Vox Media. regăsit Martie 25, 2017.
  512. ^ „Cele mai mari vedete de pe YouTube fac venituri uriașe... dar nu pot păstra marea majoritate”. Business Insider. regăsit Septembrie 16, 2017.
  513. ^ Statistici – YouTube Preluat la 20 mai 2013.
  514. ^ Kaufman, Leslie (1 februarie 2014). „Chasing Their Star, pe YouTube”. New York Times. ProQuest 1943327539. regăsit Martie 26, 2017.
  515. ^ Robertson, Adi (1 septembrie 2016). „De ce este YouTube acuzat că cenzurează vloggerii?”. Acostament. regăsit Martie 19, 2017.
  516. ^ „După scandalul video pentru copii, YouTube spune că videoclipurile potrivite pentru reclame pot fi demonetizate pentru comentarii nepotrivite”. Filtru cu tuburi. 22 februarie 2019. regăsit Februarie 22, 2019.
  517. ^ McCue, TJ. „YouTube de la Google introduce abonamente la conținut cu plată”. Forbes. regăsit Septembrie 16, 2017.
  518. ^ „Introducere în conținutul plătit – Ajutor YouTube”. support.google.com. regăsit Septembrie 16, 2017.
  519. ^ a b „Modificări suplimentare la Programul de parteneriat YouTube (YPP) pentru a proteja mai bine creatorii”. YouTube. regăsit Ianuarie 16, 2018.
  520. ^ Levin, Sam (18 ianuarie 2018). „Micii creatori ai YouTube plătesc prețul modificărilor politicii după scandalul Logan Paul”. The Guardian. regăsit Ianuarie 19, 2018.
  521. ^ „Recompense pentru creatori YouTube”. Youtube. regăsit August 14, 2017.
  522. ^ Din ce este făcut cu adevărat butonul Gold Play?!?. JerryRigTotul. 3 decembrie 2016. arhivată din original din 17 martie 2022. regăsit Martie 27, 2022 - prin YouTube.
  523. ^ „YouTube trimite butonul de redare Ruby personalizat PewDiePie pentru a comemora 50 de milioane de abonați”. Filtru cu tuburi. 19 decembrie 2016. regăsit Septembrie 16, 2017.
  524. ^ Spangler, Todd (14 ianuarie 2019). „YouTube explică care profanări și „limbaj neadecvat” nu sunt în regulă pentru videoclipurile acceptate de anunțuri”. Varietate. regăsit Ianuarie 4, 2020.
  525. ^ Robertson, Adi (1 septembrie 2016). „De ce este YouTube acuzat că cenzurează vloggerii?”. Acostament. Vox Media. regăsit Martie 25, 2017.
  526. ^ Guynn, Jessica (2 septembrie 2016). „YouTuberii protestează împotriva politicii „prietenoase pentru advertiseri””. USA Today. regăsit Martie 26, 2017.
  527. ^ Mulkerin, Tim (1 septembrie 2016). „O grămadă de YouTuberi celebri sunt furioși pe YouTube chiar acum – iată de ce”. Business Insider. regăsit Martie 25, 2017.
  528. ^ E. Solsman, Joan (1 septembrie 2016). „Întrerupeți #YouTubeIsOverParty: YouTube nu scoate mai multe anunțuri din videoclipurile vedetelor”. CNET. CBS Interactive. regăsit Martie 25, 2017.
  529. ^ Beschizza, Rob (2 octombrie 2019). „Videoclipuri care demonetizează YouTube în care sunt spuse cuvinte cheie LGBTQ”. Boing Boing. regăsit Ianuarie 4, 2020.
  530. ^ „YouTube anunță modificări în termenii săi de servicii”. www.telegraphindia.com. regăsit Mai 23, 2021.
  531. ^ Graham, Megan (19 noiembrie 2020). „YouTube va pune reclame în videoclipurile care nu sunt partenere, dar nu va plăti creatorii”. CNBC. regăsit Mai 23, 2021.
  532. ^ Garett Sloane, Venitul publicitar YouTube, dezvăluit de Google pentru prima dată, a depășit 15 miliarde USD în 2019, Anunț Varsta (3 februarie 2020).
  533. ^ Miller, Claire Cain (2 septembrie 2010). „Anunțurile YouTube transformă videoclipurile în venit”. New York Times. ProQuest 1461135701. regăsit Martie 26, 2017.
