Catherine Spaak

În lumea de astăzi, Catherine Spaak a devenit un subiect de mare relevanță și interes pentru o mare varietate de oameni. De la impactul său asupra societății până la influența asupra culturii populare, Catherine Spaak a captat atenția indivizilor din toate categoriile sociale. Cu un domeniu atât de larg, este esențial să analizăm și să înțelegem pe deplin sensul și implicațiile Catherine Spaak astăzi. În acest articol, vom explora diferite aspecte ale Catherine Spaak, de la originea sa până la posibilele sale evoluții viitoare, pentru a face lumină asupra acestui fenomen și a impactului său asupra vieții noastre de zi cu zi.

Catherine Spaak

Actrița Catherine Spaak în 1962
Date personale
Născută[1][2][3] Modificați la Wikidata
Boulogne-Billancourt, Franța[4] Modificați la Wikidata
Decedată (77 de ani)[5] Modificați la Wikidata
Roma, Italia Modificați la Wikidata
PărințiCharles Spaak
Claudie Clèves Modificați la Wikidata
Frați și suroriAgnès Spaak Modificați la Wikidata
Număr de copii2 Modificați la Wikidata
CetățenieFranţa Franța
Italia Italia
Ocupațieactriță de film
cântăreață
jurnalistă
Limbi vorbitelimba franceză
limba italiană Modificați la Wikidata
Prezență online

Catherine Spaak (n. , Boulogne-Billancourt, Franța – d. , Roma, Italia) a fost o actriță, cântăreață și jurnalistă de origine franco-belgiană, naturalizată italiană.

Biografie

Spaak este fiica scenaristului Charles Spaak, sora actriței Agnès Spaak și nepoata luptătoarei din rezistență Suzanne Spaak și a prim-ministrului belgian și ministrului de externe Paul-Henri Spaak. A ajuns la roluri mici la o vârstă fragedă și a fost cunoscută ca o seducătoare asemănătoare Lolitei prin rolul principal din filmul I dolci inganni.

Curând s-a mutat la Roma, unde a continuat să construiască pe clișeul filmului cu alura inocenței. În același timp, presa de bârfe a relatat despre ea în acest fel, subliniind în mod constant că era nepoata prim-ministrului belgian. Ulterior a apărut în multe comedii italiene și a jucat și în teatru. Filme Commedia all'italiana i-a permis să se impună pe ecran, alături de „monștrii sacri” Vittorio Gassman, Ugo Tognazzi sau Nino Manfredi, un personaj al unei adolescente moderne și îndrăznețe care a marcat imaginația epocii sale. Unele dintre filmele sale, Les Adolescentes, La Vie ardente, au fost legate de cenzura democrat-creștină. A fost distribuită și în filme de nivel internațional. Apariția ei în producția de la Hollywood Hotel (1967), unde a jucat rolul iubitei lui Rod Taylor, cât și în filmul Cursă grea alături de Jim Brown și Lee Van Cleef.

La începutul anilor 1970 a intrat în jurnalism, intervievând diverse personalități publice și scriind pentru Corriere della Sera și multe alte ziare și reviste.

Viața privată

A fost căsătorită cu actorii Fabrizio Capucci (1963-1971) și Johnny Dorelli (1972-1979). Din 1993 până în 2010, a fost căsătorită cu arhitectul Daniel Rey, iar din 2013 până în iunie 2020, a fost soția lui Vladimiro Tuselli. Din prima căsătorie s-a născut o fiică Sabrina Capucci (n. 1963), care a devenit actriță.

Filmografie selectivă

Catherine Spaak într-o pauză de filmări la Diciottenni al sole (1962)
Catherine Spaak și Vittorio Gassman într-o scenă din Depășirea (1962)
Bette Davis și Catherine Spaak într‑o pauză de filmări la La noia (1963)
Claudia Cardinale și Catherine Spaak într-o filmare pe platoul de la Certo, certissimo, anzi... probabile (1969)

Note

  1. ^ Catherine Spaak, Filmportal.de, accesat în  
  2. ^ Catherine Spaak, Discogs, accesat în  
  3. ^ „Catherine Spaak”, Internet Movie Database, accesat în  
  4. ^ „Catherine Spaak”, Gemeinsame Normdatei, accesat în  
  5. ^ È morta Catherine Spaak, addio all'icona di bravura, sensualità e ribellione (în italiană) 

Legături externe

Materiale media legate de Catherine Spaak la Wikimedia Commons