În lumea de astăzi, Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari este o temă recurentă care a captat atenția a milioane de oameni din întreaga lume. Fie datorită impactului său asupra societății, a relevanței sale în cultura populară sau a influenței sale în domeniul profesional, Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari a devenit un punct constant de discuție. De la origini și până în prezent, Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari și-a pus amprenta asupra diferitelor aspecte ale vieții de zi cu zi, generând opinii contradictorii și dezbateri pasionale. În acest articol, vom explora în detaliu fenomenul Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari și vom analiza cele mai relevante aspecte ale acestuia, căutând să înțelegem importanța acestuia și posibilele sale implicații pentru viitor.
Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari este un film românesc din 2018 scris și regizat de Radu Jude. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Ioana Iacob, Alex Bogdan și Alexandru Dabija. A fost propunerea din partea României pentru Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, dar nu a fost nominalizat. Filmul este o coproducție a unor companii din România, Germania, Bulgaria, Franța și Republica Cehă. A primit Marele Premiu, Globul de Cristal, la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary.
Titlul filmului este un citat dintr-un discurs al politicianului Mihai Antonescu în Consiliul de Miniștri, în vara anului 1941, când a început masacrul evreilor de la Odesa.[5][6].
Filmul examinează masacrul de la Odesa pe Frontul de Răsărit în 1941.
Regizoarea de teatru Mariana Marin (Ioana Iacob) intenționează să realizeze o reconstituire amplă a masacrului de la Odesa. În 1941 comandantul armatei române, Ion Antonescu, a ordonat ca represalii executarea de cetățeni evrei și au fost uciși sute de mii de oameni nevinovați. Mariana vrea să redea toate acestea în fața Palatului Regal din centrul Bucureștiului, dar se confruntă cu unele probleme neașteptate și ridicole, deoarece atât actorii amatori, cât și reprezentanții primăriei au opinii destul de puternice nu numai cu privire la ceea ce s-a întâmplat în realitate, dar și despre modul în care acea realitate ar trebui pusă în scenă și prezentată publicului.
|title=
(ajutor)
|archive-url=
necesită |archive-date=
(ajutor), accesat în Lipsește sau este vid: |title=
(ajutor)