  534. ^ MacDonald, Keza (16 mai 2013). „Nintendo aplică drepturile de autor pe YouTube Let’s Plays”. IGN. j2 Global. regăsit Martie 26, 2017.
  535. ^ Tassi, Paul (6 februarie 2015). „Nintendo își actualizează politicile proaste pe YouTube, înrăutățindu-le”. Forbes. regăsit Martie 26, 2017.
  536. ^ Johnson, Eric (4 februarie 2015). „Nintendo vrea ca jucătorii de pe YouTube să pretindă că jocurile concurenților săi nu există”. Recode. Vox Media. regăsit Martie 25, 2017.
  537. ^ Hernandez, Patricia (29 ianuarie 2015). „Planul de YouTube al Nintendo este deja analizat de către YouTuberi”. Kotaku. Comunicații Univision. regăsit Martie 26, 2017.
  538. ^ Plunkett, Luke (28 noiembrie 2018). „Programul de creatori controversați de la Nintendo se închide”. Kotaku. regăsit Octombrie 20, 2021.
  539. ^ Kent, Emma (29 noiembrie 2018). „Nintendo renunță la controversatul program pentru creatori, ușurând viața YouTuberului”. Eurogamer. regăsit Octombrie 20, 2021.
  540. ^ a b c „YouTube Censored: O istorie recentă”, Inițiativa OpenNet. Preluat la 23 septembrie 2012.
  541. ^ „Videoclipurile deranjante de pe YouTube care păcălesc copiii”. BBC News. 27 martie 2017. regăsit Septembrie 16, 2017.
  542. ^ Shu, Catherine (20 martie 2017). „YouTube răspunde la reclamațiile conform cărora modul său restricționat cenzurează videoclipuri LGBT”. TechCrunch. regăsit Septembrie 16, 2017.
  543. ^ David Meerman Scott. „Facebook și YouTube blocate de corporații paranoice pe propria lor răspundere”. regăsit Septembrie 16, 2017.
  544. ^ Hannaford, Kat (17 martie 2011). „Armata SUA interzice YouTube, Amazon și alte 11 site-uri web pentru a elibera lățime de bandă pentru criza din Japonia”. Gizmodo. regăsit Septembrie 16, 2017.
  545. ^ Strom, Stephanie (9 martie 2012). „YouTube găsește o cale în afara listei interzise de școli”. New York Times. regăsit Septembrie 16, 2017.
  546. ^ "Turkmenistan". Reporteri fără frontiere. 11 martie 2011.
  547. ^ Syundyukova, Nazerke (9 octombrie 2018). „Uzbekistanul a blocat rețeaua socială YouTube”. The Qazaq Times. regăsit Ianuarie 23, 2019.
  548. ^ „Маҳаллий ОАВ: Ўзбекистонда Facebook ва YouTube яна ўчириб қўйилди” [Media locală: YouTube și Facebook blocate din nou în Uzbekistan]. Radio Free Europe/Radio Liberty’s Uzbek Service (în uzbecă). 16 ianuarie 2019. regăsit Ianuarie 23, 2019.
  549. ^ Vincent, James (26 mai 2020). „YouTube șterge comentariile cu două fraze care insultă Partidul Comunist Chinez”. Acostament.
  550. ^ „Thailanda interzice YouTube”. New York Times. Aprilie 5, 2007.
  551. ^ „Site-ul YouTube „blocat” în Maroc”. BBC News. Mai 29, 2007. regăsit Decembrie 25, 2013.
  552. ^ "YouTube din nou accesibil prin Maroc Telecom". Reporteri Fără Frontiere. 30 mai 2007. Arhivat din originală aprilie 16, 2013. regăsit Mai 30, 2007.
  553. ^ Rosen, Jeffrey (28 noiembrie 2008). „Găznicii Google”. New York Times. ProQuest 905061951. regăsit Martie 26, 2017.
  554. ^ „Turcia intră în luptă cu Google”. BBC News. Iulie 2, 2010. regăsit Iulie 3, 2010.
  555. ^ „Turcia ridică interdicția de doi ani pe YouTube”. BBC News. 30 octombrie 2010. regăsit Octombrie 31, 2010.
  556. ^ Campion, Marc (2 noiembrie 2010). „Turcia restabilește interdicția YouTube”. Wall Street Journal. regăsit Noiembrie 2, 2010.
  557. ^ „Raportul Turciei” arhivată 27 septembrie 2012, la ora Wayback Masini, Libertatea pe net 2012, Freedom House, 24 septembrie 2012.
