În lumea de astăzi, Bietul Ioanide (film) a devenit din ce în ce mai important în viața oamenilor. Fie la nivel personal, profesional sau social, Bietul Ioanide (film) a generat un impact semnificativ asupra modului în care trăim, lucrăm și relaționăm. De la origini și până în prezent, Bietul Ioanide (film) a fost obiect de studiu, dezbatere și admirație, devenind o temă de interes constant pentru cercetători, specialiști și entuziaști. În acest articol, vom explora în detaliu rolul lui Bietul Ioanide (film) în societatea actuală, analizând efectele, implicațiile și posibilul viitor, cu scopul de a înțelege mai bine influența sa asupra vieții noastre.
Bietul Ioanide este un roman balzacian construit în epoca realismului socialist și publicat în 1953, în care autorul nu face nicio concesie stilului proletcultist, ci construiește un roman de idei, cu intelectuali. Titlul romanului este dat de arhitectul Ioanide, un idealist care speră că intelectualii vor prelua puterea politică și vor conduce România de mâine.
Distribuție
Ion Pacea — arhitectul și sculptorul Ioanide, profesor la Școala de Arhitectură
Filmul a fost vizionat de 2.255.408 de spectatori în cinematografele din România, după cum atestă o situație a numărului de spectatori înregistrat de filmele românești de la data premierei și până la data de 31 decembrie 2014, alcătuită de Centrul Național al Cinematografiei.[2]