În lumea de astăzi, CITES este un subiect care trezește un mare interes și dezbatere în societate. Impactul său se reflectă în diferite domenii, de la politică și economie la știință și cultură. Odată cu progresul tehnologiei, subiectul CITES a devenit și mai relevant, generând atât entuziasm, cât și îngrijorare în oameni. De-a lungul istoriei, CITES a făcut obiectul mai multor studii și analize, ceea ce ne-a permis să obținem o viziune mai largă și mai profundă asupra importanței și impactului său astăzi. În acest articol, vom explora diverse perspective și abordări legate de CITES, cu scopul de a înțelege mai bine influența acestuia asupra lumii noastre.
Acest articol sau această secțiune are bibliografia incompletă sau inexistentă. Puteți contribui prin adăugarea de referințe în vederea susținerii bibliografice a afirmațiilor pe care le conține. |
CITES (Convenția privind Comerțul Internațional cu Specii Periclitate de Faună și Floră Sălbatică, cunoscută și ca Convenția de la Washington) este un tratat multilateral, rezultat al unei rezoluții adoptate în 1963 la o întâlnire a IUCN. Convenția a fost deschisă pentru semnătură în 1973, iar CITES a intrat în vigoare la 1 iulie 1975. Scopul său este de a asigura că comerțul internațional de animale și plante sălbatice nu duce la dispariția acestor specii în sălbăticie. Acoperă peste 34.000 de specii de animale și plante.