  558. ^ „Top site-uri din Turcia”. Alexa Internet. Arhivat de la originală februarie 17, 2022. regăsit Februarie 17, 2022.
  559. ^ B. Kelley, Michael (27 martie 2014). „YouTube blocat în Turcia pe fondul scurgerii de informații la nivel înalt”. Business Insider. regăsit Martie 25, 2017.
  560. ^ „Turcia încearcă să blocheze accesul la YouTube după o „scurgere audio”". BBC News. BBC. 27 martie 2014. regăsit Martie 27, 2014.
  561. ^ Wagstaff, Keith (27 martie 2014). „YouTube interzis în Turcia”. NBC News. regăsit Martie 27, 2014.
  562. ^ „Pakistanul blochează site-ul YouTube”. BBC. 24 februarie 2008. regăsit Noiembrie 30, 2008.
  563. ^ „Pakistanul ridică interdicția YouTube”. ABC News (Australia). AFP. 26 februarie 2008. regăsit Februarie 26, 2008.
  564. ^ „Pakistanul ridică interdicția de pe YouTube”. BBC. 26 februarie 2008. regăsit Noiembrie 30, 2008.
  565. ^ „Utilizatorii de web din Pakistan ocolesc interdicția YouTube”. Republica Silicon. Arhivat din originală iunie 29, 2008. regăsit Noiembrie 30, 2008.
  566. ^ „Pakistanul blochează accesul la YouTube în timpul represiunii pe internet”. BBC News. Mai 20, 2010. regăsit Mai 20, 2010.
  567. ^ „Interdicția YouTube a fost ridicată de autoritățile pakistaneze” arhivată 22 iulie 2010, la ora Wayback Masini, Joanne McCabe, Metroul (Associated Newspapers Limited, Marea Britanie), 27 mai 2010. Consultat la 18 septembrie 2012
  568. ^ „Pakistanul ridică interdicția pe YouTube”, The Times din India, Mai 27, 2010
  569. ^ „Pakistanul deblochează accesul la YouTube”. BBC News. 18 ianuarie 2016. regăsit Ianuarie 27, 2016.
  570. ^ „Watchdog îndeamnă Libia să înceteze blocarea site-urilor web”. Agenția France-Presse. regăsit Februarie 7, 2010.
  571. ^ "Libia" arhivată 27 septembrie 2012, la ora Wayback Masini, Libertatea pe net 2012, Freedom House, 24 septembrie 2012
  572. ^ „Afganistanul va debloca YouTube – Afghanistan Times” arhivată 17 ianuarie 2013, la ora Wayback Masini, Decembrie 1, 2012.
  573. ^ „Afganistanul interzice YouTube pentru a bloca filmele anti-musulmane” arhivată 24 septembrie 2015, la ora Wayback Masini, Miriam Arghandiwal, Reuters (Kabul), 12 septembrie 2012.
  574. ^ „YouTube a fost blocat în Bangladesh din cauza videoclipului profetului Mohamed”, Independent (AP), 18 septembrie 2012.
  575. ^ Tsukayama, Haley (17 septembrie 2012). „YouTube blocat în Pakistan”. Washington Post. regăsit Martie 26, 2017.
  576. ^ Devnath, Arun (18 septembrie 2012). „Pakistan și Bangladesh blochează YouTube pe fondul protestelor de film islamic”. Bloomberg. regăsit Septembrie 18, 2012.
  577. ^ „Instanța rusă interzice filmul anti-islam”. Stirile. 29 septembrie 2012. Arhivat din originală pe ianuarie 17, 2013.
  578. ^ Willon, Phil; Keegan, Rebecca (12 septembrie 2012). "„Inocența musulmanilor”: misterul acoperă originile filmului din California”. Los Angeles Times. regăsit Martie 1, 2019.
  579. ^ „YouTube restricționează accesul la videoclipuri din cauza violenței libiene”. CNN. 12 septembrie 2012. regăsit Septembrie 13, 2012.
  580. ^ „Rusia amenință cu interzicerea YouTube pentru ștergerea canalelor RT”. BBC News. 29 septembrie 2021. regăsit Februarie 27, 2022.
  581. ^ „YouTube va bloca canalele legate de RT și Sputnik din Rusia în toată Europa”. Reuters. 1 martie 2022. regăsit Martie 1, 2022.

Lecturi suplimentare

Link-uri externe